Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Unifi Lite 10Mbps Brotherhood -- v3.0 --, Bye Streamyx, you won't be missed (Unifi)

chickenducksoup
post Yesterday, 11:23 PM

I'm so GAY
******
Group: Senior Member
Posts: 1,283

Joined: Jan 2003
From: utopia
QUOTE(kevyeoh @ Aug 18 2017, 10:00 PM)
From early discussion... I read... if landed house... fiber... if condos.. could be copper also... so the answer to your question is both... it depends... smile.gif
*
how to know they using fiber or copper ?
from the modem they giving us ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
archonixm
post Yesterday, 11:59 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 679

Joined: Jan 2003
From: Prontera's Inn


QUOTE(chickenducksoup @ Aug 18 2017, 11:23 PM)
how to know they using fiber or copper ?
from the modem they giving us ?
*
Yes, from modem, generally if you have built in fiber optic in condo, you will have wall port with sign of warning(like cd-rom disc sticker), because of the laser light they used.

If on landed, they will install white box outside of your house(on your external wall), i think its call FDU or something. You won't have this if its copper.

Vdsl is just like Streamyx on steroid. Faster, but technology and physical appearance is exactly the same.

This post has been edited by archonixm: Today, 01:40 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
archonixm
post Today, 12:02 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 679

Joined: Jan 2003
From: Prontera's Inn


QUOTE(zeronehza @ Aug 18 2017, 09:38 PM)
i wish knew someone internal to change the mode to fast...  hmm.gif
ask tm 100/livechat sure they dun have any idea.. this is technical part only.
*

Oh, you have the same problem? bangwall.gif

Don't think they will understand.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
archonixm
post Today, 12:02 AM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 679

Joined: Jan 2003
From: Prontera's Inn


QUOTE(JohnLai @ Aug 18 2017, 04:20 PM)
Well....easiest method is for archonixm to check his modem/router vdsl SNR and attenuation....

Generally, fastpath worst case latency is limited to 2ms.

Interleaving worst case latency with max 16 DMT Symbol = 256ms  shocking.gif
*
LOL, 256 = worst then 56k already.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
archonixm
post Today, 12:13 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 679

Joined: Jan 2003
From: Prontera's Inn


QUOTE(JohnLai @ Aug 18 2017, 04:20 PM)
Well....easiest method is for archonixm to check his modem/router vdsl SNR and attenuation....

Generally, fastpath worst case latency is limited to 2ms.

Interleaving worst case latency with max 16 DMT Symbol = 256ms  shocking.gif
*
This is my stats for DSL. I think should be okay rite?


Attached thumbnail(s)
Attached Image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
JohnLai
post Today, 12:21 PM

Skeptical Cat
******
Group: Senior Member
Posts: 1,182

Joined: Apr 2006

QUOTE(archonixm @ Aug 19 2017, 12:13 PM)
This is my stats for DSL. I think should be okay rite?
*
Based on the stats......you have 11.46ms downstream and 4.16ms upstream latency AS OF the time the statistics was prepared.

Total roundtrip latency caused by interleaving = 11.46 + 4.16 = 15.62ms.

So......you know lah...... console.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
archonixm
post Today, 12:46 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 679

Joined: Jan 2003
From: Prontera's Inn


QUOTE(JohnLai @ Aug 19 2017, 12:21 PM)
Based on the stats......you have 11.46ms downstream and 4.16ms upstream latency AS OF the time the statistics was prepared.

Total roundtrip latency caused by interleaving = 11.46 + 4.16 = 15.62ms.

So......you know lah...... console.gif
*
I mean...should be ok for fast mode rite.. stupid TM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
AjkR06
post Today, 12:48 PM

that's me
******
Group: Senior Member
Posts: 1,325

Joined: Oct 2006
From: ugly kingdom



QUOTE(archonixm @ Aug 19 2017, 12:13 PM)
This is my stats for DSL. I think should be okay rite?
*
Do you live in apartment/condo? Your stats looks good.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
archonixm
post Today, 01:38 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 679

Joined: Jan 2003
From: Prontera's Inn


QUOTE(AjkR06 @ Aug 19 2017, 12:48 PM)
Do you live in apartment/condo? Your stats looks good.
*
Yes, apartment/condo. Stats looks good but only interleaved mode giving me problem
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ryan19
post Today, 03:49 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 55

Joined: Aug 2008
Damn my area doesn't support more than 2mb.

Just emailed to TM Point Technical team to get the copper cable change for better speed to 10mb.

Hopefully, there's good news.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
AjkR06
post Today, 05:19 PM

that's me
******
Group: Senior Member
Posts: 1,325

Joined: Oct 2006
From: ugly kingdom



QUOTE(archonixm @ Aug 19 2017, 01:38 PM)
Yes, apartment/condo. Stats looks good but only interleaved mode giving me problem
*
Mine is much more worst than you. They set the interleave depth to 64 for download which makes my ping not less than 30ms. With such high speed cap at the DSLAM, you still managed to get 0 in CRC errors. My stats shows around 30++ CRC errors in 6 days connection uptime. BTW, I'm still using streamyx 8mbps. There's no unifi lite here (should I say only my taman as well as other three taman are abandoned by tm in their 2016 sub urban broadband project in my area). dry.gif

Attached Image
user posted image


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
twL
post Today, 05:51 PM

Photographer
******
Group: Senior Member
Posts: 1,067

Joined: Jun 2008
From: Damansara


QUOTE(Ryan19 @ Aug 19 2017, 03:49 PM)
Damn my area doesn't support more than 2mb.

Just emailed to TM Point Technical team to get the copper cable change for better speed to 10mb.

Hopefully, there's good news.
*
My address only supported 1mbps streamyx, so since last year august i keep complaint to MCMC and TM keep answer me my address do not hv Unifi due to technical issue and they r not planning to setup Unifi at my address (actually unifi already available at my taman 2 years ago), so last email on this February is they asked me to check again on next year, as they hv already purpose to their committee, need to wait approval from committee and jkr etc. At the time digi offer Infinite 150 at unlimited quota, so i already didnt care about Unifi again.

Last Saturday i saw Unifi booth outside my entrance, i saw some houses which is on next road already hv incomplete fibre optic on the pole, but behind my house don hv it, on this week, alteady saw the fibre optic with white box on the pole, now waiting for them to lay the fibre optic to underground. I noy sure is it because of my complaint to MCMC really help, but this is a big surprise from TM to me. smile.gif


Attached thumbnail(s)
Attached Image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ckmwpy0370
post Today, 06:21 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 932

Joined: May 2016
QUOTE(twL @ Aug 19 2017, 05:51 PM)
My address only supported 1mbps streamyx, so since last year august i keep complaint to MCMC and TM keep answer me my address do not hv Unifi due to technical issue and they r not planning to setup Unifi at my address (actually unifi already available at my taman 2 years ago), so last email on this February is they asked me to check again on next year, as they hv already purpose to their committee, need to wait approval from committee and jkr etc. At the time digi offer Infinite 150 at unlimited quota, so i already didnt care about Unifi again.

Last Saturday i saw Unifi booth outside my entrance, i saw some houses which is on next road already hv incomplete fibre optic on the pole, but behind my house don hv it, on this week, alteady saw the fibre optic with white box on the pole, now waiting for them to lay the fibre optic to underground. I noy sure is it because of my complaint to MCMC really help, but this is a big surprise from TM to me. smile.gif
*
good news.
this is due to ur Taman TM exchange area need to upgrade support fiber unifi that usually take time of processing at TM management level approval.




User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
twL
post Today, 06:39 PM

Photographer
******
Group: Senior Member
Posts: 1,067

Joined: Jun 2008
From: Damansara


QUOTE(Ckmwpy0370 @ Aug 19 2017, 06:21 PM)
good news.
this is due to ur Taman TM exchange area need to upgrade support fiber unifi  that usually take time of processing at TM management level approval.
*
I also not sure y got this good news, as previously they said my taman hv low demand on Unifi, so they do not plan to lay fibre optic to my address after they hv "trial" demand on part of other houses.

Btw, there hv new factory n houses surrounding me which is almost complete, maybe they jz want to do it in 1 shot? Don care, as long as got Unifi, it is enough for me d. Last time i direct visit to Unifi development department, a guy said they didnt plan to set Unifi at my address, if I cant wait, then jz move house. -.-
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
elmond
post Today, 08:06 PM

Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,629

Joined: Jul 2013
QUOTE(archonixm @ Aug 19 2017, 12:13 PM)
This is my stats for DSL. I think should be okay rite?
*
How to check this ? I'm only have Tm VDSL but and dlink 850l router
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
JohnLai
post Today, 09:12 PM

Skeptical Cat
******
Group: Senior Member
Posts: 1,182

Joined: Apr 2006

QUOTE(archonixm @ Aug 19 2017, 12:46 PM)
I mean...should be ok for fast mode rite.. stupid TM
*
Yes, your SNR is quite good. Please request TM to change it. Good luck..... console.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ckmwpy0370
post Today, 09:45 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 932

Joined: May 2016
QUOTE(JohnLai @ Aug 19 2017, 09:12 PM)
Yes, your SNR is quite good. Please request TM to change it. Good luck..... console.gif
*
Bro
Check with u, for what i understand
The higher the target SNR margin, the lower connection speed.
SNR Margin usually at 6dB to 9dB
But in SNR the higher dB is better
In this case the SNR Margin is high, should consider connection speed is not good right?



User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
JohnLai
post Today, 09:54 PM

Skeptical Cat
******
Group: Senior Member
Posts: 1,182

Joined: Apr 2006

QUOTE(Ckmwpy0370 @ Aug 19 2017, 09:45 PM)
Bro
Check with u, for what i understand
The higher the target SNR margin, the lower  connection speed.
SNR Margin usually at 6dB to 9dB
But in SNR the higher dB is better
In this case the SNR Margin is high, should consider connection speed is not good right?
*
Exactly edit: I misread your statement. But if you asked me......I say there are few manufacturers mislabel SNR as SNR Margin.....Asus being one of them... doh.gif

https://www.speedguide.net/faq/what-is-cons...-margin-snr-355

This post has been edited by JohnLai: Today, 09:57 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ckmwpy0370
post Today, 10:04 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 932

Joined: May 2016
QUOTE(JohnLai @ Aug 19 2017, 09:54 PM)
Exactly edit: I misread your statement. But if you asked me......I say there are few manufacturers mislabel SNR as SNR Margin.....Asus being one of them... doh.gif

https://www.speedguide.net/faq/what-is-cons...-margin-snr-355
*
bro
noted tx
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
nikzaim
post Today, 10:46 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 40

Joined: Jul 2011
hello gais can i ask RM129= without free calls mean theyll charge per min? do they remove my old home telephone house??

Edit:1 more thing is the internet unlimited quota?

This post has been edited by nikzaim: Today, 10:47 PM
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

21 Pages « < 19 20 21Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0738sec    5.03    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 19th August 2017 - 11:05 PM