Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > » Bottom
Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Xiaomi Wireless Router Pro, Budget yet with great performance (Review)

juscogot
post Jun 22 2017, 08:38 AM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: May 2017
This one can't support custom firmware so mean can't use LTE modem right?

Being searching online but nothing found.
JayceOoi
post Jun 22 2017, 09:38 AM

Pro Blogger
******
Group: Senior Member
Posts: 1,442

Joined: Jan 2007
QUOTE(mousqy @ Jun 22 2017, 03:26 AM)
even if i dont want voip and iptv?
fibre optic ---> maxis modem --> mi router wan port (use as ppoe dialer)
*
Can you use Maxis modem to dial directly? I do that on Streamyx modem.
mousqy
post Jun 22 2017, 10:12 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 516

Joined: Aug 2008



QUOTE(JayceOoi @ Jun 22 2017, 09:38 AM)
Can you use Maxis modem to dial directly? I do that on Streamyx modem.
*
hrmmm let me look into this

found it https://forum.lowyat.net/topic/2710206

thanks man

This post has been edited by mousqy: Jun 22 2017, 10:21 AM
infrasonic
post Jun 25 2017, 11:44 PM

--
****
Group: Senior Member
Posts: 618

Joined: Jun 2011
From: Sarawak


Any custom rom for this yet? Would like to use this on unifi
simonlws
post Jun 26 2017, 11:47 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 97

Joined: Feb 2011


I am on Time.com; is it compatible ?
Thanks. May I know the price too?
TheMrBinary
post Jul 3 2017, 06:56 AM

63 72 69 70 70 6c 69 6e 67 20 64 65 70 72 65 73 73 69 6f 6e
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,256

Joined: Dec 2011
From: 27.132481, 73.086548


unifi can support ah?
nikobellic
post Jul 10 2017, 11:07 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 53

Joined: Apr 2012
Hi Jayce,

My friend bought this Mi Router Pro (without hard disk) and was unable to use it for his Maxis Fibre.
He passed to me to try it out on my Unifi.
I tried set it up using Mi Wifi app on my Samsung phone as well as direct LAN connect to my PC following the steps in the manual and app (i can read Chinese).
Both failed. Got wifi signal but no internet connection. It says has problem with DHCP.
My friend said that is the same issue when he tried to set it up for his Maxis Fibre.
What should i do? I am not tech savvy.
Will appreciate your expert advise. Thanks.

Regards
Nikobellic
nikobellic
post Jul 10 2017, 12:05 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 53

Joined: Apr 2012
Other forums in Lowyat say we need to change the Xiaomi router firmware to Asus Padavan firmware in order to use the Xiaomi Router Pro on Maxis Fibre or Unifi. If not (changing the firmware) the Xiaomi Router Pro can only be used as an wifi extender.
Any expert here can advise?
nmb3rs
post Jul 10 2017, 12:11 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 278

Joined: Jan 2007


just curious, why are both of the 5GHz signal sharing the same channel?

was the xiaomi set turn powered on before/after the Asus set? i'd expect the device that is powered-on later will automatically change to another channel to reduce interference...

This post has been edited by nmb3rs: Jul 10 2017, 12:13 PM
ZZR-Pilot
post Jul 10 2017, 05:20 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 800

Joined: Jul 2005

How hard is it to use this with TM Unifi...?
mousqy
post Jul 20 2017, 11:33 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 516

Joined: Aug 2008



QUOTE(nikobellic @ Jul 10 2017, 11:07 AM)
Hi Jayce,

My friend bought this Mi Router Pro (without hard disk) and was unable to use it for his Maxis Fibre.
He passed to me to try it out on my Unifi.
I tried set it up using Mi Wifi app on my Samsung phone as well as direct LAN connect to my PC following the steps in the manual and app (i can read Chinese).
Both failed. Got wifi signal but no internet connection. It says has problem with DHCP.
My friend said that is the same issue when he tried to set it up for his Maxis Fibre.
What should i do? I am not tech savvy.
Will appreciate your expert advise. Thanks.

Regards
Nikobellic
*
thanks for sharing
crimv
post Jul 20 2017, 04:19 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 92

Joined: Jun 2009
QUOTE(nikobellic @ Jul 10 2017, 11:07 AM)
Hi Jayce,

My friend bought this Mi Router Pro (without hard disk) and was unable to use it for his Maxis Fibre.
He passed to me to try it out on my Unifi.
I tried set it up using Mi Wifi app on my Samsung phone as well as direct LAN connect to my PC following the steps in the manual and app (i can read Chinese).
Both failed. Got wifi signal but no internet connection. It says has problem with DHCP.
My friend said that is the same issue when he tried to set it up for his Maxis Fibre.
What should i do? I am not tech savvy.
Will appreciate your expert advise. Thanks.

Regards
Nikobellic
*
Without VLAN tagging support , i believe you cant use for MAXIS or UNIFI ..

Last time im using Maxis fibre and having hard time on my newly bought router Archer C7.

I believe for time fiber user wont face issue as TIME doesnt required vlan tagging.

muncheno
post Jul 22 2017, 12:40 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 412

Joined: Jun 2006
From: Ipoh
Just sharing here.

For those who want English firmware, it is available from Taiwan.

Info from 4pda.ru
https://4pda.ru/pages/go/?u=http%3A%2F%2Fbi....bin&e=59614649

Do not the 5ghz channel is locked at specific channel, so do check channel if not detecting.

I have not tested this, as I do not own one.

Just my 2-cents.
zhihao4456
post Aug 5 2017, 03:15 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 528

Joined: Apr 2008
QUOTE(simonlws @ Jun 26 2017, 11:47 AM)
I am on Time.com; is it compatible ?
Thanks. May I know the price too?
*
u can use it with Time on stock firmware~ no problem
zhihao4456
post Aug 5 2017, 03:16 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 528

Joined: Apr 2008
QUOTE(nikobellic @ Jul 10 2017, 11:07 AM)
Hi Jayce,

My friend bought this Mi Router Pro (without hard disk) and was unable to use it for his Maxis Fibre.
He passed to me to try it out on my Unifi.
I tried set it up using Mi Wifi app on my Samsung phone as well as direct LAN connect to my PC following the steps in the manual and app (i can read Chinese).
Both failed. Got wifi signal but no internet connection. It says has problem with DHCP.
My friend said that is the same issue when he tried to set it up for his Maxis Fibre.
What should i do? I am not tech savvy.
Will appreciate your expert advise. Thanks.

Regards
Nikobellic
*
u need a network switch to do the Vlan so that Unifi and Maxis users can use this
taperlover
post Aug 18 2017, 05:24 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 39

Joined: Jan 2012


i wonder when xiaomi gonna release 4G router
qzplx
post Aug 22 2017, 09:15 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 133

Joined: Nov 2006
From: SeriMaya Condo


Hi,

Just wondered, if I bought switch for VLAN Support to configure vlan tagging 500 and 600 for TM Unifi does this will work on this router to PPPoe ?

So the connection would be:

Modem -- SWITCH -- Mi R3P
zhihao4456
post Aug 25 2017, 03:44 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 528

Joined: Apr 2008
QUOTE(qzplx @ Aug 22 2017, 09:15 PM)
Hi,

Just wondered, if I bought switch for VLAN Support to configure vlan tagging 500 and 600 for TM Unifi does this will work on this router to PPPoe ?

So the connection would be:

Modem -- SWITCH -- Mi R3P
*
yes it will work~ all it need is a smart switch to work with this router~

Modem -- SWITCH -- Mi R3P (this is correct)
qzplx
post Aug 27 2017, 03:12 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 133

Joined: Nov 2006
From: SeriMaya Condo


QUOTE(zhihao4456 @ Aug 25 2017, 04:44 PM)
yes it will work~ all it need is a smart switch to work with this router~

Modem -- SWITCH -- Mi R3P (this is correct)
*
Thanks matey,
Ordered 8port tp-link smart switch

acbc
post Aug 27 2017, 03:18 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,327

Joined: Jan 2003
Can use with Unifi, Maxis or Ohana with TL-SG108E to handle the VLAN tagging. I'm using this method to use back all my old Streamyx routers.

6 Pages < 1 2 3 4 5 > » Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0697sec    3.10    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 26th February 2018 - 01:24 AM