Welcome Guest ( Log In | Register )

222 Pages « < 210 211 212 213 214 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> LYN Dashcam Discussion V2 | Dashcam Talk Malaysia, Everything related to dashcam!

views
     
artman
post May 31 2022, 11:51 AM

Getting Started
**
Junior Member
143 posts

Joined: Nov 2005
Hi Sifu,

I’m using 70mai S500s dashcam and just replaced my old 32gb to a new 128gb SD card.
I tried to reformat the old 32gb via Mac or Android phone but it failed. (Maybe the video inside the sd card is protected)

Any idea how to force reformat it?

This post has been edited by artman: May 31 2022, 11:52 AM
iZuDeeN
post May 31 2022, 01:35 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
3,234 posts

Joined: Jan 2003
From: PJ, Malaysia
QUOTE(artman @ May 31 2022, 11:51 AM)
Hi Sifu,

I’m using 70mai S500s dashcam and just replaced my old 32gb to a new 128gb SD card.
I tried to reformat the old 32gb via Mac or Android phone but it failed. (Maybe the video inside the sd card is protected)

Any idea how to force reformat it?
*
Is it SD card or micro SD? For sd card make sure it's unlock state ; there is physical switch at the side

Use your dashcam built in function to format the card..don't use Mac/windows
artman
post May 31 2022, 01:50 PM

Getting Started
**
Junior Member
143 posts

Joined: Nov 2005
QUOTE(iZuDeeN @ May 31 2022, 01:35 PM)
Is it SD card or micro SD? For sd card make sure it's unlock state ; there is physical switch at the side

Use your dashcam built in function to format the card..don't use Mac/windows
*
Micro SD using adapter to format, yes it in unlock state.
I'm not using it for dashcam since got a new MSD, thinking of insert it to a phone.

That is why, I need to reformat and erase all the data inside. But can't...
andyng38
post May 31 2022, 02:08 PM

Regular
******
Senior Member
1,808 posts

Joined: Jun 2007
QUOTE(artman @ May 31 2022, 01:50 PM)
Micro SD using adapter to format, yes it in unlock state.
I'm not using it for dashcam since got a new MSD, thinking of insert it to a phone.

That is why, I need to reformat and erase all the data inside. But can't...
*
I once had a similar problem...couldn't format micro sd on android phone. Popped the card into a windows PC and it formatted easily. Dunno what the problem was.
artman
post May 31 2022, 02:20 PM

Getting Started
**
Junior Member
143 posts

Joined: Nov 2005
QUOTE(andyng38 @ May 31 2022, 02:08 PM)
I once had a similar problem...couldn't format micro sd on android phone. Popped the card into a windows PC and it formatted easily. Dunno what the problem was.
*
Have to find a Window PC to give it a try. Thanks.
TSblurjoey
post May 31 2022, 09:20 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
5,850 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(artman @ May 31 2022, 11:51 AM)
Hi Sifu,

I’m using 70mai S500s dashcam and just replaced my old 32gb to a new 128gb SD card.
I tried to reformat the old 32gb via Mac or Android phone but it failed. (Maybe the video inside the sd card is protected)

Any idea how to force reformat it?
*
Can try using this app and see

https://www.sdcard.org/downloads/formatter/

Also got for Mac
Scissorshand
post May 31 2022, 10:07 PM

Regular
******
Senior Member
1,438 posts

Joined: Nov 2008
Firstchoice Gadgets request for the return on faulty Z40 even without box but needs to time to inspect. Anyone any experience with warranty claim process for ddpai? Is it different from seller to seller?
TSblurjoey
post May 31 2022, 10:28 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
5,850 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(Scissorshand @ May 31 2022, 10:07 PM)
Firstchoice Gadgets request for the return on faulty Z40 even without box but needs to time to inspect. Anyone any experience with warranty claim process for ddpai? Is it different from seller to seller?
*
There are a few DDPAI distributors in Malaysia. So it will depend on which the sellers get their stock from.

Just saw DDPAI is releasing Z50 in Taobao. It's 4K.

https://m.tb.cn/h.fGFzK1R?tk=GM3x2OedjOv%E3...%8E%A7%E3%80%8D

user posted image

This post has been edited by blurjoey: Jun 1 2022, 08:45 AM
artman
post Jun 1 2022, 09:58 AM

Getting Started
**
Junior Member
143 posts

Joined: Nov 2005
QUOTE(blurjoey @ May 31 2022, 09:20 PM)
Can try using this app and see

https://www.sdcard.org/downloads/formatter/

Also got for Mac
*
Thanks, tried that but no luck as well.
Found out that the Micro SD Card is corrupted or damaged even I tried to reformat it in 70mai dashcam and a window pc.

BTW, I reformat another piece of Micro SD Card from 70mai dashcam too in PC, and it formatted without any problem.
Maybe the 1st card has aged.
angyte
post Jun 1 2022, 05:46 PM

New Member
*
Newbie
38 posts

Joined: Mar 2018
Hi,

I am using viofo a129 plus duo, plug in to cigarette 12V power.

Notice that for few times, the camera doesn't turn on after i had start my car. This problem doesn't happen everytime. Most of the time it able to turn on as usual.

When it doesnt turn on, i had to unplug and plug in again, then it working fine.

I had tried delay boot option set to off, and also set to 5 seconds, same problem still happen occasionally for both settings.

Anyone have any idea how to solve it?
LostAndFound
post Jun 1 2022, 06:13 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
5,021 posts

Joined: Jul 2005
From: UEP Subang Jaya



QUOTE(angyte @ Jun 1 2022, 05:46 PM)
Hi,

I am using viofo a129 plus duo, plug in to cigarette 12V power.

Notice that for few times, the camera doesn't turn on after i had start my car. This problem doesn't happen everytime. Most of the time it able to turn on as usual.

When it doesnt turn on, i had to unplug and plug in again, then it working fine.

I had tried delay boot option set to off, and also set to 5 seconds, same problem still happen occasionally for both settings.

Anyone have any idea how to solve it?
*
Check whether your cigarette plug is slightly rusted or not fitting in properly. Previously I had this issue, just change that plug to a new one and no issue. Some contact/spring thing I guess.
angyte
post Jun 1 2022, 08:57 PM

New Member
*
Newbie
38 posts

Joined: Mar 2018
QUOTE(LostAndFound @ Jun 1 2022, 06:13 PM)
Check whether your cigarette plug is slightly rusted or not fitting in properly. Previously I had this issue, just change that plug to a new one and no issue. Some contact/spring thing I guess.
*
Thanks for the suggestion, previously i had tried to plug into my car build in usb port, same problem after few days...
andyng38
post Jun 1 2022, 09:42 PM

Regular
******
Senior Member
1,808 posts

Joined: Jun 2007
QUOTE(angyte @ Jun 1 2022, 08:57 PM)
Thanks for the suggestion, previously i had tried to plug into my car build in usb port, same problem after few days...
*
Could be the cable has an intermittent fault.
luvox
post Jun 2 2022, 01:10 AM

On my way
****
Junior Member
603 posts

Joined: Oct 2009
My dashcam is viofo a129 plus duo. Not a good model from viofo due to flaw & no more buffered parking mode. Any suggestion new dashcam with good parking mode with feature that alert driver parking record events when starting the car engine? I dont mind viofo other model if have this car startup parking event alert.
GuyM
post Jun 2 2022, 07:54 AM

Regular
******
Senior Member
1,680 posts

Joined: Jul 2007
QUOTE(luvox @ Jun 2 2022, 01:10 AM)
My dashcam is viofo a129 plus duo. Not a good model from viofo due to flaw & no more buffered parking mode. Any suggestion new dashcam with good parking mode with feature that alert driver parking record events when starting the car engine? I dont mind viofo other model if have this car startup parking event alert.
*
70mai A500
TSblurjoey
post Jun 2 2022, 06:12 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
5,850 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(luvox @ Jun 2 2022, 01:10 AM)
My dashcam is viofo a129 plus duo. Not a good model from viofo due to flaw & no more buffered parking mode. Any suggestion new dashcam with good parking mode with feature that alert driver parking record events when starting the car engine? I dont mind viofo other model if have this car startup parking event alert.
*
Go Thinkware if you want the best parking mode.
TSblurjoey
post Jun 2 2022, 06:13 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
5,850 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(GuyM @ Jun 2 2022, 07:54 AM)
70mai A500
*
70mai's parking mode is kena banged then only start recording parking mode
GuyM
post Jun 2 2022, 08:37 PM

Regular
******
Senior Member
1,680 posts

Joined: Jul 2007
QUOTE(blurjoey @ Jun 2 2022, 06:13 PM)
70mai's parking mode is kena banged then only start recording parking mode
*
He was asking startup alert so A500 has alert
luvox
post Jun 2 2022, 11:25 PM

On my way
****
Junior Member
603 posts

Joined: Oct 2009
QUOTE(blurjoey @ Jun 2 2022, 06:12 PM)
Go Thinkware if you want the best parking mode.
*
Budget prefer less than 1k. DDpai no buffered parking mode? Got car startup alert the parking event?
Dont mind to pay for abit more for good buffered mode parking cam but must less than 2k 😂
Dont wana spend so much on dashcam

This post has been edited by luvox: Jun 2 2022, 11:27 PM
TSblurjoey
post Jun 2 2022, 11:26 PM

Sumo Hammy!
*******
Senior Member
5,850 posts

Joined: Jan 2003
From: Cheras, Kuala Lumpur


QUOTE(GuyM @ Jun 2 2022, 08:37 PM)
He was asking startup alert so A500 has alert
*
Many Korean dashcams have it. Thinkware, FineVu, Blackvue, iRoad, etc. These have buffered parking modes and will have a startup alert.

But 70mai will need to get banged first then will have the startup alert laugh.gif laugh.gif laugh.gif

222 Pages « < 210 211 212 213 214 > » Top
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0150sec    0.28    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 18th August 2022 - 07:30 PM