Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 > » Bottom
Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Xiaomi Wireless Router Pro, Budget yet with great performance (Review)

kkm
post Apr 18 2017, 11:28 AM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 743

Joined: Jan 2003
QUOTE(JayceOoi @ Apr 18 2017, 11:20 AM)
Nope, official firmware does not support VLAN.
*
Bummer!
Mali
post Apr 18 2017, 12:24 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 145

Joined: Feb 2007
QUOTE(kkm @ Apr 18 2017, 11:28 AM)
Bummer!
*
wait for openwrt/lede support smile.gif
bytes00
post Apr 20 2017, 02:10 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 63

Joined: Oct 2010
price ?
barry
post May 14 2017, 12:45 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 211

Joined: Jan 2003
Good job with the review, YayceOoi. I am looking for a suitable upgrade for my time 100mbps service, and i think this may be it. Where can i get it at the cheapest price?
JayceOoi
post May 15 2017, 09:40 AM

Pro Blogger
******
Group: Senior Member
Posts: 1,573

Joined: Jan 2007
QUOTE(bytes00 @ Apr 20 2017, 02:10 PM)
price ?
*
QUOTE(barry @ May 14 2017, 12:45 PM)
Good job with the review, YayceOoi. I am looking for a suitable upgrade for my time 100mbps service, and i think this may be it. Where can i get it at the cheapest price?
*
All replied... smile.gif
goandloveyourself
post May 30 2017, 11:21 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 9

Joined: Mar 2016

I just bought and started using this mi router pro.
But I'm lost with the QoS plugin configuration.
Like, how does it work? If I activated QoS on all the connected devices, and then set them all to MAX, does the QoS do anything then?
WHat if I set the QoS for a device to only 90% of my bandwidth, but then only 1 device is using the bandwidth, would the mi router be smart enough to consume all 100% of available bandwidth? Thanks

2. can this router be used standalone modem, directly with telephone lines (ADSL2) instead of ethernet?

This post has been edited by goandloveyourself: May 31 2017, 08:39 AM
sygoh3
post Jun 7 2017, 01:20 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 71

Joined: May 2011
just wonder if you install Mi wifi repeater, if you connected to the mi wifi repeater, are you able to access the hardisk storage that connected to the mi router pro?
muncheno
post Jun 8 2017, 04:54 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 488

Joined: Jun 2006
From: Ipoh
QUOTE(sygoh3 @ Jun 7 2017, 01:20 PM)
just wonder if you install Mi wifi repeater, if you connected to the mi wifi repeater, are you able to access the hardisk storage that connected to the mi router pro?
*
Why not?
Any router with USB port or NAS should allow you to do so.
sygoh3
post Jun 9 2017, 08:03 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 71

Joined: May 2011
QUOTE(muncheno @ Jun 8 2017, 04:54 PM)
Why not?
Any router with USB port or NAS should allow you to do so.
*

As per my understanding the WIFI repeater is another connection than the original router( i mean when you scan WIFI through phone you will see the original router and the repeater line which are 2 separate connections), so when connect to the repeater is still able to access the original router hardisk file?
muncheno
post Jun 9 2017, 08:15 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 488

Joined: Jun 2006
From: Ipoh
QUOTE(sygoh3 @ Jun 9 2017, 08:03 AM)
As per my understanding the WIFI repeater is another connection than the original router( i mean when you scan WIFI through phone you will see the original router and the repeater line which are 2 separate connections), so when connect to the repeater is still able to access the original router hardisk file?
*
It is same gateway and dhcp from main router.
So yes.
sygoh3
post Jun 9 2017, 08:25 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 71

Joined: May 2011
QUOTE(muncheno @ Jun 9 2017, 08:15 AM)
It is same gateway and dhcp from main router.
So yes.
*
If yes, this is really great rclxms.gif rclxms.gif i might want buy a repeater to try it out
xerophyll
post Jun 12 2017, 05:10 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 30

Joined: Aug 2008
From: Malaysia


QUOTE(JayceOoi @ May 15 2017, 09:40 AM)
All replied...  smile.gif
*
hi Jayce, i was wondering is it possible to connect this router with a mifi using the usb port for internet connection? internet -> mifi -> router
JayceOoi
post Jun 12 2017, 08:47 PM

Pro Blogger
******
Group: Senior Member
Posts: 1,573

Joined: Jan 2007
QUOTE(xerophyll @ Jun 12 2017, 05:10 AM)
hi Jayce, i was wondering is it possible to connect this router with a mifi using the usb port for internet connection? internet -> mifi -> router
*
Didn't try mifi through USB. But Android USB tethering is not working. End up using Android hotspot mode to connect to it (set as repeater).
JayceOoi
post Jun 16 2017, 09:50 AM

Pro Blogger
******
Group: Senior Member
Posts: 1,573

Joined: Jan 2007
QUOTE(Emilly94 @ Jun 12 2017, 09:09 PM)
Great, it looks great. Can we get it in the US?
*
Yes. PM me for details. smile.gif
mousqy
post Jun 21 2017, 12:52 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 528

Joined: Aug 2008



can this be used with maxis home fibre? replace that lousy thomson
JayceOoi
post Jun 21 2017, 10:33 AM

Pro Blogger
******
Group: Senior Member
Posts: 1,573

Joined: Jan 2007
QUOTE(mousqy @ Jun 21 2017, 12:52 AM)
can this be used with maxis home fibre? replace that lousy thomson
*
Didn't have the chance to try Maxis fibre. Does it have a modem and wireless router? If yes, you can simply replace the router then.
muncheno
post Jun 21 2017, 04:56 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 488

Joined: Jun 2006
From: Ipoh
Don't think it will support Maxis as primary router.
On default Xiaomi does not support Vlan tagging right?

If not mistaken Maxis is using Vlan 820 for internet.
Then also another Vlan for IPTV and phone line.
mousqy
post Jun 22 2017, 03:26 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 528

Joined: Aug 2008



QUOTE(muncheno @ Jun 21 2017, 04:56 PM)
Don't think it will support Maxis as primary router.
On default Xiaomi does not support Vlan tagging right?

If not mistaken Maxis is using Vlan 820 for internet.
Then also another Vlan for IPTV and phone line.
*
even if i dont want voip and iptv?


fibre optic ---> maxis modem --> mi router wan port (use as ppoe dialer)
muncheno
post Jun 22 2017, 06:21 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 488

Joined: Jun 2006
From: Ipoh
QUOTE(mousqy @ Jun 22 2017, 03:26 AM)
even if i dont want voip and iptv?
fibre optic ---> maxis modem --> mi router wan port (use as ppoe dialer)
*
I dont own Xiaomi Router Pro.
While in Xiaomi mini and router 3, the answer is no.
Without customs rom it is not possible.
juscogot
post Jun 22 2017, 08:38 AM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: May 2017
This one can't support custom firmware so mean can't use LTE modem right?

Being searching online but nothing found.

7 Pages < 1 2 3 4 > » Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0762sec    5.02    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 15th October 2018 - 08:48 PM