Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> LYN Dashcam Discussion V2 | Dashcam Talk Malaysia, Everything related to dashcam!

views
     
juzmafia
post Aug 25 2021, 05:11 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

Does anyone with hardwired Mola N3 having issue where the WiFi is still ON even after dashcam goes into parking mode?
Is this normal?

Mine is the model with GPS.

Edit:
Looks like the WiFi will turn off after 15 mins in to parking mode..

This post has been edited by juzmafia: Aug 26 2021, 01:30 AM
juzmafia
post Sep 14 2021, 04:55 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(jkkyhamsterboy @ Sep 10 2021, 10:38 PM)
I have mine hardwired with gps function.
I experienced this before when my phone is connected to the dashcam itself via the 2.4Ghz wifi and operating the app (meaning keeping the app on and scrolling videos etc) and then turned off car ignition, it tends to stay connected and still operating with blue light on even though I disabled my parking monitoring.
So, normally I closed my ddpai app before turning off the car ignition.
*
You mean 'disable parking mode' = dormancy?

For me the dormancy mode will shutdown the camera whenever i turned off the engine even when it is still connected to the ddpai app.

juzmafia
post Oct 7 2021, 05:14 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(BL98 @ Oct 7 2021, 04:29 PM)
Do you know where to buy the hardwire kit for Z40? Macam not sell like that.

Hardware kit only available in other models.
*
Z40 use same hardwire(type-c) kit as DDPAI Mini 5.

https://shopee.com.my/product/347592391/8724793753
juzmafia
post Oct 7 2021, 11:25 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(BL98 @ Oct 7 2021, 05:45 PM)
Oh I see. Thanks!

Do you think hardwiring will void the car warranty? eg. Protonx70

I find that the file size is really big. 128GB only last for 1 week only. Daily drive about 1 hour per day.

If got use parking mode will be worse I guess. Can't even last 1 night.
*
Not sure on that but in case of any electrical issue with your car, they can blame it on the hardwire kit..😅
They will claim that the fuse box is not designed to support external fuse addon.

I think 1 week recording is sufficient because it is for emergency use or any other important details it records and by then you probably already copy the video to your phone unless you forgot..😄
You can standby extra sd card in case you need to copy full video using PC.

From my experience using parking mode with Mola N3, I got more than 12 hours time lapse recording and the cut off was set to High(12.4V) but once the cut of is active, the emergency recording mode won't work.
This is the reason why i'm using Dormancy mode now.

This post has been edited by juzmafia: Oct 7 2021, 11:26 PM
juzmafia
post Nov 5 2021, 01:23 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(zero5177 @ Nov 5 2021, 01:15 PM)
Recently I bought Z40 with Hardwire kit, I get it installed Front + Rear on SUV with parking surveillance.

Cost me RM110 in total for the installation inclusive of upgrading 4 fuse to 10A (The one came with hardwire kit only 2A, accessory guy suggest change to 10A for longetivity)

Area Puchong
*
What?!

The fuse act as safety(cut-off). It will protect the device in case of short circuit.
There is reason why device maker use 2A fuse.
juzmafia
post Nov 5 2021, 02:02 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(zero5177 @ Nov 5 2021, 01:43 PM)
What is the consequences if use 10A? Short Circuit that suppose to be prevented failed due to larger threshold?
*
Your dashcam(2A) will be damaged due to oversupply in case of short circuit.

Fuse protect the device/circuit from over current caused by short circuit.
juzmafia
post Nov 5 2021, 03:23 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(zero5177 @ Nov 5 2021, 03:16 PM)
In his defense because fuse too low, fuse will blown very easily.

Maybe I can switch back to 2A fuse which is still with me.
*
Fuse blow is better than your dashcam get damage by over current and exposed to fire hazard.

Fyi, 10A is quite high and only used for high power device.

You can Google the risk of using high amp fuse on low power device.

Btw, did he do any modifications at the hardwired fuse holder?
I hope he didn't remove the fuse holder and tap the wire directly into the fuse box.

This post has been edited by juzmafia: Nov 5 2021, 03:28 PM
juzmafia
post Nov 5 2021, 05:14 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(zero5177 @ Nov 5 2021, 03:49 PM)
So far I told him not to cut any wires and he seems clear about it, he actually explained what he will be doing and the 10A fuse was actually optional choice recommended by him. At that time the fuse sound like making sense but now I think again it somewhat defeat the purpose of a fuse.

Did you have any highlights or picture I can refer on the mod on fuse holder and wire tapping? because when he working on the fuse I don't get to see much of what he do..
*
Yup, better change it back to 2A.

Example of wire wrap fuse:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Here is example of proper installation with fuse tap:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

juzmafia
post Nov 5 2021, 07:20 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(Eithanius @ Nov 5 2021, 06:44 PM)
Now I read about installing z40 from some random shops also takut dy... Pasang 10A fuse later short circuit burn down the entire car, not worth it at all... ph34r.gif

Too bad that DDPai shopee mall don't provide installation service...

Maybe I should just stick to Sicurez and get Viofo from them, but A129 Plus Duo out of stock... cry.gif
*
Should not be any issue as long install the kit as per what is provided.
Just tell them no modification and use recommended fuse capacity by the device manufacturer.
Nowadays most shop are aware of this hardwire kit.

juzmafia
post Nov 22 2021, 02:18 PM

Casual
***
Junior Member
492 posts

Joined: Oct 2012
From: Out of the world...

QUOTE(UnknownH @ Nov 22 2021, 01:42 PM)
Means original normal 3 wire hardwire kit also works as long as the one live cable to the battery not connected?
A) nah. Not nice looking. Crowded cig port.  laugh.gif
Of course. Want nice, proper, neat installation.
Ok2 thank you all for the inputs.
*
If you plan to use original 3 wire harwire kit then you need to connect both ACC and VCC to accessory fuse that only has power when key is at 'ON'.
Also do priority low amp fuse port.

Edit:
Forgot to mention this method is to use the dashcam without having any parking mode activated.

This post has been edited by juzmafia: Nov 22 2021, 02:54 PM

 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0208sec    0.45    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 19th January 2022 - 07:04 AM