Welcome Guest ( Log In | Register )

222 Pages « < 203 204 205 206 207 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ▒▓▒▓▒▓ M A L ★ Y S I A ▓▒▓▒▓▒, #TANAHTUMPAHNYADARAHKU (National Team)

views
     
juragan_19
post Jun 17 2021, 01:14 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2012
Aku buat kira kira sikit tadi, if seri vs UAE, menang vs Vietnam & Siam, kita boleh qualify to R3 WCQ. (10 points) as best 5 runners up.

Hahaha ni la padahnya bila berharap sgt.
junkredish
post Jun 17 2021, 01:48 PM

Getting Started
**
Junior Member
62 posts

Joined: Nov 2009


QUOTE(juragan_19 @ Jun 17 2021, 01:14 PM)
Aku buat kira kira sikit tadi, if seri vs UAE, menang vs Vietnam & Siam, kita boleh qualify to R3 WCQ. (10 points) as best 5 runners up.

Hahaha ni la padahnya bila berharap sgt.
*

TCH memang target 16 point. which is 10 point lepas tolak game lawan indo

realistik ke. vietnam pon semput nk seri dgn UAE



This post has been edited by junkredish: Jun 17 2021, 01:49 PM
sawanishi
post Jun 17 2021, 02:20 PM

Getting Started
**
Junior Member
83 posts

Joined: Nov 2007

Aztec
post Jun 17 2021, 03:20 PM

Disregard females,Acquire aesthetics..u mirin'?
*******
Senior Member
2,355 posts

Joined: Mar 2006


QUOTE(syazwan @ Jun 17 2021, 12:49 PM)
Aku still skeptikal. U23 PL vs Liga B / La Liga Level (reference Natxo) is really2 huge gap.

Jdt2 dulu pon ok since basically this is his 1st pro contract

Kt wolves pun xpnh join 1st team except preseason
*
Kalau Junior yg Liga Kampung di UK pun boleh main utk JDT dan Malaysia rasanya xde sbb Hong Wan x boleh perform di sini
aressandro10
post Jun 17 2021, 05:07 PM

Getting Started
**
Junior Member
121 posts

Joined: Jan 2010
Tgk Italy main semalam.... fest time tgk Spinazzola LB kaki kanan tapi tak kekok langsung....

semua italy attack lalu side die...


msiabole10
post Jun 17 2021, 05:34 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Aug 2018
QUOTE(mie_taiping @ Jun 17 2021, 12:20 PM)
Bukan xleh, tapi takda kewajiban kelab nak lepaskan player utk main aff suzuki.

Sebab? sebabnya aff suzuki dibuat diluar dari date kalendar perlawanan antarabangsa. Date perlawanan antarabangsa dah ditetapkan sekian-sekian. kalau main utk negara diluar date tu, kelab takde kewajiban nak lepaskan.
*
and aff suzuki dgr nye memang takde kena mengena ngan ranking kan? fifa x iktiraf jugak ke?
stillriver80
post Jun 17 2021, 05:36 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
QUOTE(aressandro10 @ Jun 17 2021, 05:07 PM)
Tgk Italy main semalam.... fest time tgk  Spinazzola LB kaki kanan tapi tak kekok langsung....

semua italy attack lalu side die...
*
Matt davies masa rizal ghazali masuk pun dia main LB.. aku rasa better than syahmi kot matt davies main LB... nmpk stabil sket sblh kiri tu..
stillriver80
post Jun 17 2021, 05:43 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
QUOTE(iconia17 @ Jun 16 2021, 07:18 PM)
Aku rase focus bagi geng2 u23 train for afc u23 dlu kot. Bagi dorg tambah international game experience. Asian cup qualifying maybe next year. U23 qualifying this year.

Ariff aiman-luqman-hakimi front three for u23 looks strong enough with akif-mukhairi ajmal-aliff haikal as mid 3.

Kalau rahadi smpat ok pn bagus jugak.
*
Back four siapa? Ada ke defender u23 yg perform dlm liga?
juragan_19
post Jun 17 2021, 06:04 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(sawanishi @ Jun 17 2021, 03:20 PM)
Cun pulak serba kuning ni. Aku rasa ni smart lagi dari yellow+white & yellow +black tu
iconia17
post Jun 17 2021, 06:12 PM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Nov 2012
QUOTE(stillriver80 @ Jun 17 2021, 05:43 PM)
Back four siapa? Ada ke defender u23 yg perform dlm liga?
*
Azam azmi tfc RB-shahrul nazeem selangor CB- hairiey hakim tfc2 LB. Sorg lagi cb xnmpk sgt lg tp boleh amek skuad pembangunan kot.

Tbh mmg aku nmpak bias dkat tfc sket tp tfc2 mmg bnyk u23 and unbeaten lagi kat premier league. Satu satunye team yg x kalah lagi season ni dlm liga malaysia. Tp mcm azam azmi tu mmg regular tfc and geng2 luqman dlam team age group dari dlu.

This post has been edited by iconia17: Jun 17 2021, 06:21 PM
juragan_19
post Jun 17 2021, 10:38 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(iconia17 @ Jun 17 2021, 07:12 PM)
Azam azmi tfc RB-shahrul nazeem selangor CB- hairiey hakim tfc2 LB. Sorg lagi cb xnmpk sgt lg tp boleh amek skuad pembangunan kot.

Tbh mmg aku nmpak bias dkat tfc sket tp tfc2 mmg bnyk u23 and unbeaten lagi kat premier league. Satu satunye team yg x kalah lagi season ni dlm liga malaysia. Tp mcm azam azmi tu mmg regular tfc and geng2 luqman dlam team age group dari dlu.
*
Geleng kepala lepas tengok maximum age 1999 born.

Berapa kerat je player main dalam liga yang gen 1999 ke atas ?

Tengok dpt pot 2 so by right mudah nak lepas ni. Cuma kena jadi top group @ best 4 runners up.
iconia17
post Jun 18 2021, 12:16 AM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Nov 2012
QUOTE(juragan_19 @ Jun 17 2021, 10:38 PM)
Geleng kepala lepas tengok maximum age 1999 born.

Berapa kerat je player main dalam liga yang gen 1999 ke atas ?

Tengok dpt pot 2 so by right mudah nak lepas ni. Cuma kena jadi top group @ best 4 runners up.
*
Ramai je aku rasa. No issue even hakimi ngn ariff aiman pn eligible. Kalau hong wan tu meet standard then actually utk 433 the team look quite strong on paper.
sawanishi
post Jun 18 2021, 01:15 AM

Getting Started
**
Junior Member
83 posts

Joined: Nov 2007
Klu la de paula dpt sprint mcm lukaku..harey laju gk dia ni lari..
juragan_19
post Jun 18 2021, 10:57 AM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(iconia17 @ Jun 18 2021, 01:16 AM)
Ramai je aku rasa. No issue even hakimi ngn ariff aiman pn eligible. Kalau hong wan tu meet standard then actually utk 433 the team look quite strong on paper.
*
Gila. Aku search area wing paling dominan. Belah kiri ada Akhyar & Hakimi. Belah kanan Arif Aiman & Ramadan

Lain2 LB (Zikri), RB (Azmi Murad). GK paling solid la tak payah cakap

This post has been edited by juragan_19: Jun 18 2021, 10:58 AM
Monolog
post Jun 18 2021, 11:07 AM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Sep 2013
Ushar sekali Chia Ruo Han tengok apa kelebihan dia. Nmpak gaya mcm material utk DM. Xpernah tgok dia main.
syazwan
post Jun 18 2021, 11:16 AM

Casual
***
Junior Member
426 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(Aztec @ Jun 17 2021, 03:20 PM)
Kalau Junior yg Liga Kampung di UK pun boleh main utk JDT dan Malaysia rasanya xde sbb Hong Wan x boleh perform di sini
*
Itulah ..parameter aku mengharap he is beyond junior, lok, sommerville level lah..tu saja2 aku compare natxo (ok its not apple to apple comparison kekeke)

Sbb tu prefer bdk tu stay dulu kt england..amik kontrak championship ke..league 1 ke league 2 ke..
Correct me if im wrong..option nationality dia china (dia pernah ckp nak main china few years ago kekeke) england and malaysia

The other 2 aku x rasa la berminat dgn dia.. tak stuju dia main liga kampung this early

Player mcm faiq bolkiah, younghusband brothers (main chelsea smp u23) pon level2 gitu jgk rasanya

So xde gerenti la datang dari wolves ni power. Unless dah main few years pro level kt england than diff story.

For the sake of comparison..our M league - national player level is equaivalent to england league 2.

Case study : player msia mcm lim chan yew, syamsuri - bournemouth trial

Zico kiatisuk - huddersfield

Lagi sape ek?

iconia17
post Jun 18 2021, 11:16 AM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Nov 2012
QUOTE(juragan_19 @ Jun 18 2021, 10:57 AM)
Gila. Aku search area wing paling dominan. Belah kiri ada Akhyar & Hakimi. Belah kanan Arif Aiman & Ramadan

Lain2 LB (Zikri), RB (Azmi Murad). GK paling solid la tak payah cakap
*
Aah lupa akhyar pn still eligible. Kuat actually u23 team ni. LB zikri pn ok just kdg aku tgk die ngn selangor cam takut2 sket.

Just aku x bekenan coach brad. Last game bila tah aku tgk die bwk style oks 343. Die kan lama bwh oks. Style oks rigid positioning biasanya.

Ptt bagi tch jugak la utk continuity.
syazwan
post Jun 18 2021, 12:16 PM

Casual
***
Junior Member
426 posts

Joined: Nov 2004


Kalau afc postpone 3rd round...hrp aff proceed aff suzuki..kalau x...aku x rasa aff akan proceed sbb vietnam is there.

Hrpnya sea games pun sambung. Ada stgh tahun lg vietnam kne push turun balik covid dorg

Sea games altho fam announce u19, aku still prefer fam to push some u23 players ESPECIALLY yg main perdana.

Yg main super xpayah dah la. Luqman kalau struggle nak duk bench pn boleh la balik jap (baru tau dia return belgium balik)

Next season ni luqman kne make his way to be present in the 1st team. Kerap dpt selit bench..main cup..bkn stakat kotrik utk buat content.
stillriver80
post Jun 18 2021, 01:57 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
QUOTE(syazwan @ Jun 18 2021, 11:16 AM)
Itulah ..parameter aku mengharap he is beyond junior, lok, sommerville level lah..tu saja2 aku compare natxo (ok its not apple to apple comparison kekeke)

Sbb tu prefer bdk tu stay dulu kt england..amik kontrak championship ke..league 1 ke league 2 ke..
Correct me if im wrong..option nationality dia china (dia pernah ckp nak main china few years ago kekeke) england and malaysia

The other 2 aku x rasa la berminat dgn dia.. tak stuju dia main liga kampung this early

Player mcm faiq bolkiah, younghusband brothers (main chelsea smp u23) pon level2 gitu jgk rasanya

So xde gerenti la datang dari wolves ni power. Unless dah main few years pro level kt england than diff story.

For the sake of comparison..our M league - national player level is equaivalent to england league 2.

Case study : player msia mcm lim chan yew, syamsuri - bournemouth trial

Zico kiatisuk - huddersfield

Lagi sape ek?
*
Safiq & safee cardiff city.. masa tu cardif kat championship kot... safee katanya score byk gol masa trial tp x dpt nak ikat kontrak sbb masalah work permit... mcm tu gak dgn lim chan yew.. bournemouth mmg nak sign dh tp masalah sama gak... work permit.. khalid jamlus eintrach frankfurt masa tu 2nd tier german league dah offer contract katanya tp ada tangan2 ghaib menghalang..

Miss the Club Youth Championship.. masa tournament tu la PSV berkenan dgn 2 player malaysia... asrar dgn bunyamin kalau x salah yg dpt trial kat psv hasil dr scouting diorg...
stillriver80
post Jun 18 2021, 01:59 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Apr 2015
QUOTE(syazwan @ Jun 18 2021, 12:16 PM)
Kalau afc postpone 3rd round...hrp aff proceed aff suzuki..kalau x...aku x rasa aff akan proceed sbb vietnam is there.

Hrpnya sea games pun sambung. Ada stgh tahun lg vietnam kne push turun balik covid dorg

Sea games altho fam announce u19, aku still prefer fam to push some u23 players ESPECIALLY yg main perdana.

Yg main super xpayah dah la. Luqman kalau struggle nak duk bench pn boleh la balik jap (baru tau dia return belgium balik)

Next season ni luqman kne make his way to be present in the 1st team. Kerap dpt selit bench..main cup..bkn stakat kotrik utk buat content.
*
Luqman ni Vincent Tan patut suruh kelab loankan dia ke kelab bawahan mcm Akmal Rizal loan ke kelab haguenau dari strassborg dulu... jadi top scorer haguenau... hampir2 sign dgn CS Sedan...

This post has been edited by stillriver80: Jun 18 2021, 02:03 PM

222 Pages « < 203 204 205 206 207 > » Top
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0230sec    1.03    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 2nd August 2021 - 03:07 PM