Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ▒▓▒▓▒▓ M A L ★ Y S I A ▓▒▓▒▓▒, #TANAHTUMPAHNYADARAHKU (National Team)

views
     
Xnet
post Sep 12 2019, 09:50 PM

Regular
******
Senior Member
1,680 posts

Joined: May 2013

Itu kelemahan keeper kemetot
aressandro10
post Sep 13 2019, 12:36 AM

Getting Started
**
Junior Member
117 posts

Joined: Jan 2010
JDT could rest Farizal, Adam, Corbin, Syamer Kutty, Akhyat , Safawi and Syafiq Ahmad vs PJ City this weeked and it would not make a dent..


Where as Pahang really need Sumareh, Azam, Matt Davies and Mat Yo like their life depend on it vs Perak who also need Shahrul Saad and Brendan..

This post has been edited by aressandro10: Sep 13 2019, 12:37 AM
mdnosz
post Sep 13 2019, 12:58 PM

Getting Started
**
Junior Member
66 posts

Joined: Feb 2009


itu kisah keeper ..

now, mari cerita kisah striker ..

jika striker finishing mcm ali mabkout, kita punya keeper pendek pon ok ..

masalahnya disini , dikala player import menyerlah, dikala JDT antara kelab impian utk seluruh anak muda, dikala ekonomi yg tak stabil, dikala player2 senior show off kereta masing2 .. mcm mana nak encourage young players yg main posisi striker ni utk bersaing?

dalam dilemma .. nak kejar playing time ke, atau nak merasa hidup selesa walaupon sekejap?

ni pendapat aku la kan, jika syarikat2 gergasi yg kaya dlm malaysia yakin dgn investment utk kelab2, boleh la nak buat mcm JDT. beli bakat dan berikan gaji setimpal, secara lansung dapat beri lebih playing time. investment bukan setakat menang piala, tapi jual brand .. kat sini takde agent mcm kat luar yg mmg jaga player ..kdg2 parents pon fikir nasib anak2 mereka .. dah la penat, tapi takde gaji, semua parents akan ckp "main JDT la, dpt gaji"

bila player ada banyak pilihan pasukan yg boleh beri kestabilan income, dorg takkan masuk JDT punya .. betul tak?

posisi striker 1 je. kalau 2 tu kira 1 jugak. dah bayar player import mahal2 takkan sanggup nak letak jadi bench? haa ..

wahai syarikat2 gergasi tempatan, ayuh ..tolonglah rakyat kamu sendiri

laugh.gif

This post has been edited by mdnosz: Sep 13 2019, 01:00 PM
aressandro10
post Sep 13 2019, 03:51 PM

Getting Started
**
Junior Member
117 posts

Joined: Jan 2010
Kalau merayu atau menharap memang tak akan jadi...derang ni kene letak dalam environment yang derang takde pilihan lain baru buat..

So..either make some tournament fully local ( liga perdana and FA Cup full local + Liga Super & Piala Malaysia with import)

Or just buat development plan untuk letak import sriker dekat lower age lagi sebab at this rate memang takde harapan untuk local striker to be developed organically.
Xnet
post Sep 13 2019, 06:26 PM

Regular
******
Senior Member
1,680 posts

Joined: May 2013

Ini mentality
Kalau dah cetek tu cetek la dia
Icahn
post Sep 13 2019, 07:49 PM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Jun 2011
Aku x kisah keeper pendek, asalkan ada sorang dua forwards yg level mcm Ali Mabkhout... Jadi match vs UAE tu kita dah boleh score at least 2, 3 goals...If defence barai at least finishing ada...

So, harap FAM cari naturalised players posisi strikers yg at least tahap Ali Mabkhout dalam dua tiga orang... And muda mcm Sumareh, jgn tua mcm Beto Goncalves lak....

This post has been edited by Icahn: Sep 13 2019, 07:50 PM
Icahn
post Sep 13 2019, 08:19 PM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Jun 2011
https://thesetpieces.com/features/the-best-...ing-in-the-uae/

Btw cerita Omar Amoory ni pun sama mcm players Malaysia yg kurang keinginan to challenge themselves to play in Europe. Main dlm negara pun dah kaya raya gaji juta2, if nak main kat Europe macam kena take a paycut lagi....(btw Sheikhs Arab football club benefactors kat sana jauh lagi kaya daripada TMJ...)

This post has been edited by Icahn: Sep 13 2019, 08:21 PM
syazwan
post Sep 13 2019, 09:25 PM

Casual
***
Junior Member
421 posts

Joined: Nov 2004


Tapi yg paling kelakarnya defend dgn GK paling perform kat liga (pandangan peribadi aku) ialah helmi eliza dan muslim ahmad.

And 2 org ni mmg kalau ikut hukum boleh jatuh makruh kalau national call panggil haha.
Silap2 lepas kalah UAE ..mungkin TCH didesak letak jawatan
🤣
But then. Its not always plug and play.
syazwan
post Sep 13 2019, 09:25 PM

Casual
***
Junior Member
421 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(Icahn @ Sep 13 2019, 08:19 PM)
https://thesetpieces.com/features/the-best-...ing-in-the-uae/

Btw cerita Omar Amoory ni pun sama mcm players Malaysia yg kurang keinginan to challenge themselves to play in Europe.  Main dlm negara pun dah kaya raya gaji juta2,  if nak main kat Europe macam kena take a paycut lagi....(btw Sheikhs Arab football club benefactors kat sana jauh lagi kaya daripada TMJ...)
*
This is an open secret
Gila apa player mcmni x main luar
juragan_19
post Sep 13 2019, 09:26 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Aug 2012
Sumareh pun bgtau yg lokal player takde keinginan mendalam utk cuba luar.

‘Tak cukup lapar’. Lain bagi African. Mmg all out untuk capai cita cita.
juragan_19
post Sep 13 2019, 09:28 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(syazwan @ Sep 13 2019, 10:25 PM)
Tapi yg paling kelakarnya defend dgn GK paling perform kat liga (pandangan peribadi aku) ialah helmi eliza dan muslim ahmad.

And 2 org ni mmg kalau ikut hukum boleh jatuh makruh kalau national call panggil haha.
Silap2 lepas kalah UAE ..mungkin TCH didesak letak jawatan
🤣
But then. Its not always plug and play.
*
Kenapa TCH x prefer Rodney? Tiap game PKNS mostly mmg first eleven. Partner CB dia pun core player utk Kyrgyz Republic
syazwan
post Sep 13 2019, 09:32 PM

Casual
***
Junior Member
421 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(aressandro10 @ Sep 13 2019, 12:36 AM)
JDT could rest Farizal, Adam, Corbin, Syamer Kutty, Akhyat , Safawi and Syafiq Ahmad vs PJ City this weeked and it would not make a dent..
Where as Pahang really need Sumareh, Azam, Matt Davies and Mat Yo like their life depend on it vs Perak who also need Shahrul Saad and Brendan..
*
And safawi just curl in a beautiful free kick

Cibai arghhhh

Edit : syafiq ahmad. 4 goals in his last 3games. What about that. Please jdt jgn la bazir ni dia tgh form...atleast bagi dia regular smp bln 11 match indon

Wasted betul awal2 dia byk lepak j2

This post has been edited by syazwan: Sep 13 2019, 10:46 PM
syazwan
post Sep 13 2019, 09:34 PM

Casual
***
Junior Member
421 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(juragan_19 @ Sep 13 2019, 09:28 PM)
Kenapa TCH x prefer Rodney? Tiap game PKNS mostly mmg first eleven. Partner CB dia pun core player utk Kyrgyz Republic
*
I certainly believe tak sesuai dgn gameplay TCH. Dah pernah panggil kan?
Sbb dia nk partner yg ball playing CB. Like adam.

Also very limited time for him to experiment.
juragan_19
post Sep 14 2019, 11:34 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Aug 2012
Eky skor 2 bijik malam ni.

Nice. Bulan 10 dah tak lama. Tapi aku risau pada barisan pemain Pahang. 4 players TCH main first eleven malam ni tapi x menjadi. Harap takde injury la
juragan_19
post Sep 14 2019, 11:37 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Aug 2012
QUOTE(syazwan @ Sep 13 2019, 10:34 PM)
I certainly believe tak sesuai dgn gameplay TCH. Dah pernah panggil kan?
Sbb dia nk partner yg ball playing CB. Like adam.

Also very limited time for him to experiment.
*
Aku tak tahu apa status dominic di Police Tero. Aku rasa better Rodney di call dari Dominic. Tak tahu juga Rodney ni je is ball playing defender atau tak. Tapi maybe blh call up & try masa lawan HK dlu.


syazwan
post Yesterday, 10:29 AM

Casual
***
Junior Member
421 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(juragan_19 @ Sep 14 2019, 11:34 PM)
Eky skor 2 bijik malam ni.

Nice. Bulan 10 dah tak lama. Tapi aku risau pada barisan pemain Pahang. 4 players TCH main first eleven malam ni tapi x menjadi. Harap takde injury la
*
Nice 2 -2 striker score 4 goals total.

Mana la eky tak bingai...ronaldo perak tu main teruk pon dpt main lg. Fans selangor dh paham sgt mehmet nye style ni. Haha
onn13
post Yesterday, 03:56 PM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Mar 2013
Eh2 si bapak Wan Kuzain ni nak saman semuanyabola 3 juta pulak, inciting hate towards anak dia katanya. Orang just debate dari segi patriotism layak ke tak anak dia wakil Malaysia.
syazwan
post Yesterday, 04:39 PM

Casual
***
Junior Member
421 posts

Joined: Nov 2004


QUOTE(onn13 @ Sep 15 2019, 03:56 PM)
Eh2 si bapak Wan Kuzain ni nak saman semuanyabola 3 juta pulak, inciting hate towards anak dia katanya. Orang just debate dari segi patriotism layak ke tak anak dia wakil Malaysia.
*
Lebih sudu dr kuah.
Budak tu dah besor dah pon..pepandai ler dia pikir sndr
Icahn
post Yesterday, 05:43 PM

New Member
*
Junior Member
8 posts

Joined: Jun 2011
QUOTE(onn13 @ Sep 15 2019, 03:56 PM)
Eh2 si bapak Wan Kuzain ni nak saman semuanyabola 3 juta pulak, inciting hate towards anak dia katanya. Orang just debate dari segi patriotism layak ke tak anak dia wakil Malaysia.
*
Perhaps Wan Kamal just nak jaga emosi anak dia drpd terbaca kecaman2 tak berasas kat FB. Lagipun young people are sensitive jika kecaman terlalu negative, tengok je lah Mesut Ozil sampai retire drpd main Germany internationals sbb kecaman yg keterlaluan dlm press and social media...(puncanya sbb dia bergambar dgn Erdogan yg dibenci di Western Europe).
mdnosz
post Today, 02:30 AM

Getting Started
**
Junior Member
66 posts

Joined: Feb 2009


QUOTE(syazwan @ Sep 15 2019, 04:39 PM)
Lebih sudu dr kuah.
Budak tu dah besor dah pon..pepandai ler dia pikir sndr
*
tapi, betul la ..bapak dia taknak disbbkan article tu, anak dia kena kecam dan hilang selera.. dia buat utk protect anak dia punya cita2 ..biar anak dia lapar utk kejar main kat US

lgpon tak perlu kot nak kecam.. biarlah dia decide, nak wakil boleh, taknak wakil negara pon takpe. takde org paksa. tak jejas persiapan world cup pon.

kalau dia main skalipon, ape yg cacatnya?
if dia taknak skalipon, malaysia rugi ke?

pendek kata, FAM tgh usahakan supaya dia dpt rasa main utk negara. dan kita pon harap dia teruskan niat wakil US dan tolak wakil malaysia. sbb level sini tak sama dgn sana, tak best paksa2 org ni. dia ada bakat, jgn sia2 kan bakat yg ada main malaysia hahaha




7 Pages « < 5 6 7Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0778sec    1.34    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 16th September 2019 - 06:32 AM