Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> AMD Socket-939 Dual Core Overclocking Database, Dual core Athlon64/FX/Opteron

views
     
gsan
post Apr 29 2007, 10:30 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

AMD64 X2 3800+ Manchester E4 2500MHz @ 1.44v
(250HTTx10) 1.45v+Auto NH-U12F
2 x 512MB Mushkin PC3200 BH5 Special Edition @ 2-2-2-5, 3.3v on yellow slots
DFI LanPartyUT NF4 Ultra-D (BIOS 704-2BTA) 1.6v chipset
XFX 64MB Geforce 6200TC 64bit (default speed)
Fortron Epsilon 600W PSU
Window XP Pro SP2


Attached thumbnail(s)
Attached Image
gsan
post Apr 30 2007, 01:18 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(kalakatu @ Apr 29 2007, 08:39 PM)
can post ur cpuz screenie for ram timing?  smile.gif
i wanna see how far ur ram goes..
*
picture will tell you everything but that's for my previous opty 146

currently for X2, the BH5s running 250 @ 2-2-2-5, 1T as shown in my sig. smile.gif


Attached thumbnail(s)
Attached Image
gsan
post May 26 2007, 07:18 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

AMD Athlon 64 X2 3800+ Toledo LCBKE 0643 TPMW @ 2.9GHz w/ NH-U12F vcore 1.344v
DFI UT LP NF4 Ultra-D rev.AE0 w/ NC-U6 (704-2BTA) vLDT 1.3v | vNB 1.6v
64MB XFX 6200TurboCache 64bit @ stock speed
2x512MB Mushkin PC3200 BH5 Special Edition - 242 @ 2-2-2-5, vdimm 3.2v
WD 250GB SATA II | Liteon DVD rom | Imation CD-RW 52x32x52x
Fortron Epsilon 600W

Attached Image


gsan
post Jun 1 2007, 10:39 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(lichyetan @ May 31 2007, 11:55 PM)
@gsan
looks like u got a good toledo steppings, my opty 170 reach 2.6ghz already need 1.55vcore, gotto tame it with water...
*
especially for the weeks end of the year 06, there are awesome stepping brows.gif

QUOTE(overclockalbert @ Jun 1 2007, 02:59 AM)
@gsan, nice OC  u got!!!!!!!!!
mind to share how to do it? burn in for how long?
*
lucky to get awesome stepping, prime for 1 day and then go straight 2.9GHz already smile.gif
gsan
post Jun 10 2007, 11:28 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

@amyhs99

cannot lower the vcore? maybe 1.4v?
gsan
post Jun 14 2007, 03:48 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

@amyhs99

what's your temp for both core when priming 2.5GHz @ stock vcore?
gsan
post Jun 15 2007, 10:21 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(amyhs99 @ June 14, 2007, 6:14 pm)
i cant get it to run stable. but core temp shows 48/52C before ir fails... smile.gif
why ask like this ler?
*
I just tried my friend's X2 LCBQE 0648SPMW, overclock to 2.5GHz @ 1.328v w/ ihs off, but temp. quite still high.

Attached Image


gsan
post Jun 16 2007, 09:42 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003


gsan
post Jun 16 2007, 11:02 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003


gsan
post Jun 16 2007, 01:02 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(kmarc @ Jun 16 2007, 11:31 AM)
Not bad what. My x2 4200+ will fail at 2.7 Ghz at stock vcore after a few hours of orthos. Only stable at 2.69 Ghz at stock.

In order to get stable at 2.74 Ghz need to pump up to 1.40v from 1.35v.....  sad.gif

Haven't really tried the max at higher voltages yet as I'm not too happy with core temp above 55'c.....
*
I believe that is the mobo limited the proc, maybe vdroop cause it unstable at stock. smile.gif
gsan
post Jun 18 2007, 12:33 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(amyhs99 @ Jun 17 2007, 06:32 PM)
btw, is the thread starter ady run away?  mad.gif  mad.gif
no one is updating the list ler....

any mod or staff or admin can hijack tat post. giv another person to become the thread starter la... hmm.gif  hmm.gif
*
ya, we need someone updated the stepping and overclocking result.
gsan
post Jun 20 2007, 10:01 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

I found that the memory controller of x2 LCBQE 0648SPMW is quite weak, my bh5 cant run 180MHz divider stable @ 2.7GHz which yield 242MHz ram speed, timing is 2-2-2-5, 1T and vdimm is 3.2v.

This post has been edited by gsan: Jun 20 2007, 10:02 AM
gsan
post Jun 20 2007, 11:00 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(uzairi @ Jun 20 2007, 10:58 AM)
242mhz ? Highest you can get is 250mhz ? To me it is still ok.. laugh.gif Mine, instead of 300mhz i only get 280mhz at most. Limited by mobo.
*
250MHz is for my X2 LCBIE 0621VPMW but this LCBQE really weak, I tried 2.7GHz with 166MHz divider which running at 225MHz ram speed @ 2.9v prime failed too. doh.gif
gsan
post Jun 22 2007, 12:59 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

regarding this issue, I knew it from XS before, but so far I have not experience it, maybe it will happening one day later and atm I limited the vdimm up to 3.3v
gsan
post Jun 23 2007, 10:46 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

well, the LCBQE 0648SPMW finally can prime 2.7GHz @ stock vcore stable with the FFT is from 8k to 512k. at first, I tried 2.7GHz @ stock vcore but it prime failed within 3 hours and pump to 1.375v it still prime failed within 10+ hours provided the vdimm is 3.2v. the reason I set vdimm to 3.2v because the others X2 running 2.7GHz with 180MHz divider need this vdimm. but for this X2, it need 3.3v to prime it stable and I believe that FFT more than 64k is more stress to memory.

Attached Image
gsan
post Jun 23 2007, 04:15 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(kmarc @ Jun 23 2007, 03:55 PM)
You mean to say that vdimm also affects max CPU OC speed?  hmm.gif
*
nope, what I want to point out is FFT more than 64k is stressing memory than cpu.
gsan
post Jun 23 2007, 04:24 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(kmarc @ Jun 23 2007, 04:22 PM)
Ya, that's what I was thinking. Everytime the FFT is high e.g. 380k, the CPU temperature drops. This probably means that it is not stressed that much.

So, the recommendation of setting the FFT to 8 - 512k is actually to stress the whole rig right? I thought initially it was solely for the CPU....  doh.gif
*
for testing whole system stability, use blend test, FFT 8k-4096k
gsan
post Jun 28 2007, 01:54 AM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(uzairi @ Jun 24 2007, 09:25 PM)
hmm.gif , currently im using 2.7v for my tccd. Should i increase the vdimm ?

*
you can raise it up to 2.9v provided you have proper cooling to it. smile.gif
gsan
post Jun 28 2007, 01:57 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(kmarc @ Jun 28 2007, 01:21 PM)
Ye la. Kan pihak kerajaan bagi naik gaji!  rclxm9.gif
*
you're so lucky man drool.gif

btw, LCB9E should be a nice stepping, someone from XS got opty 170 LCB9E 0704 batch and it's doing very well, 3.0GHz @ stock vcore. thumbup.gif
gsan
post Dec 1 2007, 10:24 PM

Electrical RF Engineer
*******
Senior Member
2,468 posts

Joined: Jan 2003

QUOTE(lichyetan @ Dec 1 2007, 08:38 PM)
i saw lotsa people got diff core temp between core0 - core1, i also experience this, difference of 8c+ make my x2 3800 cnt go higher with high vcore even with water cooling as the oc failed because of one of the core reaching 59c while another still held at 49c at noon. i can oc higher at midnight compare to day time, LOL... i think its amd ihs problem
*
hehe... it is the time for you to take off the ihs brows.gif

2 Pages  1 2 >Top
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0362sec    0.43    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 4th August 2021 - 01:38 AM