Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Topic Closed RSS Feed
208 Pages « < 152 153 154 155 156 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Maxis Wireless Broadband Thread #2, 3G/3.5G Broadband (Maxis)

views
     
game333
post Mar 24 2010, 12:51 PM

Casual
***
Junior Member
388 posts

Joined: Jul 2009
From: Some Random Place


QUOTE(xMeltz @ Mar 24 2010, 11:53 AM)
Hey i want to ask how you guys dial the customer service for maxis broadband? I seems cant get thru.
*
123 and dial for maxis number.
shadow111
post Mar 24 2010, 12:53 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
how do i check how much bandwidth that i have used? any site/page to view all this info?
alvinddm
post Mar 24 2010, 01:00 PM

Casual
***
Junior Member
391 posts

Joined: Apr 2008


hey guys, sorry if its been asked b4 but does the rm48 promotion with free modem comes with contract period? Upfront rm150, rebate rm30 for 5 mths pay only rm18/mth then 6th mths onwards pay rm48 thru out or back to rm78/mth? if terminate after 5 mths can ar?
game333
post Mar 24 2010, 01:03 PM

Casual
***
Junior Member
388 posts

Joined: Jul 2009
From: Some Random Place


» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Yep,
firmware is one of the major error.
I'm facing the similiar problem too.
But, I can't.
Congrat to you mate
shadow111
post Mar 24 2010, 01:33 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(alvinddm @ Mar 24 2010, 01:00 PM)
hey guys, sorry if its been asked b4 but does the rm48 promotion with free modem comes with contract period? Upfront rm150, rebate rm30 for 5 mths pay only rm18/mth then 6th mths onwards pay rm48 thru out or back to rm78/mth? if terminate after 5 mths can ar?
*
i just sign up this package. let me give you a clearer pic.. pls correct me if i'm wrong.. blush.gif

when you sign up, u need to pay upfront rm150 and they will deduct rm30 for the next 5 months.
let say you sign up the rm48 package. then you just need to pay rm18 only for the first 5 months.
actually for the first 5 months, u still are paying rm48 each month, just that u already paying up-front rm150, so they deduct rm30 each month from there.
the maxis ppl told me that if i were to terminate the line anytime, i dun hv to give back the modem, but the rm150 upfront is not refundable.

cybpsych
post Mar 24 2010, 01:37 PM

---------------------
*********
All Stars
57,033 posts

Joined: Jan 2003
u can *manually* remove & reinstall the installed driver:-

1) Install the Maxis Mobile Partner <-- this installer installs the driver + install the dashboard software.

2) Go to the Mobile Partner folder (inside Program Files).

3) Locate the Driver folder <-- Backup this whole folder cuz it contains the WHOLE huawei modem driver for ALL operating systems smile.gif

4) Execute DriverUninstall.exe <-- this will uninstall the driver. Windows will 'forget' your huawei modem and starts to nag for driver biggrin.gif

5) After removing the driver, run the DriverSetup.exe <-- this will install the driver and Windows will start to autodetect the huawei modem components.


BTW, Maxis' driver package is v3.05.00.00.

The latest driver package from Huawei is v3.09.00.00


Follow the steps above to remove the Maxis' driver and install the newer driver package.


shadow111
post Mar 24 2010, 01:38 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(game333 @ Mar 24 2010, 01:03 PM)
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Yep,
firmware is one of the major error.
I'm facing the similiar problem too.
But, I can't.
Congrat to you mate
*
thanks for yr help too.. they can save user like us a lots of hassle if they straight ask us to update the firmware.
for those who are facing same problem like me. you won't be able to flash the firmware from the problem nb/pc since the firmware update software will need to detect the device first.

in order for it to works, you need to have the broadband device working first on other pc. I did manage to install it on my w2k workstation.
from there, i upgrade the firmware and the install on my problematic win7 nb. rclxms.gif


Added on March 24, 2010, 1:39 pm
QUOTE(cybpsych @ Mar 24 2010, 01:37 PM)
u can *manually* remove & reinstall the installed driver:-

1) Install the Maxis Mobile Partner <-- this installer installs the driver + install the dashboard software.

2) Go to the Mobile Partner folder (inside Program Files).

3) Locate the Driver folder <-- Backup this whole folder cuz it contains the WHOLE huawei modem driver for ALL operating systems smile.gif

4) Execute DriverUninstall.exe <-- this will uninstall the driver. Windows will 'forget' your huawei modem and starts to nag for driver biggrin.gif

5) After removing the driver, run the DriverSetup.exe <-- this will install the driver and Windows will start to autodetect the huawei modem components.
BTW, Maxis' driver package is v3.05.00.00.

The latest driver package from Huawei is  v3.09.00.00
Follow the steps above to remove the Maxis' driver and install the newer driver package.
*
any benefit if we update the latest driver?

This post has been edited by shadow111: Mar 24 2010, 01:39 PM
cybpsych
post Mar 24 2010, 01:40 PM

---------------------
*********
All Stars
57,033 posts

Joined: Jan 2003
release notes since 3.05.00.00 ...

QUOTE
Version 3.06.00.00
  Fix the issue that we can not send SMS after unlock the PIN with the WWAN API.
  Optimize some AT cmd's process.
  Add PID 144A-144D.

Version 3.07.00.00
  Fix the issue that after reinstall, modem can't be opened.
 
Version 3.08.00.00
  Fix the remove problem when the memory resident is not set.

Version 3.09.00.00
  Add the support for Windows XP 64bit.
  Add the installation for Autorun 2.0.
  Fix the issue that PC hang when do pwrtest.
  Remove the "safely remove" icon from Windows XP for EMXXX's NDIS Port.
  Fix the isuue when PC go into sleep, firmware not goto low power state.
  Add L1 buffer's number to improve the download's stability.
  Fix the issue of reading SMS use at+clgm=4.
  Fix the issue that user form service area to no service area then go back to service area, wwan can't connect.
  Add the support for no IMSI product do wwan connect.
  Add the support for new PID 143F.

shadow111
post Mar 24 2010, 01:46 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(cybpsych @ Mar 24 2010, 01:40 PM)
release notes since 3.05.00.00 ...
*
how to check the current version that i hv?
cybpsych
post Mar 24 2010, 01:48 PM

---------------------
*********
All Stars
57,033 posts

Joined: Jan 2003
Program Files > Maxis Broadband/Mobile Partner (not sure which) > Driver > inside u'll find Release Notes.txt

look at the last entry. It will state which package version.
cybpsych
post Mar 24 2010, 01:52 PM

---------------------
*********
All Stars
57,033 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(cybpsych @ Mar 24 2010, 07:39 AM)

Just FYI .... E1762 package here contain:

Firmware: v11.126.08.01.99.B416
Dashboard: UTPS11.302.06.06.99_MAC11.301.09.01.99

Not sure if this is latest by Huawei or release-specific for Maxis only.
shadow111
post Mar 24 2010, 02:18 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(cybpsych @ Mar 24 2010, 01:48 PM)
Program Files > Maxis Broadband/Mobile Partner (not sure which) > Driver > inside u'll find Release Notes.txt

look at the last entry. It will state which package version.
*
found it.. it's C:\Program Files\Maxis Broadband\Driver\release notes.txt
game333
post Mar 24 2010, 03:10 PM

Casual
***
Junior Member
388 posts

Joined: Jul 2009
From: Some Random Place


I heard some guys in some forum says, that upgrading firmware may actually helps to extend our speed.
Likely as 3.6 mbps to 7.2 mbps. (E220)
Everyone in that forum comments this, no one have give a neg, so I guess is true.
Not a rumor. biggrin.gif


Added on March 24, 2010, 3:11 pmAnd I want to said that, I can't find where to upgrade the firmware.
Not "I can't" =.="

By the way, now I cant use my usb already after upgrading it.
Thanks for your post cybpsych.

This post has been edited by game333: Mar 24 2010, 03:11 PM
cybpsych
post Mar 24 2010, 04:05 PM

---------------------
*********
All Stars
57,033 posts

Joined: Jan 2003
cant or can? smile.gif
mitodna
post Mar 24 2010, 04:39 PM

Getting Started
********
All Stars
14,030 posts

Joined: Jan 2003
I got E220 with 7.2mbps, yes, via firmware upgrade, but I no subscribe to service provider that provide 7.2mbps
game333
post Mar 24 2010, 05:17 PM

Casual
***
Junior Member
388 posts

Joined: Jul 2009
From: Some Random Place


Can la, typed wrongly only ma, so serious for what. o.o
shadow111
post Mar 24 2010, 05:24 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(game333 @ Mar 24 2010, 05:17 PM)
Can la, typed wrongly only ma, so serious for what. o.o
*
lol.. any significant change that u notice after the upgrade?
cybpsych
post Mar 24 2010, 07:59 PM

---------------------
*********
All Stars
57,033 posts

Joined: Jan 2003
no serious la ... it gives different meaning tongue.gif

i dont think there's any increase in performance. more probably better compatibility due to firmware/driver update.

unlesss of course u are on 7.2mbps line, which no telco is offering that, for now (am not talking about the network capability, e.g. digi & maxis hspa network) ...
game333
post Mar 24 2010, 08:25 PM

Casual
***
Junior Member
388 posts

Joined: Jul 2009
From: Some Random Place


QUOTE(shadow111 @ Mar 24 2010, 05:24 PM)
lol.. any significant change that u notice after the upgrade?
*
Actually, upgrading firmware are certainly for unlocking, new driver install, change inner detail, and performance only.

1st : unlocking.
2nd : new driver install.
3rd..............

Need free unlock service find me la.
shadow111
post Mar 24 2010, 09:26 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,135 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(game333 @ Mar 24 2010, 08:25 PM)
Actually, upgrading firmware are certainly for unlocking, new driver install, change inner detail, and performance only.

1st : unlocking.
2nd : new driver install.
3rd..............

Need free unlock service find me la.
*
unlocking will void the modem warranty, rite?
btw.. what do i need to provide in order for you to unlock?

208 Pages « < 152 153 154 155 156 > » Top
Topic ClosedOptions
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0260sec    0.35    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 21st May 2022 - 07:30 PM