Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Myvi advance (second gen)

views
     
TSmoiskyrie
post Nov 30 2019, 06:02 PM, updated 7d ago

Regular
******
Senior Member
1,863 posts

Joined: Dec 2006
From: City of Neko~~Nyaa~
My myvi advance,
2week no start, the car won't crank at all.
Last time the battery last 3 month only.
This time around 6 month
Niko battery,
But this problem start after I install Kenwood ICE
Is it possible ICE cause battery drain?
Also why the car won't crank?
Even immobilize also no power, need use key to open door..
abu.shofwan
post Nov 30 2019, 06:09 PM

Regular
******
Senior Member
1,214 posts

Joined: Jan 2015
From: Qatar


Maybe alternator is failing? Have you tried recharging the battery? Car battery chargers are relatively cheap now. I remember I bought one (still have it) for less than 200.

If you can recharge the battery, then it's mostnlikely your car is not giving enough power to charge it, or (like you said), something is over draining it.
TSmoiskyrie
post Nov 30 2019, 06:30 PM

Regular
******
Senior Member
1,863 posts

Joined: Dec 2006
From: City of Neko~~Nyaa~
Not yet try recharge as dont have charger,
But is it possible for battery to lost the charge in 2 week?
cempedaklife
post Nov 30 2019, 07:35 PM

Master Decoy
******
Senior Member
1,993 posts

Joined: Oct 2010
From: KL


Check alternator?

There is a thread on alternator
netmatrix
post Nov 30 2019, 07:37 PM

The machine... it sees everything.
*******
Senior Member
5,079 posts

Joined: Jan 2003
From: Zion


QUOTE(moiskyrie @ Nov 30 2019, 06:30 PM)
Not yet try recharge as dont have charger,
But is it possible for battery to lost the charge in 2 week?
*
Could be parasitic drain from some electronic stuff. But hard to say. Some people report their car battery could not hold charge for more than a week. Probably because the battery aged. The 1st gen Myvi i am driving now had its maintenance free battery replaced just last month. The age? 1 year 2 months. dry.gif Battery cost RM170.
MR_alien
post Nov 30 2019, 07:47 PM

Mr.Alien on the loss
*******
Senior Member
2,293 posts

Joined: Oct 2007
From: everywhere in sabah


QUOTE(moiskyrie @ Nov 30 2019, 06:30 PM)
Not yet try recharge as dont have charger,
But is it possible for battery to lost the charge in 2 week?
*
yes, 2 week is a long time for a car
my car after left 1.5 week, will have some difficulty to start...like struggling but still can start

and don't replace your battery, it's too new..try charging it
if u don't have charger, take the battery out...take it to some bicycle shop around town, they should be able to charge it...RM5+- only
Roman Catholic
post Nov 30 2019, 10:53 PM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(moiskyrie @ Nov 30 2019, 06:02 PM)
My myvi advance,
2week no start, the car won't crank at all.
Last time the battery last 3 month only.
This time around 6 month
Niko battery,
But this problem start after I install Kenwood ICE
Is it possible ICE cause battery drain?
Also why the car won't crank?
Even immobilize also no power, need use key to open door..
*
Why didn't you drive your car for the last 2 weeks ?

Was the previous battery from Niko as well ?

Was there a battery test done to as ascertain what is actually causing the problem ?

Would you happen to have GPS system installed together in your Kenwood ICE ?
Roman Catholic
post Nov 30 2019, 10:56 PM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(moiskyrie @ Nov 30 2019, 06:30 PM)
Not yet try recharge as dont have charger,
But is it possible for battery to lost the charge in 2 week?
*
It is possible for a battery to lose its charge and it doesn't even need 2 weeks !
kurangak
post Nov 30 2019, 11:01 PM

certified /k addict
*****
Senior Member
896 posts

Joined: Apr 2011
From: here and there



QUOTE(moiskyrie @ Nov 30 2019, 06:02 PM)
My myvi advance,
2week no start, the car won't crank at all.
Last time the battery last 3 month only.
This time around 6 month
Niko battery,
But this problem start after I install Kenwood ICE
Is it possible ICE cause battery drain?
Also why the car won't crank?
Even immobilize also no power, need use key to open door..
*
u might want to read this.

https://www.theglobeandmail.com/globe-drive...article4490484/
Roman Catholic
post Nov 30 2019, 11:10 PM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(kurangak @ Nov 30 2019, 11:01 PM)
Nice reading 👍, however those with expensive rides ought to think twice before pulling out the negative ! 😊
TSmoiskyrie
post Nov 30 2019, 11:29 PM

Regular
******
Senior Member
1,863 posts

Joined: Dec 2006
From: City of Neko~~Nyaa~
Why didn't you drive your car for the last 2 weeks ?
- i drive other myvi, this myvi at my new house

Was the previous battery from Niko as well ?
- yes, previous battery from niko also, already say to workshop want other good battery, i can pay, they still push this to me...

Was there a battery test done to as ascertain what is actually causing the problem ?
- not yet done any test, planning send to perodua to ask them check, see got mechanical problem or not, not sure is alternator or not cos first time it happen, i send to 3rd party workshop check, it say not alternator problem...

Would you happen to have GPS system installed together in your Kenwood ICE ?
- nope, i not get the GPS add on, only plain kenwood ICE
- i even unplug the dash cam fear it may drain the battery when the car off.

because last time, i can left the car no start for almost 1 month the battery still ok can start the engine, but after use this niko and install kenwood ICE, the battery start dead in few month...
Roman Catholic
post Dec 1 2019, 03:06 AM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(moiskyrie @ Nov 30 2019, 11:29 PM)
Why didn't you drive your car for the last 2 weeks ?
- i drive other myvi, this myvi at my new house

Was the previous battery from Niko as well ?
- yes, previous battery from niko also, already say to workshop want other good battery, i can pay, they still push this to me...

Was there a battery test done to as ascertain what is actually causing the problem ?
- not yet done any test, planning send to perodua to ask them check, see got mechanical problem or not, not sure is alternator or not cos first time it happen, i send to 3rd party workshop check, it say not alternator problem...

Would you happen to have GPS system installed together in your Kenwood ICE ?
- nope, i not get the GPS add on, only plain kenwood ICE
- i even unplug the dash cam fear it may drain the battery when the car off.

because last time, i can left the car no start for almost 1 month the battery still ok can start the engine, but after use this niko and install kenwood ICE, the battery start dead in few month...
*
Personally, I would recommend that you alternate the usage of both cars. However if you plan to leave a vehicle unused for more than 3~4 days, it is best to remove the negative terminal.

If you are in Melaka Tengah district, I would love to do a Battery Test on this Niko together testing the car's electrical charging systems for you for free, cause I am interested to know more about Niko. 😊

Was that a Panasonic battery, that could start the car even without using the car for about a month ?

I am curious which year was your Myvi Advanced version produced in ? Thanks.

This post has been edited by Roman Catholic: Dec 1 2019, 03:34 AM
Roman Catholic
post Dec 1 2019, 03:29 AM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(netmatrix @ Nov 30 2019, 07:37 PM)
Could be parasitic drain from some electronic stuff. But hard to say. Some people report their car battery could not hold charge for more than a week. Probably because the battery aged. The 1st gen Myvi i am driving now had its maintenance free battery replaced just last month. The age? 1 year 2 months.  dry.gif Battery cost RM170.
*
Bro.,

Would you pay for Rm240 to have a proper MF properly prep up for you, which I think should last more than 19 months, thats your break-even mark cause anything more than that is savings already. 😊

This post has been edited by Roman Catholic: Dec 1 2019, 03:31 AM
TSmoiskyrie
post Dec 1 2019, 06:49 AM

Regular
******
Senior Member
1,863 posts

Joined: Dec 2006
From: City of Neko~~Nyaa~
i was at sarawak,
original battery perodua provide when i get the car
myvi year 2016 if correct, the last gen 2 perodua produce...
TSmoiskyrie
post Dec 1 2019, 07:18 AM

Regular
******
Senior Member
1,863 posts

Joined: Dec 2006
From: City of Neko~~Nyaa~
Also the car brake warning light will no go away if the Kenwood ICE not fully boot up...

This post has been edited by moiskyrie: Dec 1 2019, 07:19 AM
netmatrix
post Dec 1 2019, 09:38 AM

The machine... it sees everything.
*******
Senior Member
5,079 posts

Joined: Jan 2003
From: Zion


QUOTE(Roman Catholic @ Dec 1 2019, 03:29 AM)
Bro.,

Would you pay for Rm240 to have a proper MF properly prep up for you, which I think should last more than 19 months, thats your break-even mark cause anything more than that is savings already. 😊
*
Well money already spent there. Its YUASA GS series that was changed btw. Before that it was another brand that i forgot. Oh well.... sweat.gif
Roman Catholic
post Dec 1 2019, 11:55 AM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(moiskyrie @ Dec 1 2019, 06:49 AM)
i was at sarawak,
original battery perodua provide when i get the car
myvi year 2016 if correct, the last gen 2 perodua produce...
*
Most likely it was a Panasonic battery.
Roman Catholic
post Dec 1 2019, 11:56 AM

Casual
***
Junior Member
496 posts

Joined: Feb 2017
QUOTE(moiskyrie @ Dec 1 2019, 07:18 AM)
Also the car brake warning light will no go away if the Kenwood ICE not fully boot up...
*
This itself could also be the cause.
TSmoiskyrie
post Dec 1 2019, 11:57 AM

Regular
******
Senior Member
1,863 posts

Joined: Dec 2006
From: City of Neko~~Nyaa~
My relative help me to jump start also cant,
So confirm is dead battery....
Also he mention that battery is used battery....
Also the battery water boiling...
steven789
post Dec 1 2019, 01:43 PM

Getting Started
**
Junior Member
255 posts

Joined: Sep 2006


QUOTE(moiskyrie @ Dec 1 2019, 07:18 AM)
Also the car brake warning light will no go away if the Kenwood ICE not fully boot up...
*
OMG!! Definitely is your ICE wiring got problem causing parasitic drain on your battery.
There are tons of videos on YouTube showing how to test for parasitic drain if you have a multimeter.

2 Pages  1 2 >Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0349sec    2.53    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 10th December 2019 - 06:18 PM