Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Topic Closed RSS Feed
316 Pages < 1 2 3 4 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Official TM UniFi High Speed Broadband Thread V37, READ 1ST PAGE FOR TURBO SPEED INFO! (Unifi)

views
     
gill1314
post Jan 31 2019, 04:55 PM

Getting Started
**
Junior Member
205 posts

Joined: Nov 2007
QUOTE(imalmighty @ Jan 31 2019, 04:44 PM)
Obviosly he dont want to be jailed for another 2 years
*
cause im still in contract half years more , i dunnoe can direct upgrade or have to wait contract end
dickybird
post Jan 31 2019, 05:01 PM

Regular
******
Senior Member
1,879 posts

Joined: Apr 2005
QUOTE(NubPro @ Jan 31 2019, 01:03 PM)
I want to get a better one from TM.
*
They only got lousy ones that you need to pay for. If you're going to pay for one might as well buy one outside that's better.
chun_chet
post Jan 31 2019, 05:09 PM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Jan 2019
QUOTE(SilentVampire @ Jan 31 2019, 04:55 PM)
You screwed up by asking TM to change your router. The TP-Link AC1200 does NOT support 500Mbps on Wifi, as you now know. Look at 1st page, 1st post, green text, for list of compatible routers that support 500Mbps. The TP-Link AC1200 is not one of them, and you should have bought your own rather than asking TM to change for you.
*
Yeah you are right, do you think i can call TM to cancel the upgrade? Alright then does it support up to 500mbps through LAN?

Damn i f-ed up. Should have read this earlier..

JayceOoi
post Jan 31 2019, 05:12 PM

Pro Blogger
*******
Senior Member
2,253 posts

Joined: Jan 2007
QUOTE(gill1314 @ Jan 31 2019, 04:55 PM)
cause im still in contract half years more , i dunnoe can direct upgrade or have to wait contract end
*
Can upgrade. No need to wait. Extend another 2 years only.
nag
post Jan 31 2019, 05:14 PM

Casual
***
Junior Member
336 posts

Joined: Jul 2010
From: Changlun, Kedah
What is the make and model of ONT / ONR given to Streamyx user upgrade to basic Unifi package ?
fruitie
post Jan 31 2019, 05:20 PM

Rise and Shine
Group Icon
Staff
65,094 posts

Joined: Sep 2005
From: KL/Seremban



One telemarketer from Maxis Fibre just called me and read out my PJ address and assumed that's my UniFi address, trying to promote me Maxis Fibre.

Then I told him that, it is funny that he is having outdated information as I have relocated it back to Seremban almost 2 years ago. He immediately hung up the call. Wow.
System Error Message
post Jan 31 2019, 05:46 PM

Regular
******
Senior Member
1,681 posts

Joined: Jul 2010
QUOTE(SilentVampire @ Jan 31 2019, 12:50 PM)
I highly recommend getting CAT6 cables or at a minimum, CAT5e cables, as both support gigabit speeds. Dintek or Prolink or AMP Netconnect or Ugreen RJ45 cables are quite reliable and is 100% confirmed to have original CAT5E or CAT6 rating. Wireless speeds will vary according to real-life environment and other factors.
i've tried prolink cat6 and also amp netconnect heads, only 100Mb/s which i suspect is because of the connectors. When buying the AMP Netconnect brand, please check properly as many sellers are selling variants that only sync at 100Mb/s without giving much information about the cable or even the connector.

Ugreen is pricier but also better.

it may be better to actually quote the exact SKUs that will sync at gigabit speeds especially for those who need to do their own wiring and want to save money.
Cynox
post Jan 31 2019, 06:18 PM

Back to AMD camp!!!
*******
Senior Member
5,305 posts

Joined: Jan 2003
From: Johor Bahru


QUOTE(imalmighty @ Jan 31 2019, 04:44 PM)
Obviosly he dont want to be jailed for another 2 years
*
Only if he has an alternative option at his place then only can consider not to be "jailed". For my place (JB), there is no other choice, so jail or not is not actually relevant.

QUOTE(Harapan @ Jan 31 2019, 04:45 PM)
Yes.  Most of us don't need more than 100 Mbps anyway.
*
But he is now paying the same for 30mbps. Upgrade to 100mbps with same price - free speed upgrade, why not?

QUOTE(gill1314 @ Jan 31 2019, 04:49 PM)
last time i ask new plan must be package with tv plan , total is 129 + 30 for 100mbps  bangwall.gif
*
RM129 already include the useless TV plan, it is actually RM99 + RM30 stated in the bill. Please try to talk to another TM Point guy/lady. The RM129 package should be nett nett, no more extra charges.

QUOTE(gill1314 @ Jan 31 2019, 04:55 PM)
cause im still in contract half years more , i dunnoe can direct upgrade or have to wait contract end
*
You are now "upgrading" from 30mbps to 100mbps, so should be able to direct upgrade. Worth a trip to TM Point to get the 70mbps upgrade. But they may add 2 years contract to your existing half year instead of recounting the 2 years from now. But only relevant if you have another alternative ISP to choose from. Else, 2.5 years or 2 years doesn't really matter.

This post has been edited by Cynox: Jan 31 2019, 06:21 PM


Attached thumbnail(s)
Attached Image
chun_chet
post Jan 31 2019, 06:38 PM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Jan 2019
QUOTE(Cynox @ Jan 31 2019, 06:18 PM)
Only if he has an alternative option at his place then only can consider not to be "jailed".  For my place (JB), there is no other choice, so jail or not is not actually relevant.
But he is now paying the same for 30mbps.  Upgrade to 100mbps with same price - free speed upgrade, why not?
RM129 already include the useless TV plan, it is actually RM99 + RM30 stated in the bill.  Please try to talk to another TM Point guy/lady.  The RM129 package should be nett nett, no more extra charges.
You are now "upgrading" from 30mbps to 100mbps, so should be able to direct upgrade.  Worth a trip to TM Point to get the 70mbps upgrade.  But they may add 2 years contract to your existing half year instead of recounting the 2 years from now.  But only relevant if you have another alternative ISP to choose from.  Else, 2.5 years or 2 years doesn't really matter.
*
What channels does the RM129 unifi tv package include?
Cynox
post Jan 31 2019, 06:45 PM

Back to AMD camp!!!
*******
Senior Member
5,305 posts

Joined: Jan 2003
From: Johor Bahru


QUOTE(chun_chet @ Jan 31 2019, 06:38 PM)
What channels does the RM129 unifi tv package include?
*
I think mine is standard Ruby package. I din make any changes from my previous Turbo 800mbps standard package. I am not using the service at all.
Canfloat
post Jan 31 2019, 07:55 PM

Getting Started
**
Junior Member
69 posts

Joined: Aug 2017


Boxes just appeared in lorong behind my place smile.gif

I'm still looking at the price points and shopping for resellers smile.gif

I should expect to get free 24h installation, 100Mbps for RM129, 1 TV package but no more STB, free router + whatever incentives the reseller offers, right? Any charges or surprises I'm missing out on?
JohnLai
post Jan 31 2019, 08:19 PM

Skeptical Cat
*******
Senior Member
3,509 posts

Joined: Apr 2006
QUOTE(Canfloat @ Jan 31 2019, 07:55 PM)
Boxes just appeared in lorong behind my place smile.gif

I'm still looking at the price points and shopping for resellers smile.gif

I should expect to get free 24h installation, 100Mbps for RM129, 1 TV package but no more STB, free router + whatever incentives the reseller offers, right? Any charges or surprises I'm missing out on?
*
Just appeared?
Wait another 3 months. Maybe 4 months. yawn.gif
myromance123
post Jan 31 2019, 09:19 PM

New Member
*
Junior Member
16 posts

Joined: Dec 2008


Anyone experiencing severe download speed issues with TM Unifi right now?

Area around Melawati right now, and I'm experiencing download speeds of merely 1Mbps whilst upload speeds are unhindered and at 200Mbps. Attached a pic of speedtest right now showing as much.


Attached thumbnail(s)
Attached Image
biloxee
post Jan 31 2019, 09:40 PM

On my way
****
Senior Member
561 posts

Joined: Jul 2015
QUOTE(myromance123 @ Jan 31 2019, 09:19 PM)
Anyone experiencing severe download speed issues with TM Unifi right now?
Seems fine in PJ...
user posted image user posted image
noobandroid
post Jan 31 2019, 09:59 PM

Audiophile
********
All Stars
11,835 posts

Joined: Mar 2011
From: Kota Kinabalu, Sabah


QUOTE(fruitie @ Jan 31 2019, 05:20 PM)
One telemarketer from Maxis Fibre just called me and read out my PJ address and assumed that's my UniFi address, trying to promote me Maxis Fibre.

Then I told him that, it is funny that he is having outdated information as I have relocated it back to Seremban almost 2 years ago. He immediately hung up the call. Wow.
*
they asked me that it is about "WiFi" speed in my house, i was like.. what.. the.. heck..

she asked, how is the wifi speed at home, i was like, fine, and then a short freeze, and she said tqvm and bye
AhBoy~~
post Jan 31 2019, 10:18 PM

Regular
******
Senior Member
1,079 posts

Joined: Feb 2009


QUOTE(fruitie @ Jan 31 2019, 05:20 PM)
One telemarketer from Maxis Fibre just called me and read out my PJ address and assumed that's my UniFi address, trying to promote me Maxis Fibre.

Then I told him that, it is funny that he is having outdated information as I have relocated it back to Seremban almost 2 years ago. He immediately hung up the call. Wow.
*
well... even TM telemarketer have like super outdated data....

They still call me on a monthly basis promoting unifi for the address & streamyx service that I terminated many years ago.
ericpires
post Jan 31 2019, 10:31 PM

Arsenal FC
*******
Senior Member
2,629 posts

Joined: Feb 2008
From: Highbury House, 75 Drayton Park, London


Using Android phone to Chromecast on Unifi 100mb line and I am facing alot of issues connect to Netflix app, it will work after several tries. But the strange thing is, i don't face any issues with Youtube app. Its only Netflix giving problem, may i know how to fix this? Thanks
JoBigShow
post Jan 31 2019, 10:33 PM

Ω Ξ Ψ Σ Д Ӫ Ж Π ✿
*****
Senior Member
969 posts

Joined: Jul 2009
From: ɹndɯnן ɐןɐnʞ


So I've been Turbo'd to 800Mbps, from Unifi 50.

Although my download speed doesn't reflect that:
user posted image

My setup:

BTU: Huawei-HG8240W
ROUTER: TP-Link Archer C5, firmware updated just now to most recent.
CABLE: CAT5e between BTU and router.
CONNECTION: Wired directly to PC using CAT5e cable.

Shouldn't the router be at least more capable than that? Expecting under 300mbps or whatever this router is capable of.
Anything I am missing?

Please enlighten. HAVE BEEN PAYING RM199 (RM 242.xx TOTAL with HyppTV RM30 and Tax) for the past 2 months with this speed!
Thanks!

This post has been edited by JoBigShow: Jan 31 2019, 11:00 PM
fruitie
post Jan 31 2019, 11:06 PM

Rise and Shine
Group Icon
Staff
65,094 posts

Joined: Sep 2005
From: KL/Seremban



QUOTE(noobandroid @ Jan 31 2019, 09:59 PM)
they asked me that it is about "WiFi" speed in my house, i was like.. what.. the.. heck..

she asked, how is the wifi speed at home, i was like, fine, and then a short freeze, and she said tqvm and bye
*
laugh.gif
Actually I don't like how he totally cut off the call, kinda rude.

QUOTE(AhBoy~~ @ Jan 31 2019, 10:18 PM)
well... even TM telemarketer have like super outdated data....

They still call me on a monthly basis promoting unifi for the address & streamyx service that I terminated many years ago.
*


Database is really outdated.
AVFAN
post Jan 31 2019, 11:08 PM

20k VIP Club
*********
All Stars
23,048 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(ericpires @ Jan 31 2019, 10:31 PM)
Using Android phone to Chromecast on Unifi 100mb line and I am facing alot of issues connect to Netflix app, it will work after several tries. But the strange thing is, i don't face any issues with Youtube app. Its only Netflix giving problem, may i know how to fix this? Thanks
*
netflix needs only 10mbps for HD, 25mbps for 4k.

either chromecast or y r phone issues.

QUOTE(JoBigShow @ Jan 31 2019, 10:33 PM)
So I've been Turbo'd to 800Mbps, from Unifi 50.

Although my download speed doesn't reflect that:
user posted image

My setup:

BTU: Huawei-HG8240W
ROUTER: TP-Link Archer C5, firmware updated just now to most recent.
CABLE: CAT5e between BTU and router.
CONNECTION: Wired directly to PC using CAT5e cable.

Shouldn't the router be at least more capable than that? Expecting under 300mbps or whatever this router is capable of.
Anything I am missing?

Please enlighten. HAVE BEEN PAYING RM199 (RM 242.xx TOTAL with HyppTV RM30 and Tax) for the past 2 months with this speed!
Thanks!
*
not sure about yr modem but surely NOT the router - this router can do the job.

more likely it's yr PC - do check the specs, cable used... post here - the pc experts can tell u.

also, try to borrow a new laptop, test with cat6 cable, see what results.

This post has been edited by AVFAN: Jan 31 2019, 11:12 PM

316 Pages < 1 2 3 4 > » Top
Topic ClosedOptions
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0212sec    0.31    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 4th August 2021 - 02:47 AM