Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> UniFi's TP-Link Routers C5, C7 & C1200, Newer is not better.

cannavaro
post Aug 12 2018, 10:18 PM

CATTENACIO
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,527

Joined: Sep 2005
From: T.T.D.I, Bukit Damansara


QUOTE(fantasy1989 @ Aug 12 2018, 10:10 PM)
RT-AC1300UHP what is the previous price before hike?
*
cheapest was RM399 by the official Asus store on lazada
currently this is the cheapest:
https://www.lazada.com.my/products/asus-rt-...sf5V2W&search=1
RM456, not inclusive of delivery
pwf
post Aug 13 2018, 07:54 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 629

Joined: Jan 2005
From: Subang/PJ


Is asus rt-ac87u good router. Someone want to sell me at rm280. Worth it?
stasio
post Aug 13 2018, 09:07 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 16,519

Joined: Oct 2007
From: P.Jaya
QUOTE(pwf @ Aug 13 2018, 07:54 PM)
Is asus rt-ac87u good router. Someone want to sell me at rm280. Worth it?
*
Ask in Asus thread...... nod.gif

btw,
anybody using Archer C2300..?

This post has been edited by stasio: Aug 13 2018, 09:08 PM
kidzz
post Aug 16 2018, 10:26 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 24

Joined: Dec 2010
Hi, my router is AC1200 V1 from TM. Can we upgrade the firmware using TP-link malaysia website or DD-WRT/OpenWRT firmware. TQ


Attached image(s)
Attached Image
SilentVampire
post Aug 16 2018, 10:46 AM

Networking Enthusiast
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,271

Joined: Mar 2007



QUOTE(kidzz @ Aug 16 2018, 10:26 AM)
Hi, my router is AC1200 V1 from TM. Can we upgrade the firmware using TP-link malaysia website or DD-WRT/OpenWRT firmware. TQ
*
Yes, use TP-Link Malaysia website. You can use DD-WRT or OpenWRT, but both don't support VLAN, which you need for Unifi, so be aware of that.

TP-Link Malaysia website for C1200 v1 firmware: https://www.tp-link.com/my/download/Archer-...1.html#Firmware
kidzz
post Aug 16 2018, 11:13 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 24

Joined: Dec 2010
QUOTE(SilentVampire @ Aug 16 2018, 10:46 AM)
Yes, use TP-Link Malaysia website. You can use DD-WRT or OpenWRT, but both don't support VLAN, which you need for Unifi, so be aware of that.

TP-Link Malaysia website for C1200 v1 firmware: https://www.tp-link.com/my/download/Archer-...1.html#Firmware
*
Can we also upgrade from v1 to v2 or v3 from malaysia website.

This post has been edited by kidzz: Aug 16 2018, 11:13 AM
SilentVampire
post Aug 16 2018, 11:43 AM

Networking Enthusiast
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,271

Joined: Mar 2007



QUOTE(kidzz @ Aug 16 2018, 11:13 AM)
Can we also upgrade from v1 to v2 or v3 from malaysia website.
*
You need to buy the corresponding router that has the hardware versions. Yours is v1, so stick with v1 firmware.

If you want to buy your own router, I would suggest the TP Link Archer C7 v4.
wailam
post Aug 16 2018, 11:59 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 381

Joined: Nov 2014
From: Sandakan, Sabah



Installing unifi probabbly end of this month. Its new to my area and I'm among the first to install it. Any router from TM to recommend because I might request to change to TM when installing.
1st page saying C1200 hang during torrents so I will avoid that.
kidzz
post Aug 16 2018, 12:05 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 24

Joined: Dec 2010
TQVM SilentVampire for ur clarifications and recommendation. thumbup.gif
SilentVampire
post Aug 16 2018, 01:21 PM

Networking Enthusiast
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,271

Joined: Mar 2007



QUOTE(wailam @ Aug 16 2018, 11:59 AM)
Installing unifi probabbly end of this month. Its new to my area and I'm among the first to install it. Any router from TM to recommend because I might request to change to TM when installing.
1st page saying C1200 hang during torrents so I will avoid that.
*
Just avoid the TP-Link C1200. Anything else from them is okay. However, if you want something good and have a bigger house, you have to get your own router.

QUOTE(kidzz @ Aug 16 2018, 12:05 PM)
TQVM SilentVampire for ur clarifications and recommendation.  thumbup.gif
*
No worrris, bro. Good luck.
taqu
post Aug 16 2018, 02:04 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 207

Joined: May 2005
I'm using C1200. Wifi can reach 200mbps, very stable. I don't torrent. Coverage upstairs not so good as most other AC1200 routers, so I have another AP upstairs.
SilentVampire
post Aug 16 2018, 02:43 PM

Networking Enthusiast
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,271

Joined: Mar 2007



QUOTE(taqu @ Aug 16 2018, 02:04 PM)
I'm using C1200. Wifi can reach 200mbps, very stable. I don't torrent. Coverage upstairs not so good as most other AC1200 routers, so I have another AP upstairs.
*
V1? Yours should be the exception then. Lots of people having stability issues with C1200. My in laws has that router and I switch their router to C3150 v2.

This post has been edited by SilentVampire: Aug 16 2018, 03:18 PM
taqu
post Aug 16 2018, 03:13 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 207

Joined: May 2005
QUOTE(SilentVampire @ Aug 16 2018, 02:43 PM)
V1? Yours should be the exception then. Lots of people having stability issues with C1200. My in laws has that leibkem and I switch their router to C3150 v2.
*
Yes, V1. I must be lucky then.
stasio
post Aug 16 2018, 08:12 PM

10k Club
********
Group: Senior Member
Posts: 16,519

Joined: Oct 2007
From: P.Jaya
Bunch of used v1 ™ is selling now for RM100.

This post has been edited by stasio: Aug 16 2018, 08:13 PM
chuahcs79
post Sep 10 2018, 03:10 AM

Look at all my stars!!
Group Icon
Group: Elite
Posts: 6,868

Joined: Apr 2011
From: Bolehland for sure ^_^


QUOTE(SilentVampire @ Aug 16 2018, 10:46 AM)
Yes, use TP-Link Malaysia website. You can use DD-WRT or OpenWRT, but both don't support VLAN, which you need for Unifi, so be aware of that.

TP-Link Malaysia website for C1200 v1 firmware: https://www.tp-link.com/my/download/Archer-...1.html#Firmware
*
Do u mind to give me the link of ddwrt&openwrt link for tplink c1200? As I don't know what specs c1200. Thx
SilentVampire
post Sep 10 2018, 09:28 AM

Networking Enthusiast
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,271

Joined: Mar 2007



QUOTE(chuahcs79 @ Sep 10 2018, 03:10 AM)
Do u mind to give me the link of ddwrt&openwrt link for tplink c1200? As I don't know what specs c1200. Thx
*
Not too sure about that too, sorry. I don’t use both firmware so wouldn’t know where to look at the first place.
pizzaboyj
post Sep 10 2018, 02:56 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 234

Joined: Apr 2006
From: Klang | Shah Alam


QUOTE(SilentVampire @ Sep 10 2018, 09:28 AM)
Not too sure about that too, sorry. I don’t use both firmware so wouldn’t know where to look at the first place.
*
Both OpenWRT and DDWRT don't have support for the AC1200, I run LEDE/OpenWRT on my Archer C7 flawlessly and both have VLAN support, that is pretty basic functionality part of any decent firmware, you just need to know how to configure it
SilentVampire
post Sep 10 2018, 03:59 PM

Networking Enthusiast
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,271

Joined: Mar 2007



QUOTE(pizzaboyj @ Sep 10 2018, 02:56 PM)
Both OpenWRT and DDWRT don't have support for the AC1200, I run LEDE/OpenWRT on my Archer C7 flawlessly and both have VLAN support, that is pretty basic functionality part of any decent firmware, you just need to know how to configure it
*
Tagging bro chuahcs79 for his info.

29 Pages « < 27 28 29Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0721sec    4.89    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 22nd September 2018 - 09:29 AM