Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ASUS Malaysia Networking User & Technical Support, Managed by ASUS Malaysia Representative (Home Networking)

enduser
post Nov 12 2018, 11:32 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 533

Joined: Jan 2003
QUOTE(Dickong @ Nov 11 2018, 06:33 PM)
You guys order router from Taobao china by air freight  take how long to receive. Tq
*
For peace of mind better get from asus network official store at lazada , 3 year warranty 1-1 exchange

https://www.lazada.com.my/shop/asus-network...ch_brand_164141

BlackWoods
post Nov 12 2018, 03:58 PM

Dark Knight
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,125

Joined: Jun 2012
QUOTE(ASUSmy @ Nov 12 2018, 11:15 AM)
Hi BlackWoods,

Can you try use the rescue mode to restore the firmware and test again?

https://www.asus.com/support/FAQ/1000814/

Thank you
*
Hi, I can't even enter the Rescue mode, as even holding the Reset button for a very long time (up to 1 min), it doesn't give any response at all.
ASUSmy
post Nov 12 2018, 04:11 PM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,292

Joined: Mar 2010
QUOTE(BlackWoods @ Nov 12 2018, 03:58 PM)
Hi, I can't even enter the Rescue mode, as even holding the Reset button for a very long time (up to 1 min), it doesn't give any response at all.
*
Hi BlackWoods,

Then it might be hardware fault already. Do send for RMA claim.

Thank you
virtua_listener
post Nov 12 2018, 05:58 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 17

Joined: Dec 2008
[quote=ASUSmy,Nov 7 2018, 03:06 PM]
Hi virtua_listener,

May I know what is your Internet package? And which LAN port are you plugged in?
-LAN port no. 1.

If UNIFI Home, please try LAN port 1 to 3 as LAN port 4 are reserved for HyppTV.
-Still using LAN port no. 4. (UNIFI-Home)

If you didn't use HyppTV, please change the ISP Profile to UNIFI Business.
-I'm using HyppTV,

Thank you



ASUSmy
post Nov 12 2018, 06:33 PM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,292

Joined: Mar 2010
QUOTE(ASUSmy @ Nov 7 2018, 03:06 PM)
Hi virtua_listener,

May I know what is your Internet package? And which LAN port are you plugged in?
-LAN port no. 1.

If UNIFI Home, please try LAN port 1 to 3 as LAN port 4 are reserved for HyppTV.
-Still using LAN port no. 4. (UNIFI-Home)

If you didn't use HyppTV, please change the ISP Profile to UNIFI Business.
-I'm using HyppTV,

Thank you
*
Hi virtua_listener,

Have you tried with other PC/laptop?

You can try resetting the router to default setting and test again, if still same, LAN port 1 not working, then it might be hardware fault.

Thank you



This post has been edited by ASUSmy: Nov 12 2018, 06:35 PM
AVFAN
post Nov 12 2018, 11:10 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 17,330

Joined: Nov 2010
QUOTE(ASUSmy @ Nov 7 2018, 05:03 PM)
Hi AVFAN,
You can use the RT-AC58U from the link below, it is compatible with RT-AC1300UHP.
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/0...CE9F70FD61A392Y
Repeater using 5GHz is better that the RT-N12HP B1 in term of speed, in term of range, 2.4GHz are always better.
Thank you
*
just fyi, i updated the 1300uhp with this firmware RT-AC58U_9.0.0.4_380_8440-g782ed3e.

works fine.

is there another one coming up soon?

also, i have iced the dir842 as the wifi became unstable too often.

used 1300uhp as main, 12hp as repeater, more stable.

i have a no. of older devices, using 2.4ghz is good enough.
sHawTY
post Nov 13 2018, 09:06 AM

Frequent Reporter
********
Group: Senior Member
Posts: 10,913

Joined: Jul 2005

Does anybody knows the tip/connector size of the AC adaptor for the ASUS GT-AC5300? blink.gif
blacktubi
post Nov 13 2018, 09:38 AM

-
Group Icon
Networks & Broadband / Broadband User-2-User
Group: Elite
Posts: 5,179

Joined: Jul 2008
QUOTE(sHawTY @ Nov 13 2018, 09:06 AM)
Does anybody knows the tip/connector size of the AC adaptor for the ASUS GT-AC5300? blink.gif
*
Not quite sure the exact dimensions but I think it is the same as their laptop. The brick looks similar to Asus laptop too.


virtua_listener
post Nov 13 2018, 12:40 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 17

Joined: Dec 2008
QUOTE(ASUSmy @ Nov 12 2018, 07:33 PM)
Hi virtua_listener,

Have you tried with other PC/laptop?

You can try resetting the router to default setting and test again, if still same, LAN port 1 not working, then it might be hardware fault.

Thank you
*
yup. I already reset to default setting, test with other laptop m cable, still same. So if it might be hware failure, can I send it to service centre?
sHawTY
post Nov 13 2018, 12:55 PM

Frequent Reporter
********
Group: Senior Member
Posts: 10,913

Joined: Jul 2005

QUOTE(blacktubi @ Nov 13 2018, 09:38 AM)
Not quite sure the exact dimensions but I think it is the same as their laptop. The brick looks similar to Asus laptop too.
That part I know, I just want to know the size of the tip
I prefer to use something with higher AMPS (but at the same voltage)
doket
post Nov 13 2018, 03:47 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 11

Joined: Dec 2008


I just bought a new asus rt as88u router.

But after 2 days and i think after i updated to latest firmware. The 5g wifi led wont on and also i cant find its 5g wifi signal. Now only can connect to 2.4g wifi.

After doing a reset, it still have same problem


Attached thumbnail(s)
Attached Image
sheemmet
post Nov 13 2018, 05:54 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 335

Joined: Jul 2014
QUOTE(doket @ Nov 13 2018, 03:47 PM)
I just bought a new asus rt as88u router.

But after 2 days and i think after i updated to latest firmware. The 5g wifi led wont on and also i cant find its 5g wifi signal. Now only can connect to 2.4g wifi.

After doing a reset, it still have same problem
*
login to your router menu , go under WIRELESS tab > PROFESSIONAL menu , if 5GHz radio is on or off ( just double check )

could be hardware issue if you have done a factory reset ....
send RMA asap if it is hardware issue
blacktubi
post Nov 13 2018, 06:31 PM

-
Group Icon
Networks & Broadband / Broadband User-2-User
Group: Elite
Posts: 5,179

Joined: Jul 2008
QUOTE(doket @ Nov 13 2018, 03:47 PM)
I just bought a new asus rt as88u router.

But after 2 days and i think after i updated to latest firmware. The 5g wifi led wont on and also i cant find its 5g wifi signal. Now only can connect to 2.4g wifi.

After doing a reset, it still have same problem
*
Which seller you get it from? Send it back for RMA.
doket
post Nov 13 2018, 08:30 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 11

Joined: Dec 2008


QUOTE(sheemmet @ Nov 13 2018, 05:54 PM)
login to your router menu , go under WIRELESS tab > PROFESSIONAL menu , if 5GHz radio is on or off ( just double check )

could be hardware issue if you have done a factory reset ....
send RMA asap if it is hardware issue
*
QUOTE(blacktubi @ Nov 13 2018, 06:31 PM)
Which seller you get it from? Send it back for RMA.
*
i bought by a seller from lazada. he agree to replace a new one for me. i return it back, now waiting for the new one arrive...
jasonsaw96
post Today, 06:58 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 294

Joined: Dec 2012


Hi guys, I am glad i found this thread. I am on ASUS RT-AC55UHP at the moment. I have been turbo-ed to 500mbps but I am only getting 280mbps at most with LAN (and yeap all cables that I'm using are CAT5e or 6). On 5G, I am only getting 200 mbps at most, usually 180mbps.

I called up TM, they came with their dlink ac1200 router, boom 500mbps on mobile! 522mbps on LAN. It blew my mind.

So yeah I was dumbfounded. What possibly went wrong? I checked my router config, nothing unusual.

Somebody please save my ass lol

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0816sec    4.74    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 19th November 2018 - 07:39 PM