Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 >Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

 Problem with Proton Gen2, helps

views
     
kokkie
post Aug 22 2009, 12:27 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Jul 2009


QUOTE(pc-mafia @ Aug 18 2009, 06:10 PM)
so high... sometimes it ran over 2000-3000rpm
and it stays there a few second before it reduce
how to explane
hard
if someone can help to test drive it sure it help a lot
*
hey bro,

i own a gen2 1.3 manual, same problem. i think its normal la. read it in forums all over the world. if u think its quite bad, i read somewhere that changing the TB might help.

juz my 2cents.
TSpc-mafia
post Aug 22 2009, 02:18 PM

Casual
***
Junior Member
320 posts

Joined: May 2007
From: Taman Cahaya, Ampang



[quote=kokkie,Aug 22 2009, 12:27 PM]
hey bro,

i own a gen2 1.3 manual, same problem. i think its normal la. read it in forums all over the world. if u think its quite bad, i read somewhere that changing the TB might help.

juz my 2cents.
*

[/quote
TB?
throttle body?

im just figure that after i change the bateri the increase rpm dont happen
but just for 1 day
after that it began same thing again
so pening to solve the problem
zzzz
msrazi
post Sep 16 2009, 12:40 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Sep 2009


Hi

I own 1.6 () 2004 gen-2. Also got problem like pc-mafia. Any suggestion for the problem?








--------------
user posted image

This post has been edited by msrazi: Sep 16 2009, 12:51 PM
TSpc-mafia
post Nov 26 2009, 07:58 AM

Casual
***
Junior Member
320 posts

Joined: May 2007
From: Taman Cahaya, Ampang



hmm... gen2 memeningkan
vincent_5451
post Nov 26 2009, 10:59 AM

On my way
****
Senior Member
639 posts

Joined: Sep 2006


haha, camPRO mar...

go for MIVEC engine transplant, hehe.
TSpc-mafia
post Nov 26 2009, 08:18 PM

Casual
***
Junior Member
320 posts

Joined: May 2007
From: Taman Cahaya, Ampang



QUOTE(vincent_5451 @ Nov 26 2009, 10:59 AM)
haha, camPRO mar...

go for MIVEC engine transplant, hehe.
*
sad.gif too pricey to change engine
stellabf
post Dec 6 2009, 10:07 PM

New Member
*
Junior Member
11 posts

Joined: Feb 2009
From: Kuala Lumpur



its because campro is driving by wire module.. there's a thing called rev lag..
TSpc-mafia
post Dec 6 2009, 11:52 PM

Casual
***
Junior Member
320 posts

Joined: May 2007
From: Taman Cahaya, Ampang



QUOTE(stellabf @ Dec 6 2009, 10:07 PM)
its because campro is driving by wire module.. there's a thing called rev lag..
*
cannot do anything?
stellabf
post Dec 7 2009, 09:07 AM

New Member
*
Junior Member
11 posts

Joined: Feb 2009
From: Kuala Lumpur



learn change ur gear fast
TSpc-mafia
post Dec 7 2009, 12:57 PM

Casual
***
Junior Member
320 posts

Joined: May 2007
From: Taman Cahaya, Ampang



QUOTE(stellabf @ Dec 7 2009, 09:07 AM)
learn change ur gear fast
*
lol...........
hmmm
must practise fast2 hand sad.gif
ezzydamvp
post Dec 13 2009, 10:57 PM

Jedi Mind Trick
*****
Senior Member
719 posts

Joined: Mar 2006
From: Setapak KL



throttle body kot...atau ecu ko...gi la tuning balik...haha. ni asik tuning pc je tau. wkakakaka.
CrimsonFiction
post Dec 14 2009, 03:04 AM

New Member
*
Junior Member
4 posts

Joined: Dec 2009


did u try reflashing your ECU?
sphiroth
post Dec 14 2009, 11:01 AM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
2,804 posts

Joined: Jan 2003
Although its DBW characteristic to have some lag between pressing and de-pressing the throttle pedal, rpm jumping to 5k is really not normal. Maybe the throttle position sensor got problem (too tight and made it a little stuck).
TSpc-mafia
post Dec 15 2009, 10:40 PM

Casual
***
Junior Member
320 posts

Joined: May 2007
From: Taman Cahaya, Ampang



hmm.... got any one know pomen yg bagus2 nak tengokkan gen2 aku nie?
rekemen pls
SUSKinitos
post Dec 17 2009, 09:05 PM

On my way
****
Senior Member
572 posts

Joined: Sep 2007
since your rpm is usually high, how is the fuel consumption?

at what speed you normally shift up from 1st to 2nd gear and from 2nd to 3th?

yayachan
post Sep 6 2010, 12:31 PM

New Member
*
Newbie
2 posts

Joined: Jun 2009


I didnt know the technical terms for cars and engine, but I'll tell you guys briefly what happened to my husband's gen2 last Friday which was very horrifying. (The Gen2 is 5 years old, mileage 120K+).

A few months ago, the engine check warning light triggered and when that happened, the car kept on jerking while driving. We called Proton i.care and they said it is still safe to drive and we must send the car to the service centre immediately. And so we did. Proton Service centre A said, it has got to do with the wiring in the electronic system. The system is very sensitive and we must've bummed into something or the system masuk air. So they reset the system. If the problem occurs, we must send the car for a thorough check-up.

A few weeks after that, it happened again and this time, the car suddenly stopped. Luckily we managed to pull over on time at the emergency lane . We tried to start the engine, but it wont start. So we leave it a few minutes, and tried again. Luckily, the engine started but the engine check warning light triggered again. However this time, there was no jerking while driving.

So we sent the car to a bigger Proton Service Centre (B). Hoping that they'll figure up the problem since that was the 2nd time it occurred. The technical people at B said exactly what people at A told us, it's the wiring system but this time, they said the acceleration pedal has worn out. Need to change a new one.

Happy as a bird, we drove the car worried-free. Sent the car for a major service last month. Until last Friday, the car suddenly stopped at the fast lane of a 4-lane Jalan Istana at 11.30pm!!! With the remaining momentum, the car managed to move a bit to the 3rd lane (another lane to go). Unfortunate for us, it wont start at all this time. At that very risky and dangerous situation, we waited for the car to be towed.

We called Proton the next morning and told them what happened since that was the 3rd time. And yes, we said dont tell us it's the wiring thing again. Well, they had no clue and asked us to send the car to any Proton Service Centre and had to leave the car there.

However, we called this freelance mechanic (D) which we have known for almost 10 years. I dont know the terms but he told us, api tak sampai when he tried to start the car plus the rpm went to the max. He checked the sensor and told us 2 sensors have worn-out. (Dont know which one was he referring to). So he changed it. So far (it's only been 2 days), the car has no problem (we drove from KL to Putrajaya last night, still feeling traumatise of what happened, so we stayed at the left lane all the way.)

Anyway, D told us, the sensors should have been changed because the car is already 5 years old and the Proton people should have known about this. For a 5-year old car, the sensors are the 1st thing they should checked when check engine warning light triggered. And he added, this problem is also quite common for Lancer cars.

Our question is, is it true they (the Proton people) are willing to know that it is the sensor problem when the check engine warning light triggered? Because if it's true then I would like to send a complaint letter to Proton for a lousy service and jeopardizing our lives.

This post has been edited by yayachan: Sep 6 2010, 12:34 PM
muslayer
post Sep 6 2010, 01:10 PM

Getting Started
**
Junior Member
276 posts

Joined: Sep 2005


I think u refering to CranksShaft Angle Sensor


yayachan
post Sep 6 2010, 04:49 PM

New Member
*
Newbie
2 posts

Joined: Jun 2009


QUOTE(muslayer @ Sep 6 2010, 01:10 PM)
I think u refering to CranksShaft Angle Sensor
*
No idea what that is hmm.gif

Well anyway, I did some digging on the internet until I came accross this website

http://www.bcaa.com/wps/portal/BCAA/cars/c...hs.xsl/1629.htm

and this website http://www.aa1car.com/library/mil.htm

which I found quite informative.


It's stated there that the faulty codes wont be abled to determine which part to replace (or whatever) and further diagnosis need to be done.

I guess, B didnt do a further diagnosis even though we have told them the problem occured the 2nd time after A reset the system to set off the check engine light and B just reset the whole thing again as jalan mudah. vmad.gif
xshiro
post Sep 6 2010, 09:56 PM

Getting Started
**
Junior Member
133 posts

Joined: Dec 2005



the worker at proton service centre sometimes not that knowledgeable or has experience..sometimes just they are just guessing and u get a stupid solution

yes, reset the ecu will remove the error codes, and no more check engine light, but it wont solve the real problem

This post has been edited by xshiro: Sep 6 2010, 09:58 PM
sleep_snore
post Sep 6 2010, 10:00 PM

Getting Started
**
Junior Member
187 posts

Joined: Feb 2009
From: 3rd rock from the sun



repot to proton..

4 Pages < 1 2 3 4 >Top
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0168sec    0.36    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 29th November 2022 - 04:06 PM