Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Topic Closed RSS Feed

Outline · [ Standard ] · Linear+

Unifi Official TM UniFi High Speed Broadband Thread V40, READ 1ST PAGE FOR RELEVANT WIFI INFO

views
     
Rainings
post Sep 18 2023, 02:01 PM

Regular
******
Senior Member
1,015 posts

Joined: Jul 2008
QUOTE(steventan85 @ Sep 18 2023, 01:57 PM)
oh . can choose not to use new ONU .... if like that , i also tell them the same thing .. my current TP link Mesh wifi serve me well ... dont want to re-setup all my stuff...
*
can, i'm still using huawei onu. re-setup very time-consuming.
And I'm using my own asus router ax-55 working fine.
steventan85
post Sep 18 2023, 02:08 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
6,386 posts

Joined: Jan 2006

QUOTE(Rainings @ Sep 18 2023, 02:01 PM)
can, i'm still using huawei onu. re-setup very time-consuming.
And I'm using my own asus router ax-55 working fine.
*
if lets say the ONU spoilt , and since the new ONU not yet setup, cannot use to replace on the spot right ?

or ONU no need to setup one , only need to setup router right ?

so if old ONU spoilt , can just plug in new ONU to continue to use .
Rainings
post Sep 18 2023, 02:41 PM

Regular
******
Senior Member
1,015 posts

Joined: Jul 2008
QUOTE(steventan85 @ Sep 18 2023, 02:08 PM)
if lets say the ONU spoilt , and since the new ONU not yet setup, cannot use to replace on the spot right ?

or ONU no need to setup one , only need to setup router right ?

so if old ONU spoilt , can just plug in new ONU to continue to use .
*
both devices are brand new, require setup, if you want to use it, not just plug and play.
steventan85
post Sep 18 2023, 02:55 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
6,386 posts

Joined: Jan 2006

QUOTE(Rainings @ Sep 18 2023, 02:41 PM)
both devices are brand new, require setup, if you want to use it, not just plug and play.
*
oh. then better setup ONU ... at least still have 1 spare unit in case spoilt....
clfoong
post Sep 18 2023, 03:02 PM

Casual
***
Junior Member
401 posts

Joined: Jan 2011


Previously I got AX72 as main router..And recent Unifi SWU 3.0 free Dlink AX3000 to setup as main and mesh router....If I getting AX53 as mesh to pair with AX72 main....Will it better than Dlink combination? If no, I may consider to sell off my AX72
steventan85
post Sep 18 2023, 03:46 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
6,386 posts

Joined: Jan 2006

QUOTE(clfoong @ Sep 18 2023, 03:02 PM)
Previously I got AX72 as main router..And recent Unifi SWU 3.0 free Dlink AX3000 to setup as main and mesh router....If I getting AX53 as mesh to pair with AX72 main....Will it better than Dlink combination? If no, I may consider to sell off my AX72
*
they give diff diff brand mesh wifi ...sigh.. i got 4 TP link mesh wifi ..
gto87
post Sep 18 2023, 03:59 PM

Casual
***
Junior Member
491 posts

Joined: Jun 2008
From: KEDAH (Raja Bolasepak Malaysia)


To all sifus here. I have upgraded from 800mbps to 1gbps unifi plan. I tried to use my Huawei modem with my Asus zenwifi xt8 router/mesh to connect but failed to do so. No Internet connection.
I have 2 units of asus xt8. Tried both. Failed to connect. Router showed red color.
Changed modem as well. Didn't work. Router still showed red color. Do anyone know what I'm doing wrong?
Oltromen Ripot
post Sep 18 2023, 04:00 PM

👍 999999 person Likes this member
*******
Senior Member
3,679 posts

Joined: Dec 2019
****

This post has been edited by Oltromen Ripot: Sep 18 2023, 04:00 PM
Oltromen Ripot
post Sep 18 2023, 04:00 PM

👍 999999 person Likes this member
*******
Senior Member
3,679 posts

Joined: Dec 2019
QUOTE(gto87 @ Sep 18 2023, 03:59 PM)
To all sifus here. I have upgraded from 800mbps to 1gbps unifi plan. I tried to use my Huawei modem with my Asus zenwifi xt8 router/mesh to connect but failed to do so. No Internet connection.
I have 2 units of asus xt8. Tried both. Failed to connect. Router showed red color.
Changed modem as well. Didn't work. Router still showed red color. Do anyone know what I'm doing wrong?
*
Are you not using the D-Link ONR that came with Ultra plans?
PRSXFENG
post Sep 18 2023, 04:00 PM

Regular
******
Senior Member
1,498 posts

Joined: Nov 2020


QUOTE(gto87 @ Sep 18 2023, 03:59 PM)
To all sifus here. I have upgraded from 800mbps to 1gbps unifi plan. I tried to use my Huawei modem with my Asus zenwifi xt8 router/mesh to connect but failed to do so. No Internet connection.
I have 2 units of asus xt8. Tried both. Failed to connect. Router showed red color.
Changed modem as well. Didn't work. Router still showed red color. Do anyone know what I'm doing wrong?
*
what equipment do you currently have

if you are currently on the dlink all in one, you're out of luck, you're stuck with that piece of junk

if you are using a huawei modem, should be able to setup pppoe as usual on the asus

you cannot replace the modem by yourself (such as dlink to huawei), there is authentication stuff that tm will refuse to help you on

This post has been edited by PRSXFENG: Sep 18 2023, 04:01 PM
TSSilentVampire
post Sep 18 2023, 04:01 PM

Networking Enthusiast
*******
Senior Member
5,701 posts

Joined: Mar 2007



QUOTE(gto87 @ Sep 18 2023, 03:59 PM)
To all sifus here. I have upgraded from 800mbps to 1gbps unifi plan. I tried to use my Huawei modem with my Asus zenwifi xt8 router/mesh to connect but failed to do so. No Internet connection.
I have 2 units of asus xt8. Tried both. Failed to connect. Router showed red color.
Changed modem as well. Didn't work. Router still showed red color. Do anyone know what I'm doing wrong?
*
Try to see if you have set the PPPoE username and password correctly. If you have, check the VLAN settings and see if you have tagged the VLAN correctly / set it to Unifi (VLAN 500). Check here: https://www.blacktubi.com/guide/setup-asus-router-for-unifi/
steventan85
post Sep 18 2023, 04:02 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
6,386 posts

Joined: Jan 2006

QUOTE(gto87 @ Sep 18 2023, 03:59 PM)
To all sifus here. I have upgraded from 800mbps to 1gbps unifi plan. I tried to use my Huawei modem with my Asus zenwifi xt8 router/mesh to connect but failed to do so. No Internet connection.
I have 2 units of asus xt8. Tried both. Failed to connect. Router showed red color.
Changed modem as well. Didn't work. Router still showed red color. Do anyone know what I'm doing wrong?
*
arent TM will send technician to setup ? u skipped that part ?
TSSilentVampire
post Sep 18 2023, 04:05 PM

Networking Enthusiast
*******
Senior Member
5,701 posts

Joined: Mar 2007



Topic closed. Continue here for V41: https://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=5408240

This post has been edited by SilentVampire: Sep 18 2023, 04:05 PM

Topic ClosedOptions
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0193sec    0.57    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 1st December 2023 - 05:02 PM