Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages « < 3 4 5 6 7 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> KITA BAYU @ CyberSouth Township (Ver 1), Owners Thread, Come!!

views
     
Anaqitu P
post Apr 24 2019, 01:13 AM

New Member
*
Probation
2 posts

Joined: Apr 2019


DS bro
TScelicaizpower
post Apr 24 2019, 07:49 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Anaqitu @ Apr 24 2019, 01:13 AM)
DS bro
*
ok bro, dah add smile.gif
adzim25 P
post Apr 26 2019, 02:34 AM

New Member
*
Probation
1 posts

Joined: Apr 2019
QUOTE(celicaizpower @ Apr 24 2019, 07:49 PM)
ok bro, dah add smile.gif
*
Salam abg abg otai..mohon masukkan nama saya juga dlm group wassap kalau da ade... Sy adzim umah TH
zahhidhassan P
post Apr 26 2019, 06:32 PM

New Member
*
Probation
1 posts

Joined: Apr 2019


Salam admin..
Add saya.DS RT86
TScelicaizpower
post Apr 27 2019, 08:36 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(adzim25 @ Apr 26 2019, 02:34 AM)
Salam abg abg otai..mohon masukkan nama saya juga dlm group wassap kalau da ade... Sy adzim umah TH
*
welcome to the community bro!! dah add dalam wasap!

QUOTE(zahhidhassan @ Apr 26 2019, 06:32 PM)
Salam admin..
Add saya.DS RT86
*
welcome to the community bro!! kalau nak join wasap DM saya smile.gif
asmadini P
post Apr 27 2019, 08:58 AM

New Member
*
Probation
4 posts

Joined: Apr 2019
Salam admin.. Blh add sy x dlm group wsp.. Tq
asmadini P
post Apr 27 2019, 06:27 PM

New Member
*
Probation
4 posts

Joined: Apr 2019
Admin..tlg add sy
asmadini P
post Apr 27 2019, 06:28 PM

New Member
*
Probation
4 posts

Joined: Apr 2019
Admin..tlg add sy.tq
amerz
post Apr 27 2019, 08:30 PM

Casual
***
Junior Member
497 posts

Joined: Jun 2006
From: Lalaland

add me please. Townhouse.
Anyway, The upper unit no is end with B and the lower unit is end with A kan ?
I ask the sale person 2 -3 time on this . lol
AzwanEzli P
post May 1 2019, 11:40 PM

New Member
*
Probation
1 posts

Joined: May 2019


Assalam & salam sejahtera...wahhh..dah ada group wa kira bayu ke? Boleh tolong add saya ke...tq..
kagamistar
post May 3 2019, 07:32 AM

On my way
****
Senior Member
562 posts

Joined: Jul 2013
Count me in for the whatsapp group pls. Will join the double storey house
Will go to meet the lawyer to sign the agreement
wmsukri P
post May 5 2019, 12:54 AM

New Member
*
Probation
6 posts

Joined: May 2019
Salam semua...booked the house already...tapi terdengar lots of bad news with cybersouth MCT..bnyk defect..hopefully LBS not the same sad.gif sad.gif sad.gif
Ct lara P
post May 5 2019, 02:00 PM

New Member
*
Probation
3 posts

Joined: Apr 2019
Assalamualaikum admin dan semua...

Salam perkenalan dari saya buat warga kita bayu..DS unit..btw dah ada whassap group ke
Ct lara P
post May 5 2019, 02:10 PM

New Member
*
Probation
3 posts

Joined: Apr 2019
QUOTE(legolas@87 @ Apr 14 2019, 02:52 PM)
Salam suma,sy baru booked utk Kita Harmoni double storey,phase 3..katanya sale advisor phase 1&2 dah sold out...tapi ada sesapa boleh clarify balik x..dari yang sale advisor inform saya..umah ni strata..konpius sikitla..sb strata biasanya utk umah tingket2..😂😂...dia cakap lagi..nak extend buat wet kitchen pun tak boleh..sb dapur utk double storey tu agak kecik...
*
Rasanya yang dimaksudkan strata tu utk townhouse...kalau DS tu under individual title..
Nape ek tak bole extend dapur tu ada dia bgtahu reason tak
kahsoon888
post May 5 2019, 03:22 PM

New Member
*
Junior Member
11 posts

Joined: Jul 2012
Hi all, try to understand cyber south land not under MCT?
TScelicaizpower
post May 5 2019, 04:51 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(asmadini @ Apr 27 2019, 06:28 PM)
Admin..tlg add sy.tq
*
Tahniah!! dan selamat datang ke group, minta DM saya no mobile smile.gif

QUOTE(amerz @ Apr 27 2019, 08:30 PM)
add me please. Townhouse.
Anyway, The upper unit no is end with B and the lower unit is end with A kan ?
I ask the sale person 2 -3 time on this . lol
*
Tahniah!! dan selamat datang ke group, minta DM saya no mobile smile.gif

haaa.. saya tak ingat la plak.. hahahah minta owner2 TH untuk comment smile.gif

QUOTE(AzwanEzli @ May 1 2019, 11:40 PM)
Assalam & salam sejahtera...wahhh..dah ada group wa kira bayu ke? Boleh tolong add saya ke...tq..
*
Tahniah!! dan selamat datang ke group, boleh... minta DM saya no mobile smile.gif

QUOTE(kagamistar @ May 3 2019, 07:32 AM)
Count me in for the whatsapp group pls. Will join the double storey house
Will go to meet the lawyer to sign the agreement
*
Tahniah!! dan selamat datang ke group, minta DM saya no mobile smile.gif

QUOTE(Ct lara @ May 5 2019, 02:00 PM)
Assalamualaikum admin dan semua...

Salam perkenalan dari saya buat warga kita bayu..DS unit..btw dah ada whassap group ke
*
Tahniah!! dan selamat datang ke group, wasap group dah ada minta DM saya no mobile smile.gif
TScelicaizpower
post May 5 2019, 04:57 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Ct lara @ May 5 2019, 02:10 PM)
Rasanya yang dimaksudkan strata tu utk townhouse...kalau DS tu under individual title..
Nape ek tak bole extend dapur tu ada dia bgtahu reason tak
*
TH pakai Strata, maksudnya Tanah tu shared by 2 owners.

DS pakai Individual title, maksudnya owner 1 orang aje.

Kalau tang extend nih bukan tak boleh, boleh aje cuma kena tunggu lepas form JMB/JMC iaitu lepas 2 tahun. sebab semua orang kena agree yang allow untuk renovate, Sebelum 2 tahun tu cuma boleh tambah awning kat belakang aje.

Berdasarkan pengalaman saya, JMB/JMC akan ok aje untuk renovate lepas freeze period.

QUOTE(kahsoon888 @ May 5 2019, 03:22 PM)
Hi all, try to understand cyber south land not under MCT?
*
Cybersouth is by 2 developers MCT and LBS.

MCT Project starts with CASA XXXXXX

LBS project is Malay Reserved Land and starts with KITA XXXXXX
TScelicaizpower
post May 5 2019, 05:03 PM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Senior Member
1,159 posts

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(wmsukri @ May 5 2019, 12:54 AM)
Salam semua...booked the house already...tapi terdengar lots of bad news with cybersouth MCT..bnyk defect..hopefully LBS not the same  sad.gif  sad.gif  sad.gif
*
Hi Bro, welcome to the club. LBS ngan MCT tak sama developer... cara saya tengok apa yang jadi kat MCT macam masaalah material bukan lokasi.

Berdasarkan binaan LBS yang dulu2 e.g BSP, Puchong & etc... nampak ok. InsyaAllah.

Apa2 pun kita kena form group pembeli dan kalau ada apa2 berlaku, kita kena bersatu. thumbup.gif
Ct lara P
post May 5 2019, 05:36 PM

New Member
*
Probation
3 posts

Joined: Apr 2019
QUOTE(celicaizpower @ May 5 2019, 04:57 PM)
TH pakai Strata, maksudnya Tanah tu shared by 2 owners.

DS pakai Individual title, maksudnya owner 1 orang aje.

Kalau tang extend nih bukan tak boleh, boleh aje cuma kena tunggu lepas form JMB/JMC iaitu lepas 2 tahun. sebab semua orang kena agree yang allow untuk renovate, Sebelum 2 tahun tu cuma boleh tambah awning kat belakang aje.

Berdasarkan pengalaman saya, JMB/JMC akan ok aje untuk renovate lepas freeze period.
Cybersouth is by 2 developers MCT and LBS.

MCT Project starts with CASA XXXXXX

LBS project is Malay Reserved Land and starts with KITA XXXXXX
*
Daus_Ishak P
post May 11 2019, 02:32 AM

New Member
*
Probation
4 posts

Joined: May 2019
QUOTE(celicaizpower @ Dec 27 2018, 02:51 PM)
Kita Bayu @ CyberSouth Township!

[attachmentid=10147753]

Property Details:

Name: Kita Bayu @ CyberSouth
Address: CyberSouth, Dengkil, Selangor
Land Type: Malay Reserve
Land Tenure: 99 Years Leasehold
Completion: November 2022 (Targetted)
Type: Double Story Terrace & Townhouse
Double Story Land Area: 20 x 60 (4 bedrooms & 3 baths)
Townhouse Land Area: 22 x 75 (3 bedrooms & 2 baths)
Land Area: 633 acres
Developer: LBS BINA GROUP BERHAD (518482-H)
Web: http://lbs.com.my/township/kita-lbs-cybersouth/

Other Details:

Accessibility:
- Putrajaya-cyberjaya expressway via elite highway
- Maju expressway (mex)
- South klang valley expressway (skve)
- North klang valley expressway (nkve)
- Damansara-puchong highway (ldp)
- Jalan dengkil-banting

Double Story Terrace Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Townhouse Design and Details:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «


Owners List:
1. celicaizpower (DS)
2. deadmeat (TH)
3. myex03s (DS)
4. h_e_jan (DS)
5. exrienz
6. yuzaidie9 (TH)
7. tokmie (TH)
8. RazakS91 (DS)
9. lochoe (DS)
10. selfdz87 (TH)
11. Kitabayu (DS)
12. yuzaidie9 (TH)
13. Anaqitu (DS)
14. adzim25 (TH)
15. zahhidhassan (DS)
16.
17. asmadini
18. amerz (TH)
19. AzwanEzli
20. kagamistar (DS)
21. wmsukri
22. Ct lara (DS)
23. Daus_Ishak (DS)
24.
25.

*Tag me to add your name here in the owners list
*

14 Pages « < 3 4 5 6 7 > » Top
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0466sec    1.42    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 13th December 2019 - 04:39 PM