Welcome Guest ( Log In | Register )

222 Pages « < 204 205 206 207 208 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ▒▓▒▓▒▓ M A L ★ Y S I A ▓▒▓▒▓▒, #TANAHTUMPAHNYADARAHKU (National Team)

views
     
syazwan
post Jun 18 2021, 07:46 PM

Casual
***
Junior Member
426 posts

Joined: Nov 2004


So fam secara tak langsung sahkan next qualifier is 2022, february

This post has been edited by syazwan: Jun 18 2021, 07:46 PM
sawanishi
post Jun 18 2021, 09:32 PM

Getting Started
**
Junior Member
83 posts

Joined: Nov 2007
user posted image
Monolog
post Jun 18 2021, 11:03 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Sep 2013
FAM xde contact Jaami Qureshi? Prospek besar tu woi.
stillriver80
post Jun 18 2021, 11:35 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
QUOTE(Monolog @ Jun 18 2021, 11:03 PM)
FAM xde contact Jaami Qureshi? Prospek besar tu woi.
*
Rasanya FAM mmg ada pantau player2 yg boleh main utk malaysia kat luar negara.. sbb rsnya aku pnh baca kat mana2 umar raiyan pun ada gak fam approach utk main u16 malaysia.. x ingat sos mana.. jamie qureshi, wan kuzain dll ada gak fam approach.. dgrnya ada gak pemain berdarah malaysia kat liga jerman.. ke yg dh join JDT tu?
syazwan
post Jun 19 2021, 12:14 AM

Casual
***
Junior Member
426 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(Monolog @ Jun 18 2021, 11:03 PM)
FAM xde contact Jaami Qureshi? Prospek besar tu woi.
*
Bkn Dah lama dah ke engage

Jenis mak pak lelebih byk bunyik ni bg aku x yah beriya sgt la. Sama je mcm kuzain..bdk tu x cakap buruk amende pon

Bapak over nak sue website bagai. world cup, amarika dream

Anak dah divisyen 2 baru sedar chances nak main international dh sempit. Kesian plak bdk tu kena maki sbb statement bapak dia.

Qureshi tu...Suruh la anak dia tu main Iraq kalau beriya sgt. Malaysia ni ranking 150 woi..wat mender memekak.
Piala asia last merit tahun bila ? 1980 -an?

Kelmarin iraq dah qualify dah 3rd round world cup dan piala asia sah main tournament
World ranking 68.
Amende lg nak menempel negara 3x ranking lg rendah? Nak pow amende

This post has been edited by syazwan: Jun 19 2021, 12:24 AM
aressandro10
post Jun 19 2021, 09:46 AM

Getting Started
**
Junior Member
121 posts

Joined: Jan 2010
PANDANGAN LEGENDA HARIS SAFWAN

"Malaysia semakin ketinggalan dlm bolasepak".. Ayat ni selalu bermain di media skrg..Sy setuju dgn ayat ni..Pihak bertanggungjawab kena mainkan peranan agar Malaysia meningkat & terus meningkat..

Pandangan sy yg pernah bermain di Liga M (15 tahun je - x lama pun😅), dan skrg aktif di bidang kejurulatihan (Newbie lg😅), tingkatkan kualiti pemain di Liga M..ada yg berpandangan pemain import yg terlalu ramai menjejaskan prestasi pemain tempatan..Pandangan ni sy setuju..

Cuma sy x setuju dgn pandangan pemain tempatan x memberi saingan kpd pemain import..Pemain tempatan selalu memberi saingan kpd import cuma ada byk sebab yg membuatkan pemain tempatan sukar mendapat tempat..

Antara sebabnya, ada pengurusan yg suruh coach selalu letakkn import..alasannya bayar mahal² xkn duk luar..ada juga sebab coach sendiri yg melebihkn pemain import berbanding tempatan..1 game diberi peluang pd peman tempatan & x perform, terus dihukum..Tp import x perform 4,5 game masih lg diberi peluang..Tak adil..

Maaf mungkin ada yg terasa tapi ini realiti yg harus ditelan..Jadi pandangan sy, lagi baik Liga M beraksi tanpa import buat sementara waktu (Mungkin dlm tempoh 5-8 tahun)..Ini akan membuatkan ramai pemain tempatan mendapat lebih minit bermain..

Dan 1 lg, perkasakan pembangunan akar umbi (bg 1 DNA yg semua kena ikut dlm tempoh sekurang²nya 10 tahun)..Bkn 2,3 tahun tukar..sampai ke sudah Football Association of Malaysia xkn ada identiti..Falsafah bkn hanya di kertas putih tp kena laksanakan mengikut acuan..Contoh terbaik adalah NFDP Malaysia - PPBN..

Haris Safwan, Jurulatih FA Penang U21 @ Bekas Pemain MPPJ & T-Team

#HarisSafwan
#FootballTrg
#BeyondBorders

This post has been edited by aressandro10: Jun 19 2021, 09:57 AM
iconia17
post Jun 19 2021, 12:29 PM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Nov 2012
QUOTE(syazwan @ Jun 19 2021, 12:14 AM)
Bkn Dah lama dah ke engage

Jenis mak pak lelebih byk bunyik ni bg aku x yah beriya sgt la. Sama je mcm kuzain..bdk tu x cakap buruk amende pon

Bapak over nak sue website bagai.  world cup, amarika dream

Anak dah divisyen 2 baru sedar chances nak main international dh sempit. Kesian plak bdk tu kena maki sbb statement bapak dia.

Qureshi tu...Suruh la anak dia tu main Iraq kalau beriya sgt. Malaysia ni ranking 150 woi..wat mender memekak.
Piala asia last merit tahun bila ? 1980 -an?

Kelmarin iraq dah qualify dah 3rd round world cup dan piala asia sah main tournament
World ranking 68.
Amende lg nak menempel negara 3x ranking lg rendah? Nak pow amende
*
Itula pasal. Die nk stepping stone je konon bnyk negara nak anak dia.tggikan value. Ko nak bgtau xnak sudah la.

Wan kamal tu sama la. Die tau nk tggu kuzain naik d1 balik maybe lama and kalau budak tu btul2 valuable die dah pegi main kat europe. And bila nmpk even cools yg dah main champions league pn nak main malaysia baru gelabah.

Main negara ni pride. Ko xde pride utk main negara tu jgn sentuh jersey. Even de paula pn nyanyi lagu negaraku.

This post has been edited by iconia17: Jun 19 2021, 12:43 PM
stillriver80
post Jun 19 2021, 01:12 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
QUOTE(iconia17 @ Jun 19 2021, 12:29 PM)
Itula pasal. Die nk stepping stone je konon bnyk negara nak anak dia.tggikan value. Ko nak bgtau xnak sudah la.

Wan kamal tu sama la. Die tau nk tggu kuzain naik d1 balik maybe lama and kalau budak tu btul2 valuable die dah pegi main kat europe. And bila nmpk even cools yg dah main champions league pn nak main malaysia baru gelabah.

Main negara ni pride. Ko xde pride utk main negara tu jgn sentuh jersey. Even de paula pn nyanyi lagu negaraku.
*
Btul2... wan kamal dulu aku pnh mesej dia masa wan kuzain tgh meletop main utk u17 US.. dia kata bolasepak malaysia tak profesional.. dia kata kuzain nak main utk US & main kat world cup... padahal dia & wife darah malaysia asli kot... aku pun x faham knp dia xde sense of belonging / semangat patriotik utk malaysia...
juragan_19
post Jun 19 2021, 01:46 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(iconia17 @ Jun 19 2021, 01:29 PM)
Itula pasal. Die nk stepping stone je konon bnyk negara nak anak dia.tggikan value. Ko nak bgtau xnak sudah la.

Wan kamal tu sama la. Die tau nk tggu kuzain naik d1 balik maybe lama and kalau budak tu btul2 valuable die dah pegi main kat europe. And bila nmpk even cools yg dah main champions league pn nak main malaysia baru gelabah.

Main negara ni pride. Ko xde pride utk main negara tu jgn sentuh jersey. Even de paula pn nyanyi lagu negaraku.
*
Tapi FA Iraq ni memang laju buat kerja. Youth player man utd apa ke nama tu pon dh link nak main Iraq.

Bagi kes jaami ni tengok dia rapat dengan bapak ke mak. Aku rasa kalau anak bapak mmg pride lebih ke Iraq la. Takkan nak minta tmj approach dulu pulak

Lagi satu ada yang kata naturalised player ni produk gagal negara asal. Kalau kau ada maruah, takkan tukar nationality which bagi aku tak logik langsung kata macamtu
stillriver80
post Jun 19 2021, 02:04 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
Aku setuju komen Hai-O kat nadi arena... dia kata nak naturalise player pastikan performance dia btul2 above local player & kalau boleh bagi kerakyatan hanya kpd player yg boleh menyumbang kpd skuad negara utk jangkamasa yg lama... cabrera mmg above local, tp dgn umurnya skrg xtau brp lama lg dia bole kekalkan prestasi dia.. endrick tu lak mmg muda lg tp xde la jauh sgt beza dgn local player aku rasa...
iconia17
post Jun 19 2021, 02:05 PM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Nov 2012
QUOTE(juragan_19 @ Jun 19 2021, 01:46 PM)
Tapi FA Iraq ni memang laju buat kerja. Youth player man utd apa ke nama tu pon dh link nak main Iraq.

Bagi kes jaami ni tengok dia rapat dengan bapak ke mak. Aku rasa kalau anak bapak mmg pride lebih ke Iraq la. Takkan nak minta tmj approach dulu pulak

Lagi satu ada yang kata naturalised player ni produk gagal negara asal. Kalau kau ada maruah, takkan tukar nationality which bagi aku tak logik langsung kata macamtu
*
Mcm sumareh tu aku x consider naturalisasi pn sbb malaysia yg develop die jadi footballer. Aku consider die homegrown.

And syarat 5 years tu bagi aku good enough la utk make sure sape yg naturalisasi mmg consider malaysia ni second home dah. Tp ptt target yg lagi muda la. Yg boleh serve at least 5-10 taun.

Kes jaami ni last tak silap aku bapak die pernah nak die join u19 malaysia 2 taun lepas. Tp covid ni la issue. And lepas tu die lagi prefer england or iraq.
stillriver80
post Jun 19 2021, 02:52 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
Endrick dos santos & romel morales... antara player yg masih muda & boleh dinaturalisasikan.. tp bagus sgt ke diorg ni? Aku rasa selain striker atau inverted winger posisi lain xyah la... mgkn klu ada CB bole dipertimbangkan tp CB kita yg sedia ada ni pun aku rasa good enough dh.. dominic masuk hari tu pun rsnya perform ok jugak...
stillriver80
post Jun 19 2021, 04:25 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
https://www.vocketfc.com/skuad-kebangsaan-i...-jaami-qureshi/

Rasanya dia akan pilih iraq.. ranking lg tinggi dari kita..
aressandro10
post Jun 19 2021, 07:09 PM

Getting Started
**
Junior Member
121 posts

Joined: Jan 2010
Tak ade ke CB yang muda dan bagus yang kita boleh naturalised ?

As for striker... maybe boleh simpan john mintah..tfc 2.

This post has been edited by aressandro10: Jun 19 2021, 07:10 PM
onn13
post Jun 19 2021, 08:06 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Mar 2013
QUOTE(aressandro10 @ Jun 19 2021, 07:09 PM)
Tak ade ke CB yang muda dan bagus yang kita boleh naturalised ?

As for striker... maybe boleh simpan john mintah..tfc 2.
*
Jordan Ayimbila
juragan_19
post Jun 19 2021, 08:11 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(aressandro10 @ Jun 19 2021, 08:09 PM)
Tak ade ke CB yang muda dan bagus yang kita boleh naturalised ?

As for striker... maybe boleh simpan john mintah..tfc 2.
*
Vincent Bikana.

Rugi kelab liga M tak lock dia main sampai 5-6 tahun. Tapi sekarang Jordan Ayimbila la
onn13
post Jun 19 2021, 08:32 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Mar 2013
QUOTE(juragan_19 @ Jun 19 2021, 08:11 PM)
Vincent Bikana.

Rugi kelab liga M tak lock dia main sampai 5-6 tahun. Tapi sekarang Jordan Ayimbila la
*
Bikana was good in the first 2 years, bang average after that
syazwan
post Jun 19 2021, 09:02 PM

Casual
***
Junior Member
426 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(aressandro10 @ Jun 19 2021, 07:09 PM)
Tak ade ke CB yang muda dan bagus yang kita boleh naturalised ?

As for striker... maybe boleh simpan john mintah..tfc 2.
*
Mintah and jordan ayimbilla je lah paling dekat nampaknya. Still far to reach that 5 years period.

Ntah for me rating import power has to be thaaattt same level or impact mcm Ramez Dyoub, Obinna Nwaneri & Diaz jdt

Kalo striker..wajib 1 level dgn Arostegui.

Lain2, targetman or whtever it is that doesnt hit and bang..i dont think necessary

syazwan
post Jun 19 2021, 09:12 PM

Casual
***
Junior Member
426 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(aressandro10 @ Jun 19 2021, 09:46 AM)
PANDANGAN LEGENDA HARIS SAFWAN

"Malaysia semakin ketinggalan dlm bolasepak".. Ayat ni selalu bermain di media skrg..Sy setuju dgn ayat ni..Pihak bertanggungjawab kena mainkan peranan agar Malaysia meningkat & terus meningkat..

Pandangan sy yg pernah bermain di Liga M (15 tahun je - x lama pun😅), dan skrg aktif di bidang kejurulatihan (Newbie lg😅), tingkatkan kualiti pemain di Liga M..ada yg berpandangan pemain import yg terlalu ramai menjejaskan prestasi pemain tempatan..Pandangan ni sy setuju..

Cuma sy x setuju dgn pandangan pemain tempatan x memberi saingan kpd pemain import..Pemain tempatan selalu memberi saingan kpd import cuma ada byk sebab yg membuatkan pemain tempatan sukar mendapat tempat..

Antara sebabnya, ada pengurusan yg suruh coach selalu letakkn import..alasannya bayar mahal² xkn duk luar..ada juga sebab coach sendiri yg melebihkn pemain import berbanding tempatan..1 game diberi peluang pd peman tempatan & x perform, terus dihukum..Tp import x perform 4,5 game masih lg diberi peluang..Tak adil..

Maaf mungkin ada yg terasa tapi ini realiti yg harus ditelan..Jadi pandangan sy, lagi baik Liga M beraksi tanpa import buat sementara waktu (Mungkin dlm tempoh 5-8 tahun)..Ini akan membuatkan ramai pemain tempatan mendapat lebih minit bermain..

Dan 1 lg, perkasakan pembangunan akar umbi (bg 1 DNA yg semua kena ikut dlm tempoh sekurang²nya 10 tahun)..Bkn 2,3 tahun tukar..sampai ke sudah Football Association of Malaysia xkn ada identiti..Falsafah bkn hanya di kertas putih tp kena laksanakan mengikut acuan..Contoh terbaik adalah NFDP Malaysia - PPBN..

Haris Safwan, Jurulatih FA Penang U21 @ Bekas Pemain MPPJ & T-Team

#HarisSafwan
#FootballTrg
#BeyondBorders
*
Somehow aku x brp agree dgn view ni and abit susah la coz this period dah x sama period preRG era dah.

Skg dgn 3 spots ACL / AFC dah x jd realistik. Masa zaman pre RG tu the demand of MY football is not the same anymore mcm skg.

Cuma aku baru tau ACL quota sbnrnya 3+1 ? Ni HarisHarun ruling la ni punca..maybe for a start boleh back to 4 imports la.
Tapi M3 pun dah ada import..si usop plak lg bz nak naturalisasi daripada pikir nak kick off M3
aressandro10
post Jun 19 2021, 09:45 PM

Getting Started
**
Junior Member
121 posts

Joined: Jan 2010
QUOTE(syazwan @ Jun 19 2021, 09:02 PM)
Mintah and jordan ayimbilla je lah paling dekat nampaknya. Still far to reach that 5 years period.

Ntah for me rating import power has to be thaaattt same level or impact mcm Ramez Dyoub, Obinna Nwaneri & Diaz jdt

Kalo striker..wajib 1 level dgn Arostegui.

Lain2, targetman or whtever it is that doesnt hit and bang..i dont think necessary
*
Yap.... kalau CB kene tegap, laju dan tenang..... Obinna Nwaneri dan Marcos Antonio JDT..

striker pulak wajib jenis unplayable on his own skill...Effa Owana (N9), Dickson Nwakame., Ghaddar.... tapi at the same time kene ada goal numbers ...... Marlon..Doe...Arostegui

222 Pages « < 204 205 206 207 208 > » Top
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0231sec    1.08    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 2nd August 2021 - 11:36 AM