Welcome Guest ( Log In | Register )

Forum Announcement

New user registrations disabled until further notice.

29 Pages < 1 2 3 4 > » Bottom
Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> [FAQ] PC Restart/Auto Restart Problems, all question relating to these problems

karom
post Feb 6 2007, 03:16 AM

Hello everybody
******
Group: Senior Member
Posts: 1,262

Joined: Aug 2006
From: Butterworth, Penang


RAM might cause PC to restart to. Sometime because of the wrong timing setup, PC wont boot.


tylaxng
post Feb 7 2007, 02:57 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 27

Joined: Dec 2006
From: P.Pinang


QUOTE(AsenDURE @ Sep 29 2006, 04:35 PM)

4. Clear your CMOS. Locate the jumper by RTFM or remove the CMOS battery for a couple of minutes.

user posted image

other forumers, please feel free to contribute. Once this thred gains momentum, it'll be unpinned and tagged official.
*
Thanks for your sharing....

I js want to highlight clear cmos item.

I'm highly recommend remove ur batt 1st before doing CMOS reset, especially ASUS motherboard.

My experienced, motherboard is A7V333. I doing CMOS reset for this board, i didn't take batt out. And, problem come, everytimes when i turn on my pc, it automatic go BIOS mode. After verify and check my MB manual, manual highlight remove batt before doing CMOS clear... cry.gif ... My MB go back claim warranty and need waiting > 2 months...

Now i used A7V800.... it still mention same things abt batt remove and CMOS clear...
karom
post Feb 7 2007, 02:59 PM

Hello everybody
******
Group: Senior Member
Posts: 1,262

Joined: Aug 2006
From: Butterworth, Penang


Yep. remove battery first is as the manual's guide always mentioned.
pcboy
post Feb 14 2007, 09:39 PM

1,2,3,4.... Hi-5
*****
Group: Senior Member
Posts: 800

Joined: Dec 2006
From: No.22, Jalan-jalan Cari Makan, 46150 PJ



i wonder why the batt is important to be removed..
vailance
post Feb 22 2007, 11:21 PM

wat??
*****
Group: Senior Member
Posts: 841

Joined: Feb 2005
From: Melaka>KL



my pc wont restart/shut down.. it stuck at the windows is shutting down screen.. wat should i do?
karom
post Feb 23 2007, 02:21 AM

Hello everybody
******
Group: Senior Member
Posts: 1,262

Joined: Aug 2006
From: Butterworth, Penang


it is removed so that the circuit is not connected to the power source.

Hence the stored setting will be back to default factory setup.

If im not mistaken, the factory setup is some type of ROM.
Neo18
post Feb 27 2007, 04:10 PM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,850

Joined: Jan 2003


Hello Guys,

I need your Help. I am using my computer with the spec under my Signature. I'm also using Windows Vista Ultimate.

I'm facing problem after leaving my computer overnight bout 4 hours or more.
I'm unable to get my computer to do anything but i can c that it's On and functioning, maybe its sleeping

When i try to restart my PC, it gives a sound BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP , very annoying. then I'm force to shut it off again and restart and the same thing happen. I can only reuse my pc if i off it for more than 15 minutes

After encountering this problem many times, I found out my PC power management is set under BALANCED.. meaning after 10 minutes Screen saver and after 1 hour, put my computer to sleep.

But this does not solve my problem because when my computer goes to sleep, i cannot resume work when i want too!!


ashraful
post Mar 13 2007, 12:38 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 205

Joined: Mar 2006
From: Shah Alam


hello there,
i wanna ask some help from u guys~!!
b4 this, my comp is in good condition, but then atarting last week my comp always hang then restart everytime i play games (esp. guildwars).
but it's OK when i just use it for like surfing etc.
i don't know what to do tho..

my specs is just in my sig...

thnx~!!!!
suwari
post Mar 13 2007, 12:43 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 11

Joined: Jan 2007
You might want to try to restore your setting to previous setting.Go to safe mode and system restore.

Or you also need to try repair your system maybe one or more of your file is corrupt.
ashraful
post Mar 13 2007, 03:37 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 205

Joined: Mar 2006
From: Shah Alam


so can formatting my HDD will fix this?

thnx~!!
kayap00
post Mar 15 2007, 12:00 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 152

Joined: Feb 2006


HELP NEEDED URGENTLY!!!!

i juz slot in a new network card.. then my pc will auto restart or hang randomly..
then i try on another pci slot.. is still the same...

i tot is the card problem so i change it .. but it still the same..
then i try put the pci 56k modem n pci sound card ... then the pc ok pula...

so i try format n reinstall the os.. but it run smoothly even i install all the application into it. (the network card is slot-in when i reinstall os)...

the problem come again when i go ON-LINE.. keep restarting n hang...

wats is the problem!!!??? any PRO can help me??? PLS!!!!!!!

This post has been edited by kayap00: Mar 15 2007, 12:04 PM
Vint
post May 4 2007, 06:58 PM

ºI'm ♫♪♫♪♫♪..
******
Group: Senior Member
Posts: 1,436

Joined: Dec 2005
From: Penang Island™



If no one reply just pm them and they might help you
tinbaktu
post May 4 2007, 07:17 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 64

Joined: Feb 2006


QUOTE(Neo18 @ Feb 27 2007, 04:10 PM)
Hello Guys,

I need  your Help. I am using my computer with the spec under my Signature. I'm also using Windows Vista Ultimate.

I'm facing problem after leaving my computer overnight bout 4 hours or more.
I'm unable to get my computer to do anything but i can c that it's On and functioning, maybe its sleeping

When i try to restart my PC, it gives a sound BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP , very annoying. then I'm force to shut it off again and restart and the same thing happen. I can only reuse my pc if i off it for more than 15 minutes

After encountering this problem many times, I found out my PC power management is set under BALANCED.. meaning after 10 minutes Screen saver and after 1 hour, put my computer to sleep.

But this does not solve my problem because when my computer goes to sleep, i cannot resume work when i want too!!
*
Changing your power setting might help. Set "never" sleep on hdd also uncheck hibernation. Hibernate could be the cause if it's enable.


Added on May 4, 2007, 7:28 pm
QUOTE(ashraful @ Mar 13 2007, 12:38 PM)
hello there,
i wanna ask some help from u guys~!!
b4 this, my comp is in good condition, but then atarting last week my comp always hang then restart everytime i play games (esp. guildwars).
but it's OK when i just use it for like surfing etc.
i don't know what to do tho..

my specs is just in my sig...

thnx~!!!!
*
the problem might be the game your playing(guildwars) try looking for latest patch.
also check your hdd for bad sector

This post has been edited by tinbaktu: May 4 2007, 07:28 PM
phamtom X
post May 5 2007, 10:44 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 49

Joined: Apr 2006


hi guys,

i have a problem with my PC, and i dunno which part that make my PC restart by itself or maybe another.

sometime it restart before the POST screen and sometime it restart during windows is loading. and it also restart when i was doing my work.

i was really in need of help and i am really grateful for your support and suggestions.

here is my spec:
Pentium 4 2.0GHz
MSI Intel 845 Ultra-C
GeForce 6600
apacer 512MB (PC-2100)
PSU 400W

terng~n~o_mania
post May 15 2007, 01:02 AM

I walk! do you?
******
Group: Senior Member
Posts: 1,711

Joined: Jan 2003
if the pc restart randomly without any symptoms, usually what would be the problem?
got a new system for friend, built by the shop.
the restart problem starts to happen when i am installing windows xp for the system, but without symptoms such as beep tone or any overheating signals. it just happen randomly. usually short circuit system wouldn't even start right?
cause i had short circuit problem with my psu before when i was switching the case, the power run for a second then whole system down. that's what i encounter for short circuit.

the system specs:
Intel C2D E4300 1.80Ghz
Asus P5LD2 SE Mobo
Kingston 1GB DDR2 PC667
Seagate SATA2 160GB
Asus ATI X1550

suggestions on what should do?
codex
post May 15 2007, 01:38 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 231

Joined: Jan 2003
From: Old Klang Road



QUOTE(ashraful @ Mar 13 2007, 03:37 PM)
so can formatting my HDD will fix this?

thnx~!!
*
i dont think that you need to format ur hdd
for me i`ll do this step :-

1. check temp inside pc when idle and max usage (check idle & when you run the game)
2. check thermal paste, if possible .. clear all the dust at the heatsink
3. check psu fan, sometimes it`s stuck coz of lizard (kena this before)

for me, if my pc restart normally coz of tempeture, dunno yours, maybe can try
styloe
post May 15 2007, 09:51 PM

6 sTaR wORkaHOLic JuNKie
******
Group: Senior Member
Posts: 1,242

Joined: Aug 2005
From: Sila Mampir,JB sTaTus:GTX 680 SLI



hi to all,..

im having this problem it began when i watch my dvd then my pc suddenly restarted itself the cant login even to bios.

what i've done so far..
1.clear cmos
2.plug in only my proc + hsf ,ram mobo and vga---still cant boot
3.change psu----still same

the symptom is when i turn on my pc the psu powers up then shut down itself and restart and restart again!Anyone have any idea wats causing this?thnx a mill im kinda run out of idea wat to do huhuhu
hafiez
post May 25 2007, 11:21 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,803

Joined: Jan 2007
From: Huntington Beach



try check ur hardware connection. and try check LCF/CRT cable connector to the CPU.
duncan880409
post May 26 2007, 02:24 AM

Like Working in My Lab ^^
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,700

Joined: May 2007
From: KT/UTM Skudai



QUOTE(codex @ May 15 2007, 01:38 PM)
i dont think that you need to format ur hdd
for me i`ll do this step :-

1. check temp inside pc when idle and max usage (check idle & when you run the game)
2. check thermal paste, if possible .. clear all the dust at the heatsink
3. check psu fan, sometimes it`s stuck coz of lizard (kena this before)

for me, if my pc restart normally coz of tempeture, dunno yours, maybe can try
*
err..
can i knw how to check CPU temp?
hafiez
post May 27 2007, 07:41 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,803

Joined: Jan 2007
From: Huntington Beach



do some google, duncan880409. maybe u find one.. there's tonnes of software for it.

29 Pages < 1 2 3 4 > » Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0857sec    5.02    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 21st May 2018 - 01:41 AM