Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages « < 49 50 51 52 53 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> LYN Dashcam Discussion V2 | Dashcam Talk Malaysia, Everything related to dashcam!

views
     
VIOFO P
post Sep 14 2019, 07:26 AM

New Member
*
Probation
10 posts

Joined: Jul 2019
QUOTE(blurjoey @ Sep 13 2019, 03:08 PM)
By default, the U1000 records at front [email protected] and rear [email protected],

When the front cam resolution is using 2K, it will be 60fps for both front and rear.
*
While the WIFI connected, the 4K will downgrade to 2K.
Eternalgl0ry
post Sep 14 2019, 10:18 AM

Getting Started
**
Junior Member
237 posts

Joined: Aug 2016
QUOTE(blurjoey @ Sep 13 2019, 03:08 PM)
By default, the U1000 records at front [email protected] and rear [email protected],

When the front cam resolution is using 2K, it will be 60fps for both front and rear.
*
Seriously?

Take my money LOoL rclxms.gif rclxm9.gif
Zack Styler
post Sep 14 2019, 10:56 AM

Regular
******
Senior Member
1,218 posts

Joined: Feb 2006
From: ¯\(º_o)/¯ ¯\(º_o)/¯
Is A119 V3 still a good buy? only need front camera but can't seems to find it in Shopee..

Anyone here mind to give me the link?

This post has been edited by Zack Styler: Sep 14 2019, 10:56 AM
TSblurjoey
post Sep 14 2019, 03:58 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
4,926 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(Ernest90 @ Sep 14 2019, 01:48 AM)
Due to budget which is better? Viofo a129 or thinkware f200?
I'm using non branded front camera only, wanted to change dual camera.
*
Viofo A129 Duo is a better buy than Thinkware F200.

Unless you want true Korean parking mode then F200. But F200 is a basic dashcam with the rear cam only 720p.

QUOTE(VIOFO @ Sep 14 2019, 07:26 AM)
While the WIFI connected, the 4K will downgrade to 2K.
*
Thinkware actually stops recording when the app is connected to the dashcam via wifi. That's what all Thinkware dashcams do.

QUOTE(Zack Styler @ Sep 14 2019, 10:56 AM)
Is A119 V3 still a good buy? only need front camera but can't seems to find it in Shopee..

Anyone here mind to give me the link?
*
Currently, the A119 v3 is sold out during 9.9 sales for Sicurez.

Can wait for them to re-stock or maybe asked grey sellers in Lazada like KIntos or those China sellers?

https://sicurez.com.my/products/viofo-a119v3-dash-cam

This post has been edited by blurjoey: Sep 14 2019, 04:08 PM
tifosi
post Sep 14 2019, 04:32 PM

Friend is someone to share last Cookie with!
*******
Senior Member
4,413 posts

Joined: Jan 2003


QUOTE(tifosi @ Sep 3 2019, 11:37 AM)
Thanks guys. Don't think anything is with the firmware because it has been working for like the past year. Only recent 2 weeks it started to randomly restart. Using Samsung EVO Plus 64 GB.

Yes, using the GPS module. I've read on the pin issues that's affecting the v1 but didn't know the v2 also face this. Forgot to take picture but I removed the dashcam, rub rub and slide it back in. Will update on this again. So far this morning was ok.
*
Just an update, so far recently it's ok. I guess it's the connection that causes it.
Ernest90
post Sep 14 2019, 06:06 PM

Getting Started
**
Junior Member
80 posts

Joined: Apr 2011
QUOTE(blurjoey @ Sep 14 2019, 03:58 PM)
Viofo A129 Duo is a better buy than Thinkware F200.

Unless you want true Korean parking mode then F200. But F200 is a basic dashcam with the rear cam only 720p.
Thinkware actually stops recording when the app is connected to the dashcam via wifi. That's what all Thinkware dashcams do.
Currently, the A119 v3 is sold out during 9.9 sales for Sicurez.

Can wait for them to re-stock or maybe asked grey sellers in Lazada like KIntos or those China sellers?

https://sicurez.com.my/products/viofo-a119v3-dash-cam
*
Thanks mate. Last nite did check through sicurez includ3 installation and 32gb rm909.
CoffeeDude
post Sep 15 2019, 02:08 PM

Regular
******
Senior Member
1,224 posts

Joined: Sep 2005
From: KL


I bought the Viofo A129 Duo + CPL + Hardwire kit from Aliexpress during the 28.8 sale for USD177
It arrived on 6.9 but I wasn't at home so I went to pick it up from the post office on 10.9
I just finished installing it. Took me a few hours sweat.gif


I followed this guide. Very clear instructions thumbup.gif
First time for me doing hardwiring.


TSblurjoey
post Sep 15 2019, 05:55 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
4,926 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(CoffeeDude @ Sep 15 2019, 02:08 PM)
I bought the Viofo A129 Duo + CPL + Hardwire kit from Aliexpress during the 28.8 sale for USD177
It arrived on 6.9 but I wasn't at home so I went to pick it up from the post office on 10.9
I just finished installing it. Took me a few hours sweat.gif
I followed this guide. Very clear instructions thumbup.gif
First time for me doing hardwiring.


*
My first time installing 3 wires hardwire kit also took an hour 1+ laugh.gif laugh.gif laugh.gif

This post has been edited by blurjoey: Sep 15 2019, 05:55 PM
yanz070
post Sep 15 2019, 06:47 PM

New Member
*
Junior Member
25 posts

Joined: Nov 2008
From: CLuNK



Hi sifu² here. Just want to ask about dashcam iroad x9. Any users experience/suggestion pro and con for this product. Thanks
CoffeeDude
post Sep 15 2019, 06:48 PM

Regular
******
Senior Member
1,224 posts

Joined: Sep 2005
From: KL


QUOTE(blurjoey @ Sep 15 2019, 05:55 PM)
My first time installing 3 wires hardwire kit also took an hour 1+ laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif
*
What is the recommended voltage setting to select on the hardwire kit?
TSblurjoey
post Sep 15 2019, 08:39 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
4,926 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(yanz070 @ Sep 15 2019, 06:47 PM)
Hi sifu² here. Just want to ask about dashcam iroad x9. Any users experience/suggestion pro and con for this product. Thanks
*
Heard the USB wifi have durability issue.

Don't like the proprietary JDR file format.

Need to buy the GPS module to use the extra functions.

QUOTE(CoffeeDude @ Sep 15 2019, 06:48 PM)
What is the recommended voltage setting to select on the hardwire kit?
*
I set mine at 12v/24v or 48 hours for my Thinkware. If you want to on the safer side, set it at 12.4v or 24 hours instead.
yanz070
post Sep 15 2019, 09:07 PM

New Member
*
Junior Member
25 posts

Joined: Nov 2008
From: CLuNK



QUOTE(blurjoey @ Sep 15 2019, 08:39 PM)
Heard the USB wifi have durability issue.

Don't like the proprietary JDR file format.

Need to buy the GPS module to use the extra functions.
I set mine at 12v/24v or 48 hours for my Thinkware. If you want to on the safer side, set it at 12.4v or 24 hours instead.
*
Noted and thanks for the info sifu @bluejoey. I'm looking the dashcam for front and rear with clear image and budget around RM1k++. Any recommendation for me? Plan tomorrow want to install it.
TSblurjoey
post Sep 15 2019, 09:42 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
4,926 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(yanz070 @ Sep 15 2019, 09:07 PM)
Noted and thanks for the info sifu @bluejoey. I'm looking the dashcam for front and rear with clear image and budget around RM1k++. Any recommendation for me? Plan tomorrow want to install it.
*
A129 Duo less than rm1k with installations at Sicurez.

Wait a bit later can get A129 Pro which is 4K resolution at around rm1099+.

Higher up can look at Thinkware dashcams. F770 is good.
Keatsan
post Sep 17 2019, 09:20 AM

I'm Rated 5 Stars
*****
Senior Member
872 posts

Joined: Jan 2010
From: Today 06.09 am
Anyone using SanDisk A1 microSD cards for some period of time?

I am looking to purchase one of the A1 for dash cam. But still having slight doubts given its previously non-A1 recording issue
mcchin
post Sep 17 2019, 10:46 AM

Σ˸3
*******
Senior Member
3,509 posts

Joined: Jul 2005
From: Sin Lor, B'worth,Pg.
QUOTE(Keatsan @ Sep 17 2019, 09:20 AM)
Anyone using SanDisk A1 microSD cards for some period of time?

I am looking to purchase one of the A1 for dash cam. But still having slight doubts given its previously non-A1 recording issue
*
using A1 for both my Front Yi car cam and rear 70mai
since Oct 2018

the front one with 128GB have error when start, though it still records well
(suspect compatibility issue with cards 64GB)
and the rear is 64Gb no issue so far
TSblurjoey
post Sep 17 2019, 11:34 AM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
4,926 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(Keatsan @ Sep 17 2019, 09:20 AM)
Anyone using SanDisk A1 microSD cards for some period of time?

I am looking to purchase one of the A1 for dash cam. But still having slight doubts given its previously non-A1 recording issue
*
Sandisk Ultra A1 is the improved version of the non-A1.

Durability is like the Samsung Evo Plus when used in dashcams.
Keatsan
post Sep 17 2019, 01:56 PM

I'm Rated 5 Stars
*****
Senior Member
872 posts

Joined: Jan 2010
From: Today 06.09 am
QUOTE(mcchin @ Sep 17 2019, 10:46 AM)
using A1 for both my Front Yi car cam and rear 70mai
since Oct 2018

the front one with 128GB have error when start, though it still records well
(suspect compatibility issue with cards 64GB)
and the rear is 64Gb no issue so far
*
Noted. Have you consider warranty for the 128GB instead? Since it's still under warranty.

QUOTE(blurjoey @ Sep 17 2019, 11:34 AM)
Sandisk Ultra A1 is the improved version of the non-A1.

Durability is like the Samsung Evo Plus when used in dashcams.
*
Then can safely purchase 128GB size. tongue.gif
mcchin
post Sep 17 2019, 02:00 PM

Σ˸3
*******
Senior Member
3,509 posts

Joined: Jul 2005
From: Sin Lor, B'worth,Pg.
QUOTE(Keatsan @ Sep 17 2019, 01:56 PM)
Noted. Have you consider warranty for the 128GB instead? Since it's still under warranty.
Then can safely purchase 128GB size.  tongue.gif
*
it still works
but every start a prompt will show up asking me to insert compatible card

it is more of a dashcam compatibility with 128gb cards than anything
alexander3133
post Sep 17 2019, 07:53 PM

Regular
******
Senior Member
1,316 posts

Joined: May 2006
From: Johor


Sandisk High Endurance 128GB and 256GB SDCard ready for upcoming dashcam.

128GB bought locally, 256GB bought from China.

Attached Image


Speed Test (Empty Card):

Attached Image Attached Image


Speed test (2GB space left):

Attached Image

Good thing is that the speed does not vary much when the card is empty versus almost full.

Write speed is way more than the advertised, definitely 4K capable.

The card reader is part of my 5 years old laptop, so I believe this card can perform better on newer card reader or laptop.
dlttdltt
post Sep 18 2019, 10:13 AM

Casual
***
Junior Member
350 posts

Joined: Jul 2017


QUOTE(blurjoey @ Sep 11 2019, 11:45 PM)
Heard it is arriving next week innocent.gif  innocent.gif  innocent.gif
*
Sicurez still don't have yet the U1000 now. sad.gif

98 Pages « < 49 50 51 52 53 > » Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0257sec    1.15    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 7th April 2020 - 06:45 PM