Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Saya pulangkan wang salah masuk akaun kerana moral, Insaflah Bossku + machai (News)

views
     
happyking4ever
post Jan 22 2020, 05:29 PM

Getting Started
**
Junior Member
272 posts

Joined: Feb 2015
QUOTE(Ayer @ Jan 22 2020, 04:50 PM)
You sure? I've heard some while back that the law won't get at you if you withdraw, mistake is simply that. What you said is just matter of moral obligation
*
well it is not. legally speaking. money incorrectly given to someone else by accident is still yours, because there is no legal reason for the other person to justified taking it from you just because you make a mistake.

a lot of people find this hard to believe, it is because a lot of us are brought up thinking that if someone gives you money by mistake, then it is their problem and you are free to spend that money without any worry. laws say otherwise.


This post has been edited by happyking4ever: Jan 22 2020, 05:31 PM
Daily11
post Jan 22 2020, 05:50 PM

New Member
*
Newbie
29 posts

Joined: Oct 2018


QUOTE(toughguy @ Jan 22 2020, 02:43 PM)
Meanwhile bosskuku tak tahu org masuk berbillioans billiaons ke akuannya. Tapi tahu gunakannya.
*
laugh.gif
haroldz123
post Jan 22 2020, 06:08 PM

Enthusiast
*****
Senior Member
894 posts

Joined: May 2008
QUOTE(happyking4ever @ Jan 22 2020, 04:12 PM)
https://asklegal.my/p/malaysia-bank-transfe...-get-money-back

the point is, if you have wrongly transfer the money to a wrong person account, and there is proof that you have no reason to do so, such as purchasing a goods or service, you have your legal rights to settle the dispute by requesting the money to be returned. the person cannot win a court case by stating that you made a mistake and now the money is rightfully his. he can only win if he can shows that it is a rightful exchange. the court will look at the dispute and decide who should get the money, not blindly following a stupid rule such as if you transfer money wrongly, then it is your own problem and too bad you won't get back your money no matter what.
*
Good info but lawyer’s fee is always gila babi mahal
party
post Jan 22 2020, 06:12 PM

On my way
****
Senior Member
639 posts

Joined: May 2013


QUOTE(Ayer @ Jan 22 2020, 04:50 PM)
You sure? I've heard some while back that the law won't get at you if you withdraw, mistake is simply that. What you said is just matter of moral obligation
*
He just bluffing by googling wateva he can get in internet. Not even a bank with that huge number of free lawyers able to win it let alone a single person.

This post has been edited by party: Jan 22 2020, 06:12 PM
Ayer
post Jan 22 2020, 06:13 PM

Getting Started
**
Junior Member
162 posts

Joined: Mar 2012
QUOTE(happyking4ever @ Jan 22 2020, 05:29 PM)
well it is not. legally speaking. money incorrectly given to someone else by accident is still yours, because there is no legal reason for the other person to justified taking it from you just because you make a mistake.

a lot of people find this hard to believe, it is because a lot of us are brought up thinking that if someone gives you money by mistake, then it is their problem and you are free to spend that money without any worry. laws say otherwise.
*
Appreciate the reply
myebeli
post Jan 22 2020, 06:17 PM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Mar 2014
QUOTE(toughguy @ Jan 22 2020, 02:43 PM)
Meanwhile bosskuku tak tahu org masuk berbillioans billiaons ke akuannya. Tapi tahu gunakannya.
*
boss tabung harapan malaysia pun sama, krek...
toughguy
post Jan 22 2020, 06:44 PM

New Member
*
Junior Member
49 posts

Joined: Aug 2007


QUOTE(myebeli @ Jan 22 2020, 06:17 PM)
boss tabung harapan malaysia pun sama, krek...
*
Sabar, MOE will have a clear account for you too see whether the money spend. Meanwhile, BN everything is OSA.
znipo
post Jan 22 2020, 07:34 PM

New Member
*
Junior Member
32 posts

Joined: Jul 2019



bagus ini macam la
Eurobeater
post Jan 22 2020, 07:48 PM

Kancil Dorifto!
****
Senior Member
652 posts

Joined: May 2018
From: Kuala Lumpur, Malaysia


Wendy: *returns RM1.6k because it's against her values to take whats not hers

Bossku: RM42m enter account, buat tak tahu. But can spend it on Hermes, jewellery and Birkins
kllonely1
post Jan 22 2020, 07:49 PM

Getting Started
**
Junior Member
155 posts

Joined: Oct 2004

QUOTE(Spectreoutreach @ Jan 22 2020, 02:40 PM)
Sesetengah orang mungkin menganggap wang RM1,600 yang dimasukkan ke akaun oleh pihak tidak dikenali sebagai “rezeki terpijak”.

Bagaimanapun, bagi Wendy Lim, pelajar sarjana kerja-kerja sosial di Australia, ia bertentangan dengan nilai moral yang dipegangnya.

Oleh itu, kata Wendy, 26, dia memulangkan kembali kepada tuannya yang bersusah payah cuba menjejaknya selama enam bulan.
“Saya merasa puas dan lega kerana misi memulangkan wang kepada pemilik asal telah berjaya,” kata Wendy kepada Malaysiakini.

Jun lalu, kisah seorang jurutera di kilang di Selangor, Mohamad Azim Mohd Nor menjejak Wendy - yang hanya diketahui nama dan nombor akaun bank - mendapat perhatian warga maya.

Azim, 28, yang tersalah memasukkan RM1,600 ke dalam akaun Wendy, meminta bantuan pengguna sosial.
Tidak disangka-sangka, kira-kira 6,000 orang berkongsi semula statusnya di Twitter itu bagi membantunya menjejak Wendy.

Azim berkata dia terpaksa menggunakan cara itu memandangkan pembatalan pemindahan wang memerlukan pengesahan daripada pemilik akaun.

Wendy pula tidak dapat dihubungi melalui talian telefon kerana melanjutkan pelajaran di luar negara.

Menunggu harapan yang tipis, Azim terpaksa menggantikan wang peribadinya kepada seorang pekerja asing yang sepatutnya menerima wang itu.

Bagaimanapun, tidak disangka-sangka, selepas menghubungi banyak “Wendy Lim” di Facebook, wanita itu menghubunginya pada penghujung November lalu, menerusi Twitter.

“Saya sangat terharu bila Wendy beritahu yang dia mahu pulangkan balik duit itu,” kata Azim kepada Malaysiakini.
Wendy bertindak demikian setelah dimaklumkan perkara itu oleh rakannya. Wendy sendiri jarang menggunakan perkhidmatan bank itu.

Sementara itu, Wendy berkata dia memahami nilai wang kerana dia sendiri rasa berat berdepan kekangan kewangan untuk membayar yuran universiti.

Dia justeru memulangkannya selepas pulang daripada Australia.

"Ini motivasi terbesar saya menghantar wang kembali (kepada pemilik asal), dan yang paling penting, saya merasa dihargai dan kandungan mengetahui bahawa wang ini telah membantu Azim dan rakan-rakannya," katanya.


https://www.malaysiakini.com/news/508014
*
good job, Wendy,
najib, puke.gif
darth5zaft
post Jan 22 2020, 07:51 PM

Enthusiast
*****
Senior Member
762 posts

Joined: Feb 2012


QUOTE(ryedrift @ Jan 22 2020, 02:46 PM)
dah kena expose worldwide, 100RM pun saya akan pulangkan balik
*
jangan lah kacau k/tard mau puji puji orang kita.
kan orang kita baik orangnya
see proof


laugh.gif
zacky chan
post Jan 22 2020, 09:30 PM

New Member
*
Newbie
5 posts

Joined: Jun 2018
congrats to both person...another one for lucky and another for good moral

4 Pages « < 2 3 4Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0396sec    2.61    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 20th February 2020 - 06:18 AM