Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> MYVI gearbox error

views
     
TSdayojah
post Sep 12 2019, 10:16 PM, updated 5d ago

Getting Started
**
Junior Member
231 posts

Joined: Sep 2018
My friends 9 year old Myvi 1.3 auto has started getting stuck. It starts, but sometimes cannot move forward or reverse.
When it goes wrong, the gearbox, battery and oil pressure warnings come on and the rev counter shows zero. Wait 10 minutes and the car runs normally.
I have checked the newish battery and fixed a loose connection.
One side effect is that the radio clock resets.
The SC say no faults in the diagnostics.
This looks like bad wiring or maybe ECU to me
abubin
post Sep 13 2019, 05:20 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
9,044 posts

Joined: Jan 2003



Have the ATF and filter being changed?
Fat & Fluffy
post Sep 13 2019, 10:56 PM

Casual
***
Junior Member
305 posts

Joined: Jan 2016
From: Bangkok



sounds like ecu
TSdayojah
post Sep 14 2019, 09:59 PM

Getting Started
**
Junior Member
231 posts

Joined: Sep 2018
The ATF has been recently been changed. A different SC wants to change it again. They find no faults at all.
netmatrix
post Sep 14 2019, 11:31 PM

The machine... it sees everything.
*******
Senior Member
4,930 posts

Joined: Jan 2003
From: Zion


9 years. Mileage is what?
Jason
post Sep 15 2019, 02:51 AM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
5,232 posts

Joined: Jan 2003
Sounds like electrical problem or grounding. Don't change the ATF, change the SC.

I got good mech can recommend in Sungai Buloh if you want.
TSdayojah
post Sep 16 2019, 08:32 AM

Getting Started
**
Junior Member
231 posts

Joined: Sep 2018
Very high mileage, ~250k

Jason - can you PM me the mechanic contact?
I agree with you about the earthing

 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0287sec    1.56    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 21st September 2019 - 12:28 AM