Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Announcement

New Registrations disabled until further notice.

246 Pages « < 82 83 84 85 86 > » Bottom
Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Smart Home, Let's discuss

alexander3133
post Jan 3 2018, 12:14 PM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,233

Joined: May 2006
From: Johor


QUOTE(ozak @ Jan 3 2018, 12:11 PM)
The switch can control the fan speed meh ?
*
Talking about fan, I also looking for a smart switch that able to adjust the speed of glass mount ventilation fan, not sure if market have this kind of product. hmm.gif
Zot
post Jan 3 2018, 12:46 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,366

Joined: Mar 2014

QUOTE(ozak @ Jan 3 2018, 12:11 PM)
The switch can control the fan speed meh ?
*
Just to on and off. Remote control the speed. The touch switch will be defaulted to OFF position when power is back on. Normal mechanical switch will be what it is positioned at smile.gif . My remote fan, even if it is OFF remotely, will default to full speed upon power on. sad.gif
alucard89
post Jan 3 2018, 01:15 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,932

Joined: Apr 2006
QUOTE(coo|dude @ Jan 3 2018, 11:39 AM)
Unfortunately I can't read mandarin, but yes thanks for the suggestion. And I like this switch too (still prefer the old-fashioned "clicking" switch). I will research more on this.

**update: May buy 1 to try. Unfortunately, I need switch that has 1, 2 and 3 gangs/subswitches. Aqara only has 1 and 2 gangs. Also, review stated there's no light indicator or any indicator to indicate if the switch was turned on/off. Is this true? Any other similar switches like Aqara?
*
Try this one, include capacitor to allow install without neutral wire

https://detail.tmall.com/item.htm?id=554114857768

This is another version of sonoff t1

https://detail.tmall.com/item.htm?id=555616127507

And this one apparently includes optional adapter for the same purpose I think?

ozak
post Jan 3 2018, 01:39 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


QUOTE(alexander3133 @ Jan 3 2018, 12:14 PM)
Talking about fan, I also looking for a smart switch that able to adjust the speed of glass mount ventilation fan, not sure if market have this kind of product. hmm.gif
*
If you don't want precise control and just 2 speed --> Exhaust fan control

This post has been edited by ozak: Jan 3 2018, 01:40 PM
ozak
post Jan 3 2018, 01:43 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


QUOTE(Zot @ Jan 3 2018, 12:46 PM)
Just to on and off. Remote control the speed. The touch switch will be defaulted to OFF position when power is back on. Normal mechanical switch will be what it is positioned at  smile.gif . My remote fan, even if it is OFF remotely, will default to full speed upon power on.  sad.gif
*
I cannot find a fan that memory the last fan speed when ON back.

My fan always on 2nd speed when ON.
Zot
post Jan 3 2018, 02:01 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,366

Joined: Mar 2014

QUOTE(ozak @ Jan 3 2018, 01:43 PM)
I cannot find a fan that memory the last fan speed when ON back.

My fan always on 2nd speed when ON.
*
Not sure if full speed but definitely not 2nd speed. Mine is Panasonic with 7 speed. I thought can have gentle air flow but end up using speed 1 most of the time. Occasionally 2nd. Higher speed only when I mop the floor laugh.gif

Maybe discontinued already. I repaired the board once because cannot control the speed. Common problem with ceiling fan laugh.gif
idoblu
post Jan 5 2018, 12:00 PM

stars for sale
********
Group: Senior Member
Posts: 10,128

Joined: Feb 2008
ozak

I finally got my Star Trek doorbell !!!
I used Xiaomi Gateway and Xiaomi Wireless Switch, uploaded my own Star Trek ringtone...voila !kautimed

This is the tone I put - http://www.trekcore.com/audio/doors/voy_door_chime_2.mp3

This post has been edited by idoblu: Jan 5 2018, 12:04 PM
ozak
post Jan 5 2018, 12:20 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


QUOTE(idoblu @ Jan 5 2018, 12:00 PM)
ozak

I finally got my Star Trek doorbell !!!
I used Xiaomi Gateway and Xiaomi Wireless Switch, uploaded my own Star Trek ringtone...voila !kautimed

This is the tone I put - http://www.trekcore.com/audio/doors/voy_door_chime_2.mp3
*
Aiyo, take age to do.

Is that original starship door open sound ? macam different leh.

And I just download the whole new Star Trek discovery series yesterday. tongue.gif Plan to watch next week after finish my AV rack and setup. Cost me another RM300+ for a subwoofer cable. Existing not long enough. Pokai liau. cry.gif


idoblu
post Jan 5 2018, 12:34 PM

stars for sale
********
Group: Senior Member
Posts: 10,128

Joined: Feb 2008
QUOTE(ozak @ Jan 5 2018, 12:20 PM)
Aiyo, take age to do.

Is that original starship door open sound ? macam different leh.

And I just download the whole new Star Trek discovery series yesterday.  tongue.gif  Plan to watch next week after finish my AV rack and setup. Cost me another RM300+ for a subwoofer cable. Existing not long enough. Pokai liau. cry.gif
*
yalor, needs time for technology to catch up....hehe biggrin.gif
this one from the Voyager

RM300 for a cable? shocking.gif
Mine too long....have to coil up

This post has been edited by idoblu: Jan 5 2018, 12:35 PM
mixologist84
post Jan 5 2018, 12:36 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 560

Joined: Feb 2009
From: cheras kl


got the echo dot and GH mini y'day, asked a friend to help buy while he was travelling, trying to hook them up to my current setup. still awaiting for broaddlink rm pro to help with the fan/tv/ac. also ordered the raspi 3, to load hass.io and then help control xiaomi gateway (plugs/sensors). in the HA site i only saw the aqara component , anyone knows if it would work with the 1st gen xiaomi gateway?

btw, has anyone used or has experience with digoo products? seems to be upcoming smarthome products brand

This post has been edited by mixologist84: Jan 5 2018, 12:46 PM
ozak
post Jan 5 2018, 12:46 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


QUOTE(idoblu @ Jan 5 2018, 12:34 PM)
yalor, needs time for technology to catch up....hehe biggrin.gif
this one from the Voyager

RM300 for a cable?  shocking.gif
Mine too long....have to coil up
*
Voyager age liau la. tongue.gif

Let me watch the latest series and see the sound nice or not.

It is not speaker cable but subwoofer cable. (using subwoofer amp). Stereo type. Only 4m. dry.gif
alucard89
post Jan 5 2018, 12:55 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,932

Joined: Apr 2006
QUOTE(mixologist84 @ Jan 5 2018, 12:36 PM)
got the echo dot and GH mini y'day, asked a friend to help buy while he was travelling, trying to hook them up to my current setup. still awaiting for broaddlink rm pro to help with the fan/tv/ac. also ordered the raspi 3, to load hass.io and then help control xiaomi gateway (plugs/sensors). in the HA site i only saw the aqara component , anyone knows if it would work with the 1st gen xiaomi gateway?

btw, has anyone used or has experience with digoo products? seems to be upcoming smarthome products brand
*
No, only can pair with 2nd gen gateway
idoblu
post Jan 5 2018, 10:46 PM

stars for sale
********
Group: Senior Member
Posts: 10,128

Joined: Feb 2008
QUOTE(alucard89 @ Jan 5 2018, 12:55 PM)
No, only can pair with 2nd gen gateway
*
Sifu, are you using any Xiaomi motion sensors? If yes, what do you use them for?
alucard89
post Jan 5 2018, 11:53 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,932

Joined: Apr 2006
QUOTE(idoblu @ Jan 5 2018, 10:46 PM)
Sifu, are you using any Xiaomi motion sensors? If yes, what do you use them for?
*
Don't usually utilize it much other than for alarms
If pair with HASS, can use motion sensor to trigger any action

Like turn on sonoff light switch when motion detected in a room.
idoblu
post Jan 6 2018, 08:35 AM

stars for sale
********
Group: Senior Member
Posts: 10,128

Joined: Feb 2008
QUOTE(alucard89 @ Jan 5 2018, 11:53 PM)
Don't usually utilize it much other than for alarms
If pair with HASS, can use motion sensor to trigger any action

Like turn on sonoff light switch when motion detected in a room.
*
Did you change all your wall switches even for bathrooms or just those that you need at certain rooms?
ozak
post Jan 6 2018, 09:49 AM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


IOI city mall top floor have a Xioami shop. Sell all the Xiaomi product. (limited) But main is HP.

Got rice cooker, kettle, TV, light, drone etc....
idoblu
post Jan 6 2018, 09:51 AM

stars for sale
********
Group: Senior Member
Posts: 10,128

Joined: Feb 2008
QUOTE(ozak @ Jan 6 2018, 09:49 AM)
IOI city mall top floor have a Xioami shop. Sell all the Xiaomi product. (limited) But main is HP.

Got rice cooker, kettle, TV, light, drone etc....
*
Official Xiaomi store?
Are they really selling or just display?
ozak
post Jan 6 2018, 10:06 AM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


QUOTE(idoblu @ Jan 6 2018, 09:51 AM)
Official Xiaomi store?
Are they really selling or just display?
*
Look like official. Whole shop is only Xioami product with the Xioami logo shop.

Some like TV, air purifier write display unit only.

I don't find any home automation product.

But the shop not big enough for the whole Xiaomi product range.


idoblu
post Jan 6 2018, 10:25 AM

stars for sale
********
Group: Senior Member
Posts: 10,128

Joined: Feb 2008
QUOTE(ozak @ Jan 6 2018, 10:06 AM)
Look like official. Whole shop is only Xioami product with the Xioami logo shop.

Some like TV, air purifier write display unit only.

I don't find any home automation product.

But the shop not big enough for the whole Xiaomi product range.
*
what are your thoughts on Smoke Alarms?
do you have any?
ozak
post Jan 6 2018, 10:28 AM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 13,673

Joined: Jan 2005


QUOTE(idoblu @ Jan 6 2018, 10:25 AM)
what are your thoughts on Smoke Alarms?
do you have any?
*
Have 2. 1 only smoke and another with monoxide.

But no link to any device or automation. Just loud sound.

246 Pages « < 82 83 84 85 86 > » Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0699sec    4.22    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 19th December 2018 - 07:15 PM