Welcome Guest ( Log In | Register )


9 Pages < 1 2 3 4 > » Bottom
Bump Topic Add Reply RSS Feed New Topic New Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> KITA BAYU @ CyberSouth Township (Ver 1), Owners Thread, Come!!

views
     
selfdz87
post Feb 19 2019, 03:40 PM

~5Ghz+ Club~
*****
Group: Senior Member
Posts: 924

Joined: Dec 2008
From: Paris With Love



QUOTE(celicaizpower @ Feb 17 2019, 04:56 AM)
tu arr aku pun sama gak, kat bertahun2 usha nak beli kat cheras... pening kepala tengok harga...

btw, jangan risau pasal lokasi sbb ada 2 developer kat sana... jadi "tasik-tasik" lama tu akan dia cantik kan semula.

ada beberapa faktor yang penting yang aku nampak kat sini...

1. Mex 2 akan naik, jadi kita dapat direct access highway turun KL
2. Perumahan putrajaya slow giler & cyberjaya plak mahal nak mampus... jadi sini harga dan lokasi paling chun skali....
3. UITM
4. Projek perumahan selangorKu (jadi ramai orang akan masuk)
5. Smart Schools akan naik... (ni paling untung skali laa sebab sah sah dapat spot untuk anak sbb umah dekat)
6. sbb kita ni keje IT... senang giler la sket nak dapat keje kat CJ pas ni... sbb umah dah dekat dan employer suka employee yang tinggal dekat smile.gif

pandangan negatif orang memang ramai... tapi sebalik negatif tu ada positif yang orang lain tak nampak.  thumbsup.gif
*
betul bossku!
harap2 berbaloi lah thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

deadmeat
post Feb 25 2019, 11:07 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 93

Joined: Nov 2011
my bank loan already approved for the townhouse
hey ho geng!
Miminapis
post Feb 26 2019, 10:47 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 15

Joined: Feb 2019
QUOTE(celicaizpower @ Feb 17 2019, 04:56 AM)
tu arr aku pun sama gak, kat bertahun2 usha nak beli kat cheras... pening kepala tengok harga...

btw, jangan risau pasal lokasi sbb ada 2 developer kat sana... jadi "tasik-tasik" lama tu akan dia cantik kan semula.

ada beberapa faktor yang penting yang aku nampak kat sini...

1. Mex 2 akan naik, jadi kita dapat direct access highway turun KL
2. Perumahan putrajaya slow giler & cyberjaya plak mahal nak mampus... jadi sini harga dan lokasi paling chun skali....
3. UITM
4. Projek perumahan selangorKu (jadi ramai orang akan masuk)
5. Smart Schools akan naik... (ni paling untung skali laa sebab sah sah dapat spot untuk anak sbb umah dekat)
6. sbb kita ni keje IT... senang giler la sket nak dapat keje kat CJ pas ni... sbb umah dah dekat dan employer suka employee yang tinggal dekat smile.gif

pandangan negatif orang memang ramai... tapi sebalik negatif tu ada positif yang orang lain tak nampak.  :thumbsup:
*
Seems like dah ramai buyer kt sini. Lol. Boleh la create whatsapp group. Korang still follow up dgn agent masing2 ke?
deadmeat
post Mar 5 2019, 01:31 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 93

Joined: Nov 2011
QUOTE(Miminapis @ Feb 26 2019, 10:47 PM)
Seems like dah ramai buyer kt sini. Lol. Boleh la create whatsapp group. Korang still follow up dgn agent masing2 ke?
*
still lagi. weekend ni baru nak usha ke showroom dekat Puncak alam. dah beli dulu baru tengok. lol
TScelicaizpower
post Mar 5 2019, 11:20 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(selfdz87 @ Feb 19 2019, 03:40 PM)
betul bossku!
harap2 berbaloi lah  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*
InsyaAllah. smile.gif thumbup.gif


QUOTE(deadmeat @ Feb 25 2019, 11:07 PM)
my bank loan already approved for the townhouse
hey ho geng!
*
Good good... 4.45% ? aku baru je sign document ngan lawyer hari Ahad lepas... so memang confirmed dah.

btw, aku dah add your name into the list of owners.

QUOTE(Miminapis @ Feb 26 2019, 10:47 PM)
Seems like dah ramai buyer kt sini. Lol. Boleh la create whatsapp group. Korang still follow up dgn agent masing2 ke?
*
baru 3 orang boss... kita tunggu sket lagi... 5 orang chun! biggrin.gif
myex03s
post Mar 11 2019, 01:53 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 25

Joined: Nov 2009


Loan dah approve tp xsign loan agreement lg.
lulu88
post Mar 11 2019, 03:47 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 7

Joined: Jan 2011

QUOTE(celicaizpower @ Mar 11 2019, 03:05 PM)
tu dia... townhouse ke double story bro?
yep this is the promo advert... tapi rasanya dah sold out semua... skang tunggu next phase.
*
belum sold out semua, fasa 1 lebih kurang 70-80% sold
TScelicaizpower
post Mar 11 2019, 04:03 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(lulu88 @ Mar 11 2019, 03:47 PM)
belum sold out semua, fasa 1 lebih kurang 70-80% sold
*
owh ok... baru tahu... tu hari tengok macam semua dah ada sticker... hahahahah
lulu88
post Mar 11 2019, 04:18 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 7

Joined: Jan 2011

QUOTE(celicaizpower @ Mar 11 2019, 04:03 PM)
owh ok... baru tahu... tu hari tengok macam semua dah ada sticker... hahahahah
*
haha ..ada sikit lagi, dah beli har?
myex03s
post Mar 11 2019, 04:46 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 25

Joined: Nov 2009


QUOTE(celicaizpower @ Mar 11 2019, 03:05 PM)
tu dia... townhouse ke double story bro?
*
Double story.. tgh pk kena ikat perut ke x kalau beli ni😂
deadmeat
post Mar 11 2019, 08:08 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 93

Joined: Nov 2011
i just visit their sales gallery at Puncak Alam.
showroom tu ada dalam, not bad la. townhouse tu besar gak actually.
just nice
TScelicaizpower
post Mar 12 2019, 11:16 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(lulu88 @ Mar 11 2019, 04:18 PM)
haha ..ada sikit lagi, dah beli har?
*
ha'ah sudah beli la... hahahaha you baru kat forum ni yeh? kalau orang lama sure sudah tengok 1st page list of buyers biggrin.gif

QUOTE(myex03s @ Mar 11 2019, 04:46 PM)
Double story.. tgh pk kena ikat perut ke x kalau beli ni😂
*
InsyaAllah ok... bukan bayar penuh skang pun sbb dia progressive payment, jadi skang bayar sket dulu.. tahun depan dapat increament boleh bayar lebih lagi... cool je bro, insyaAllah semuanya akan lancar biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(deadmeat @ Mar 11 2019, 08:08 PM)
i just visit their sales gallery at Puncak Alam.
showroom tu ada dalam, not bad la. townhouse tu besar gak actually.
just nice
*
ha'ah built up townhouse dia besar actually... tapi ni semua cita rasa masing2 biggrin.gif
pojun666
post Mar 20 2019, 09:11 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 3

Joined: Oct 2014
Ada sesiapa dah sign agreement ker....
pojun666
post Mar 20 2019, 09:15 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 3

Joined: Oct 2014
QUOTE(Miminapis @ Feb 15 2019, 10:27 PM)
Lol. I dont expect that price in Ampang though. But nothing wrong to put that fact, i think? Lol. Anyway, there are landed residential with the price below 700k at Ampang if u want and rajin to search. But they are not guarded, quite small n yeah, u can think on ur own.

Many factors that ive considered. But as public, sufficient for you to know what has been highlighted by the developer, the pros n cons of this project, then, u decide on ur own. Everyone has their own preference anyway.
*
Dah tak perlu wujudkan KRT malam2 biggrin.gif biggrin.gif ....
TScelicaizpower
post Mar 25 2019, 10:54 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(pojun666 @ Mar 20 2019, 09:11 PM)
Ada sesiapa dah sign agreement ker....
*
dah sign dah... tengah tunggu pecah tanah dan start of 1st payment.

QUOTE(pojun666 @ Mar 20 2019, 09:15 PM)
Dah tak perlu wujudkan KRT malam2  biggrin.gif  biggrin.gif ....
*
KRT? Kumpulan Rukun Tetangga?
deadmeat
post Mar 26 2019, 03:50 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 93

Joined: Nov 2011
QUOTE(pojun666 @ Mar 20 2019, 09:11 PM)
Ada sesiapa dah sign agreement ker....
*
done semalam. lol
my wallet gonna suffer soon
TScelicaizpower
post Mar 26 2019, 03:53 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(deadmeat @ Mar 26 2019, 03:50 PM)
done semalam. lol
my wallet gonna suffer soon
*
haha congrats bro, welcome to the rukun tetangga club tongue.gif

btw, amik loan bank mana?
deadmeat
post Mar 26 2019, 07:06 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 93

Joined: Nov 2011
QUOTE(celicaizpower @ Mar 26 2019, 03:53 PM)
haha congrats bro, welcome to the rukun tetangga club tongue.gif

btw, amik loan bank mana?
*
Maybank bro. dapat 4.5
tak tau ok ke tak hmm.gif hmm.gif
muhdafefi
post Mar 28 2019, 03:55 AM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Nov 2016
@celicaizpower
TScelicaizpower
post Mar 28 2019, 12:04 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(deadmeat @ Mar 26 2019, 07:06 PM)
Maybank bro. dapat 4.5
tak tau ok ke tak  hmm.gif  hmm.gif
*
paling rendah is 4.45% ni untuk yang awal2 tu hari sbb pastu BNM ada buat penukaran kat BLR... jadi hang kena time dia naik 0.05%. tu jadi 4.5%.

QUOTE(muhdafefi @ Mar 28 2019, 03:55 AM)
@celicaizpower
*
macih tag biggrin.gif thumbup.gif

9 Pages < 1 2 3 4 > » Top


Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0787sec    2.40    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 20th June 2019 - 01:18 AM