Welcome Guest ( Log In | Register )


Bump Topic Add Reply RSS Feed New Topic New Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> AMP/WOOFER INSTALLATION, NEARBY PUCHONG

views
     
TS Zxuan
post Nov 26 2018, 09:38 AM, updated 5 months ago

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 76

Joined: Jul 2008


I'm going to install woofer and amp to my current drive, any good place/workshop recommended in order to get it installed?
I have bought the amp and woofer unit, just to carry out the installation.

My AMP is JBL GX-A3001, was quoted by one shop to use hi-low converter which I don't think so which the amp can be equipped with both low/high inputs, any suggestion for this?

Preferable nearby Puchong area, not too far from it.
naveenkalai7
post Nov 27 2018, 02:02 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 5

Joined: May 2015


can try Start S signature at bandar puteri bro.. also got another shop Lucky Star same row i guess..

Hi\Low converter needed if your headunit do not have RCA output..
ahchun
post Nov 27 2018, 02:05 PM

MiddleAge
*****
Group: Senior Member
Posts: 856

Joined: Jan 2003
From: HeRe
QUOTE(Zxuan @ Nov 26 2018, 09:38 AM)
I'm going to install woofer and amp to my current drive, any good place/workshop recommended in order to get it installed?
I have bought the amp and woofer unit, just to carry out the installation.

My AMP is JBL GX-A3001, was quoted by one shop to use hi-low converter which I don't think so which the amp can be equipped with both low/high inputs, any suggestion for this?

Preferable nearby Puchong area, not too far from it.
*
if really need to use HILo conv, get a really good one
else u will hear alot of noise or aeroplane noise

or upgrade your HU
TS Zxuan
post Nov 27 2018, 05:31 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 76

Joined: Jul 2008


QUOTE(naveenkalai7 @ Nov 27 2018, 02:02 PM)
can try Start S signature at bandar puteri bro.. also got another shop Lucky Star same row i guess..

Hi\Low converter needed if your headunit do not have RCA output..
*
That's that Star S given the comment.

THe thing is, my amp is equipped with both high and low level input, I assume even though the HU provide only high output, my amp can handle it?
TS Zxuan
post Nov 27 2018, 05:32 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 76

Joined: Jul 2008


QUOTE(ahchun @ Nov 27 2018, 02:05 PM)
if really need to use HILo conv, get a really good one
else u will hear alot of noise or aeroplane noise

or upgrade your HU
*
Not plan to upgrade the HU at this moment.
THe thing is, my amp is equipped with both high and low level input, I assume even though the HU provide only high output, my amp can handle it?
ahchun
post Nov 28 2018, 08:39 AM

MiddleAge
*****
Group: Senior Member
Posts: 856

Joined: Jan 2003
From: HeRe
QUOTE(Zxuan @ Nov 27 2018, 05:32 PM)
Not plan to upgrade the HU at this moment.
THe thing is, my amp is equipped with both high and low level input, I assume even though the HU provide only high output, my amp can handle it?
*
i also bought the amp with hilo input
the sound come out from that input still will have some noise
not sure of my grounding not good or the cross talk between power and speaker wire

but then i redo everything and upgrade my HU. no more noise.
so i am not sure if the wiring problem or HILO pair with old HU problem
naveenkalai7
post Dec 4 2018, 05:09 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 5

Joined: May 2015


QUOTE(Zxuan @ Nov 27 2018, 05:31 PM)
That's that Star S given the comment.

THe thing is, my amp is equipped with both high and low level input, I assume even though the HU provide only high output, my amp can handle it?
*
this one not sure bro.. sweat.gif
craziechild
post Dec 7 2018, 05:20 PM

ICE HiFi Fanatic!
*****
Group: Senior Member
Posts: 721

Joined: Mar 2006
From: Malaysia | Singapore


hi lo module issue on the noise...

and if your amp offers hi input... it will be able to handle hi input...

unless you poke the wrong holes on the connections...
Corsair0418
post Mar 28 2019, 09:22 AM

24K KARAT MAGIC
****
Group: Senior Member
Posts: 527

Joined: Nov 2012



wrongly posted

This post has been edited by Corsair0418: Mar 28 2019, 09:23 AM
voscar
post Apr 6 2019, 12:50 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 430

Joined: Dec 2005
QUOTE(ahchun @ Nov 27 2018, 02:05 PM)
if really need to use HILo conv, get a really good one
else u will hear alot of noise or aeroplane noise

or upgrade your HU
*
Hi, can recommend good HiLo converter? Want to get one for my home audio subwoofer which only accepts low RCA input. thanks.
ahchun
post Apr 8 2019, 08:35 AM

MiddleAge
*****
Group: Senior Member
Posts: 856

Joined: Jan 2003
From: HeRe
QUOTE(voscar @ Apr 6 2019, 12:50 PM)
Hi, can recommend good HiLo converter? Want to get one for my home audio subwoofer which only accepts low RCA input. thanks.
*
Sorry I never do survey on that. That is why I opt for amp with Hilo input. Easier for me



Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0782sec    3.52    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 22nd April 2019 - 06:52 PM