Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 >Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Windows 11, To be announce on 24 June 2021

views
     
xxboxx
post Jun 30 2021, 08:00 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


This TPM and CPU supported list going to make Win 11 a failure if they keep insist with the list.

user posted image
xxboxx
post Jul 1 2021, 02:50 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(digitalifelesss @ Jun 30 2021, 08:30 PM)
There is another way which is through Windows Update, but this one obviously require you to replace your existing W10. (make an image backup for your W10 before doing so)
https://www.reddit.com/r/windowsinsiders/co...ows_11_insider/
But eh, I kinda too lazy to do this.  sweat.gif  I prefer the ISO method to dual boot.
*
There's no ISO for Insider version?

Another way would be to dual boot another Win 10 then join insider for this second OS.

QUOTE(1024kbps @ Jun 30 2021, 10:20 PM)
this reminds me early jump ship to Windows 8/8.1(Win 10 alpha lol), trust me, there will be windows 11.1 or 12.
Windows 10 itself already slow to crawl but ms just keep pushing update without optimization.

Open windows explorer took more than 10 sec on 3700x which is absolute dog shat
*
You got few HDD on your system? It can cause to slow down as the drive slow to load data.
My 9 years old i5 CPU runs as fast as my 2700X in navigating around Windows. It only have Sata SSD as it's storage.
xxboxx
post Oct 7 2021, 08:38 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(TOS @ Oct 6 2021, 05:44 PM)
I am still waiting haha

user posted image
*
Download Microsoft Assistant, it will automate Win 11 install process.

Still contemplating whether to get Win 11 for my main rig.

QUOTE(Andrewtst @ Oct 7 2021, 02:08 AM)
I will remain the new Context menu, it is better and easier to use.

Old context menu too many things there and those thing not always need to use and the design not match with current Windows 11 design.
*
Every installed app want a piece of context menu. I also prefer more cleaner look. I have to resort editing registry in Win 10 to remove some apps entry.
xxboxx
post Oct 8 2021, 09:09 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


Updated to Win 11 on my laptop. I notice the icons on desktop misplaced when screen is rotated. But if drag one of the icon, it automatically rearranged all icons to the correct place.

Typing this using swipe on keyboard, so easy. The new keyboard is the best thing for me about Win 11.
xxboxx
post Oct 8 2021, 09:24 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


TPM or Bitlocker give me a fright. I didn't encrypt my drive when in Win 10. After update to Win 11, it updates some driver and need restart. After restart it stuck on boot, Bitlocker say I need recovery key due to secure boot had been disabled. Lucky I'm using MS account, I follow the URL given, managed to get the recovery key and boot into windows.
xxboxx
post Oct 9 2021, 07:29 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(Andrewtst @ Oct 8 2021, 10:57 PM)
Microsoft account never auto store your encryption recovery key and it is manual selection by user to store or not.

I believe you must be encrypted your PC during drunk. 🥴 😄
*
If can get it encrypted while drunk is really a talent. tongue.gif

I'm using home edition, I read Win 11 requirements is must encrypt and use MS account. Home edition it will store the key in cloud, pro edition can choose whether not to store the key in cloud.
xxboxx
post Oct 9 2021, 11:46 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(jmtstan @ Oct 9 2021, 10:43 AM)
how long it took to update to win 11 from windows 10?

the last time it took me nearly 3 hours for win 8 to win 10. but that was standard hard disk la... now my hard disk is ssd.
*
I didn't check the time. After complete download, I think around 30 minutes or less to install and reboot.
xxboxx
post Oct 10 2021, 10:41 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(Andrewtst @ Oct 10 2021, 06:30 AM)
Haha! You must be very drunk than usual.

I never read an article mention required encryption. It do required TPM 2.0 but encryption is optional. 😛
*
After checking, I think I know already. Because of Modern Standby, it will auto turn on encryption.

Another thing that break my norm is pinned app at Start won't show pinned file/link when right click. But if pinned app at Taskbar will show pinned file/link. confused.gif
xxboxx
post Oct 10 2021, 11:42 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(1kokies @ Oct 10 2021, 11:02 AM)
I did a W10P 21H1 install yesterday

1. User created with Microsoft account
2. ThinkPad has TPM2.0
3. Yes it auto Bitlock and auto sends the key to MS account

First time i see this too
*
I read is Pro edition supposed can choose where to store the key.
Your laptop also have Modern Standby function?

Maybe a lot device also have been auto encrypted when they upgrade to Win 11 but didn't realize it. I also didn't realize until some driver update that might caused secure boot to be disabled and it prompt to enter the key.
xxboxx
post Oct 10 2021, 02:10 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(1kokies @ Oct 10 2021, 12:05 PM)
it's Pro but W10 and it's totally fresh install so could not remember if Modern Standby is enabled, but by default Bitlocker was enabled. It was installed on a T470s 7th gen Intel, previous installs for other 3 ThinkPad (this year) does not do this.

Anyway it's not bad, just have to make sure to secure MSA
*
Ya I think maybe also a good thing to have it encrypted since portable device have much higher chance to go missing, don't want someone else get access to my data.
xxboxx
post Oct 11 2021, 12:34 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(Andrewtst @ Oct 10 2021, 07:28 PM)
What is modern standby.
*
MS another try after the not so great Connected Standby in Win 8.
Basically it let the device sleep with the least amount of power usage but still can perform email retrieving and such.
I rarely use it, usually just hibernate it if not using the laptop.

QUOTE(1kokies @ Oct 10 2021, 10:16 PM)
I encrypt all my drives but i do have > 3-2-1 back up rule, BitLocker is pretty good as an FDE tool & no harm to enable it. On the sideline no need to DBAN (i think) it if ever to give or sell the drive
*
All my data is in the cloud at my home. In laptop is mirror and sync back to cloud. biggrin.gif
Maybe used to from yesteryears where don't have backup and last time Windows not stable, something might go wrong and it won't boot, have to reinstall Windows again, so need to copy the data to another device first before format and reinstall.
xxboxx
post Oct 13 2021, 06:42 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


Dual bios mobo will have issue with TPM. Or even if update bios?
Changed some unstable timing that caused the PC to crash, PC boot into secondary bios and Windows detect something different I guess, it say existing Windows Hello pin can't be used anymore and ask to re-login account and set new pin.
xxboxx
post Oct 15 2021, 07:05 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(vexus @ Oct 15 2021, 06:56 PM)
Win 11 will repeat winME history of ultimate blue screen king
*
Why it will always blue screen?
Not mistaken Win 11 blue screen now is black screen.
xxboxx
post Oct 15 2021, 07:13 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(4WD_er @ Oct 15 2021, 03:18 PM)
Your existing antivirus programs (Symantec / McaFee) works after the upgrade from win10 to win11 ?

Also I read about windows explorer not releasing memory back to the system.
*
Opened 33 windows
user posted image
After close all windows it still retain about 350MB. My system haven't install this week patch Tuesday yet. (KB5006674)

I restart windows explorer at Task Manager, it's size drop to 55MB
xxboxx
post Oct 16 2021, 12:31 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(angeluslee @ Oct 15 2021, 10:42 PM)
There is a report of memory leak on Window 11 that the reason.
*
Ya, confirming to the other guy it still happening. Just installed this week patch but it still not fixed.
Those that need every MB to be free, can restart Windows Explorer in Task Manager for temporary fix. In my case it became 55MB but grew to 72MB after few minutes.
xxboxx
post Oct 17 2021, 12:01 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(miyeonevermioff @ Oct 16 2021, 02:57 PM)
user posted image
anyone have the issue that the whole part at i circled at the taskbar glitches/flickers randomly?
*
Happened to my laptop too. But not on PC.
After update this week patch, didn't notice the glitch still happening. But didn't use the laptop these few days so can't really confirm.
xxboxx
post Oct 20 2021, 09:54 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


https://www.windowslatest.com/2021/10/18/wi...e-from-taskbar/

That would be a nifty way to adjust volume. What I want the most is way to pause media playback using hotkey. Now have to remap a button just for pause.
xxboxx
post Oct 21 2021, 07:09 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(Andrewtst @ Oct 20 2021, 06:29 PM)
It is stable to use now, just some tiny bugs but not affected performance and stability For Intel CPU.
AMD CPU wise this week should out patch for L3 cache issue for final user. The patch already out for Beta / Release Preview channel and it do fixed the issue.
*
Still not out yet for stable channel.
I'm not playing games, so didn't notice any difference with the L3 cache latency.

QUOTE(kueks @ Oct 20 2021, 08:29 PM)
ah and i thought all i5 are more or less the same xD  laugh.gif

time to change new rig, but gpu price now so bad
*
i5 is 4-core/4-thread right? laugh.gif
So many years every i5 user stuck with this configuration, only last few years start to have 4c8t or 6c12t

QUOTE(zher4883 @ Oct 21 2021, 12:51 PM)
I ran benchmark on my laptop running Ryzen 5 4600H on Windows 11 and the L3 cache is similar to Windows 10. Maybe it only affects some AMD processor?
*
Affected on 65w or above CPU. Laptop CPU likely not affected.
xxboxx
post Oct 28 2021, 03:05 PM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


QUOTE(Andrewtst @ Oct 28 2021, 08:33 AM)
I don't think need security apps will work as it is not verified. The 3rd party loaded Play Store actually set profile as Pixel 5 and it is not verified. Also I install it s root device. Maybe will try no root in future if plan to resetup. Haha!
*
Shopee app does a lot of checking and use a lot of permission. It also read and write to a lot of folders in storage. I wouldn't be surprised if it detect something that not same with app in Android phone so it block from login.

My shopee account got blocked from login in app. Maybe because I disallow the app from keep awake, run foreground service and run in background. laugh.gif
xxboxx
post Oct 30 2021, 10:00 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,864 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


Well, this is awkward.
MS own Office corner is not rounded while other, even old program, can be rounded.

user posted image

3 Pages  1 2 3 >Top
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0529sec    0.60    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 4th July 2022 - 08:17 PM