Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> KITA BAYU @ CyberSouth Township (Ver 1), Owners Thread, Come!!

views
     
@skyhawk@
post Oct 25 2019, 11:44 AM

Casual
***
Junior Member
403 posts

Joined: Feb 2009
From: kg tradisi...uni10...



ada kosong lg ke project ni? ke da dully booked? macam berminat.. any agent here?
Felinomancy P
post Oct 29 2019, 03:50 PM

New Member
*
Probation
7 posts

Joined: Jun 2019


QUOTE(Zoxoque @ Oct 24 2019, 08:13 PM)
progressive payment mmg kene kn?
*
Dah kena dah:

user posted image

Tapi dia tak bagitau lagi berapa setiap bulan.
Zoxoque
post Oct 29 2019, 05:17 PM

Getting Started
**
Junior Member
226 posts

Joined: Oct 2006
From: Shah Alam



QUOTE(Felinomancy @ Oct 29 2019, 03:50 PM)
Dah kena dah:

user posted image

Tapi dia tak bagitau lagi berapa setiap bulan.
*
Sama la, dpt sekali ngan mrtt sebulan dlm 270+,
rzl.j
post Nov 1 2019, 01:34 AM

Getting Started
**
Junior Member
65 posts

Joined: Oct 2015
From: Kepulauan Carribean, El Johore Lama


QUOTE(Felinomancy @ Oct 29 2019, 03:50 PM)
Dah kena dah:

user posted image

Tapi dia tak bagitau lagi berapa setiap bulan.
*
Developer dah hantar surat suruh bank reimbursed gak. Tapi belum loan tak reflex lagi dekat bank.

Muhaizam Lee P
post Nov 10 2019, 05:58 PM

New Member
*
Probation
5 posts

Joined: Nov 2019
QUOTE(celicaizpower @ Sep 3 2019, 08:05 PM)
added
added
check message ye smile.gif
tahniah! rasanya dah add
rasanya dah add kan? hehehe
*
Salam TT, mohon add saya di wasap atau telegram grup Kita Bayu.. Saya Muhaizam Lee RT046 DS.
Muhaizam Lee P
post Nov 10 2019, 06:40 PM

New Member
*
Probation
5 posts

Joined: Nov 2019
QUOTE(exrienz @ Apr 13 2019, 10:01 PM)



Boleh saya tau, adakah model rumah ni actual size ke? nampak kecik je masa saya masuk hari tu, terlupa nak tanya salesman / ejen bertugas.
Muhaizam Lee P
post Nov 11 2019, 08:08 AM

New Member
*
Probation
5 posts

Joined: Nov 2019
Salam. Boleh ke kalau da booking unit, kita nak tukar unit lain? Ikutkan hati memang nak unit tepi corner atau end lot. Tapi bila datang book bulan 10 tahun lepas, dapat turn ke 60++, naik2 atas semua yg tepi2 da habis. Biar betul? Tak de satu yg tinggal untuk DS. tapi ejen gtau if lepas ni ada yg loan problem n let go booking, ada la kosongnya. lot tght2 macam kecil sangat. Buka pintu je da nampak terus dapur seoralah2 xde dining area. Masih dok mencongak2 mesen basuh dan peti sejuk nak letak mana sebab dapur pun lurus sempit.
Muhaizam Lee P
post Nov 11 2019, 03:49 PM

New Member
*
Probation
5 posts

Joined: Nov 2019
QUOTE(lochoe @ Apr 15 2019, 06:43 AM)
Salam suma...sy pun dh approve loan untuk teres unit fasa 1, masa booking haritu gi awal jam 4 pagi beratur ingt nak dpt sblh corner lot (corner lot x mampu), tapi apalah nasib dapat rumah no 2 je dari corner lot,,unit mana satu lupa dah..tp amik depan taman lah... jika ada group whatsapp harap ye... trima kaish adming
*
Memang betul ye masa fasa 1 tu DS yang corner n end lot sumenye available ye? Saya dapat trun ke 60++ sebab datang sekitar jam 8. masa sampai2 je turn saya, semua yang tepi2 da booked, even yang sebelah2nya pun, malah yang depan padang semua da habis. Tension vetul...rasa nak cancel book je. Tapi entahlah. Terpilih juga apa yang ada....
Muhaizam Lee P
post Nov 11 2019, 03:49 PM

New Member
*
Probation
5 posts

Joined: Nov 2019
QUOTE(lochoe @ Apr 15 2019, 06:43 AM)
Salam suma...sy pun dh approve loan untuk teres unit fasa 1, masa booking haritu gi awal jam 4 pagi beratur ingt nak dpt sblh corner lot (corner lot x mampu), tapi apalah nasib dapat rumah no 2 je dari corner lot,,unit mana satu lupa dah..tp amik depan taman lah... jika ada group whatsapp harap ye... trima kaish adming
*
Memang betul ye masa fasa 1 tu DS yang corner n end lot sumenye available ye? Saya dapat trun ke 60++ sebab datang sekitar jam 8. masa sampai2 je turn saya, semua yang tepi2 da booked, even yang sebelah2nya pun, malah yang depan padang semua da habis. Tension vetul...rasa nak cancel book je. Tapi entahlah. Terpilih juga apa yang ada....
ssangyongs
post Nov 11 2019, 06:01 PM

Getting Started
**
Junior Member
168 posts

Joined: May 2011


QUOTE(Muhaizam Lee @ Nov 11 2019, 08:08 AM)
Salam. Boleh ke kalau da booking unit, kita nak tukar unit lain? Ikutkan hati memang nak unit tepi corner atau end lot. Tapi bila datang book bulan 10 tahun lepas, dapat turn ke 60++, naik2 atas semua yg tepi2 da habis. Biar betul? Tak de satu yg tinggal untuk DS. tapi ejen gtau if lepas ni ada yg loan problem n let go booking, ada la kosongnya. lot tght2 macam kecil sangat. Buka pintu je da nampak terus dapur seoralah2 xde dining area. Masih dok mencongak2 mesen basuh dan peti sejuk nak letak mana sebab dapur pun lurus sempit.
*
Kalau dah booking, tapi belum sign SPA, boleh rasanya tukar unit ataupun cancel terus. Boleh contact dengan sales office.
Kalau dah sign SPA, tak boleh.

Pendapat saya la
tukangcyber P
post Nov 12 2019, 01:09 PM

New Member
*
Probation
6 posts

Joined: Nov 2019
yes really nice.. new development KITA @ Cybersouth
bellamy85
post Nov 13 2019, 04:52 AM

New Member
*
Newbie
15 posts

Joined: Nov 2016
QUOTE(Muhaizam Lee @ Nov 11 2019, 08:08 AM)
Salam. Boleh ke kalau da booking unit, kita nak tukar unit lain? Ikutkan hati memang nak unit tepi corner atau end lot. Tapi bila datang book bulan 10 tahun lepas, dapat turn ke 60++, naik2 atas semua yg tepi2 da habis. Biar betul? Tak de satu yg tinggal untuk DS. tapi ejen gtau if lepas ni ada yg loan problem n let go booking, ada la kosongnya. lot tght2 macam kecil sangat. Buka pintu je da nampak terus dapur seoralah2 xde dining area. Masih dok mencongak2 mesen basuh dan peti sejuk nak letak mana sebab dapur pun lurus sempit.
*
Memang built up agak kecil bro, tak silap aku dalam 1470sqft tak silap aku, which is agak kecil untuk teres house standard. cuma kelebihan dia belakang backyard tu agak luas, kita bayu ada extra 8feet, kita harmoni 12ft, so boleh lah kowt letak mesin basuh dryer kat luar. Cuma project ni strata takleh renovatelah.

Walaupun kecil, dari segi location sgt strategik, 5min ke cyber, 10min++ ke putrajaya.
Aina85 P
post Nov 17 2019, 01:44 PM

New Member
*
Probation
1 posts

Joined: Nov 2019


QUOTE(celicaizpower @ Dec 27 2018, 02:51 PM)
Kita Bayu @ CyberSouth Township!

[attachmentid=10147753]

Announcement:

We have a whatsapp & telegram group & should you be interested to join please message me with the below details:

1. Your real full name
2. Your mobile number
3. Your purchased unit number (house type)

Property Details:

Name: Kita Bayu @ CyberSouth
Address: CyberSouth, Dengkil, Selangor
Land Type: Malay Reserve
Land Tenure: 99 Years Leasehold
Completion: November 2022 (Targetted)
Type: Double Story Terrace & Townhouse
Double Story Land Area: 20 x 60 (4 bedrooms & 3 baths)
Townhouse Land Area: 22 x 75 (3 bedrooms & 2 baths)
Land Area: 633 acres
Developer: LBS BINA GROUP BERHAD (518482-H)
Web: http://lbs.com.my/township/kita-lbs-cybersouth/

Other Details:

Accessibility:
- Putrajaya-cyberjaya expressway via elite highway
- Maju expressway (mex)
- South klang valley expressway (skve)
- North klang valley expressway (nkve)
- Damansara-puchong highway (ldp)
- Jalan dengkil-banting

Double Story Terrace Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Townhouse Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Owners List:
1. celicaizpower (DS)
2. deadmeat (TH)
3. myex03s (DS)
4. h_e_jan (DS)
5. exrienz
6. yuzaidie9 (TH)
7. tokmie (TH)
8. RazakS91 (DS)
9. lochoe (DS)
10. selfdz87 (TH)
11. Kitabayu (DS)
12. yuzaidie9 (TH)
13. Anaqitu (DS)
14. adzim25 (TH)
15. zahhidhassan (DS)
16. Daus_Ishak (DS)
17. asmadini
18. amerz (TH)
19. AzwanEzli
20. kagamistar (DS)
21. wmsukri (TH)
22. Ct lara (DS)
23. excel_saga (TH)
24. ariffmuhammad (DS)
25. AishiNegi (DS)
26. khrlbenjamin (DS)
27. mfbin8 (DS)
28. askmelsufian (TH)
29. julius_ronin (DS)
30. agen20202002 (TH)
31. reef_d (TH)
32. Kienatodt (DS)
33. mama.clarajuwita (DS)
34. leogirl89 (TH)
35. mama.clarajuwita (DS)
36. asmadini
37. Kienatodt (DS)
38. weydwyda (DS)
39. Zaphril (DS)
40. Zoxoque (TH)
41. pilah2011 (DS)
42. Felinomancy (TH)
43. Zaphril (DS)
44. amirhashim90 (TH)
45. nad1990 (DS)
46. altezza80 (TH)
47. statickey650 (TH)
48. spacejumper (TH)
49. mrezudeenghafar (TH)
50. BaemJ (TH)
51. khrlbenjamin (DS)
52. chinonet (TH)
53. Nurul Yunn (TH)
54. nhbi1 (TH)
55. apexkit (TH)
56. Zoomer ou (TH)
57. nad1990 (TH)
58. One_90 (TH)
59. PakMaun321 (TH)
60. meroo (DS)
61. pilah2011 (DS)
62. wear (DS)
63. ni24m (TH)
64. Puan Syahida (DS)
65. jieya (TH)
66. naridz (TH)
67. badsector16 (TH)
68. Aina85 (TH)
69.
70.

*Tag me to add your name here in the owners list

A word from Kita Bayu Owners Club Admin:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Kita Bayu Owners Club Facebook, Whatsapp & Telegram rules:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Those yang beli Kita Harmoni, please use this thread: https://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=4799910
*
3clicks
post Nov 19 2019, 01:26 PM

Getting Started
**
Junior Member
64 posts

Joined: Oct 2016
QUOTE(bellamy85 @ Nov 13 2019, 04:52 AM)
Memang built up agak kecil bro, tak silap aku dalam 1470sqft tak silap aku, which is agak kecil untuk teres house standard. cuma kelebihan dia belakang backyard tu agak luas, kita bayu ada extra 8feet, kita harmoni 12ft, so boleh lah kowt letak mesin basuh dryer kat luar. Cuma project ni strata takleh renovatelah.

Walaupun kecil, dari segi location sgt strategik, 5min ke cyber, 10min++ ke putrajaya.
*
Kalau tak silap, kita bayu extra 8 kaki, kita harmoni 13 kaki. strata bukan issue besar sangat sebab extension belakang subject to management approval. casa green strata juga tapi ada owner extend belakang 2 tingkat.
3clicks
post Nov 19 2019, 01:34 PM

Getting Started
**
Junior Member
64 posts

Joined: Oct 2016
QUOTE(Muhaizam Lee @ Nov 11 2019, 08:08 AM)
Salam. Boleh ke kalau da booking unit, kita nak tukar unit lain? Ikutkan hati memang nak unit tepi corner atau end lot. Tapi bila datang book bulan 10 tahun lepas, dapat turn ke 60++, naik2 atas semua yg tepi2 da habis. Biar betul? Tak de satu yg tinggal untuk DS. tapi ejen gtau if lepas ni ada yg loan problem n let go booking, ada la kosongnya. lot tght2 macam kecil sangat. Buka pintu je da nampak terus dapur seoralah2 xde dining area. Masih dok mencongak2 mesen basuh dan peti sejuk nak letak mana sebab dapur pun lurus sempit.
*
yang saya tau corner/endlot semua sudah habis, kalau nak juga hanya dalam waiting list. takut tunggu lama. nanti lebih 1 bulan forfeit 500.
idrezz8
post Nov 30 2019, 08:57 PM

New Member
*
Junior Member
23 posts

Joined: Oct 2010


QUOTE(Ammir Mahamud @ Oct 3 2019, 02:20 PM)
Hi boleh add sy dalam group? Unit RB-128B
*
wah. jiran rumah sebelah2 ni. saya kat RB125
nurhanna P
post Dec 5 2019, 06:52 PM

New Member
*
Probation
2 posts

Joined: Sep 2019
QUOTE(Aina85 @ Nov 17 2019, 01:44 PM)

*
Hi add me to the group pls RB120A

nurhanna P
post Dec 5 2019, 06:54 PM

New Member
*
Probation
2 posts

Joined: Sep 2019
QUOTE(celicaizpower @ Dec 27 2018, 02:51 PM)
Kita Bayu @ CyberSouth Township!

[attachmentid=10147753]

Announcement:

We have a whatsapp & telegram group & should you be interested to join please message me with the below details:

1. Your real full name
2. Your mobile number
3. Your purchased unit number (house type)

Property Details:

Name: Kita Bayu @ CyberSouth
Address: CyberSouth, Dengkil, Selangor
Land Type: Malay Reserve
Land Tenure: 99 Years Leasehold
Completion: November 2022 (Targetted)
Type: Double Story Terrace & Townhouse
Double Story Land Area: 20 x 60 (4 bedrooms & 3 baths)
Townhouse Land Area: 22 x 75 (3 bedrooms & 2 baths)
Land Area: 633 acres
Developer: LBS BINA GROUP BERHAD (518482-H)
Web: http://lbs.com.my/township/kita-lbs-cybersouth/

Other Details:

Accessibility:
- Putrajaya-cyberjaya expressway via elite highway
- Maju expressway (mex)
- South klang valley expressway (skve)
- North klang valley expressway (nkve)
- Damansara-puchong highway (ldp)
- Jalan dengkil-banting

Double Story Terrace Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Townhouse Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Owners List:
1. celicaizpower (DS)
2. deadmeat (TH)
3. myex03s (DS)
4. h_e_jan (DS)
5. exrienz
6. yuzaidie9 (TH)
7. tokmie (TH)
8. RazakS91 (DS)
9. lochoe (DS)
10. selfdz87 (TH)
11. Kitabayu (DS)
12. yuzaidie9 (TH)
13. Anaqitu (DS)
14. adzim25 (TH)
15. zahhidhassan (DS)
16. Daus_Ishak (DS)
17. asmadini
18. amerz (TH)
19. AzwanEzli
20. kagamistar (DS)
21. wmsukri (TH)
22. Ct lara (DS)
23. excel_saga (TH)
24. ariffmuhammad (DS)
25. AishiNegi (DS)
26. khrlbenjamin (DS)
27. mfbin8 (DS)
28. askmelsufian (TH)
29. julius_ronin (DS)
30. agen20202002 (TH)
31. reef_d (TH)
32. Kienatodt (DS)
33. mama.clarajuwita (DS)
34. leogirl89 (TH)
35. mama.clarajuwita (DS)
36. asmadini
37. Kienatodt (DS)
38. weydwyda (DS)
39. Zaphril (DS)
40. Zoxoque (TH)
41. pilah2011 (DS)
42. Felinomancy (TH)
43. Zaphril (DS)
44. amirhashim90 (TH)
45. nad1990 (DS)
46. altezza80 (TH)
47. statickey650 (TH)
48. spacejumper (TH)
49. mrezudeenghafar (TH)
50. BaemJ (TH)
51. khrlbenjamin (DS)
52. chinonet (TH)
53. Nurul Yunn (TH)
54. nhbi1 (TH)
55. apexkit (TH)
56. Zoomer ou (TH)
57. nad1990 (TH)
58. One_90 (TH)
59. PakMaun321 (TH)
60. meroo (DS)
61. pilah2011 (DS)
62. wear (DS)
63. ni24m (TH)
64. Puan Syahida (DS)
65. jieya (TH)
66. naridz (TH)
67. badsector16 (TH)
68. nurhanna (TH)
69.
70.

*Tag me to add your name here in the owners list

A word from Kita Bayu Owners Club Admin:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Kita Bayu Owners Club Facebook, Whatsapp & Telegram rules:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Those yang beli Kita Harmoni, please use this thread: https://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=4799910
*

14 Pages « < 12 13 14Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0383sec    1.68    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 10th December 2019 - 03:37 PM