Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 >Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> KITA BAYU @ CyberSouth Township (Ver 1), Owners Thread, Come!!

views
     
TScelicaizpower
post Dec 27 2018, 02:51 PM, updated 3 months ago

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



Kita Bayu @ CyberSouth Township!

Attached Image

Announcement:

We have a whatsapp & telegram group & should you be interested to join please message me with the below details:

1. Your real full name
2. Your mobile number
3. Your purchased unit number (house type)



Property Details:

Name: Kita Bayu @ CyberSouth
Address: CyberSouth, Dengkil, Selangor
Land Type: Malay Reserve
Land Tenure: 99 Years Leasehold
Completion: November 2022 (Targetted)
Type: Double Story Terrace & Townhouse
Double Story Land Area: 20 x 60 (4 bedrooms & 3 baths)
Townhouse Land Area: 22 x 75 (3 bedrooms & 2 baths)
Land Area: 633 acres
Developer: LBS BINA GROUP BERHAD (518482-H)
Web: http://lbs.com.my/township/kita-lbs-cybersouth/

Other Details:

Accessibility:
- Putrajaya-cyberjaya expressway via elite highway
- Maju expressway (mex)
- South klang valley expressway (skve)
- North klang valley expressway (nkve)
- Damansara-puchong highway (ldp)
- Jalan dengkil-banting

Double Story Terrace Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Townhouse Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Owners List:
1. celicaizpower (DS)
2. deadmeat (TH)
3. myex03s (DS)
4. h_e_jan (DS)
5. exrienz
6. yuzaidie9 (TH)
7. tokmie (TH)
8. RazakS91 (DS)
9. lochoe (DS)
10. selfdz87 (TH)
11. Kitabayu (DS)
12. yuzaidie9 (TH)
13. Anaqitu (DS)
14. adzim25 (TH)
15. zahhidhassan (DS)
16. Daus_Ishak (DS)
17. asmadini
18. amerz (TH)
19. AzwanEzli
20. kagamistar (DS)
21. wmsukri (TH)
22. Ct lara (DS)
23. excel_saga (TH)
24. ariffmuhammad (DS)
25. AishiNegi (DS)
26. khrlbenjamin (DS)
27. mfbin8 (DS)
28. askmelsufian (TH)
29. julius_ronin (DS)
30. agen20202002 (TH)
31. reef_d (TH)
32. Kienatodt (DS)
33. mama.clarajuwita (DS)
34. leogirl89 (TH)
35. mama.clarajuwita (DS)
36. asmadini
37. Kienatodt (DS)
38. weydwyda (DS)
39. Zaphril (DS)
40. Zoxoque (TH)
41. pilah2011 (DS)
42. Felinomancy (TH)
43. Zaphril (DS)
44. amirhashim90 (TH)
45. nad1990 (DS)
46. altezza80 (TH)
47. statickey650 (TH)
48. spacejumper (TH)
49. mrezudeenghafar (TH)
50. BaemJ (TH)
51. khrlbenjamin (DS)
52. chinonet (TH)
53. Nurul Yunn (TH)
54. nhbi1 (TH)
55. apexkit (TH)
56. Zoomer ou (TH)
57. nad1990 (TH)
58. One_90 (TH)
59. PakMaun321 (TH)
60. meroo (DS)
61. pilah2011 (DS)
62. wear (DS)
63. ni24m (TH)
64. Puan Syahida (DS)
65. jieya (TH)
66. naridz (TH)
67. badsector16 (TH)
68.
69.
70.

*Tag me to add your name here in the owners list

A word from Kita Bayu Owners Club Admin:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «



Kita Bayu Owners Club Facebook, Whatsapp & Telegram rules:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Those yang beli Kita Harmoni, please use this thread: https://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=4799910

This post has been edited by celicaizpower: Sep 8 2019, 03:09 PM
TScelicaizpower
post Dec 27 2018, 03:48 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(tikaram @ Dec 27 2018, 03:03 PM)
YTL land  as developer?
*
hahaha itu la jawabnya bila copy paste memanjang... hahahaha, thanks for the highlight bro, I dah update.
TScelicaizpower
post Dec 28 2018, 11:41 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(apittgarcia @ Dec 27 2018, 04:52 PM)
how much the price?
*
FYI. I am not the developer nor am I selling any units. Price below is just sharing info. (Takut nanti admin kata I jual barang plak)

Double Story: 550k
Townhouse: 360k
TScelicaizpower
post Feb 11 2019, 11:19 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Miminapis @ Feb 3 2019, 11:21 PM)

*
Dah add, nanti kalau dah approve bagitau smile.gif

QUOTE(selfdz87 @ Feb 9 2019, 04:51 PM)
Hi Guys, i heard the first phase of this project is almost sold out really ka?
looking to buy also but from this thread not seen many name on the list
where is everybody?  laugh.gif
*
Yep, last check almost all sold out dy for all double story... townhouse still got I think, unless there are kick backs (loan rejected) for double story
TScelicaizpower
post Feb 15 2019, 03:06 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Miminapis @ Feb 14 2019, 09:42 AM)
ok alhamdulillah dah approved.  biggrin.gif
RT-102, insyaAllah.
jomlah buat Whatsapp group. Tapi kena cari ramai lagi la. lol.
*
Alhamdullilah, tu ar... nak kena cari yang lain sebab tatau mana depa hiding... kakakakaka bro beli double story ke yang townhouse?


QUOTE(aaron1717 @ Feb 14 2019, 09:45 AM)
congrats on the fully booked of kita bayu first phase.... landed still BBB regardless of the location....
*
tq tq smile.gif

I heard the 2nd phase will come out mid this year and will be 20-30k more expensive. Further to that, this project got 3 phases. well lets see.
TScelicaizpower
post Feb 17 2019, 04:56 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Miminapis @ Feb 15 2019, 03:52 PM)
2-storey punya, beli kat sini sebab kat area Ampang landed punya starting 700k.  rclxub.gif
*
tu arr aku pun sama gak, kat bertahun2 usha nak beli kat cheras... pening kepala tengok harga...

btw, jangan risau pasal lokasi sbb ada 2 developer kat sana... jadi "tasik-tasik" lama tu akan dia cantik kan semula.

ada beberapa faktor yang penting yang aku nampak kat sini...

1. Mex 2 akan naik, jadi kita dapat direct access highway turun KL
2. Perumahan putrajaya slow giler & cyberjaya plak mahal nak mampus... jadi sini harga dan lokasi paling chun skali....
3. UITM
4. Projek perumahan selangorKu (jadi ramai orang akan masuk)
5. Smart Schools akan naik... (ni paling untung skali laa sebab sah sah dapat spot untuk anak sbb umah dekat)
6. sbb kita ni keje IT... senang giler la sket nak dapat keje kat CJ pas ni... sbb umah dah dekat dan employer suka employee yang tinggal dekat smile.gif

pandangan negatif orang memang ramai... tapi sebalik negatif tu ada positif yang orang lain tak nampak. thumbsup.gif
TScelicaizpower
post Mar 5 2019, 11:20 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(selfdz87 @ Feb 19 2019, 03:40 PM)
betul bossku!
harap2 berbaloi lah  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*
InsyaAllah. smile.gif thumbup.gif


QUOTE(deadmeat @ Feb 25 2019, 11:07 PM)
my bank loan already approved for the townhouse
hey ho geng!
*
Good good... 4.45% ? aku baru je sign document ngan lawyer hari Ahad lepas... so memang confirmed dah.

btw, aku dah add your name into the list of owners.

QUOTE(Miminapis @ Feb 26 2019, 10:47 PM)
Seems like dah ramai buyer kt sini. Lol. Boleh la create whatsapp group. Korang still follow up dgn agent masing2 ke?
*
baru 3 orang boss... kita tunggu sket lagi... 5 orang chun! biggrin.gif
TScelicaizpower
post Mar 11 2019, 04:03 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(lulu88 @ Mar 11 2019, 03:47 PM)
belum sold out semua, fasa 1 lebih kurang 70-80% sold
*
owh ok... baru tahu... tu hari tengok macam semua dah ada sticker... hahahahah
TScelicaizpower
post Mar 12 2019, 11:16 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(lulu88 @ Mar 11 2019, 04:18 PM)
haha ..ada sikit lagi, dah beli har?
*
ha'ah sudah beli la... hahahaha you baru kat forum ni yeh? kalau orang lama sure sudah tengok 1st page list of buyers biggrin.gif

QUOTE(myex03s @ Mar 11 2019, 04:46 PM)
Double story.. tgh pk kena ikat perut ke x kalau beli ni😂
*
InsyaAllah ok... bukan bayar penuh skang pun sbb dia progressive payment, jadi skang bayar sket dulu.. tahun depan dapat increament boleh bayar lebih lagi... cool je bro, insyaAllah semuanya akan lancar biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(deadmeat @ Mar 11 2019, 08:08 PM)
i just visit their sales gallery at Puncak Alam.
showroom tu ada dalam, not bad la. townhouse tu besar gak actually.
just nice
*
ha'ah built up townhouse dia besar actually... tapi ni semua cita rasa masing2 biggrin.gif
TScelicaizpower
post Mar 25 2019, 10:54 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(pojun666 @ Mar 20 2019, 09:11 PM)
Ada sesiapa dah sign agreement ker....
*
dah sign dah... tengah tunggu pecah tanah dan start of 1st payment.

QUOTE(pojun666 @ Mar 20 2019, 09:15 PM)
Dah tak perlu wujudkan KRT malam2  biggrin.gif  biggrin.gif ....
*
KRT? Kumpulan Rukun Tetangga?
TScelicaizpower
post Mar 26 2019, 03:53 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(deadmeat @ Mar 26 2019, 03:50 PM)
done semalam. lol
my wallet gonna suffer soon
*
haha congrats bro, welcome to the rukun tetangga club tongue.gif

btw, amik loan bank mana?
TScelicaizpower
post Mar 28 2019, 12:04 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(deadmeat @ Mar 26 2019, 07:06 PM)
Maybank bro. dapat 4.5
tak tau ok ke tak  hmm.gif  hmm.gif
*
paling rendah is 4.45% ni untuk yang awal2 tu hari sbb pastu BNM ada buat penukaran kat BLR... jadi hang kena time dia naik 0.05%. tu jadi 4.5%.

QUOTE(muhdafefi @ Mar 28 2019, 03:55 AM)
@celicaizpower
*
macih tag biggrin.gif thumbup.gif
TScelicaizpower
post Apr 7 2019, 09:09 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Miminapis @ Mar 31 2019, 12:13 AM)
Tuan tanah, minta maaf. Walaupun loan dah approved n kami dah sign LO bank dgn RHB hari tu, akhirnya kami terpaksa withdraw. 😅 atas sebab2 tertentu - antaranya tawaran semasa HOC di KLCC hari tu juga. 🤭 Now dah bertukar ke Serene Heights, Bangi. Dah sign LO baru juga dgn RHB.

Nanti buat housewarming jgn lupa ajak ye.
*
aiseyman... sayangnya ilang kawan... huhuhu takpe insyaAllah nanti saya invite smile.gif thumbup.gif

QUOTE(pojun666 @ Apr 2 2019, 04:00 PM)
Kumpulan Rukun Tetangga.. Ronda malam2...  biggrin.gif  biggrin.gif

Agreement lawyer belum sign lagi.. lama betul menanti...
*
Ha'ah dengar citer dari buyer2 lain macam ada problem sket ngan lawyer... maybe depa terperajat kot ramai masuk sekali harung.. hahahaha

nanti bagitau ye beli townhouse ke double story... leh masuk dalam name list smile.gif
TScelicaizpower
post Apr 8 2019, 09:51 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(h_e_jan @ Apr 8 2019, 01:49 AM)
assalam semua bakal2 jiran tetangga. alhamdulillah loan lepas. dh dpt LO. boleh add sy dlm list
*
Wa'salam & tahniah!!! meriah group ni insyaAllah.

@h_e_jan beli rumah double story ke townhouse?
TScelicaizpower
post Apr 16 2019, 01:46 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(h_e_jan @ Apr 8 2019, 03:51 PM)
Beli Double storey. 2nd batch
*
Molekkk, dah add

QUOTE(exrienz @ Apr 10 2019, 10:43 AM)
Hey....Count me in....BTW, the show unit just complete to be viewed.
*
Ok bro awesome!! added, double story ke town house?

QUOTE(Syd G @ Apr 11 2019, 10:33 AM)
Went to showhouses already. Gooding yo biggrin.gif
*
aik, cam kenal ajeee ID nih... ermmm hmm.gif

QUOTE(yuzaidie9 @ Apr 11 2019, 04:34 PM)
Assalamualaikum..Hai semua...sorang lagi bakal penghuni Kita@Bayu masuk mengadap...
Townhouse RB-087B to be exact...
*
congrats bro!! added to the front page

QUOTE(tokmie @ Apr 11 2019, 08:30 PM)
Assalam... bakal kejiranan... dah buat WA grup ke... saya rumah townhouse...
*
Tahniah, dah add ke front page!! lum ada whatsapp lagi, nanti tunggu cukup 10 orang saya buat. thumbup.gif
TScelicaizpower
post Apr 16 2019, 01:52 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(legolas@87 @ Apr 14 2019, 02:52 PM)
Salam suma,sy baru booked utk Kita Harmoni double storey,phase 3..katanya sale advisor phase 1&2 dah sold out...tapi ada sesapa boleh clarify balik x..dari yang sale advisor inform saya..umah ni strata..konpius sikitla..sb strata biasanya utk umah tingket2..😂😂...dia cakap lagi..nak extend buat wet kitchen pun tak boleh..sb dapur utk double storey tu agak kecik...
*
Kita Harmoni, salah group bang... ni group Kita Bayu biggrin.gif thumbup.gif


QUOTE(lochoe @ Apr 15 2019, 10:43 PM)
Salam suma...sy pun dh approve loan untuk teres unit fasa 1, masa booking haritu gi awal jam 4 pagi beratur ingt nak dpt sblh corner lot (corner lot x mampu), tapi apalah nasib dapat rumah no 2 je dari corner lot,,unit mana satu lupa dah..tp amik depan taman lah... jika ada group whatsapp harap ye... trima kaish adming
*
Tahniah bro!!, saya dah add dalam list, Whatsapp group akan dibuka tak lama lagi, masih tengah kumpul orang... nanti saya akan update kat sini bila dah cukup smile.gif thumbup.gif
TScelicaizpower
post Apr 16 2019, 07:52 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(selfdz87 @ Apr 16 2019, 02:38 PM)
Count me in yo!  - TH
Selamat berjiran
*
Tahniah!! welcome to the club!!
TScelicaizpower
post Apr 18 2019, 09:30 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(deadmeat @ Apr 17 2019, 09:28 PM)
wow makin meriah.
dah tengok showroom belum?

aku belum. huhu
*
blum... nak gi later huhuhuh

QUOTE(Kitabayu @ Apr 17 2019, 10:13 PM)
Assalamualaikum.. boleh add sy dlm grup whatapp? nod.gif kita bayu DS  biggrin.gif
*
Tahniah!!

nanti saya buat minggu depan.

TScelicaizpower
post Apr 18 2019, 09:45 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



deadmeat
myex03s
h_e_jan
exrienz
yuzaidie9

Sila DM saya no tepon anda, nak create whatsapp group smile.gif
TScelicaizpower
post Apr 18 2019, 09:47 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



tokmie
RazakS91
lochoe
selfdz87
Kitabayu

Sila DM saya no tepon anda, nak create whatsapp group smile.gif

3 Pages  1 2 3 >Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0443sec    4.17    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 21st November 2019 - 03:50 PM