Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Add Reply RSS Feed New Topic New Poll
91 Pages < 1 2 3 4 5 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mac servicing, emergency tips, General knowledge on Mac issues (Hardware)

views
     
TSwei
post Apr 16 2009, 10:06 AM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



hardware failure friend.

Prasys, standard diagnose only apply when the machine still show screen and can boot.
Steady white light signal bad logicboard unable to boot but able to power-on only.
wuszhtag
post Apr 17 2009, 02:00 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 317

Joined: Jul 2006

hi, i got question here.

if i want to reformat my macbook(im using leopard atm) how much does it cost me? can i send it to switch or machines? since i dont have the installation cd.

thanks.
TSwei
post Apr 17 2009, 09:13 AM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



For costing, please refer to reseller directly. We're in discussion on issues here only.
We don't want to invite price war in this section.
Euphonel
post Apr 19 2009, 12:27 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 123

Joined: Mar 2009



How to solve the dead pixel problem? and how is dead px formed?
huiyin_hsu
post Apr 19 2009, 12:40 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 169

Joined: Jul 2008


dead pixel cannot solve leh. although i heard of ways to making it disappear i can't remember (don't want to give you wrong facts). if ur mb has more than 6 dead pixels mac will exchange 1-1 with you. if 1 or 2 then bear with it coz they dont do exchanges.
Euphonel
post Apr 19 2009, 12:51 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 123

Joined: Mar 2009



so bad.. I tried the massaging mehtod before and it works. but now it's not working .
TSwei
post Apr 20 2009, 09:36 AM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



You need to have X amount of dead pixels only Apple will honor it for warrant claim.
If 1-2 pixels it doesn't count officially. Unless you "find a way" to make them help you with it.

http://support.apple.com/kb/HT1721
http://www.appleinsider.com/articles/04/08..._anomalies.html

truss
post Apr 21 2009, 10:51 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 243

Joined: Jan 2003
From: Penang
I have a Free Agent Pro external hard disk and would like to have it work with Mac OS as I am moving from Windows to Mac. If i plug the hdd in, i will only be able to read and not edit.
WaCKy-Angel
post Apr 21 2009, 10:55 AM

PeACe~~
********
Group: All Stars
Posts: 16,813

Joined: Dec 2004
From: KL




uhm format to FAT or FAT32 ?
rx330
post Apr 21 2009, 12:00 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 9,673

Joined: Jun 2006
need help again, my late 08 mbp, suddenly the f10, f11, f12 button to control sounds, not working sad.gif
TSwei
post Apr 21 2009, 12:16 PM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



press Fn ?
rx330
post Apr 21 2009, 02:03 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 9,673

Joined: Jun 2006
nope, cant either
wanna open other apps or shutdown also impossible
have to hold power button to shut it

seems like it have to do with the pendrive
it hang before that, and i had to removed it even though it cant be ejected

back to normal now
TSwei
post Apr 21 2009, 02:23 PM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



QUOTE(truss @ Apr 21 2009, 10:51 AM)
I have a Free Agent Pro external hard disk and would like to have it work with Mac OS as I am moving from Windows to Mac. If i plug the hdd in, i will only be able to read and not edit.
*
There're many similar topics already:
http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=944932&hl=
http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=873750&hl=
http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=868951&hl=

This post has been edited by wei: Apr 21 2009, 02:25 PM
Masamune
post Apr 21 2009, 05:44 PM

Just A Kid
******
Group: Senior Member
Posts: 1,228

Joined: Nov 2006
From: Moscow,Russia and Klang,Selangor


Hey wei..

I'm still having the same problem..
keyboard and trackpad not working after restart..
After restart i have to either run the combo update again or repair my HD permissions then when i restart can use again..

I did what u said except reinstall OSX..
Cause i dont have the dvd with me..
My cousin already ripped out my OSX DVD and plan to upload to torrent for me to download..
The iso file he ripped can also be used right?
TSwei
post Apr 21 2009, 05:46 PM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



I think it's better to have an actual copy. If he rip it wrong way you will have more trouble than helping it. Did you call AppleCare like I suggested?

You paid so much partly it's for their service, if you don't make use of it, it's a waste. Why so painfully download/upload/burn??? Apple might able to help you out with a solution, talk to them.
Masamune
post Apr 21 2009, 06:18 PM

Just A Kid
******
Group: Senior Member
Posts: 1,228

Joined: Nov 2006
From: Moscow,Russia and Klang,Selangor


call apple care of russia or malaysia lol?
cRazYee
post Apr 22 2009, 12:38 AM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,641

Joined: Jan 2005
From: Penang
recommend for all mac user
http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/
TSwei
post Apr 22 2009, 09:16 AM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



QUOTE(Masamune @ Apr 21 2009, 06:18 PM)
call apple care of russia or malaysia lol?
*
Call Malaysia -> international call
Call Rusiia -> local domestic??
Your choice. They will all forwarded to call centre and they might be anywhere in the world. I once spoken with an indian, a turkish and an american ofcourse.

http://www.apple.com/support/contact/phone_contacts.html

This post has been edited by wei: Apr 22 2009, 09:16 AM
nokia2003
post Apr 23 2009, 09:40 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,744

Joined: Nov 2007
From: VIC - The Place To Be


i have a macbook pro late 2008 (15.4 and 512) and it experiences random freezes. when i'm on vista 32 (via bootcamp). however there is no problem at all, when i'm with xp.

i have tried two methods, and was wondering if there are other alternatives to these:

1. enter safemode and disable the nvidia (not good for me, as i'm using an external display)

2. use RIVATUNER; a so-called overclocking method (not a fan of this as it will damage the hardware)


any other suggestions? thanks a lot in advance
TSwei
post Apr 24 2009, 09:44 AM

Get your Macs done right!
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,330

Joined: Jan 2003
From: Kota Damansara



You have 2 options:
- Wait for apple to release update and hope will remedy the problem.
- Bring to service center and let them ponder on the problem. Most likely won't help unless you get AppleCare agree to let you have a replacement unit.

91 Pages < 1 2 3 4 5 > » Top
Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0925sec    4.12    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 16th July 2019 - 04:00 PM