Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Topic Closed RSS Feed

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mintak tolong sgt2, Sy bkn scammer

views
     
TSadiegen
post Apr 25 2020, 09:45 PM, updated 2y ago

Getting Started
Group Icon
Trade Dispute
75 posts

Joined: Sep 2012
From: Kuala Lumpur


Hai dan Assalamualaikum. Sy sekarang tiada wang dan tiada simpanan. Bulan 3 kontrak kerja tamat dan sampai harini sy hidup dgn wang gaji terakhir. Sy Cuma ada rm11 skrang. Duit bpn haritu bayar sewa bilik. Sy ada tanggungan di kg iaitu mak sy yg kesorangan di sana. Sy dah habis fikir dan usaha utk dapatkan duit, tp tak berjaya. Mohon zakat baitulmal kl pun tak lepas sebab alamat bil air di Selangor.

Sesiapa di sini yg baik hati, boleh PM sy dan sy akan serta kan segala data peribadi sy utk pengesahan. Terima kasih, dan maaf mengganggu dgn thread ni.
sunami
post Apr 25 2020, 09:49 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
875 posts

Joined: Jul 2006
What help do u need from /k?
Satori 14118a
post Apr 25 2020, 09:53 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
771 posts

Joined: Sep 2014



If legit, why not go to balai and get you letter sorted out.
mnoorfaizal5111
post Apr 25 2020, 10:00 PM

Getting Started
**
Junior Member
115 posts

Joined: Apr 2011
there are many NGO you can contact, eg. syed azmi alhabshi
gashout
post Apr 25 2020, 10:00 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
939 posts

Joined: Apr 2019
Ada ayah ibu adik abang kakak saudara untuk tolong?

Ataupun persatian.

Sila simpan cukup duit untuk sendiri, kita panggil tu wang simpanan ataupun wang kecemasan.

Rm11 apa dah lah jadi dengan pilihan anda dalam hidup.
jemmi
post Apr 25 2020, 10:04 PM

Casual
***
Junior Member
474 posts

Joined: Mar 2009
Cuba berhubung dgn Ustaz Ebit Liew, dlm fb atau melalui sykt ustaz. Terutama utk bantuan ibubapa di kg, kena ikhtiar/berusaha lebih sikit.
skyblack4492
post Apr 25 2020, 10:04 PM

Regular
******
Senior Member
1,018 posts

Joined: Apr 2011
Tak ade kawan ke, saudara ke? Adik beradik? Nak pinjam atau donasi dari ktard? Berape nak?
reed90
post Apr 25 2020, 10:06 PM

Road to the End
******
Senior Member
1,525 posts

Joined: Sep 2010
From: Grand Line



QUOTE(adiegen @ Apr 25 2020, 09:45 PM)
Hai dan Assalamualaikum. Sy sekarang tiada wang dan tiada simpanan. Bulan 3 kontrak kerja tamat dan sampai harini sy hidup dgn wang gaji terakhir. Sy Cuma ada rm11 skrang. Duit bpn haritu bayar sewa bilik. Sy ada tanggungan di kg iaitu mak sy yg kesorangan di sana. Sy dah habis fikir dan usaha utk dapatkan duit, tp tak berjaya. Mohon zakat baitulmal kl pun tak lepas sebab alamat bil air di Selangor.

Sesiapa di sini yg baik hati, boleh PM sy dan sy akan serta kan segala data peribadi sy utk pengesahan. Terima kasih, dan maaf mengganggu dgn thread ni.
*
tinggal mana? PM ler
waghyu
post Apr 25 2020, 10:06 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,389 posts

Joined: Sep 2019
QUOTE(adiegen @ Apr 25 2020, 09:45 PM)
Hai dan Assalamualaikum. Sy sekarang tiada wang dan tiada simpanan. Bulan 3 kontrak kerja tamat dan sampai harini sy hidup dgn wang gaji terakhir. Sy Cuma ada rm11 skrang. Duit bpn haritu bayar sewa bilik. Sy ada tanggungan di kg iaitu mak sy yg kesorangan di sana. Sy dah habis fikir dan usaha utk dapatkan duit, tp tak berjaya. Mohon zakat baitulmal kl pun tak lepas sebab alamat bil air di Selangor.

Sesiapa di sini yg baik hati, boleh PM sy dan sy akan serta kan segala data peribadi sy utk pengesahan. Terima kasih, dan maaf mengganggu dgn thread ni.
*
Post no acc sini. Sapa nak bagi dia masukkan. Kalau tidak panjang soal jawab dengan yang minat nak soal itu ini saja.
haturaya
post Apr 25 2020, 10:09 PM

Regular
Group Icon
Elite
1,874 posts

Joined: Jan 2003
QUOTE(adiegen @ Apr 25 2020, 09:45 PM)
Hai dan Assalamualaikum. Sy sekarang tiada wang dan tiada simpanan. Bulan 3 kontrak kerja tamat dan sampai harini sy hidup dgn wang gaji terakhir. Sy Cuma ada rm11 skrang. Duit bpn haritu bayar sewa bilik. Sy ada tanggungan di kg iaitu mak sy yg kesorangan di sana. Sy dah habis fikir dan usaha utk dapatkan duit, tp tak berjaya. Mohon zakat baitulmal kl pun tak lepas sebab alamat bil air di Selangor.

Sesiapa di sini yg baik hati, boleh PM sy dan sy akan serta kan segala data peribadi sy utk pengesahan. Terima kasih, dan maaf mengganggu dgn thread ni.
*
Ask from Selangor then...


QUOTE(waghyu @ Apr 25 2020, 10:06 PM)
Post no acc sini. Sapa nak bagi dia masukkan. Kalau tidak panjang soal jawab dengan yang minat nak soal itu ini saja.
*
Ya... put the detail here..
TSadiegen
post Apr 25 2020, 10:13 PM

Getting Started
Group Icon
Trade Dispute
75 posts

Joined: Sep 2012
From: Kuala Lumpur


Maybank
506016837653
Khairul Azhar Bin Khalid
croydon
post Apr 25 2020, 10:22 PM

Getting Started
**
Junior Member
246 posts

Joined: Oct 2010
From:


user posted image

This post has been edited by croydon: Apr 25 2020, 10:29 PM
TSadiegen
post Apr 25 2020, 10:25 PM

Getting Started
Group Icon
Trade Dispute
75 posts

Joined: Sep 2012
From: Kuala Lumpur


Sy tak boleh online lama2. Sy tinggal kan no whatspp sy 01156257212. Jam 12am ni sy tutup thread ni. Terima kasih semua. Selamat berpuasa dan bersahur.
MrBaba
post Apr 25 2020, 10:35 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
715 posts

Joined: Apr 2020
Fool gona part with thier money
ktek
post Apr 25 2020, 11:07 PM

워터파크
********
All Stars
10,087 posts

Joined: Jul 2006
now u wish to pinjam sementara or derma
Captain89
post Apr 25 2020, 11:14 PM

🔨🔨🔨
*******
Senior Member
2,957 posts

Joined: Dec 2017

Borrow for relatives first and pay them back later. Most of us are going through tough time also
kidmad
post Apr 25 2020, 11:19 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,904 posts

Joined: Jul 2005

QUOTE(adiegen @ Apr 25 2020, 10:25 PM)
Sy tak boleh online lama2. Sy tinggal kan no whatspp sy 01156257212. Jam 12am ni sy tutup thread ni. Terima kasih semua. Selamat berpuasa dan bersahur.
*
Bro dropped u a pm.
WebDpot
post Apr 25 2020, 11:23 PM

Enthusiast
*****
Senior Member
938 posts

Joined: Jul 2011



good luck brother, all the best..
jesseclane
post Apr 25 2020, 11:46 PM

Getting Started
**
Junior Member
214 posts

Joined: Apr 2008



Duduk Selangor kenapa mintak kat Baitulmal KL? Mohon kat LZS la
viole
post Apr 25 2020, 11:48 PM

KFC Lover
****
Junior Member
549 posts

Joined: Feb 2013
Goodluck ts.

Suggest letak account number dekat first post. And kalau letak dekat /k + cerita sikit background + bukti gamba semua lagi banyak traffic.

Letak skali target donasi nak berapa ke apa ke nampak la kemas sikit. Dulu ada /ktard mintak donasi nak beli baju kerja. Baru dapat kerja jadi pak guard. Siap gamba seluar kerja, kasut /ktard sponsor lagi.

Dah derma apa yang mampu.

2 Pages  1 2 >
Bump Topic Topic ClosedOptions New Topic
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0203sec    0.41    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 24th September 2021 - 06:19 PM