Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Add Reply RSS Feed New Topic New Poll
157 Pages « < 149 150 151 152 153 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ▒▓▒▓▒▓ M A L ★ Y S I A ▓▒▓▒▓▒, #TANAHTUMPAHNYADARAHKU (National Team)

views
     
stillriver80
post Apr 15 2019, 01:51 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
QUOTE(syazwan @ Apr 15 2019, 12:29 PM)
Mmg expected akan jatuh.
National team pun x improve sgt rank..

Menharapkan airmarine cup..tapi call up saving players.

Sndr tanggung la. Nak salahkan sape lg?
*
tu la... kalau call up utk kelayakan world cup nnt pun masih panggil 2nd stringer jgn mimpi la malaysia akan layak ke pusingan ke-3 kelayakan sekalipun... peram je la star2 tu semua kat selatan sana sampai bersara...

harap2 nnt dpt turunkan player terbaik masa kelayakan world cup...
ReAcTiVo
post Apr 17 2019, 01:28 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 137

Joined: Nov 2007



Moh le kita stadium raya ke-2 nanti ye laugh.gif laugh.gif


Attached thumbnail(s)
Attached Image
stillriver80
post Apr 18 2019, 03:16 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
QUOTE(ReAcTiVo @ Apr 17 2019, 01:28 PM)
Moh le kita stadium raya ke-2 nanti ye laugh.gif laugh.gif
*
dgrnya timor leste masih kena ban utk kelayakan piala asia 2023.. so, utk kelayakan piala dunia ni sekali dgn kelayakan piala asia... jadi mcmana?
stillriver80
post Apr 18 2019, 03:17 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
kiko insa dan kartu merah berpisah tiada...
syazwan
post Apr 25 2019, 08:59 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 421

Joined: Nov 2004


Bleh summary kan kerja main afc ch league ni kerja sia2 ke.

Work so hard to up the rank
The only club that contributed points bla bla bla

Ble dah main ch league..mak ai rotate smp cenggitu skali. Not the first time lah. Have been criticizing them since afc cup days.

Realiti nya still domestik league is d priority haha. Mana2 club pon
stillriver80
post Apr 25 2019, 09:31 AM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
QUOTE(syazwan @ Apr 25 2019, 08:59 AM)
Bleh summary kan kerja main afc ch league ni kerja sia2 ke.

Work so hard to up the rank
The only club that contributed points bla bla bla

Ble dah main ch league..mak ai rotate smp cenggitu skali. Not the first time lah. Have been criticizing them since afc cup days.

Realiti nya still domestik league is d priority haha. Mana2 club pon
*
game2 acl sebelum ni bermati2an main... lps kalah ngan shandong kat tmpt lawan hari tu dah tau takleh nak gi jauh kot.. lagipun ada game lebih penting jumpa pahang ahad ni... biggrin.gif


syazwan
post Apr 25 2019, 11:00 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 421

Joined: Nov 2004


QUOTE(stillriver80 @ Apr 25 2019, 09:31 AM)
game2 acl sebelum ni bermati2an main... lps kalah ngan shandong kat tmpt lawan hari tu dah tau takleh nak gi jauh kot.. lagipun ada game lebih penting jumpa pahang ahad ni...  biggrin.gif
*
Mmg patut main afc cup kalau gini.
Biggest squad in the country xleh prepare decent skuad for 2 games..

Kalau selangor mampos gini kahkahkah

Dont forget the fact team mcm pahang..perak nak rotate players time fa cup lawan kelab kecik pon x larat wei.
gry
post Apr 25 2019, 11:06 AM

Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(syazwan @ Apr 25 2019, 08:59 AM)
Bleh summary kan kerja main afc ch league ni kerja sia2 ke.

Work so hard to up the rank
The only club that contributed points bla bla bla

Ble dah main ch league..mak ai rotate smp cenggitu skali. Not the first time lah. Have been criticizing them since afc cup days.

Realiti nya still domestik league is d priority haha. Mana2 club pon
*
Sbb tau xleh g jauh. Asal matlamat sampai jadi kelab pertama main acl, cukup la. Menang afc dulu pn duk ulang cerita tu sampai skrg.
aressandro10
post Apr 25 2019, 05:15 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 116

Joined: Jan 2010
Layak ke ACL is deemed more important than actually playing in it....
nazq
post Apr 26 2019, 04:01 PM

doom merchant
******
Group: Senior Member
Posts: 1,165

Joined: Jun 2010


QUOTE(gry @ Apr 25 2019, 11:06 AM)
Sbb tau xleh g jauh. Asal matlamat sampai jadi kelab pertama main acl, cukup la. Menang afc dulu pn duk ulang cerita tu sampai skrg.
*
Menang AFC pun nasib dapat bye semi je haha.
syazwan
post Apr 26 2019, 05:29 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 421

Joined: Nov 2004


QUOTE(gry @ Apr 25 2019, 11:06 AM)
Sbb tau xleh g jauh. Asal matlamat sampai jadi kelab pertama main acl, cukup la. Menang afc dulu pn duk ulang cerita tu sampai skrg.
*
QUOTE(aressandro10 @ Apr 25 2019, 05:15 PM)
Layak ke ACL is deemed more important than actually playing in it....
*
Keep on crying why we cant export our players out.

While the likes of chanathip and teerathon batch rubbing the shoulders with asian best masa kat thai team...superstar2 kita plak kena rub shoulders faisal halim..latip suhaimi..akram mahinan je dah ckup kot
gry
post Apr 27 2019, 12:49 AM

Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(syazwan @ Apr 26 2019, 05:29 PM)
Keep on crying why we cant export our players out.

While the likes of chanathip and teerathon batch rubbing the shoulders with asian best masa kat thai team...superstar2 kita plak kena rub shoulders faisal halim..latip suhaimi..akram mahinan je dah ckup kot
*
Buat ke jepun kalau duk malaysia pun duk
Kelab J.

Gaji lagi besar, tu dh cukup.

Takyah sembang la soal profesional, 50 langkah ke depan kalau akhirnya domestik jugak yg jadi keutamaan. Dan bola malaysia akan kekal di takuk sama sbb pemain yg nak naik disambar oleh kelab sana.
skylinelover
post Apr 27 2019, 08:30 AM

Future Crypto Player😄👊Driver Abamsado😎😎
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,438

Joined: Jul 2005
Haha akhirnya livescore dah masukkan liga malaysia di dalam laugh.gif laugh.gif
msiabole10
post Apr 27 2019, 10:50 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 0

Joined: Aug 2018
Official! Lineup skuad kebangsaan

Gk: Khairul fahmi, Azri ghani & Damien lim
Defender: Azrif nasrulhaq, Rizal ghazali, Dominic tan, Shivan pillay, Shahrul saad, Rodney akwensivie, Syazwan andik & R. Dinesh
Midfielder: Zaquan adha, Mohamadou sumareh, Nazmi faiz, Afiq fazail, Brendan gan, Halim saari, Hadin azman & Farhan roslan
Striker: Shahrel fikri, Rozaimi abd rahman, Safawi rasid & Akhyar rashid

Senarai menunggu: Hafizul hakim, Mathew davies, Wan amirzafran, Ahmad tasnim, Wan zack, Safiq rahim, Wan zaharulnizam & Syafiq ahmad



Official saya punya team kat football manager lah hehehe
tensai_kamen
post Apr 29 2019, 09:40 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 7

Joined: Jul 2011
From: Kuantan


Off topic....

Gini gaya team hoki main, konfem mimpi je la peluang nak layak Olimpik. Dgn itali pon kalah. Bola byk hilang kat kawasan bahaya di tengah. Nak dribble asyik tak lepas Bola lambat release ke member last2 kena kepung dgn defend, senang2 kena counter attack. Satu lagi gameplay Malaysia terlalu slow. Apa kejadah main tiki taka dalam hoki, sukan yg pentingkan kelajuan pergerakan.

Dah tau team Itali ni bahaya, dpt kalahkan Cina. Kenapa tak prepare betul2 ? Rasa over konfiden sgt dgn corak gameplay yg biasa digunakan.

Kalau gini la main, elok Stephen van Huizen pegang dulu, at least defend lg solid. Padan la India tak pakai Oltman, kita plak gi kutip.

This post has been edited by tensai_kamen: Apr 29 2019, 09:42 PM
stillriver80
post May 1 2019, 11:54 AM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
QUOTE(tensai_kamen @ Apr 29 2019, 09:40 PM)
Off topic....

Gini gaya team hoki main, konfem mimpi je la peluang nak layak Olimpik. Dgn itali pon kalah. Bola byk hilang kat kawasan bahaya di tengah. Nak dribble asyik tak lepas Bola lambat release ke member last2 kena kepung dgn defend, senang2 kena counter attack. Satu lagi gameplay Malaysia terlalu slow. Apa kejadah main tiki taka dalam hoki, sukan yg pentingkan kelajuan pergerakan.

Dah tau team Itali ni bahaya, dpt kalahkan Cina. Kenapa tak prepare betul2 ? Rasa over  konfiden sgt dgn corak gameplay yg biasa digunakan.

Kalau gini la main, elok Stephen van Huizen pegang dulu, at least defend lg solid. Padan la India tak pakai Oltman, kita plak gi kutip.
*
aku pelik gak... knp tukar stephen dulu? bukan dia bawak malaysia ke final sukan asia & hampir2 menang emas ke masa tu? atau dia sendiri yg nak berundur sbb kecewa sgt kalah ngan jepun kat final? aku tak nampak apa istimewa taktikal roeland olthmand ni... mmg patut prepare betul2 sbb italy dah kalahkan china & brazil sebelum ni...
juragan_19
post May 1 2019, 01:23 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 0

Joined: Aug 2012
QUOTE(tensai_kamen @ Apr 29 2019, 10:40 PM)
Off topic....

Gini gaya team hoki main, konfem mimpi je la peluang nak layak Olimpik. Dgn itali pon kalah. Bola byk hilang kat kawasan bahaya di tengah. Nak dribble asyik tak lepas Bola lambat release ke member last2 kena kepung dgn defend, senang2 kena counter attack. Satu lagi gameplay Malaysia terlalu slow. Apa kejadah main tiki taka dalam hoki, sukan yg pentingkan kelajuan pergerakan.

Dah tau team Itali ni bahaya, dpt kalahkan Cina. Kenapa tak prepare betul2 ? Rasa over  konfiden sgt dgn corak gameplay yg biasa digunakan.

Kalau gini la main, elok Stephen van Huizen pegang dulu, at least defend lg solid. Padan la India tak pakai Oltman, kita plak gi kutip.
*
Dgr nya ni taktik nk dpt laluan mudah. Italy akan straight ke SF.

Tapi kita akan jumpa Wales & klu menang jumpa Austria sebelum ke SF. Ntah la aku baca2 gitu je.

Coach skrg ni pun x berkenan la tgk. Kalau tak qualify ke Olimpik, mmg sayu la rasa. Konpem semua rasa menyesal tak fokus 40 saat terakhir Final Asian Games tahun lepas.

stillriver80
post May 1 2019, 01:31 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
QUOTE(juragan_19 @ May 1 2019, 01:23 PM)
Dgr nya ni taktik nk dpt laluan mudah. Italy akan straight ke SF.

Tapi kita akan jumpa Wales & klu menang jumpa Austria sebelum ke SF. Ntah la aku baca2 gitu je.

Coach skrg ni pun x berkenan la tgk. Kalau tak qualify ke Olimpik, mmg sayu la rasa. Konpem semua rasa menyesal tak fokus 40 saat terakhir Final Asian Games tahun lepas.
*
tak tau la... apapun harap2 malaysia akan qualify ke olimpik tokyo nanti... dah lama sgt dah tak qualify ni... last kita qualify masa batch minarwan dulu...
stillriver80
post May 2 2019, 09:56 AM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
https://semuanyabola.com/wan-kuzain-bakal-s...harimau-malaya/

ramainya sampai 7 org pemain berdarah kacukan... wan kuzain tu bukan darah kacuk tapi mmg mak & ayah dia orang malaysia... cuma dia lahir dan membesar kat US je... kalau dia lahir & membesar kat malaysia rasanya mgkn nama dia dah sebaris dgn akhyar & safawi kot... rasanya mgkn nama anak billy bone ada dalam senarai tu kot... masih main kat shamrock rovers ke dia?
skylinelover
post May 2 2019, 10:50 AM

Future Crypto Player😄👊Driver Abamsado😎😎
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,438

Joined: Jul 2005
Haha interesting laugh.gif rclxms.gif

157 Pages « < 149 150 151 152 153 > » Top
Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.1181sec    2.03    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 16th July 2019 - 10:01 AM