Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Parallels Desktop, VMware Fusion & Bootcamp, Discussion MultiOS digest guide MAC Only (MacOS X)

views
     
Cheapodude
post Sep 12 2015, 10:31 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 208

Joined: May 2006


QUOTE(sabiaz27 @ Sep 1 2015, 12:28 PM)
Hi Master,

Please help to advice, for PD, if when we are not open the app, does the resources (RAM and HDD) will be free or keep allocated for PD only?

Thanks in advance.
*
Logically, it should be free. Similar if you open Photoshop, you will use the resources but if you close it, it should be free. blink.gif
ionStorm
post Sep 12 2015, 12:32 PM

*nyan*
Group Icon
Group: Elite
Posts: 3,146

Joined: Jan 2003
From: Petaling Jaya


QUOTE(murrayaustin @ Sep 10 2015, 09:38 PM)
parallels is great than fusion  flex.gif
*
That depends on what you use it for. Fusion is geared towards Enterprise while Parallels is geared towards Consumer. For example, you can build an ESXi server on another machine and Fusion can connect to it remotely.

QUOTE(Cheapodude @ Sep 12 2015, 10:31 AM)
Logically, it should be free. Similar if you open Photoshop, you will use the resources but if you close it, it should be free.  blink.gif
*
That's not how VM's work. As far as OSX is concerned, Parallels will reserve the RAM allocated to it until you shut it down.
JML
post Sep 16 2015, 10:38 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 241

Joined: Sep 2006
Hi guys need some help here
I've successfully installed PD10 on my MBA11
Now my hdd looks like this
Z Drive 111GB mac os
C drive 63GB Win7 installed
Now i want a partition for my C drive to keep my dropbox folder & outlook Emails database which is about 20GB and i dont want them to be in C Drive..

My question is what is the best way to partition my C Drive? Use partition magic?

Thanks
JayC75
post Sep 28 2015, 02:03 PM

Here We Go
******
Group: Senior Member
Posts: 1,329

Joined: Jul 2006
From: Puchong


when i use boot camp assistant and start downloading the 2 window and driver file to external USB drive, it stop half way and said got network, i tried many many times and still the same, any idea? my USB drive problem or internet problem? FYI i change to other USB drive also same issue.
LEVIATHAN
post Oct 4 2015, 02:05 PM

Master Chief Carl M. Brashear
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,281

Joined: Oct 2006
From: Littleroot Town



Unstable Internet connection maybe?

How's the Startup Manager looks in El Cap? I hated how it looks in Yosemite, so I bought myself Fusion 8. Hahaha.
DarkknightDK
post Mar 15 2016, 03:50 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 84

Joined: Aug 2010


Hi all..Just wanna ask I want to download Yosemite into my Windows 10..Any suggestions or tutorials I could fine especially VM Workstation software?
ganick5461
post Apr 8 2016, 12:52 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 202

Joined: May 2009
Is it recommended to create windows partition first and use parallels desktop to run that partition rather than use parallels solely to run windows?
NGFN
post Apr 14 2016, 11:50 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 63

Joined: Nov 2012


can i ask how much is parallel and window 10 together?
chokia
post Aug 20 2016, 09:56 AM

Chartered Member
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,617

Joined: Oct 2010

chokia
post Aug 20 2016, 10:02 AM

Chartered Member
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,617

Joined: Oct 2010
QUOTE(ganick5461 @ Apr 8 2016, 12:52 AM)
Is it recommended to create windows partition first and use parallels desktop to run that partition rather than use parallels solely to run windows?
*
That's Boot Camp


Parallel will just keep the whole windows file as one big file i.e windows10.pvm

You can transfer or delete this file as you wish just like that. Say my macbook has only 128Gb SSD, so sometimes i need some space when editing video, so i transfer the window file in portable hdd and to save space.

When i want to use windows i put back the file. as easy as that.

vvwowvv
post Aug 25 2016, 03:48 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 73

Joined: Oct 2007
nice thread. any one using parallels desktop on macbook 2015/2016?
what's the performance /experience?
ysc
post Nov 2 2016, 11:41 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 823

Joined: Nov 2008
Hello all,

So I have my time machine backup my entire mac OS using an actual macbook, which I have now sold...

I would like to restore from the time machine but I don't have a mac now.

Is it possible to install VMware (or parallels) into Windows, then install OSX, then plug in the time machine to restore?
determinism
post Apr 11 2017, 04:45 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 320

Joined: Feb 2007
From: tanah tumpahnya darahku



hi, anyone can walk me trough into installing parallels desktop in my mac? I just got this mac less than a month and need to work on few software that running only in Win. if there is any freelance for this? installing software in Mac things like that?
Thanks

xGalGirlx
post Apr 17 2017, 01:15 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 83

Joined: Mar 2012


Any freelance providing service to set up bootcamp for my Mac? sweat.gif

Please PM me with price sweat.gif

This post has been edited by xGalGirlx: Apr 17 2017, 01:15 PM
sonypshomer
post Sep 1 2017, 08:30 AM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,277

Joined: Aug 2017
QUOTE(xGalGirlx @ Apr 17 2017, 01:15 PM)
Any freelance providing service to set up bootcamp for my Mac? sweat.gif

Please PM me with price sweat.gif
*
So many YouTube guide for that no need to waste money
eddmecha
post Jan 21 2018, 08:32 PM

And its LEGEND...wait for it.........DARY!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,586

Joined: Jun 2008
From: P6Punk


QUOTE(xGalGirlx @ Apr 17 2017, 01:15 PM)
Any freelance providing service to set up bootcamp for my Mac? sweat.gif

Please PM me with price sweat.gif
*
Its very straight forward,u need
1.windows ios
2.internet connection for mac to download the drivers
The rest is on screen instructions.
johnkor
post Feb 22 2018, 02:15 PM

Level 2 Mainboard Repair Specialist
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,199

Joined: Sep 2006


Can i ask something , I have a macbook pro running bootcamp but i cant retrieve the data from either one of the OS , is it possible or fix ?
simonhtz
post Jul 29 2018, 08:46 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 295

Joined: Jun 2006


Calling out to 21" or 27" iMac '17 owners: have you tried bootcamping with Win 10 for gaming?

What's the performance like? I'm contemplating of getting a either model to do:
- daily computing on OSX
- entertainment needs on OSX
- gaming on bootcamp

Best of both worlds on slim profile desktop that could (or should) work seamless with the rest of my Apple products.

I own a MacBook white many years ago and my experience was pretty good. I'm trying to find out how the imac stacks up.

Williamaustin
post Aug 23 2018, 12:49 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 4

Joined: Aug 2018


Hi, I how it's gonna perform on macbook air (256 gb, i5, 8gb)??
I wanna try this but I'm not sure about the performance.
enaleni
post Aug 25 2018, 09:13 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 392

Joined: May 2010


QUOTE(Williamaustin @ Aug 23 2018, 12:49 PM)
Hi, I how it's gonna perform on macbook air (256 gb, i5, 8gb)??
I wanna try this but I'm not sure about the performance.
*
Use boot camp im sure better performance u have.. 😊👍

57 Pages « < 55 56 57Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0812sec    0.86    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 22nd July 2019 - 07:16 AM