Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Announcement

Please post GE14 related topics in the following new section ► https://forum.lowyat.net/MalaysiaVotes2018

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Maxis Fiber Sucks! (Maxis)

sitescope
post Dec 11 2017, 07:42 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,699

Joined: Oct 2013
Maxis owner for 2.6yrs aldy frm 10mb to 20mb now go 30mb
Speed always consistent. Torrent also no cap.
Maybe my area dun have many house. 300 units only.

This post has been edited by sitescope: Dec 11 2017, 07:43 PM


Attached thumbnail(s)
Attached Image
calvinkli
post Dec 11 2017, 09:31 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 95

Joined: Jan 2006
From: Selangor


QUOTE(sitescope @ Dec 11 2017, 07:42 PM)
Maxis owner for 2.6yrs aldy frm 10mb to 20mb now go 30mb
Speed always consistent. Torrent also no cap.
Maybe my area dun have many house. 300 units only.
*
30mbps @ 139
tried torrent no cap , can reach 3mb++
user posted image
sitescope
post Dec 12 2017, 08:29 AM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,699

Joined: Oct 2013
QUOTE(calvinkli @ Dec 11 2017, 09:31 PM)
30mbps @ 139
tried torrent no cap , can reach 3mb++
user posted image
*
👍👍
Xaser_3
post Dec 12 2017, 08:35 AM

Because I Fly, I envy no man on earth...
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,153

Joined: Jul 2008
QUOTE(calvinkli @ Dec 11 2017, 09:31 PM)
30mbps @ 139
tried torrent no cap , can reach 3mb++
user posted image
*
But there is a quota cap, right?
zher4883
post Dec 12 2017, 09:04 AM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,174

Joined: Oct 2014


QUOTE(Xaser_3 @ Dec 12 2017, 08:35 AM)
But there is a quota cap, right?
*
Who told you there's a quota cap?
Xaser_3
post Dec 12 2017, 09:08 AM

Because I Fly, I envy no man on earth...
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,153

Joined: Jul 2008
QUOTE(zher4883 @ Dec 12 2017, 09:04 AM)
Who told you there's a quota cap?
*
I wanted to find out hence why I asked whether is there a data usage quota cap. Thank you in advance.
calvinkli
post Dec 12 2017, 09:50 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 95

Joined: Jan 2006
From: Selangor


QUOTE(Xaser_3 @ Dec 12 2017, 08:35 AM)
But there is a quota cap, right?
*
what i mean in the cap is download speed no cap (torrent)
for the quota cap , there is a no also smile.gif

you can check this FAQ
http://www.maxis.com.my/en/tnc/personal-tn...age-policy.html

This post has been edited by calvinkli: Dec 12 2017, 09:53 PM
Xaser_3
post Dec 13 2017, 08:33 AM

Because I Fly, I envy no man on earth...
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,153

Joined: Jul 2008
QUOTE(calvinkli @ Dec 12 2017, 09:50 PM)
what i mean in the cap is download speed no cap (torrent)
for the quota cap , there is a no also smile.gif

you can check this FAQ
http://www.maxis.com.my/en/tnc/personal-tn...age-policy.html
*
Sweet. Glad to know that. Thank you for the clarification and link.
wtm0325
post Dec 14 2017, 10:27 AM


******
Group: Senior Member
Posts: 1,725

Joined: Jan 2005

Good day all

I would like to sign up for the package RM139 with referral program
https://www.maxis.com.my/en/personal/broadb...-programme.html

Referrer will get RM10x 24 months rebate.. anybody interested to become my referrer?

Please PM me

Thanks
sora88
post Dec 14 2017, 11:09 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 16

Joined: Mar 2008


Anyone tried applying thru agent 1 month rebate and using MGM referrer to get rebate??
kelvin988
post Dec 14 2017, 12:09 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 678

Joined: Sep 2011

QUOTE(sora88 @ Dec 14 2017, 11:09 AM)
Anyone tried applying thru agent 1 month rebate and using MGM referrer to get rebate??
*
no so good thing lol.. only can get either 1
mytaffeta
post Yesterday, 09:56 AM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,136

Joined: Dec 2010


so still maxis fibre sucks? should i go with unifi?
sHawTY
post Yesterday, 11:06 AM

Frequent Reporter
********
Group: Senior Member
Posts: 10,421

Joined: Jul 2005


QUOTE(mytaffeta @ Apr 18 2018, 09:56 AM)
so still maxis fibre sucks? should i go with unifi?
If you want cheap, go with Maxis Fibre
If you want stability and faster on-site technician, get UniFi

Remember, Maxis Fibre still use TM's infra to provide their internet
So if there's a problem with your Maxis Fibre, not only you have wait for MF technician to come, MF also need TM's schedule to get their technician to come together. That's double the waiting period

Cheapest package from both ISP:
Maxis Fibre 10Mb/s - RM119
UniFi Lite 10Mb/s - RM129

This post has been edited by sHawTY: Yesterday, 12:27 PM
mytaffeta
post Yesterday, 11:14 AM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,136

Joined: Dec 2010


QUOTE(sHawTY @ Apr 18 2018, 11:06 AM)
If you want cheap, go with Maxis Fibre
If you want stability and faster on-site technician, get UniFi

Remember, Maxis Fibre still use TM's infra to provide their internet
So if there's a problem with your Maxis Fibre, not only you have wait for MF technician to come, MF also need TM's schedule to get their technician to come together. That's double the waiting period

Cheapest package from both ISP:
Maxis Fibre 10Mb/s - RM119
UniFi Lite 20Mb/s - RM129
*
thank you for detail reply.. i know the answer already.. cool2.gif
Xaser_3
post Yesterday, 11:45 AM

Because I Fly, I envy no man on earth...
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,153

Joined: Jul 2008
Good to know that this thread is still alive and kicking 👍👍✌
cwm3022
post Yesterday, 03:05 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 18

Joined: Jun 2008


QUOTE(mztang52 @ May 15 2016, 07:18 AM)
Still got contract. If I want to terminate, I have to pay RM2400.
*
As what i know it's only RM500 charge for Maxis Home Fibre penalty ~~~ Better double check
Only Maxis Business Fibre is monthly commitment X remaining months ..

GOOD LUCK smile.gif
System Error Message
post Today, 02:47 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 256

Joined: Jul 2010
You might want to pin this though as theres a lot of misconception.

Maxis uses TM infra on the last mile, which is from the cabinet to your house/apartment. After that Maxis have their own infra but some areas they still use TM infra. This is not the reason that maxis service sucks if it does because maxis provide their own PPPOE servers and routing.

Unlike TM, Maxis isnt a T1 ISP. Despite the fact that maxis is an ISP in a couple other countries doesnt make them good either. Maxis lacks the international bandwidth that TM has because TM has become a T1 ISP, connecting malaysia to other countries so maxis is only fast within south east asia. This isnt limited to maxis as all other Tier 3 ISPs in malaysia suffer from the same fate so we are literally at the whims of singapore for our international bandwidth (except for TM). This also applies to TIME (i've used them and even a 512Kb/s video from another country buffers).

Maxis support is also known to be small and the router they give is known to be crap.

Regardless, if you dont care about the international bandwidth and your primary content comes from south east asia and you use your own good router, you will find maxis to be cheaper and better than TM when TIME isnt available in your area. Many of the complaints i see for Maxis happen because of the crappy router they give out.

12 Pages « < 10 11 12Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0709sec    3.04    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 19th April 2018 - 11:37 PM