Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 5 6 7 8 9 >Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Why did PAS cut ties with DAP?, For being ‘enemy of Islam’, Hadi claims (News)

views
     
bani_prime
post Feb 7 2019, 12:17 AM

Getting Started
**
Junior Member
64 posts

Joined: Oct 2017

QUOTE(ken_hidaibuki @ Feb 7 2019, 12:15 AM)
Wahai tuan bani prime sedarkah anda semasa pramugari itu memilih kerjanya dia sudah tahu bahawa dia perlu mengingkari larangan Allah? Pilihan di tangan individu, kalau pramugari itu hendak bertudung semasa berkerja, adakah tiada kerja lain yang membenarkan dia untuk bertudung semasa waktu kerjanya? Persoalanya dimana rasional nya dia memilih kerja sebagai pramugari?
*
ada yg senior sudah insaflah
ken_hidaibuki
post Feb 7 2019, 12:27 AM

Getting Started
**
Junior Member
215 posts

Joined: Jan 2010
QUOTE(bani_prime @ Feb 7 2019, 12:17 AM)
ada yg senior sudah insaflah
*
Jadi imannya bergantung pada disiplin syarikat? Berbalik kepada respon saya di atas jika dia ( pramugari) itu hendak memakai tudung semasa berkerja tidakkah dia boleh memilih kerja lain. Tidakkah bumi Allah ini luas dan Allah menjanjikan ganjaran kepada sesiapa yang berusaha? Ingin saya selitkan sedikit soalan kepada tuan bani prime. Salah satu kehendak pekerjaan pramugari/gara untuk menghidangkan arak kepada penumpang. Adakah pemakaian tudung lebih berat hukumnya dari menghidangkan arak kepada penumpang?
bani_prime
post Feb 7 2019, 12:35 AM

Getting Started
**
Junior Member
64 posts

Joined: Oct 2017

QUOTE(ken_hidaibuki @ Feb 7 2019, 12:27 AM)
Jadi imannya bergantung pada disiplin syarikat? Berbalik kepada respon saya di atas jika dia ( pramugari) itu hendak memakai tudung semasa berkerja tidakkah dia boleh memilih kerja lain. Tidakkah bumi Allah ini luas dan Allah menjanjikan ganjaran kepada sesiapa yang berusaha? Ingin saya selitkan sedikit soalan kepada tuan bani prime. Salah satu kehendak pekerjaan pramugari/gara untuk menghidangkan arak kepada penumpang. Adakah pemakaian tudung lebih berat hukumnya dari menghidangkan arak kepada penumpang?
*
lain org lain iman bro. bergantung pd iman org tu, sanggup ke dia melepaskan pekerjaan esp yg senior, dan menpunyai komitment perbelanjaan tinggi...atau dengan pendidikan rendah...setakat mana dia yakin kalau dah berhenti, boleh dapat kerja balik dgn mudah. Jgn sedap menghukum, sekurang2nya kita bantulah ringankan pekerjaan mereka. dah kita pun digalakkan bertolong tolong dlm hal kebaikan,,,,kalau kau boleh tawarkan diorang pekerjaan yg tetap dgn gaji yg mencukupi....lagi bagus

This post has been edited by bani_prime: Feb 7 2019, 12:51 AM
1UP
post Feb 7 2019, 12:53 AM

New Member
*
Newbie
19 posts

Joined: Nov 2017
Fak u politicians. Islam is good but u spoil the image when u use it as a political tool. GTFO of politics if u just want to use religion as a tool
hotjake
post Feb 7 2019, 12:55 AM

Getting Started
**
Junior Member
184 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(OCMAX @ Feb 6 2019, 02:45 PM)
He should offer a breakdown what has DAP against Islam?  hmm.gif
*
senang cite, PAS tak puaihati
hotjake
post Feb 7 2019, 01:02 AM

Getting Started
**
Junior Member
184 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(ken_hidaibuki @ Feb 6 2019, 11:00 PM)
Dap nak ubah malaysia jadi republik? Ini satu kenyataan yang paling bijak aku baca dalam /k. Pandangan 20 sen aku lah demografi malaysia terakhir aku periksa dalam 68 peratus melayu. Mengambil kira 30 peratus melayu yang menyokong pakatan harapan dan 38 peratus melayu yang menyokong pas umno. Aku tak rasa dap dapat merealisasi kan impian republik malaysia itu. Kira kira nya mudah. Kalau usul dap nak ubah malaysia ke republik kena bentang di parlimen. Aku tak percaya yang ahli parlimen melayu akan sokong usul ni. Berbalik kepada nisbah ahli parlimen melayu di parlimen. Ya aku tahu kesetiaan kepada pemimpin itu penting ya aku percaya alquran dan as sunnah itu petunjuk dari ilahi tapi Allah juga memberi manusia akal untuk berfikir secara waras. Islam membawa perdamaian bukan membawa perpecahan. Seugiya zaman nabi dulu di madinah nabi menjaga kaum yahudi yang berada dalam kota madinah. Lihat di barat islam berkembang dengan aman di negara yang diperintah oleh bukan islam. Pandangan aku kepada pas adalah mereka kecewa rancangan untuk berpakat dengan umno semasa pru 14 tidak berjaya. Jika berjaya pas mendapat laba yang banyak kerana berjaya mempecahbelahkan pakatan harapan. Sejujurnya aku malu dengan pemimpin yang mencermin kan islam tapi tidak mempunyai intipati islam itu tersendiri. Sejak bila islam itu eklusif hanya pada melayu. Persoalan yang paling susah nak terima sejak bila menyokong sesuatu parti itu menjamin tempat di syurga? Aku harap yang baca komen aku ni tidak ada meter sindiran mereka rosak. Sekian
*
Exactly

ju146
post Feb 7 2019, 03:00 AM

Regular
******
Senior Member
1,373 posts

Joined: Nov 2008
Religious again.. Eat sleep shit everything also need to link to the god...

And yet, ton of followers
zaimazhar
post Feb 7 2019, 03:11 AM

New Member
*
Newbie
18 posts

Joined: Feb 2018
From: Kulim, Kedah, Malaysia.


All PH macai now changing the tide to PAS when all their promises aren't fulfilled. Nice try.
nuvi
post Feb 7 2019, 03:35 AM

On my way
****
Senior Member
582 posts

Joined: Aug 2009
QUOTE(zaimazhar @ Feb 7 2019, 03:11 AM)
All PH macai now changing the tide to PAS when all their promises aren't fulfilled. Nice try.
*

Err more like PAS leaders that created these mess for people to complain them.
EatFriesEggs
post Feb 7 2019, 07:27 AM

Getting Started
**
Junior Member
87 posts

Joined: Oct 2018
Religion aside, PAS had one manifesto for GE14 whereby savings account will be taxed to a certain percentage for whatever balance that remained...

This post has been edited by EatFriesEggs: Feb 7 2019, 07:27 AM
DarkNite
post Feb 7 2019, 08:29 AM

ФĻĐ ИΞШB!Ξ
********
All Stars
10,939 posts

Joined: Jun 2008
QUOTE(Space Agent @ Feb 7 2019, 03:09 AM)
last time it's called brain washing,.. modern science time it's called control conditioning,...
*
40 years of R&R brainwashing doesn't go away overnite!
40 years of the divisive doctrine of R&R make songlap yg berbillions happens easily!
Rape & pillage 1MDB, FGV, Felda, Tabung Haji, MARA, DLL is not a problem!
DAP is the major problem!
Thanks suckers! thumbup.gif

... err ... what else belum kena rob and raped? hmm.gif
slimey
post Feb 7 2019, 08:43 AM


*******
Senior Member
6,183 posts

Joined: Apr 2007
QUOTE(bani_prime @ Feb 7 2019, 12:35 AM)
lain org lain iman bro. bergantung pd iman org tu, sanggup ke dia melepaskan pekerjaan esp yg senior, dan menpunyai komitment perbelanjaan tinggi...atau dengan pendidikan rendah...setakat mana dia yakin kalau dah berhenti, boleh dapat kerja balik dgn mudah. Jgn sedap menghukum, sekurang2nya kita bantulah ringankan pekerjaan mereka. dah kita pun digalakkan bertolong tolong dlm hal kebaikan,,,,kalau kau boleh tawarkan diorang pekerjaan yg tetap dgn gaji yg mencukupi....lagi bagus
*
Lel. Their problem.
ken_hidaibuki
post Feb 7 2019, 10:28 AM

Getting Started
**
Junior Member
215 posts

Joined: Jan 2010
QUOTE(Space Agent @ Feb 7 2019, 02:55 AM)
bagaimana kamu memutuskan yang DAP nak republikasi-kan Malaysia ??
*
Saya tidak memutuskan apa apa, hanya memberi pandangan saya dalam balasan seperti dibawah

QUOTE(bani_prime @ Feb 6 2019, 04:35 PM)
Everyone want unity, but dap version unity is different. They prefer being republic, n treat all religion as equal n promote seculariwm. They will introduce it slowly...slowly...pretend to be ur friend, while they are upholdimg their principle slowly2 n diam2. Meanwhile, pakatan itself has proven many lies by many u turn like AEC, sst, free ptpthn...n many more. U shoukd ask urself....kalau ini sudah pun tipun can u trust their unity version? Scholar in the past, when they want to pick up a hadith, they will examined the periwwyat character. If the periwayat character also lies, the hadith will be rejected.....n why is it after contantly many lies that was protrayed through many u turn, why should we trust all the allegation n their unity
*
Strike
post Feb 7 2019, 10:43 AM

New Member
*
Junior Member
48 posts

Joined: Jan 2003
From: KL
why ppl keep askin this

muslim vs kafir

simple
zaimazhar
post Feb 7 2019, 11:03 PM

New Member
*
Newbie
18 posts

Joined: Feb 2018
From: Kulim, Kedah, Malaysia.


puak2 dap ni memang, asal pas je mesti pas yg buat silap macam dap dia tu suci tak buat silap langsung. kes rasuah kat penang sapa buat boss? pas? well, DAP.

tunding satu jari kt org, empat jari tunding diri sendiri. sarawak report apa macam? pas ajak makhamah takda bran ka?

get yourself sorted first bro. jgn keje cari salah org je.

Janji hapus ptptn puihh puak2 ph, pastu tukar janji 4k minimum gaji pastu last2 2k je.. dah tau tak boleh laksana bagitau la awal-awal. sst lagi murah? LGE said himself, "Yes SST is much CHEAPER than GST" then what's the difference with GST? still got TAX. janji capati bn dgn ph sama je.
TSOCMAX
post Feb 8 2019, 08:57 AM

Enthusiast
*****
Senior Member
858 posts

Joined: Jan 2003


QUOTE(zaimazhar @ Feb 7 2019, 11:03 PM)
puak2 dap ni memang, asal pas je mesti pas yg buat silap macam dap dia tu suci tak buat silap langsung. kes rasuah kat penang sapa buat boss? pas? well, DAP.

tunding satu jari kt org, empat jari tunding diri sendiri. sarawak report apa macam? pas ajak makhamah takda bran ka?

get yourself sorted first bro. jgn keje cari salah org je.

Janji hapus ptptn puihh puak2 ph, pastu tukar janji 4k minimum gaji pastu last2 2k je.. dah tau tak boleh laksana bagitau la awal-awal. sst lagi murah? LGE said himself, "Yes SST is much CHEAPER than GST" then what's the difference with GST? still got TAX. janji capati bn dgn ph sama je.
*
May I ask what you has posted. how translate that into enemy of islam? protect also need to used brain la.

This post has been edited by OCMAX: Feb 8 2019, 02:17 PM
keny2020j
post Feb 8 2019, 09:04 AM

Casual
***
Junior Member
360 posts

Joined: Jun 2009


no derma, no support. got derma got support
fish_hoo
post Feb 8 2019, 09:40 AM

Getting Started
**
Junior Member
117 posts

Joined: Sep 2006
bcz UMNO got more money in the bank to share with PAS?
lagista
post Feb 8 2019, 02:11 PM

New Member
*
Newbie
20 posts

Joined: Oct 2018


QUOTE(bangaubagus @ Feb 6 2019, 03:02 PM)
Story was DAP doesn't agree to disagree term but keep it to yourself as PAS wants to implement hudud at kelantan.
*
PAS tidak pernah lupa jasa DAP pada 1978 – Hadi
27 May 2014 SoS
QUOTE
TELUK INTAN, Mei 27: Jasa besar DAP merupakan penyebab utama mengapa PAS mengerah seluruh jentera untuk membantu Dyana Sofya Mohd Daud dalam  Pilihanraya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan, Sabtu ini.

Demikian kata Presiden PAS Haji Abdul Hadi Awang ketika menyampaikan ucapan semasa majlis Hi Tea di Taman Cecily.

“Pada tahun 1978 kami telah dibuang dari UMNO dan mereka berpakat bersama MCA serta MIC untuk menumbangkan PAS di Kelantan.

“Ketika itu dibuat semacam rusuhan di Kelantan, mereka membakar tayar dan beberapa kedai. Orang yang membakarnya adalah Presiden Perkasa sekarang.

“Maka undang-undang darurat dikenakan di Kelantan dan DAP membela kami serta menentang kuat pelaksanaannya,” katanya.

Katanya, itulah antara sebab utama PAS memilih bersepakat dengan DAP, mengenepikan perbezaan dan menyokong penuh Dyana sebagai calon.

Tambah beliau, dengan adanya Dyana juga akan memberikan tambahan suara di Parlimen untuk terus memberikan tekanan kepada pemerintah.

“Dyana merupakan seorang peguam muda yang kita amat yakin boleh menentang dengan lantang segala kesalahan UMNO di Parlimen.

“Beliau bukan ‘pak turut’ atau ‘pak hangguk’ seperti calon Gerakan tapi seorang wanita muda berani yang akan membela kepentingan seluruh rakyat, termasuk rakyat di Teluk Intan,” tegasnya.

Hadi: Only DAP defended PAS when Kelantan govt fell in 1978
27 May 2014 SoS
QUOTE
TELUK INTAN: PAS is working together with DAP as a token of gratitude for standing by their side when the Kelantan government fell in 1978.

PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang said it was DAP who defended PAS when the Kelantan government fell to Barisan Nasional then, causing chaos within the state.


bangaubagus
post Feb 9 2019, 12:51 PM

Getting Started
**
Junior Member
193 posts

Joined: Aug 2016


QUOTE(lagista @ Feb 8 2019, 02:11 PM)
PAS tidak pernah lupa jasa DAP pada 1978 – Hadi
27 May 2014 SoS
Hadi: Only DAP defended PAS when Kelantan govt fell in 1978
27 May 2014 SoS

*
Issue that lead to their broke up is prior 2014?

9 Pages « < 5 6 7 8 9 >Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0388sec    0.99    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 6th April 2020 - 12:59 AM