Welcome Guest ( Log In | Register )


9 Pages « < 5 6 7 8 9 >Bottom
Bump Topic Add Reply RSS Feed New Topic New Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> KITA BAYU @ CyberSouth Township (Ver 1), Owners Thread, Come!!

views
     
rzl.j
post May 18 2019, 04:59 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 58

Joined: Oct 2015
From: Kepulauan Carribean, El Johore Lama


QUOTE(Kamek_kitak @ May 18 2019, 03:45 PM)
Yup:::kita harmoni..nak book kita bayu tp kena masuk waiting list..sbb semua lot cun dh abis.tngal 1 unit je smlm..tp tu la bab strata title tu jd konpius..so sblm 2 tahun tu mmg bley tgk je ke tanah yg luas kt blkg tu😰
*
Lot berapa bro? Boleh buat guling guling jela dekat tanah luas tu. Haha
khrlbenjamin P
post May 19 2019, 02:43 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 1

Joined: May 2019


Salam admin, boleh add sy juga? DS
ariffmuhammad P
post May 19 2019, 10:43 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 2

Joined: May 2019
QUOTE(rzl.j @ May 18 2019, 03:25 PM)
DS 20x65 juga ke? Aah ada tengok juga, projek ni title as landed strata. Nak buat renovation or extension kena dapatkan approval dari management dulu.
*
wlaupn dh lepas 2 tahun still kne mintk approvl dr mnagement jgk.ke?
mfbin8 P
post May 20 2019, 06:04 AM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 1

Joined: May 2019
Please add me in also.. Loan approved.. Utk DS kita bayu.. RT254..
Kamek_kitak P
post May 22 2019, 03:38 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 3

Joined: May 2019
QUOTE(rzl.j @ May 18 2019, 04:59 PM)
Lot berapa bro? Boleh buat guling guling jela dekat tanah luas tu. Haha
*
Haha..KH639..berbaloi kah ni.🤔
rzl.j
post May 23 2019, 02:48 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 58

Joined: Oct 2015
From: Kepulauan Carribean, El Johore Lama


QUOTE(Kamek_kitak @ May 22 2019, 03:38 PM)
Haha..KH639..berbaloi kah ni.🤔
*
Oh belakang rumah je. Saya KH646. Berbaloi niii
askmelsufian P
post May 23 2019, 11:56 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 3

Joined: May 2019


Salam
Baru hari ni sign dgn bank. Townhouse 2nd phase
julius_ronin P
post May 24 2019, 05:40 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 1

Joined: May 2019


QUOTE(celicaizpower @ Mar 11 2019, 04:03 PM)
owh ok... baru tahu... tu hari tengok macam semua dah ada sticker... hahahahah
*
Hai bro. Saya baru sign SNP minggu lepas. DS Kita Bayu. Minta tlg add saya dlm grup wasap. Saya da pm. Trm ksh.
Adzrai92 P
post May 25 2019, 12:36 AM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 3

Joined: May 2019


QUOTE(celicaizpower @ May 18 2019, 12:24 AM)
Hi bro, congrats on your purchase!!... saya one of the early birds, progressive payment saya start on 5th June 2019.

Btw, saya dah add nama bro dalam owners list, kalau nak join wasap group... sila DM saya your mobile number smile.gif
*
Hai nak tanya progressive payment punya schedule. Membebankan tak?
Rudd
post May 25 2019, 11:00 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,080

Joined: Jul 2010

QUOTE(Miminapis @ Mar 31 2019, 12:13 AM)
Tuan tanah, minta maaf. Walaupun loan dah approved n kami dah sign LO bank dgn RHB hari tu, akhirnya kami terpaksa withdraw. 😅 atas sebab2 tertentu - antaranya tawaran semasa HOC di KLCC hari tu juga. 🤭 Now dah bertukar ke Serene Heights, Bangi. Dah sign LO baru juga dgn RHB.

Nanti buat housewarming jgn lupa ajak ye.
*
RHB tak caj ape2 ke bos? Cancel lepas sign LO?
TScelicaizpower
post May 26 2019, 12:43 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(khrlbenjamin @ May 19 2019, 02:43 PM)
Salam admin, boleh add sy juga? DS
*
Hi Bro, welcome to the community dah add kat front page. Kalau nak join wasap group, minta DM saya nombor mobile dan nama skali.

QUOTE(ariffmuhammad @ May 19 2019, 10:43 PM)
wlaupn dh lepas 2 tahun still kne mintk approvl dr mnagement jgk.ke?
*
lepas 2 tahun baru leh form JMB or JMC, kat sana nanti kena buat request dan kalau semua approve then baru leh buat reno kat bahagian luar... jadi adalah sangat penting siapa yang kita vote nanti. kalau salah vote, sengal la jadinya... hahahahah

QUOTE(mfbin8 @ May 20 2019, 06:04 AM)
Please add me in also.. Loan approved.. Utk DS kita bayu.. RT254..
*
Hi Bro, welcome to the community dah add kat front page. Kalau nak join wasap group, minta DM saya nombor mobile dan nama skali.

QUOTE(askmelsufian @ May 23 2019, 11:56 PM)
Salam
Baru hari ni sign dgn bank. Townhouse 2nd phase
*
Hi Bro, welcome to the community dah add kat front page. Kalau nak join wasap group, minta DM saya nombor mobile dan nama skali.

QUOTE(julius_ronin @ May 24 2019, 05:40 PM)
Hai bro. Saya baru sign SNP minggu lepas. DS Kita Bayu. Minta tlg add saya dlm grup wasap. Saya da pm. Trm ksh.
*
Hi Bro, welcome to the community dah add kat front page. nanti saya add kat wasap

TScelicaizpower
post May 26 2019, 12:44 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Adzrai92 @ May 25 2019, 12:36 AM)
Hai nak tanya progressive payment punya schedule. Membebankan tak?
*
tak sangat dia tengok stages... saya suggest bro tanye Agent, sbb depa ada listing dan berapa RM kena bayar untuk setiap stage.
Adzrai92 P
post May 26 2019, 05:30 AM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 3

Joined: May 2019


QUOTE(celicaizpower @ May 26 2019, 12:44 AM)
tak sangat dia tengok stages... saya suggest bro tanye Agent, sbb depa ada listing dan berapa RM kena bayar untuk setiap stage.
*
Okay sy dah tanye agent dan pihak bank. Dekat2 last stage kena bayar hampir 2k lebih. Nak bayar sewa rumah lagikan. Mampuih la.
Btw, 5 june u dah kena start bayar, maknenye developer dah siap pilling work la?
TScelicaizpower
post May 26 2019, 09:59 AM

Race : ☐ Malay ☐ Chinese ☐ India ☑ /k/tard
******
Group: Senior Member
Posts: 1,152

Joined: Jan 2009
From: No 1, Moon of Earth, Milky Way Galaxy, Universe #1



QUOTE(Adzrai92 @ May 26 2019, 05:30 AM)
Okay sy dah tanye agent dan pihak bank. Dekat2 last stage kena bayar hampir 2k lebih. Nak bayar sewa rumah lagikan. Mampuih la.
Btw, 5 june u dah kena start bayar, maknenye developer dah siap pilling work la?
*
dapat kunci baru mula bayaran 2k (tapi dapat kunci pun kena test rumah dulu sebelum masuk). sebelum dapat kunci bayaran sket2 aje.

yup 5th june adalah 1st payment saya, tapi 2 ratus lebey aje, sbb depa dah mula buat piling.
reef_d
post May 28 2019, 03:36 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 264

Joined: Jan 2003
From: Putrajaya



Salam bros..
Baru sign utk TH ahad lepas.. RB23A.

TS i have PMed you my phone number.
wmsukri P
post May 29 2019, 02:29 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 4

Joined: May 2019
AlhamdulilAllah..baru sahaja siap sign document with lawyer for TH..harap semua berjalan dgn lancar until house finish
thecaterpillar
post May 29 2019, 02:51 PM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,317

Joined: Dec 2007
hi all purchasers, i'm curious why u choose to purchase this property which is on malay reserved land? wouldnt it limit potential price gain in future when u decide to sell it? and won't it be more difficult to dispose it with limited demand?

price range doesn't seem to have much advantage.. so just wondering. hope u guys can shed some light on this. smile.gif
wmsukri P
post May 30 2019, 09:17 AM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 4

Joined: May 2019
QUOTE(thecaterpillar @ May 29 2019, 02:51 PM)
hi all purchasers, i'm curious why u choose to purchase this property which is on malay reserved land? wouldnt it limit potential price gain in future when u decide to sell it? and won't it be more difficult to dispose it with limited demand?

price range doesn't seem to have much advantage.. so just wondering. hope u guys can shed some light on this. smile.gif
*
I bought it because its near to my work place..took about 15min only without heavy trafic(work at upm near hospital serdang)
Adzrai92 P
post May 30 2019, 12:02 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 3

Joined: May 2019


QUOTE(thecaterpillar @ May 29 2019, 02:51 PM)
hi all purchasers, i'm curious why u choose to purchase this property which is on malay reserved land? wouldnt it limit potential price gain in future when u decide to sell it? and won't it be more difficult to dispose it with limited demand?

price range doesn't seem to have much advantage.. so just wondering. hope u guys can shed some light on this. smile.gif
*
Bagus kita beli tanah rizab melayu ni. Tak banyak developer yang berani membangunkan kawasan rizab melayu sebab katanya kuasa beli orang melayu rendah (tak mampu). Mereka takut tak laku. Bila kita tunjukkan kuasa beli orang melayu ni tinggi, lepasni banyak developer macam LBS berani untuk membangunkan kawasan rizab melayu. so takdelah rizab melayu ni jadi tanah kelas kedua atau ketiga selamanya.

Kienatodt P
post May 30 2019, 04:16 PM

New Member
*
Group: Probation
Posts: 1

Joined: May 2019
Hi...
I will be part of kita bayu DS owner.. dpt rumah mengadap taman yg tgh2 tu.. previous buyer loan failed.. am i lucky? 😬
Btw, I just signed LO from Maybank this morning even the bank agent silap calculate total amount loan.. ter "short" rm300. Later need to pay this 😔 huhu..

Nt add me n partner to whattsap group ya admin..nak tau latest update..
Tq

9 Pages « < 5 6 7 8 9 >Top


Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0794sec    4.07    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th June 2019 - 02:33 PM