Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> EcoMajestic @ Semenyih (VERSION 18)(HUAT version!), 4 Precints VP-ed... more to come...

views
     
tky1993
post Mar 2 2018, 01:30 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(New Klang @ Mar 2 2018, 12:26 PM)
Anyone going to CapGohMeh in EM tonight?  Throwing mandarin oranges into the swan lake?
*
Em going to clean up the mess later? tongue.gif
tky1993
post Mar 4 2018, 05:36 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(jorakman @ Mar 3 2018, 03:23 PM)
Hi.

Can i know any owner who has move in?

I saw some forum talking about the air pollution issue at the Eco Majestic.

Can i know is there any air pollution issue (bad air smell)? Since the project near to industrial area.

Currently looking at Cradleton.

Thanks
*
Ppl tend to exaggerate things in forum lol
tky1993
post Apr 21 2018, 12:33 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
Why like so little ppl moving in cradleton and tenderfields after Vped for 1 year

Everytime passby at night many unit no lights on.. or jus wan to save electric bill
tky1993
post Apr 22 2018, 11:34 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(Diver Lim @ Apr 21 2018, 01:05 PM)
Just wonder how little is little?
What's the moved in houses you know or you see?

Within one year from VP, curious to know what's your expectations to call many.
*
Yesterday evening go in keypoh again after doing some grocer in tesco. Merely judging from outside seems like one row only 2-3 houses occupied.

Not sure wad move in rate is considered decent coz I never move into a new township like this before. Are u staying there yourself?
tky1993
post Apr 26 2018, 01:47 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(propertyowner @ Apr 25 2018, 11:34 PM)
[TIDAK SEINDAH PINTU GERBANG IMPIAN]

Ada orang cakap, beli property, tak mungkin rugi. Rumah makin mahal, tanah makin skit, sure harga naik. Sementara tunggu nak jual, dapat untung ratus ribu, boleh sewakan dulu biar dapat positif Cash Flow dalam seribu dua. Ahh.. Senang je game plan, tak yah belajar lama-lama, takyah beli buku, takyah attend seminar, takyah tanya kengkawan. Takde duit? Boleh wat loan ma, belasah je lah beli.. Apa susah?

Selepas 3 tahun, rumah dibeli pun siap. Nun jauh di Semenyih sana. Beli masa launching, harga dalam RM600k. Mahal skit pon takpe, ini kawasan elite, landscape pakai pokok spesis pupus, laman dia besar, rumput dia hijau cun.

Cuma masalahnya selepas 6 bulan VP, orang pakat nak jual, mengharap harga jadi RM800k, tapi ada je orang letak harga RM500k. Desperate seller katanya. Warchest tak kuat. Maunya tak, bulan-bulan nak kena bayar installment dekat-dekat RM3000, situ orang nak sewa dalam RM1000 ja, pandai kecek, dapat RM900 sebulan. Bleeding tak hengat RM2000 sebulan. Daripada mati kering, baik let go below market value.

Bila ditanya, apa plan ko sebenarnya beli rumah hujung dunia ni? Ko kan kerja kat KL. Takkan nak redah jem 2 jam tetiap hari? Dah la jauh, harga pon mahal. Apa cita?

Dia jawab, sebenarnya dulu aku beli sebab nama project bombastic, cam omputih, ada class, pastu pintu gerbang dia nampak besar gah, nampak mahal. 😅

PS: Abam cadangkan dia wat renovation kat pintu gerbang tu, tambah partition, wat sewa ikut kapla. 😜

THE END.
.
______________________________________________________
.
Ada dapat pengajaran tak yang anda dapat dari perkongsian saudara Syamzari ni? Bagi saya :
.
1. Semua orang boleh plan nak flip pelbagai sebelum hartanah tu siap. Tapi realiti belum tentu seindah perancangan.
.
2. Tahukah anda, ada pemaju hari ni menjual hartanah mereka pada tahun 2018 lebih murah berbanding pada tahun 2015? Bila buat produk yang salah, dijual pada harga yang salah, mereka tiada pilihan untuk clear stok. Klien FAR Capital skrg, ada yang beli hartanah pada harga pemaju lebih murah berbanding harga 4 tahun lepas.
.
3. Dalam kes diatas, abam-gerbang ni beli RM600k,tapi ada kemungkinan pemaju akan terdesak jual pada harga lama. Lebih teruk kalau pemaju jual murah berbanding harga pembelian beliau.  Pemaju boleh offer RM0 bayaran muka, dan tak perlu keluar modal. Kalau kita nak jual subsale, harga yang sama, pembeli kena standby modal 15% dari harga jualan, tapi kalau mereka beli dari pemaju, mungkin keluar modal RM1000 sehaja. Agak agak bakal pembeli lebih suka keluarkan RM60,000 modal nak beli dari anda, atau modal RM1000 beli terus dari pemaju?
.
Saya selalu sarankan, yang kita patut beli rumah idaman lepas umur dah 35 tahun. Dan hartanah yang perfect bagi kita, bukan hartanah yang gerbangnya cantik, tapi hartanah yang boleh penuhi semua ciri berikut :
.
- Dijual pada harga tidak rugi.
.
- Boleh disewakan tanpa rugi atau negative cashflow sikit pun takpe.
.
- Kita sanggup duduk rumah tu kalau tak dapat disewakan atau dijual.
.
Bila kita beli hartanah yang boleh jual + boleh sewa + boleh duduk, kita takkan terdesak sebab kita ada banyak pilihan. Kalau tersalah beli macam "abang-gerbang", beliau tiada pilihan melainkan duduk di sana sehinggalah  harga naik.
.
Shared by Faizul Ridzuan.
*
rumah makin banyak, tanah makin kurang
yang naik harga cam roket itu tanah la... bukan rumah
tky1993
post Apr 26 2018, 10:49 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(propertyowner @ Apr 26 2018, 09:04 AM)
That's not a key message at all from his article..
*
Last time ecoworld acquired the land in beranang for less than 500k/acres only now cincai land price 200-300%. That is only a few years back.

Wad I mean is all these buyers bodo2 flock in and invest without thinking too much. Ppl buy I also buy mindset... eventually who is the biggest winner... the developer. One of my fren bought a unit in txxxerfields until now havent move in cuz no money renovate the house. Buy such a big house and left empty for a year already.

What if this money invested in 1-2 acre of land in broga few years ago the outcome would be so much different.
tky1993
post Apr 26 2018, 11:25 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(samkps @ Apr 26 2018, 11:06 AM)
Regardless land or house, paper gain is there.. But who is going to buy from you in actual transaction, let say a piece of land that is already 200 - 300% increase?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*
If buy a house leave it empty for a year and only gaining peanuts on paper is not any better wo.
Invest in land/house also need to have patience.

Land got price no demand
House got demand no price

I buy house but I dont put too high hopes on it... I couldnt care less if the price go up or down.. my priority is buy for own stay

tky1993
post Apr 26 2018, 12:53 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(samkps @ Apr 26 2018, 12:31 PM)
Setia is building a neighbourhood mall here.. Way bigger than this contena..  EW plan do it but only do it one by one to test market.. That's why it is slow..

EA Project manager VIP, always have right to use money test this and test that first..  biggrin.gif  biggrin.gif
*
Vip? Big boss son?
tky1993
post May 15 2018, 12:31 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(AskarPerang @ May 14 2018, 11:55 PM)
Lelong unit: http://www.lelongtips.com.my/search/Jalan%...?state=selangor

No idea is cheap or still expensive.
*
which precint is this? tenderfields?

lelong but not cheap
tky1993
post Oct 2 2018, 12:25 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(samkps @ Oct 1 2018, 01:13 PM)
Thanks for sharing..

Perhaps I include some calculation example:

Scenario 1: Before Help2Own

Unit cost: RM 800,000
5% down payment: RM 40,000
1% introducer fee: RM 8,000
5% discount from developer:RM 40,000
90% bank loan: RM 720,000

Net paid by purchaser (exclude interest): RM 40,000 - RM 8,000 (assume introducer is family member) + RM 720,000 = RM 752,000
Scenario 2: After Help2Own

Unit cost: RM 850,000 (increase from RM 800,000)
5% down payment: RM 42,500
5% discount from developer: RM 42,500
70% of bank loan: RM 595,000
[20% of developer loan: RM 170,000; 7% discount from developer loan: RM 59,500]
[Net developer loan: RM 170,000 - RM 59,500 = RM  RM 110,500]

Net paid by purchaser (exclude interest): RM 42,500 + RM 595,000 + RM 110,500 = RM 748,000
As you can see, for both scenario (1) and (2), the net paid by the purchaser are about similar. Remember the first 5 years, one need to pay the bank and developer every month, double commitment woh...  sweat.gif  In this example, only assume the developer raise RM 50,000. How about they increase RM 60,000 instead?

The good thing is if the purchaser only entitle to borrow RM 600,000, he/she can proceed for second scenario. For first scenario, loan will be rejected.
*
Can forsee many lelong units coming in this 5 years

tky1993
post Nov 22 2018, 11:40 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
Simple. Buy in semenyih then look for job in kajang/semenyih area. Buy in setia alam then look for job around you. Why die die must find job in KL, only KL job can offer higher salary? That only proof how incompetence you are
tky1993
post Nov 29 2018, 09:04 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(propertyowner @ Nov 29 2018, 08:52 AM)
From your attached pic,
Just Imagine without the nice guard house, it looks totally rubbish.

800 units and what makes major difference is only pool and inside unit tiles (about RM 8k for 800 sqft).
*
Some of the owners busy posting their new keys in social platforms last week. Seems very happy with their new home. Manatau kena potong kawkaw still didnt realized yet.
tky1993
post Nov 30 2018, 01:45 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(bearbearwong @ Nov 30 2018, 12:42 PM)
haihhh poor youngsters and hard core believers  of the project of EH & EM, many youngster like only have one or 2 time chance to purchase... haihh...

other here are seniors can buy multiple and ready bought multiple for investment
*
There must be a reason why the youngsters are hardcore believers of EM/EH instead of GVH despite of many downsides which u have mentioned.

Why they didnt buy gvh?
tky1993
post Dec 3 2018, 11:32 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(mascot_lim @ Dec 3 2018, 11:25 AM)
Any one knows the details of EW's HOPE scheme? just wonder how it works? is it similar to the H2O?
*
#hopeforit
#bestyettocome



tky1993
post Dec 14 2018, 02:57 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 425

Joined: Mar 2013
QUOTE(doxb.tm @ Dec 14 2018, 11:36 AM)
Terrible ... intercom to my unit has stopped functioning for a month now and issue still pending as EWRC waiting for contractor to investigate! All my courier service are not able to deliver bcoz security thought  no one at home.
*
Which precint are you in? Does all the precint having the same intercom feature

 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.1322sec    1.08    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 18th July 2019 - 02:40 AM