Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Announcement

New Registrations disabled until further notice.

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Maxis OnePrime (Home) - 4G wireless backup

StupidGuyPlayComp
post Nov 26 2018, 10:41 AM, updated 4d ago

Kenny Is Here
********
Group: Senior Member
Posts: 13,143

Joined: Mar 2006


I subscribed the MaxisONE Prime and provided with the 4G sim and modem for backup purpose in case of fiber down.

biggrin.gif Possible to activate this 4G sim if fiber not down but disconnected? I tried cant, anyone can?


kinnylaw
post Nov 26 2018, 11:02 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 22

Joined: Sep 2014
By right it should fail over, regardless of fibre is down or disconnected. Perhaps the modem isn't setup properly to fail over? Or it's possible that Maxis never did activate the 4G sim.

StupidGuyPlayComp
post Nov 26 2018, 11:47 AM

Kenny Is Here
********
Group: Senior Member
Posts: 13,143

Joined: Mar 2006


QUOTE(kinnylaw @ Nov 26 2018, 11:02 AM)
By right it should fail over, regardless of fibre is down or disconnected. Perhaps the modem isn't setup properly to fail over? Or it's possible that Maxis never did activate the 4G sim.
*
Maxis provide me a 4G USB dongle modem, with sim.
Just plug and play in PC or Maxis Router, no need setup.

but unable register to Maxis network
accs_centre
post Dec 14 2018, 11:04 AM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

QUOTE(StupidGuyPlayComp @ Nov 26 2018, 11:47 AM)
Maxis provide me a 4G USB dongle modem, with sim.
Just plug and play in PC or Maxis Router, no need setup.

but unable register to Maxis network
*
Me too..
Looked like not activated line..
StupidGuyPlayComp
post Dec 14 2018, 11:36 AM

Kenny Is Here
********
Group: Senior Member
Posts: 13,143

Joined: Mar 2006


QUOTE(accs_centre @ Dec 14 2018, 11:04 AM)
Me too..
Looked like not activated line..
*
Wait few days or straight away call Maxis.

my one activated after called Maxis. Maxis said the technician(installer) not yet update into system
accs_centre
post Dec 15 2018, 02:04 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

QUOTE(StupidGuyPlayComp @ Dec 14 2018, 11:36 AM)
Wait few days or straight away call Maxis.

my one activated after called Maxis. Maxis said the technician(installer) not yet update into system
*
I aready called Maxis few times.. Fibre department transfer me to postpaid department and postpaid say transfer me to Fibre department.. I called installer and say call maxis to activate.. Noone know to settle ranting.gif
accs_centre
post Dec 15 2018, 06:20 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

I already lodge complaint to MCMC..
Already make more than 5 calls to Maxis and noone can settle
likeicelemontea
post Dec 15 2018, 08:39 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 90

Joined: May 2012


QUOTE(accs_centre @ Dec 15 2018, 06:20 PM)
I already lodge complaint to MCMC..
Already make more than 5 calls to Maxis and noone can settle
*
same here called more than 5 times and ding-dong nothing happen. I saw it was activated in the mymaxis android app but then after a few min if disappeared. It has been over 36h.

accs_centre
post Dec 15 2018, 10:20 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

QUOTE(likeicelemontea @ Dec 15 2018, 08:39 PM)
same here called more than 5 times and ding-dong nothing happen. I saw it was activated in the mymaxis android app but then after a few min if disappeared. It has been over 36h.
*
Yours also the backup 4G sim card not activated?
accs_centre
post Dec 15 2018, 10:21 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

Let' get help from MCMC if im not the only one..

user posted image
likeicelemontea
post Dec 15 2018, 10:23 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 90

Joined: May 2012


QUOTE(accs_centre @ Dec 15 2018, 10:20 PM)
Yours also the backup 4G sim card not activated?
*
yeah not activated. If by tomorrow its not activated, I'm gonna make such a fuss to them. This is just unacceptable. The tp-link modem does not even indicate anything about it.
likeicelemontea
post Dec 15 2018, 10:27 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 90

Joined: May 2012


One of the things I tried is to completely setup maxis on my ASUS RT-AC68U (https://www.asus.com/us/Networking/DSLAC68U/) because it supports 3G/4G dongle. I can see it initializing but then nothing. It even tells me that the sim card number not found which is clearly means not activated.
accs_centre
post Dec 15 2018, 10:37 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

QUOTE(likeicelemontea @ Dec 15 2018, 10:27 PM)
One of the things I tried is to completely setup maxis on my ASUS RT-AC68U (https://www.asus.com/us/Networking/DSLAC68U/) because it supports 3G/4G dongle. I can see it initializing but then nothing. It even tells me that the sim card number not found which is clearly means not activated.
*
user posted image

Plug in the doogle on PC and u will see this..
likeicelemontea
post Dec 15 2018, 11:31 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 90

Joined: May 2012


QUOTE(accs_centre @ Dec 15 2018, 10:37 PM)
user posted image

Plug in the doogle on PC and u will see this..
*
Interesting.. yah i just did the same and the conclusion was that the menu is completely useless. Hahaha.
likeicelemontea
post Dec 16 2018, 11:23 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 90

Joined: May 2012


Did anyone get this resolved?
accs_centre
post Yesterday, 01:12 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,829

Joined: Jan 2003
From: Universal

QUOTE(likeicelemontea @ Dec 16 2018, 11:23 PM)
Did anyone get this resolved?
*
Mine not yet..
bangwall.gif
sNacKRangeR
post Yesterday, 06:25 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 19

Joined: Feb 2016


Would you mind to share what’s model of 4g dongle that maxis provide

This post has been edited by sNacKRangeR: Yesterday, 06:25 PM

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0652sec    1.49    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 18th December 2018 - 04:07 AM