Welcome Guest ( Log In | Register )

126 Pages  1 2 3 > »  
RSS feedBump TopicClosed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> HTC Desire Official Thread V5, FAQs on First Page (Froyo OTA for SEA!)

mikelee
post Aug 19 2010, 05:48 PM


Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,408

Joined: Sep 2004


HTC Desire

user posted image

Previous Threads:
V1: https://forum.lowyat.net/topic/1251412
V2: https://forum.lowyat.net/topic/1438377
V3: https://forum.lowyat.net/topic/1469656
V4: https://forum.lowyat.net/topic/1508983

Official Site:
http://www.htc.com/www/product/desire/overview.html

Availablity Status in Malaysia:
Ori Set = Available Now through either Maxis contract or Retail. Retail unit available at all HTC dealers for a retail price of RM2,199.00.
AP Set = Available Now (Check the Handphone Section of LYN Garage Sales)

Available Mobile Plans:
Maxis http://www.maxis.com.my/personal/android/A...id_Packages.asp

Available Updates:
v1.21.405.2 Update = Link Only for European sets!
Feedback by z3r0717 on this update:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Froyo 2.2 Update for SEA sets - released, refer to the page below:
http://www.htc.com/sea/support.aspx

What's new in Froyo 2.2?
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Specs:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Videos:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Owners List (PM me if you want to be added into this list):
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Useful Links for HTC Desire Users
HTC Desire Discussion @ xda-developers forum
HTC Desire Official User Guide
HTC Desire User Guide by nimbu
Tips & Tricks for the Desire
Flaws & annoyances with the HTC Desire (with workarounds!)

Reviews:
GSMArena
Gizmodo
TracyandMatt.co.uk
Slashgear
Techradar
Geekanoids
Engadget
Mobileburn
cnet.co.uk
pocketnow.com
APCMag
Full List of Reviews @ xda-developers forum
LYN User Review By yolk

Other Sources:
AndroidandMe
Engadget
Gizmodo

This post has been edited by mikelee: Sep 11 2010, 06:45 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mikelee
post Aug 19 2010, 05:48 PM


Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,408

Joined: Sep 2004


FAQs:
General
Where can I get this awesome phone?
You can now get it at any HTC’s resellers or Maxis Centres.

What are the differences between HTC Desire and Google Nexus One?
http://mobilenews.omio.com/mobile-phone-fe...android-phones/

What colors are available in Malaysia?
For now, it is only available in "Dark Brown" color.

How do I set customized ringtones?
http://forum.lowyat.net/topic/1213449

Can apps be installed into the SD card?
On Android 2.1 you are not able to do it unless:
1) Root it, and install App2SD
OR
2) Wait for Android 2.2 (Froyo) update for HTC Desire (native App2SD)

What does it mean with native App2SD? Are there any other kind of App2SD?
Explanation from benny888:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


How do I prolong my battery usage? Any tips?
http://blog.three.co.uk/2010/05/24/htc-des...t-battery-life/

How do I differentiate if my device comes with AMOLED or S-LCD screen?
On the box packaging, it will put behind the box under "Display" as:
"3.7-inch AMOLED touch sensitive screen" for AMOLED sets, and
"3.7-inch touch sensitive screen" for SLCD sets.

Any recommended should I get for this phone?
Refer here: Recommended Android Games Thread

Contacts
How do I import contacts from Apple iPhone?
An in depth steps with screenshots:
http://www.willineedit.com/2009/11/how-to-...-android-phone/

How do I import contacts from Nokia phone?
1. Export your contact to your PC as CSV file.
2. Then login to your Google Gmail account.
3. Import your CSV file to google contacts.
4. Sync from your HTC Desire, your contacts will be all in your phone.

All contacts from Facebook are updated into my call contact list. How do I remove it?
Go to your Contacts > Menu > View > uncheck Facebook.

How not to show the contact from sim in the Contact Lists?
Go to 'people' or contacts, Press Menu button > "View", then uncheck 'Sim'

SMS
Can I use a 3rd party SMS app?
Yes, you can. Find for "Handcent" SMS on Android Market. It's free and very customizable compare to the default sms app.

Handcent SMS Issue: When there is a new SMS comes in, you will receive 2 notifications at the top, yes? How to disable the original SMS application and use Handcent SMS from here onwards?
Go to the default sms app--> click on menu button --> Go to settings --> Uncheck the Received Notification

Keyboard
Can the keyboard be customized to my liking?
Yes it can.

Do you have any guides on how to customized it?
HTC IME Mod Keyboard with Voice Input for Desire

How do I replace the CN/Thai keyboard which is available on our local set?
Install the HTC_IME keyboard mod from the previous link.

Connectivity
Any idea on how to setup proxy to connect to the Internet?
No proxy support for HTC Desire at the moment.

No auto settings for the APN stuff on your set? Here are the list of APN settings for different telcos
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Any recommended apps to check my data usage?
Try to find for "3G watchdog" on Android Market.

Maxis Related Stuff
How does the Maxis plan works?
Step 1: Choose any rate plans: Value Plus 50, 80, 150, 250 or 500
Step 2: Choose any data plan (12 months contract period): 500MB (RM58), 1.5GB (RM78) or 3GB (RM88)
Step 3: Pay for the phone at RM1499
Step 4: Pay monthly according to plans that you have chosen, e.g Value Plus 50 + Data Plan 500MB = RM50 + RM58 = RM108
For more info refer here: http://www.maxis.com.my/personal/android/A...id_Packages.asp

How long is the required contact from Maxis?
12 months

What is the warranty provided for this phone from Maxis?
24 months extended warranty

Any freebies provided by Maxis?
Free car charger for the first 200 subscribers.

So where can I get this phone through Maxis?
Find it at your nearest Maxis store for more info.

Android Market
Does the SIS HTC Desire comes with Android Market?
Yes

Can I get both free and paid apps from Android Market?
For now, you can only get free apps.

Android 2.2 (Froyo) SEA OTA Update
Am I able to update to Froyo at the moment?
Froyo update is now available through OTA for local/SEA sets.

When will HTC release it?
Released for all local/SEA sets on 30 Aug 2010.

How does the update process works?
It will the usual OTA (over-the-air) update done using either data connection or wifi.

How do I check for the update?
Go setting ---> About phone --> System software update.

What are the software info for the Froyo OTA SEA?
SEA OTA Software Info:
Build number = 2.13.707.1 CL233262 release-keys
Software number = 2.13.707.1
Baseband version = 32.44.00.32U_5.09.05.30
HBOOT = 0.93

Rooting
Why root?
It gives you full control over your system and able to alter system files. You can also install many custom ROMs available online. Here are 5 among many other reasons to root your device: http://lifehacker.com/5342237/five-great-r...r-android-phone

How do I root my device?
There are many guides out there. Please check your HBOOT before you root (refer below).If i root my Desire, can i unrooted back to stock rom, where can i get exactly the stock rom as i have right now.
QUOTE(maliqu3)
Download the stock rom for HTC Desire from here to unroot your phone so that you can claim the warranty after that.
Is my warranty will void if i root? do i need to unroot if i need to send the HTC Service Center?
QUOTE(maliqu3)
Rooting your Desire won't void your warranty (you must have faith about the warranty though) since it's not NexusOne that will leave a trace (an unclasped lock) even if you have unrooted back.
How do I check my current radio version?
About phone ----> Software

How do I check my bootloader/HBOOT version?
To check the bootloader version, switch off the device. Turn it on whilst holding the ‘back’ key. You should be able to see the text ‘HBOOT’, and a version number besides it. This number is the bootloader version.

Can I root my phone if I have updated thru OTA (official update)?
The official update changes the HBOOT to 0.93 and right now you are unable to root it.

Flashing ROMS
Okay, I have now rooted my phone? How do I flash custom ROMS?
Refer here: Guide: How To Flash Custom ROMS and Radio

Where can I get these custom ROMs?
QUOTE(benny888)
Just go over to forum-xda. HTC Desire section http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628 - rom discussion here. Roms are free - but you are encourage to donate if you can, to the rom cook. If you don't want to donate , you can still download and there is no limit how many times you can download. If you want special preconfigure roms up to your own choices - try Modaco at http://android.modaco.com/category/430/htc...ire-modaco-com/ . you need to pay a small contribution once only - with this you can use his online kitchen to bake any rom for any phone that he'd developed; again no limitation
This post has been edited by mikelee: Sep 3 2010, 02:10 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cynox
post Aug 19 2010, 05:52 PM


My little awesome Note 3. y^.^y
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,357

Joined: Jan 2003
From: Johor Bahru


Just rooted my Desire... all went smoothly (using NextSense 5.3) without installing Amon Ra and thus no A2SD+. The phone boot up fine with everything in good order.

BUT when I want to restore app+all data from Titanium Backup, the phone pop up a msg saying the program is not responding or something - so Force Close, Wait or Cancel(this one I not sure), so I choose Wait and the screen go black but the hard buttons at the bottom lights up. Waiting about 10-15 minutes later, the screen won't reappear, but the buttons light up if i press them. At the end, take out the battery and do a hard reset.

Upon booting up my old sense UI appear but now almost every program got problem and system ask me to force close...zzzz

What to do now (before I do something stupid)? Any advice is much appreciated. smile.gif

EDIT: I notice the SD card is not wiped off completely.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
samurai1337
post Aug 19 2010, 06:05 PM


che
Group Icon
Group: Staff
Posts: 11,275

Joined: Jan 2003
From: Area 51
Thanks mikelee for the efforts to open v3 thread smile.gif

Cynox - silly to ask but have you allowed installation of apps from unknown sources?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
akachester
post Aug 19 2010, 06:15 PM


Its Life. Live with it!
*******
Group: Senior Member
Posts: 7,651

Joined: Jul 2005
From: The Land of No Return


QUOTE(Cynox @ Aug 19 2010, 05:52 PM)
Just rooted my Desire... all went smoothly (using NextSense 5.3) without installing Amon Ra and thus no A2SD+. The phone boot up fine with everything in good order.

BUT when I want to restore app+all data from Titanium Backup, the phone pop up a msg saying the program is not responding or something - so Force Close, Wait or Cancel(this one I not sure), so I choose Wait and the screen go black but the hard buttons at the bottom lights up. Waiting about 10-15 minutes later, the screen won't reappear, but the buttons light up if i press them. At the end, take out the battery and do a hard reset.

Upon booting up my old sense UI appear but now almost every program got problem and system ask me to force close...zzzz

What to do now (before I do something stupid)? Any advice is much appreciated.  smile.gif

EDIT: I notice the SD card is not wiped off completely.
*
If you downloaded the NextSense 5.3 from XDA, it comes automatically with APP2SD+. smile.gif First boot will show about 60MB+ free space but after you did an EXT3 partition using ROM Manager, you will get about 135MB+.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
DecaPix
post Aug 19 2010, 06:46 PM


5 star monkey
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,536

Joined: Aug 2008
From: PeeJay
does this means we can actually use the phone without the ext partition?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cynox
post Aug 19 2010, 07:24 PM


My little awesome Note 3. y^.^y
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,357

Joined: Jan 2003
From: Johor Bahru


QUOTE(akachester @ Aug 19 2010, 06:15 PM)
If you downloaded the NextSense 5.3 from XDA, it comes automatically with APP2SD+. smile.gif First boot will show about 60MB+ free space but after you did an EXT3 partition using ROM Manager, you will get about 135MB+.
*
thanks for the tips. i was wondering why the free space so low. rclxub.gif

QUOTE(DecaPix @ Aug 19 2010, 06:46 PM)
does this means we can actually use the phone without the ext partition?
*
yes, but the free space very low... no difference from unroot.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
KTCY
post Aug 19 2010, 07:30 PM


BumbleBee™
********
Group: Senior Member
Posts: 11,284

Joined: May 2007
From: Triumph in the Skies Status:In LoV3 Again
QUOTE(Cynox @ Aug 19 2010, 07:24 PM)
thanks for the tips.  i was wondering why the free space so low.  rclxub.gif
yes, but the free space very low... no difference from unroot.
*
On my first boot for NextSense I have 13xmb IIRC.
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cynox
post Aug 19 2010, 07:41 PM


My little awesome Note 3. y^.^y
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,357

Joined: Jan 2003
From: Johor Bahru


QUOTE(KTCY @ Aug 19 2010, 07:30 PM)
On my first boot for NextSense I have 13xmb  IIRC.
*
coz i din make the ext partition. after i download the rom manager from market and make the partition, after the reboot, the free space become 132MB.

So every apps now on will be installed to the ext partition and the 132MB will become cache?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
andrekua
post Aug 19 2010, 07:58 PM


NO!!! IT'S HIM!!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,887

Joined: Jun 2008


Off topic... (no reply in Legend thread, a Legend user posting in Desire thread)

Anyone confirmed going to SIS Appreciation Night? Getting another confirmation call despite already called back to confirm.

This post has been edited by andrekua: Aug 19 2010, 07:59 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
pluginbaby
post Aug 19 2010, 08:02 PM


Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,666

Joined: Apr 2007


V5 edi! yezza.. its been a while since i flashed a rom.. surverying which seems good now.. but all seems too good edi now.. =="



p/s : our V4 started around 20 days ago.. waaa.. quite fast indeed rclxms.gif. Hopefully more people read the FAQ this time

This post has been edited by pluginbaby: Aug 19 2010, 08:03 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
akachester
post Aug 19 2010, 08:08 PM


Its Life. Live with it!
*******
Group: Senior Member
Posts: 7,651

Joined: Jul 2005
From: The Land of No Return


QUOTE(KTCY @ Aug 19 2010, 07:30 PM)
On my first boot for NextSense I have 13xmb  IIRC.
*
If you already have an EXT partition, then yes, its 135MB+. If you don't, its about 60+MB.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
KTCY
post Aug 19 2010, 08:37 PM


BumbleBee™
********
Group: Senior Member
Posts: 11,284

Joined: May 2007
From: Triumph in the Skies Status:In LoV3 Again
First boot of Modaco rc1 and quadrant as below.

user posted image

user posted image

User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cynox
post Aug 19 2010, 08:53 PM


My little awesome Note 3. y^.^y
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,357

Joined: Jan 2003
From: Johor Bahru


hi, KTCY, what benchmark app is that?

@samurai1337 - sorry bro, miss your question, I did enable unknown source app installation.

Anyway, now reinstall my Desire from ground zero. Feel like getting my Desire at first day. wub.gif laugh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
KTCY
post Aug 19 2010, 08:56 PM


BumbleBee™
********
Group: Senior Member
Posts: 11,284

Joined: May 2007
From: Triumph in the Skies Status:In LoV3 Again
QUOTE(Cynox @ Aug 19 2010, 08:53 PM)
hi, KTCY, what benchmark app is that?

@samurai1337 - sorry bro, miss your question, I did enable unknown source app installation.

Anyway, now reinstall my Desire from ground zero.  Feel like getting my Desire at first day.  wub.gif  laugh.gif
*
Quadrant advanced. Paid apps.

You can get free version from market wink.gif
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
sching
post Aug 19 2010, 09:04 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 129

Joined: Dec 2006


How is the sound quality for Desire? I saw the original earphone and wasn't too happy to see it. I prefer those in-ear ones. Any other compatible earphones for desire? Which works best with the phone?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
nick67
post Aug 19 2010, 09:25 PM


What?
******
Group: Senior Member
Posts: 1,406

Joined: Mar 2010
Ahh damn..I install htc_ime_mod now my pinch zoom cant work anymore..Delete it also still cant work..Anyone knows the problem?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
samurai1337
post Aug 19 2010, 09:38 PM


che
Group Icon
Group: Staff
Posts: 11,275

Joined: Jan 2003
From: Area 51
QUOTE(sching @ Aug 19 2010, 09:04 PM)
How is the sound quality for Desire? I saw the original earphone and wasn't too happy to see it. I prefer those in-ear ones. Any other compatible earphones for desire? Which works best with the phone?
*
It supports any 3.5mm jack... so it will still work with your sennheiser earpiece smile.gif

I think the sound quality (if you're talking about the loud speaker or the call quality) is decent without being too outstanding
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
draco82
post Aug 19 2010, 09:42 PM


On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 582

Joined: Nov 2007


QUOTE(KTCY @ Aug 19 2010, 08:37 PM)
First boot of Modaco rc1 and quadrant as below.

user posted image

user posted image
*
Nice score...mine around 1230, after a few boot with all widget and apps on UI (full)...


Added on August 19, 2010, 9:43 pm
QUOTE(nick67 @ Aug 19 2010, 09:25 PM)
Ahh damn..I install htc_ime_mod now my pinch zoom cant work anymore..Delete it also still cant work..Anyone knows the problem?
*
reboot your phone~~

This post has been edited by draco82: Aug 19 2010, 09:43 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Azureknight94
post Aug 19 2010, 10:00 PM


On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 615

Joined: Oct 2006


Short review of WhiteXperience by Neophyte
Pros
- really fast vanilla UI
- overclocking rclxms.gif
- awesome quadrant scores. got a 1577 without overclocking

Cons
still buggy.
battery drain. went to settings and looked at what was using the battery so much. Display - 40% shocking.gif shakehead.gif

I tried rebooting once and it got stuck rclxub.gif so had to take out battery and do hard reset. Gonna flash to nextsense 5.3 now thumbup.gif and wait till WhiteXperience is stable and without bugs whistling.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

126 Pages  1 2 3 > » 
Bump TopicClosed TopicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0964sec    2.73    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th April 2014 - 04:18 PM