Welcome Guest ( Log In | Register )

131 Pages « < 128 129 130 131 > 
RSS feedBump TopicClosed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chery MPV Community - CMC Version 1, To Gather All Chery MPV Owners

jibsi73
post May 17 2010, 08:35 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: May 2010
hai,i got xtra stuff for sell that can be used in you chery,7inch headrest TFT LCD screen wt built in DVD player.
one pair,colour beige wt screen cover,this is the spec.

-NTSC & PAL
-BUILT IN DVD PLAYER
-BUILT IN GAMES
-SD N USB SLOTS
-IR FOR HEADPHONE
-COMES WT 2 JOYSTICKS
-REMOTE CONTROL

PRICE RM 1000 FOR CHERY MEMBERS

TTH SELLING LCD SCREEN ONLY ONE PAIR WITHOUT DVD PLAYER RM750
Attached Image

This post has been edited by jibsi73: May 17 2010, 08:37 PM


Attached thumbnail(s)
Attached Image Attached Image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mr mama
post May 18 2010, 10:09 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Dec 2009
WOW THAT GREAT......... WHERE ABOUT CAN WE PURCHASE & INSTALLATION........
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
adamw
post May 19 2010, 09:18 AM


I luv Ultraman
*****
Group: Senior Member
Posts: 736

Joined: Dec 2006


QUOTE(jibsi73 @ May 17 2010, 08:35 PM)
hai,i got xtra stuff for sell that can be used in you chery,7inch headrest TFT LCD screen wt built in DVD player.
one pair,colour beige wt screen cover,this is the spec.

-NTSC & PAL
-BUILT IN DVD PLAYER
-BUILT IN GAMES
-SD N USB SLOTS
-IR FOR HEADPHONE
-COMES WT 2 JOYSTICKS
-REMOTE CONTROL

PRICE RM 1000 FOR CHERY MEMBERS

TTH SELLING LCD SCREEN ONLY ONE PAIR WITHOUT DVD PLAYER RM750
Attached Image
*
Am thinking of changing the original DVD player to a 2 DIN HU with GPS or this head rest unit. How does the power goes into it? Can DIY?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jibsi73
post May 19 2010, 06:01 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: May 2010
QUOTE(adamw @ May 19 2010, 09:18 AM)
Am thinking of changing the original DVD player to a 2 DIN HU with GPS or this head rest unit. How does the power goes into it? Can DIY?
*
anybody interested can call me or sms at 012 2045449,installation can be done at any accesories shop at the price of rm100,very convenience cause when u go for a long drive your spouse can watch or play games behind and u can still listening to ur radio or music infront,what u need is jus another pair of headsets for them.this unit only got single dvd player,i hv another unit that comes wt individual dvd player,that means ur anak can play games n ur wife can watch her favourite hindustan movies n u can still listen to ur song infront,jus like u board a 777 plane.everybody can watch their own movies.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mr mama
post May 19 2010, 09:13 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Dec 2009
HI JIBSI73....

WHAT THE PRICE THAT U OFFER...????
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
adamw
post May 21 2010, 01:53 PM


I luv Ultraman
*****
Group: Senior Member
Posts: 736

Joined: Dec 2006


Anyone have install reverse camera to the Eastar? Is 2.4 & 2.0 same size?
My supplier says this is for Chery but they don't know whether can fit Eastar or not.

This post has been edited by adamw: May 21 2010, 02:35 PM


Attached thumbnail(s)
Attached Image Attached Image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jibsi73
post May 22 2010, 10:39 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: May 2010
QUOTE(mr mama @ May 19 2010, 09:13 PM)
HI JIBSI73....

WHAT THE PRICE THAT U OFFER...????
*
rm 970 for chery members for single dvd player

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mr mama
post May 24 2010, 04:15 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Dec 2009
WOW.......... NOT BAD THE OFFER PRICE........... I WILL CONTACT U YA.......


Added on May 24, 2010, 11:31 pmAssalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Untuk makluman semua ahli CEC dan pemilik Chery Eastar, pihak CEC akan menganjurkan satu program kekeluargaan untuk mengumpul semua pemilik Chery Eastar di seluruh negeri dengan tujuan untuk mengeratkan silaturrahim dan ukhuwah sesama kita. Kami juga mengalu-alukan mana-mana kelab Chery Eastar lain untuk sesama menyertai dan memeriahkan lagi program tersebut.

Butiran program adalah seperti dibawah ini :

Lokasi Program : DE RHU BEACH RESORT, KUANTAN
Tarikh : 3 - 5 Disember 2010 ( 3 Hari 2 Malam)

Bayaran : RM400/CE termasuk buffet tengahari dan malam.

Antara program yang akan diadakan ialah :

- Sessi Ramah Mesra
- Sukaneka kanak-kanak n dewasa
- Program bersama anak-anak yatim
- Penerangan khas dari Majlis Keselamatan Jalan Raya dan Polis
- Sessi bersantai di Tanjung Lumpur - makan satar
- Grand Dinner dan Lucky Draw
- Karaoke

Aturcara program akan disusuli kemudian.

Pihak CEC juga akan berusaha untuk mendapatkan sponsor daripada pihak-pihak tertentu bagi mengurangkan lagi kos-kos yang terlibat didalam program ini.

Kepada yang berminat untuk menyertai program ini, harap dapat membuat pendaftaran dengan memberi butiran seperti berikut :

Nama :
No Phone :
Bil. Ahli Keluarga :
Status Kehadiran :
Status payment :

Segala pembayaran hendaklah dibayar ke akaun CEC Management n Services yang mana no akaunnya akan dipaparkan kemudian. Segala kerjasama dari semua ahli CEC dan semua pemilik Chery Eastar amatlah kami alu-alukan.

Sekian terima kasih,

Radenumar,
Setiausaha CEC

This post has been edited by mr mama: May 24 2010, 11:31 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
hkchoo0310
post May 27 2010, 12:52 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: May 2010


QUOTE(PakArab @ Feb 24 2010, 01:30 PM)
Hi all
Salam perkenalan I org baru kat sini.
I dari Penang bercadang nak trade in  Hyundai Accent ( Nov 2007) sesapa boleh tolong cari buyer ke. icon_question.gif
Minat sesgt dgn Easter. Dah contact dgn Mr Ang ( chye seng auto) terbaru akan launch Easter 2.0
harga tak sure mungkin est 78k . apa2 pun wait till Mar 2010. I ikuti forum baru semalam dan dah baca
treat U all . at least I dpt info pasal Easter rclxms.gif
*
ya !!abang la sudah jual kereta hyundai ka ? boleh tau kereta spec apa ? tahun di buat ?dgn millage ? color ?berapa harga nak tolak ? sb ada kawan nak beli .


Added on May 27, 2010, 1:19 am
QUOTE(Jaredfoo @ Apr 26 2010, 06:22 PM)
it is worth to trade in my vios 08 to new chery easter 2.0L?
*
sure worth bc u up grade the 5 seater car to 7 seater car . many people said the fuel consumption in highway is about only 0.15 ccents to 0.16 only and town area about 0.18 to 0.19 cent only .
Vios market only in asian market but chery eastar car is in europe market . rclxms.gif gogogogogo don't listen people who are not tested in this car... thats people hear about china brand always reject they never try actualy they don't know 1

This post has been edited by hkchoo0310: May 27 2010, 01:19 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
adamw
post May 27 2010, 07:59 AM


I luv Ultraman
*****
Group: Senior Member
Posts: 736

Joined: Dec 2006


QUOTE(hkchoo0310 @ May 27 2010, 12:52 AM)
ya !!abang  la sudah jual kereta hyundai ka ? boleh tau kereta spec apa ? tahun di buat ?dgn millage ? color ?berapa harga  nak tolak ? sb ada kawan nak beli .


Added on May 27, 2010, 1:19 am
sure worth bc u up grade the 5 seater car to 7 seater car .  many people said the fuel consumption in highway is about only 0.15  ccents to 0.16 only  and  town area about 0.18 to 0.19 cent  only .
Vios market only in asian market but chery eastar car is in europe market . rclxms.gif    gogogogogo don't listen people who are not tested in this car... thats people hear about china brand always reject they never try actualy they don't know 1
*
Actually, depends on whether you have the need for a 7 seater? Do you know that parking & the front & rear view is also different from a normal sedan? Takes time getting use to it. So if I'm driving alone would prefer a sedan anytime.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mr mama
post May 27 2010, 02:21 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Dec 2009
MILIKI CE N RASALAH NIKMAT NYA KETIKA MEMANDU...........
JANGAN MENDENGAR ORG YG TAK MEMILIKI NYA.. SUDAH PASTI MEREKE NI AKAN MENGUTUK MENGATAKAN CE NI TAK BAGUS LAH.... BAWA TAK SEDAP.... TAK STABIL LAH..............

KLU DAH MILIKI NYA......... PASTI TERJAWAB TOMAHAN MEREKA TU.........


Added on June 8, 2010, 2:59 pm#

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Untuk makluman semua ahli CEC dan pemilik Chery Eastar, pihak CEC akan menganjurkan satu program kekeluargaan untuk mengumpul semua pemilik Chery Eastar di seluruh negeri dengan tujuan untuk mengeratkan silaturrahim dan ukhuwah sesama kita. Kami juga mengalu-alukan mana-mana kelab Chery Eastar lain untuk sesama menyertai dan memeriahkan lagi program tersebut.

Butiran program adalah seperti dibawah ini :

Lokasi Program : DE RHU BEACH RESORT, KUANTAN
Tarikh : 3 – 5 Disember 2010 ( 3 Hari 2 Malam)

Bayaran : RM400/CE termasuk buffet tengahari dan malam.
Tarikh akhir bayaran : 30 September 2010

Antara program yang akan diadakan ialah :

- Sessi Ramah Mesra
- Sukaneka kanak-kanak n dewasa
- Program bersama anak-anak yatim
- Penerangan khas dari Majlis Keselamatan Jalan Raya dan Polis
- Sessi bersantai di Tanjung Lumpur – makan satar
- Grand Dinner dan Lucky Draw
- Karaoke

Tajaan Hadiah Utama :

1 x hadiah percutian 3 hari 2 malam di dalam Malaysia bagi pemenang CABUTAN BERTUAH. Hotel rangkaian Swiss Garden ataupun Legend bernilai lebih RM500.00.

Antara pihak media yang akan kita jemput ialah berita harian, sinar harian, Bernama TV, Majalah Hypertune dan utusan malaysia….Program ini juga merupakan program penutup tirai 2010 dan Insya Allah akan dijadikan acara tahunan CEC….

Aturcara program akan disusuli kemudian.

Pihak CEC juga akan berusaha untuk mendapatkan sponsor daripada pihak-pihak tertentu bagi mengurangkan lagi kos-kos yang terlibat didalam program ini.

Kepada yang berminat untuk menyertai program ini, harap dapat membuat pendaftaran dengan memberi butiran seperti berikut :

Nama :
No Phone :
Bil. Ahli Keluarga :
Status Kehadiran :
Status payment :

Segala pembayaran hendaklah dibayar ke akaun CEC Management n Services yang mana no akaunnya akan dipaparkan kemudian. Segala kerjasama dari semua ahli CEC dan semua pemilik Chery Eastar amatlah kami alu-alukan.

Sekian terima kasih,

Radenumar,
Setiausaha CEC

SO. WAHAI PEMILIK CE SEMUA TAK KIRA 2.4L ATAU
2.0L………… KITA SAME MENIKMATI NYA…………. WALAU DI MANA JUA
BERADA……….

JOM…JOM…JOM…….. CEPAT
MENDAFTAR………. SILA HUBUNGI TALIAN DI BAWAH UTK KETERANGAN
LANJUT……

Mr. Mama (Kuantan) – 019-2625856
Aziz (Kota Bharu) – 019-9398509
Reza (Puchong) – 013-2333077
Raden (Sri Kmbgn) – 019-6000252
Jebat(Sri Petaling) – 019-3633634
Castello(Cheras) – 012-3026797
Bro Mad (Sri Kmbgn)-012-2401150


Added on June 8, 2010, 6:36 pmhadiah misteri kepada peserta yang terlebih dahulu membuat bayaran keseluruhan program iaitu RM 400.00 dan dikhaskan sebanyak 30 pembayar penuh terawal dan senarai ini akan diumumkan sewaktu Grand Dinnner.

bayaran boleh di buat kepada
CEC Management & Services
Maybank - 5621 4271 4836
sila SMS kepada sue5001 selepas membuat pembayaran - 012 3221102
simpan resit untuk rujukan/semakan jika di perlukan

This post has been edited by mr mama: Jun 8 2010, 06:36 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
radenumar
post Jul 20 2010, 06:10 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 1

Joined: Feb 2009
Untuk makluman semua CE Owners...Jom kita pakat2 register ramai2 untuk memeriahkan lagi event ini....


Attached thumbnail(s)
Attached Image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Enigma4646
post Aug 29 2010, 01:42 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 129

Joined: Oct 2008
QUOTE(radenumar @ Jul 20 2010, 06:10 PM)
Untuk makluman semua CE Owners...Jom kita pakat2 register ramai2 untuk memeriahkan lagi event ini....
*
rclxms.gif rclxms.gif rclxms.gif rclxms.gif rclxms.gif rclxms.gif molek molek .......jom
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
WSB2176
post Sep 26 2010, 12:18 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Jan 2009


Salam semua,

lama tak masuk, sampai berkarat password. Bangga tengok community dah ramai, tak macam dulu masa baru pakai, orang tengok pelik semacam.

Bulan depan 2 tahun aku pakai CE. So far, takdelah benda besar sangat yang berlaku, cuma, aku dah terasa sedikit bahang deals dengan service center.

Hari ni sepatutnya aku tukar minyak hitam, oil filter, plug dan air filter. So, kalau based on normal expenses sebelom2 nih, minyak hitam + oil filter dalam rm 120 lah. So aku assume mungkin kali ni dalam RM 160 - 180. Guess berapa dia nak charge aku? Hampir RM 300!!! untuk 4 items? oopps, 5 item. Tau item ke 5 tu apa, surat khabar alas kaki, RM 6.
What the ****!!!
Keta under warranty, bengang punya pasal, aku cancel buat service, ingat2 nekad nak buat kat luar ajer... so aku beli spare part, minyak hitamx3 (chery, wira, kancil), plug (chery), oil filter (wira, kancil), baru RM 180. So aku memang sakit hati.

Sekali kat bengkel, dia lift up kereta, member aku cakap, bush dry shaft pecah.. sebelum raya, aku ada buat check up sikit kat SC, dan diorang kata absorber bocor... aku tanya berapa kalau tukar, dia jawab RM 460 sebatang. SEBATANG??!!!!

So aku tekad tak tukar lagi, belakang, hari ni member aku cakap, absorber tak bocor, tapi minyak kat absorber tu datang dari dry shaft. Dan bila aku tanya SC, dia kata sorry, warranty setahun saja. Apa citer SC nih? Dah lah aku ada bad record dengan diorang,
1) diorang barai keta aku sebab lampu heat menyala, tapi diorang solve dengan buang wayar overheat (ada ke patut),
2) masalah bunyi angin tu dah macam2 aku buat, diorang pon buat, masih gak tak settle, berbunyi jugak,
3) pastu bau dari luar.. pon masih berbau kalau lalu kawasan berbau, 4) 4) pastu buckle tali pinggang boleh rosak? Safety first kan?
5) dan boleh plak tali pinggang tu sendiri, ter'lock'. tak boleh tarik. sesak nafas wife aku!
6) Dan lagi 2 kali service, aku dah kena tukar timing belt, at 40000 km??? Keta cabuk wira aku pon tukar pada 75000km. Aku roughly tanya kos, diorang kata 2k++. Perghh.. dah lah insurance mau cecah 1.4k, road tax 700.. ni apa citer?

So, aku nak tanya member club, aku rasa kita dah support chery nih dengan baik, tapi, ada pihak yang take advantage tooooooo much dari chery owner. Dan aku harap, kita boleh kekalkan identity kereta ni sebagai kereta jimat belanja dan mampu pakai, bukan sekadar mampu milik, tapi juga mampu maintain.
Aku mintak pendapat korang, on
1) SC performance dalam kenal pasti masalah, dan menyelesaikannya
2) charge harga barang yang melampaui batas
3) peraturan yang tak munasabah, ie tukar timing belt @ 40000 km?
4) macamana kalau CEC bawak masalah orang2 macam aku ni ke pengetahuan top chery, sebab SC kata semua datang dari Chery

p/s : sorry kalau reply terlalu berjela.. untuk kebaikan chery owner yang lain jugak
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Drom
post Oct 5 2010, 11:12 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Feb 2009
Petikan dari post yang lalu...(pada 1 April 2009 2:53pm)

********************

Untuk pinjaman rm70,000 bagi 9 tahun pada kadar 2.8% ialah rm811 sebulan dan untuk kadar 2.4% ialah rm788. Perbezaannya hanyalah rm23 setiap bulan.

Jangan lupa budget untuk duit minyak, sekali isi penuh ialah lebih kurang rm110-rm120 dan cukai jalannya sebulan ialah rm61. Kalau insuran baru, sebulan lebih kurang rm200.

Kalau TIDAK mengunakan mpv sebulan, tetap kena pakai lebih kurang rm261 (cukai jalan-61 & insuran-200) campur dengan wang installment-rm788, kita kena sediakan lebih kurang rm1049.00.

Kalau mengunakan mpv, anggarkan tiga kali isi minyak(setiap kali rm120) - rm360 + rm1049 = rm1409 setiap bulan untuk pembelanjaan mpv sahaja.

Ini adalah fakta nyata dalam pemilikan kenderaan berCC besar. Harap dapat membantu anda semasa membuat budget anda.

******************

Kadar pinjaman kini telah menjangkaui 3%, jadi kena naikkan bayaran bulan.

Di atas tidak termasuk pembelanjaan servis di mana sekarang harganya sudah naik mendadak.

Penukaran "timing belt" pada 40,000KM adalah kerana kuasa "output" Chery ini adalah tinggi, janganlah di bandingkan dengan enjin saiz 1.3 dan 1.5 di mana sesuai untuk bertahan sehingga tahap 75,000KM. Kehausan dalam enjin Chery lebih cepat dan tinggi.

Tahap pemasangan dan servis masih belum mencapai peringkat memuaskan. Banyak kes-kes kerosakan pada bahagian asas, seperti yang di tinjau dari kelab-kelab Chery. (KDI, CEC dan CCC). Kepada yang tiada bermasalah, anda cukup bernasib baik tetapi jumlahnya tidak banyak.

Kepada yang belum terjerat, fikirkanlah baik-baik sebelum turunkan tandatangan di surat jual beli kenderaan, angan-angan nak berkereta besar memang seronok, pastikan anda mampu membelanya dan menanggung segala masalah yang mungkin timbul di sebabkan oleh ketidak-prihatinan pihak pemasaran CHERY ALADO walaupun setelah 24 bulan memasarkan kenderaan jenama CHERY. Tiada peningkatan dari segi mutu dan servis walaupun berlambak-lambak maklumbalas yang boleh di dapati dari kelab-kelab Chery yang sediada.

Harap maklum.


p/s kpd yang sudah terjerat, gigit jari dan bersabarlah dengan dugaanNYA.

This post has been edited by Drom: Oct 5 2010, 11:15 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
WSB2176
post Oct 8 2010, 09:45 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Jan 2009


en drom, thanks for clarification pasal timing belt. sekarang baru paham.

tapi, saya memang bersetuju tentang prestasi chery alado dan service center nya. tapi, pasal gigit jari, masih terlalu awal, sebab kereta ni, bukan lah highly maintenance sangat, melainkan kalau tak di charge tinggi oleh service center.
pucuk pangkalnya, kalau service center betul2 tengok long term support, saya percaya takkan ada komen2 sebegini.

terus terang saya katakan, selain dari yang saya tulis, boleh kata takde masalah lain.
untuk tempoh 2 tahun pakai, saya rasa masih praktikal untuk pakai chery, melainkan anda mampu beli lebih mahal sedikit.

message pada CEC/CMC, u all dah ada suara padu, tapi kalau just gathering, kongsi masalah pastu sendiri settlekan, tapi ada pihak ke3 (SC) yang buat keuntungan atas kesusahan pemilik, saya tak fikir itu mencapai objektif penubuhan.

trimas.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mr mama
post Oct 27 2010, 08:59 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Dec 2009
TAK KIRA LAH KERETA APA YG KITA BELI............... MAHUPUN YANG MAHAL ATAU YG MURAH............... BAIK BURUK NYA MMG ADE.......... TAK PAYAH LE NAK MENGATA...........

MUSTAHAK NYA KITA FAHAM APA YG KITA PILIH.........N KITA TAHU APA YG KITA NAK........SERTA MENGERTI MENGENAI KENDERAAN...........

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Drom
post Oct 28 2010, 11:05 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Feb 2009
QUOTE(mr mama @ Oct 27 2010, 08:59 PM)
TAK KIRA LAH  KERETA APA YG KITA  BELI............... MAHUPUN YANG MAHAL ATAU YG MURAH............... BAIK BURUK NYA MMG ADE.......... TAK  PAYAH LE NAK  MENGATA...........

Nak mengata sebab maklumat kini sudah berlambak-lambak tetapi pihak Chery Alado tidak prihatin seperti pembekal kereta lain yang membuat panggilan semula untuk mengatasi masalah alatganti yang tidak berkualiti pada kereta mereka walaupun tidak heboh kelemahan pada alatganti tersebut. Seolah-olah nyawa kita tidak bernilai langsung.

MUSTAHAK NYA KITA  FAHAM APA YG KITA PILIH.........N KITA  TAHU APA YG KITA NAK........SERTA  MENGERTI  MENGENAI KENDERAAN...........

Saya sokong penuh kenyataan di atas tetapi berapa ramaikah pembeli yang mempunyai kemahiran teknikal untuk mengerti mengenai kenderaan dan tahu apa yang mereka nak.....

........... yang beli atas promosi dari forum-forum begini tanpa sedari bahawa bila masalah timbul empunya keretalah yang akhirnya  menangani masalah tersebut sendiri, walaupun ada khidmat nasihat dan tips dari komuniti di forum-forum sebegini.

Jadi persoalannya adakah berbaloi dengan sokongan kita terhadap jenama ini berbanding dengan masalah yang tidak sepatutnya timbul, jika Chery Alado menlaksanakan tanggungjawab sebagai peniaga yang bertauliah.


Saya sependapat dengan pandangan Mr Mama. Tapi kini saya bagaikan pembeli yang terjerat, entah bila EASTAR nie nak buat hal lagi kerana pihak pengurusan yang lemah dari Chery Alado. Saya cuma boleh menumpang simpati kepada pemilik-pemilik yang sudah terkena dan kepada bakal pemunya kenderaan ini, memang patut berfikir dua kali paling kurang, sebelum meneruskan niat anda.

Pandangan sudah berlambak(2 tahun ya), keputusan akhir di tangan anda.

*
This post has been edited by Drom: Oct 28 2010, 11:08 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
suhaimi81
post Nov 6 2010, 01:30 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 12

Joined: Apr 2008


Hi all CE owner,

I plan to bought this car.. but after review some post from the oowner,
i become so scared to buy this car. So please advice was this car is a value mpv or burden mpv. Help me bro and sis. Tqvm!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mr mama
post Nov 8 2010, 08:44 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Dec 2009
BRO SUHAIMI........ SO FAR KETE NO HAL LE........... APA PUN IA CARA KITA MEMAHAMI NYA...........

DARI MEMBER YG GUNAKAN TERMASUK SAYA......... ALHAMDULILAH....... TIDAK LAH MEMBEBANKAN......... MAINTENANCE NYA OK......TAK MAHAL PUN.......
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

131 Pages « < 128 129 130 131 >
Bump TopicClosed TopicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0732sec    0.83    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th April 2014 - 05:27 AM