Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ▒▓▒▓▒▓ M A L ★ Y S I A ▓▒▓▒▓▒, #TAANAHTUMPAHNYADARAHKU (National Team)

iconia17
post Oct 17 2017, 12:46 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 7

Joined: Nov 2012
again anti competition..

Kalau dunia corporate kalau satu company je dominate sbb die je yg ade access kepada satu resource (money , asset, manpower) company camni akan kena anti trust law. And kena save die punye main competitor dgn bail out ke or face heavy lawsuit. Law camni ada sbb xnk the whole competitive system crumble. Mcm microsoft penah bail out apple ms apple almost bankrap.

Salary cap should have been introduced. X realistik utk team lain challenge jdt. And bile ade team try challenge another kelantan case will happen. Ko nak compete for top honor so terpaksa pool semua resource kat gaji player instead of pembangunan akar umbi and facilities sbb market dah inflated. So positive development never happened.

Ckp senang sruh team spend wisely. Tp realistically fan negeri ni kalau team x menang liga or cup mmg attendance drop la. So catch 22 situation. Forced bayar gaji mahal or drop dead. Macam pulau pinang. Gamble dgn youth. Nyawa2 ikan. Almost drop balik liga bawah.

This post has been edited by iconia17: Oct 17 2017, 12:50 PM
aressandro10
post Oct 17 2017, 02:15 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 104

Joined: Jan 2010
With Malaysia's low ranking and non-competetiveness of the league, gebang team die famous serata dunia sebab menang liga berturut2 is obviously shallow and hollow..

But that do not in any way stops a person like him does it..
VCTec.h
post Oct 17 2017, 02:23 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 2

Joined: Sep 2017
Kahkahkah ini kelakar....

user posted image
sickx
post Oct 17 2017, 02:43 PM

:)
******
Group: Senior Member
Posts: 1,181

Joined: Dec 2005


biasa dah tu. bekas pemain-pemain selangor kebanyakannya dah awal-awal sembang pasal kontrak padahal piala malaysia masih peringkat group lagi. lepas tu pemain tu terus tak ada mood nak main piala malaysia.
gry
post Oct 17 2017, 03:09 PM

Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(toshio14 @ Oct 17 2017, 11:36 AM)
Mula2 aku fikir apa rules liga kita untok pemain yang contract nak habes ni, buleh kah terus nego secara terbuka dgn poasoble suitor dari team lain. Kat EPL kalau tak salah aku dgb kelab luar buleh start once contract dah tinggal 6 bulan (Bosman)

Tapi bila fikir membabitkan siapa dan team mana, aku padam kan saja pemikiran tu, sebab buang masa ja. Baek seterika baju tadika anak, ada gak faedah
*
HAhahah biasa la bro, time liga berjalan pun budak presiden kategori ubi dh kena tapping. Gaji offer mmg budak2 goyang.. realiti bola kita hari ni..

Contoh paling jelas matyo dulu highest paid di kelantan 19k tetiba dpt offer 80k.. 60k beza, dan start situlah bola dan gaji jadi gila. Players average pn nk 30k 40k lepas tu..

Xleh wat apa, hadap je la utk beberapa thn mendatang ni
stillriver80
post Oct 17 2017, 03:24 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Apr 2015
cadangan salary cap ni mmg aku setuju... sbb aku mmg rasa gaji pemain local kita ni mmg tak masuk akal.. tapi bila fikir balik kalau kita buat salary cap pun team boleh pusing ikut cara lain.. naikkan bonus kemenangan, bonus penampilan dsb... tapi mmg aku setuju kita buat salary cap mcm A-League.. sistem marquee player..

This post has been edited by stillriver80: Oct 17 2017, 03:25 PM
syazwan
post Oct 17 2017, 03:32 PM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 347

Joined: Nov 2004
From: Shah Alam, Malaysia


QUOTE(iconia17 @ Oct 17 2017, 12:46 PM)
again anti competition..

Kalau dunia corporate kalau satu company je dominate sbb die je yg ade access kepada satu resource (money , asset, manpower) company camni akan kena anti trust law. And kena save die punye main competitor dgn bail out ke or face heavy lawsuit. Law camni ada sbb xnk the  whole competitive system crumble. Mcm microsoft penah bail out apple ms apple almost bankrap.

Salary cap should have been introduced. X realistik utk team lain challenge jdt. And bile ade team try challenge another kelantan case will happen. Ko nak compete for top honor so terpaksa pool semua resource kat gaji player instead of pembangunan akar umbi and facilities sbb market dah inflated. So positive development never happened.

Ckp senang sruh team spend wisely. Tp realistically fan negeri ni kalau team x menang liga or cup mmg attendance drop la. So catch 22 situation. Forced bayar gaji mahal or drop dead. Macam pulau pinang. Gamble dgn youth. Nyawa2 ikan. Almost drop balik liga bawah.
*
Xslp aku dia kata jdt perlukan 180mils MYR to run the team next year.(including academy pny infra tk silap aku la)


QUOTE

https://www.ecofoot.fr/interview-iriondo-j-league/
J-League clubs budget is somewhere between USD 50 and 30 million, being ticket sales and sponsorship the major source of income. Top teams on J2 operate with a budget between 10 and 20 million. Generally clubs outsides the big cities such as Tokyo or Osaka are those who operate on the low-end budgets but the differences are not as big as they are in European leagues. To give the readers an idea of the economic dimension, J-League clubs income is not very far from that of German Second tier club.
Team mana yg actually fund dia lebih 50mils selain tuh erk dlm liga M.
Terlalu jauh sgt utk compete and tak da ROI

baik main 2nd div jer
toshio14
post Oct 17 2017, 05:30 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 684

Joined: Mar 2007
From: Malaysia


aku tak kesah pon dia sign sapa2, lantak pi lah dok tau dah modus operandi dia camana i.e. duit ialah sandaran utama untok naik kan pasukan (mai kat national hang tak buleh buat, baru hang tau langit tinggi rendah)
tapi have a little courtesy and professionalism lah, Piala Malaysia maseh berjalan
Kedah vs JDT kat final is a real possibility, so kira camana kalau hang dah tap up player Kedah sebelom tu (although I would not put this pass him i.e. doing this as something to kacau team lain)
kata nak jadi professional, tapi perangai bergurau2 ni macam tak professional pun, pi la bergurau2 dengan Rafizi nuunn kalau nak sangat gurau2

tu RM180 juta perlu untok run kelab negeri (negara?) dia season depan, sapa nak buleh lawan
team lain gaji pon ada yang sangkut
toshio14
post Oct 17 2017, 05:34 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 684

Joined: Mar 2007
From: Malaysia


QUOTE(gry @ Oct 17 2017, 03:09 PM)
HAhahah biasa la bro, time liga berjalan pun budak presiden kategori ubi dh kena tapping. Gaji offer mmg budak2 goyang.. realiti bola kita hari ni..

Contoh paling jelas matyo dulu highest paid di kelantan 19k tetiba dpt offer 80k.. 60k beza, dan start situlah bola dan gaji jadi gila. Players average pn nk 30k 40k lepas tu..

Xleh wat apa, hadap je la utk beberapa thn mendatang ni
*
yup, gaji memang main peranan. tambah pulak bila up beratus2 persen dari gaji sekarang, mau tak goyang
tapi macam tu ja la tahap dia, takkan tak nampak benda2 dok buat ni akan merosakkan persaingan liga
aku sedih tengok Kelantan, dulu main lawa woh
aku pernah sound member kepada member aku join main badminton
dok kata team local main tak best, bila tanya bila last tengok game local takleh nak jawab
aku sound cakap Kelantan main lawa nih, kalau tak tengok takyah la nak komen macam pandai2
nak keep up, end up jadi mis-management sebab nak compete ambek top player gaji tinggi

on a different note, aku tengok dua2 leg Piala Belia final (terima kaseh Astro, saya suka Astro bab2 ni)
Kedah walaupon menang, cara permainan tu tak nampak sangat
SSMP lebih (lebih banyak ni) impressive, cara permainan ada, vision semua ada
semoga budak2 ni akan menjadi pemain2 yang baek bila besar nanti
aressandro10
post Oct 17 2017, 09:47 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 104

Joined: Jan 2010
Aku rasa bukan setakat orang Malaysia.. negara luar pon kompom intai final piala belia tu...


gry
post Oct 17 2017, 09:52 PM

Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(aressandro10 @ Oct 17 2017, 09:47 PM)
Aku rasa bukan setakat orang Malaysia.. negara luar pon kompom intai final piala belia tu...
*
Hahahahaha..

Kalau betul la rumours 5 pemain bawah 22 thn join negara luar, rasanya habis la karier budak2 tu. Safawi rashid key players dgn tteam, skrg ni main jarang2 padahal budak ni bgus. Hazwan Bakri, senyap je thn ni, takpe asal masyukk..


me,me and me
post Yesterday, 12:45 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 150

Joined: Mar 2009
QUOTE(gry @ Oct 17 2017, 09:52 PM)
Hahahahaha..

Kalau betul la rumours 5 pemain bawah 22 thn join negara luar, rasanya habis la karier budak2 tu. Safawi rashid key players dgn tteam, skrg ni main jarang2 padahal budak ni bgus. Hazwan Bakri, senyap je thn ni, takpe asal masyukk..
*
Hazwan dgn safee rumors akan join KL
exkaizen
post Yesterday, 05:55 AM

An Area No Kishi !!!
******
Group: Senior Member
Posts: 1,459

Joined: Aug 2005
From: Oslo, Norway
QUOTE(me @ me and me,Oct 18 2017, 12:45 AM)
Hazwan dgn safee rumors akan join KL
*
Yang pasti gentelman agreement jangan tinggal
gry
post Yesterday, 04:11 PM

Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


Untungla dpt jersi ronaldo. Tp betul ke jersi tu? Haaha
ephunk
post Yesterday, 06:08 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 100

Joined: Jan 2009
QUOTE(gry @ Oct 18 2017, 04:11 PM)
Untungla dpt jersi ronaldo. Tp betul ke jersi tu? Haaha
*
Matchday long sleeve. Dapat short sleeve. Mungkin alter dulu sebelum bagi.
juragan_19
post Yesterday, 07:16 PM

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 0

Joined: Aug 2012
Lupakan Asia Cup 2019. lebih baik FAM buat pelan jangka panjang utk next tournament .

- January 2018 (AFC U23)
- August 2018 (Asian Games)
- November 2018 (AFF Suzuki Cup)
- Mid 2019 (AFC U23 Qualifying; tiket ke Olympic Tokyo)
- July 2019 (2022 World Cup Qualifying)

dua tahun tak lama, kena start dari sekarang. pasukan U23 kita kalau perform pada January tahun depan, eloklah ‘naik pangkat’ jadi Team senior.

Akhyar Rashid & Co pulak cuba dptkan slot ke Olympic.

Ni tak termasuk pelan utk youth development yg mana aku tahu NFDP, Sekolah Sukan & team mcm Felda, PKNS, Kedah, etc juga bantu supply player masa depan kita.
damnself
post Yesterday, 09:52 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 209

Joined: Jun 2006
From: Subang Bangi


Ada wang, ada baju sign ronaldo 💪🏻

#hatersgonnahate
SecrET_of_RainBOw
post Yesterday, 11:13 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 200

Joined: Mar 2009
From: lawl


sign sume player kat malaysia..pastu bg pinjam kat club lain..buat gentelmeng agreement...bijakkan jetaa?

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0841sec    3.38    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 19th October 2017 - 12:48 AM