Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ▒▓▒▓▒▓ M A L ★ Y S I A ▓▒▓▒▓▒, #TAANAHTUMPAHNYADARAHKU (National Team)

syazwan
post Yesterday, 10:39 AM
Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 343

Joined: Nov 2004
From: Shah Alam, Malaysia


QUOTE(toshio14 @ Jul 26 2017, 10:46 PM)
Aku wonder pengulas live telecast ni memang takleh kata ref/linesman buat silap kah?
Terlalu banyak decision ref/linesman yang terang2 salah tapi depa pengulas tak kata apa2 pon
*
Last2 si mamat pundit post show si vijhay vick yg bubuh ref kahkahkah..

Byk page menganjing dia bakal hilang kerja. Jilaker betul huhuh
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mie_taiping
post Yesterday, 11:51 AM
New Member
*
Group: New Member
Posts: 1

Joined: Jul 2011
QUOTE(iconia17 @ Jul 26 2017, 11:18 PM)
Looking at the jdt match lately, perumpamaannya if jdt is buriram we desperately need a muangthong.

At this rate we need proper rival for jdt in terms of financial, management and and performance and consistency. Kalau tak liga malaysia ni x berkembang and just jd one horse race. Ssh nak improve.
*
ari tu harap pahang boleh cabar jdt bila dia jadi FC... baru satu tahun dah u turn balik kpd FA. Tepuk pala.

JDT spt tahun-tahun lepas menang sebab diorang ada squad depth. Kedah jadi macam Felda tahun lepas. hujung hujung musim, pancit. injured sana sini terus tak tercabar JDT. Main FA cup, Malaysia cup, liga super skuad yg sama...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ali_xpdc
post Yesterday, 02:01 PM
New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Mar 2012
From: kandang kambing


QUOTE(exkaizen @ Jul 27 2017, 07:27 AM)
Masalah team lain... Sibuk jaga poket dan kepentingan sendiri.. mcmana nak fight... Aduyai...

Sayang betul billionaire malaysia xminat bola...
*
Kalau aku billionaire memang akan beli team KL setting baik punya bagi kuat. Team bila dah kuat fan mesti ramai punya. KL punya people density pun memang padat dan ramai (gaji pun besau boleh cas tiket lebih)

Advantage lagi satu foreigners banyak, kalau dapat bagi rasa self entitlement kat diorang ada can nak dapat fan dari luar negara. ( Ala ala psikologi student pegi belajar setahun dua kat London dah jadi fan tegar <insert team > kononnya)

Bila dah ada nama nak attract player nama besar pun senang kl punya kemudahan, lifesyle, teknologi memang nombor satu.

Buah kalau je ni hehe
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
nazq
post Yesterday, 04:15 PM
doom merchant
******
Group: Senior Member
Posts: 1,164

Joined: Jun 2010


QUOTE(ali_xpdc @ Jul 27 2017, 02:01 PM)
Kalau aku billionaire memang akan beli team KL setting baik punya bagi kuat. Team bila dah kuat fan mesti ramai punya. KL punya people density pun memang padat dan ramai (gaji pun besau boleh cas tiket lebih)

Advantage lagi satu foreigners banyak, kalau dapat bagi rasa self entitlement kat diorang ada can nak dapat fan dari luar negara. ( Ala ala psikologi student pegi belajar setahun dua kat London dah jadi fan tegar  <insert team > kononnya) 

Bila dah ada nama nak attract player nama besar pun senang kl punya kemudahan, lifesyle, teknologi memang nombor satu.

Buah kalau je ni hehe
*
pastu nak bina fasiliti gaduh dengan pihak berkuasa rebut tempat. KL dah tak cukup tanah, padang pun dah bersara jadi padang bola laugh.gif jk bro
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
toshio14
post Yesterday, 04:31 PM
On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 681

Joined: Mar 2007
From: Malaysia


QUOTE(syazwan @ Jul 27 2017, 10:39 AM)
Last2 si mamat pundit post show si vijhay vick yg bubuh ref kahkahkah..

Byk page menganjing dia bakal hilang kerja. Jilaker betul huhuh
*
Vijhay Vick, finally aku dapat tengok muka dia. Memang muka jenih selamba
Pengulas memang lawak, gol #2 tu sah2 striker mahai tu offside, tapi tak kata apa
Tapi lepas tu ada attack Perak yang aku rasa wrongly given offside, relax aja comment kata "terang offside"
Point aku ialah bukan offside Perak tu salah, tapi yang 'offside' attack biasa hang buleh comment, tu yang terang, nyata lagi jelas offside gol tu hang tak kata apa

And bukan baru benda ni aku perasan, lama dah pun dok nampak
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
toshio14
post Yesterday, 04:44 PM
On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 681

Joined: Mar 2007
From: Malaysia


Pasai Kedah dulu lead, and then takleh sustain; percaya lah bukan sebab depth
Kedah ada squad depth, mainly sebab Kedah secara tradisi-nya mudah bagi peluang budak muda masuk 1st team. Dan more often than not, depa2 yang muda ni proves the coach right by performing well
Ramai dah dok dapat chances ni
Syafiq, Farhan, Syazwan, Hanif, Amirul, Halim, Syawal, Osman, Arif, Asri, Ifwat, Akhyar tc

Jangan underestimate impact kes TCH kepada team Kedah hari tu
Untok team yang bermain style macam Kedah cuba main, tanpa backup duit bertingkat2 dari owner/penaung/apa saja nama dia lah, trust tu penting
Bila trust dah hilang, payah nak sustain performance

Bab marketing memang still out, tapi percaya lah squad depth bukan faktor
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
zimhibikie
post Yesterday, 05:05 PM
Freak of Nature
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,822

Joined: Jan 2003
From: Harlan County


QUOTE(toshio14 @ Jul 27 2017, 04:31 PM)
Vijhay Vick, finally aku dapat tengok muka dia. Memang muka jenih selamba
Pengulas memang lawak, gol #2 tu sah2 striker mahai tu offside, tapi tak kata apa
Tapi lepas tu ada attack Perak yang aku rasa wrongly given offside, relax aja comment kata "terang offside"
Point aku ialah bukan offside Perak tu salah, tapi yang 'offside' attack biasa hang buleh comment, tu yang terang, nyata lagi jelas offside gol tu hang tak kata apa

And bukan baru benda ni aku perasan, lama dah pun dok nampak
*
pengulas bola kat tv Malaysia ni biasa bekap referee..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
iconia17
post Yesterday, 06:19 PM
New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 7

Joined: Nov 2012
QUOTE(toshio14 @ Jul 27 2017, 04:44 PM)
Pasai Kedah dulu lead, and then takleh sustain; percaya lah bukan sebab depth
Kedah ada squad depth, mainly sebab Kedah secara tradisi-nya mudah bagi peluang budak muda masuk 1st team. Dan more often than not, depa2 yang muda ni proves the coach right by performing well
Ramai dah dok dapat chances ni
Syafiq, Farhan, Syazwan, Hanif, Amirul, Halim, Syawal, Osman, Arif, Asri, Ifwat, Akhyar tc

Jangan underestimate impact kes TCH kepada team Kedah hari tu
Untok team yang bermain style macam Kedah cuba main, tanpa backup duit bertingkat2 dari owner/penaung/apa saja nama dia lah, trust tu penting
Bila trust dah hilang, payah nak sustain performance

Bab marketing memang still out, tapi percaya lah squad depth bukan faktor
*
Squad depth is a problem jgk eventually mid season utk kedah eventhough ade youth players yg bagus.
Ni problem same team mcm arsenal face btaun2 lepas dorg migrate dr highbury to emirates. Xde duit utk tambah squad depth dgn matured players relatively to other main competitors sbb bayar stadium mahal gila.

So diorg rely youth team diorg yg mase tu mmg power utk cover first team. Mase tu zaman jack wilshere, ramsey kieran gibbs, djouru, denilson, walcott sume tgh naik. Kalau academy league dorg ni dominate dgn passing game siap nickname barca lite.

Tp still arsenal x menang pape btaun. Siap kena bantai ngn MU 8-1. Sbb youth x consistent wlpun potential power.satu lg sbb physical x fully develop lg so cpat burn out. Contohnye kat malaysia x pasal2 kedah kena bantai 5-0 ngn t-team wlpn tgh flying high. Jdt xknnye xpasal2 kena 5-0 sbb bnyk matured players ade experience n consistency.

Sbb kes arsenal la klua famous saying kat england mase tu bg pundit2 motd mcm alan shearer, alan hansen. "you will never win anything with kids". Ditujukan especially kat arsenal.

This post has been edited by iconia17: Yesterday, 06:22 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
syazwan
post Yesterday, 07:00 PM
Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 343

Joined: Nov 2004
From: Shah Alam, Malaysia


Huhu btul..awal2 takut gler tgh kedah. Mmg berderau and almost konpom champion main sedap gle dgn jdt plak struggle life wout diaz.

Then the tch episode + gabi masok

Mmg benda ni shake out lah. Tp stuju gak depth pon akan main peranan. I mean not going to downgrade kedah youth but bench jdt mmg superior. Dorg rilek boleh letak shakir yg ntah brp bln x main first 11 dlm cup games. Simpan copot skit..simpan gabi skit sana sni and atleast snatch few points here and therr

Plus kedah recent agak bergelut dgn injuries ooo.

Somehow blessing in disguise lah for kedah.
Akhyar rashid revealation sizen ni tch bawak dah dia train 1st team

The rise of syafiq

Akram + amirul worm sharing an almost similar game time (aku dok risau amirul akan hilang seat lps injury terok dia and akram agak dominant)

Aku rasa kedah klu dpt 2-3 good locals dah ckup settle. Sandro pun klu dpt upgrade player import lain sedap dah.

Kedah still unique..x perlu frust hilang league title. Unless lps ni 2-3 tahun still kantoi hehehe

User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
exkaizen
post Today, 07:23 AM
An Area No Kishi !!!
******
Group: Senior Member
Posts: 1,457

Joined: Aug 2005
From: Oslo, Norway
QUOTE(syazwan @ Jul 27 2017, 07:00 PM)
Huhu btul..awal2 takut gler tgh kedah. Mmg berderau and almost konpom champion main sedap gle dgn jdt plak struggle life wout diaz.

Then the tch episode + gabi masok

Mmg benda ni shake out lah.  Tp stuju gak depth pon akan main peranan. I mean not going to downgrade kedah youth but bench jdt mmg superior. Dorg rilek boleh letak shakir yg ntah brp bln x main first 11 dlm cup games. Simpan copot skit..simpan gabi skit sana sni and atleast snatch few points here and therr

Plus kedah recent  agak bergelut dgn injuries ooo.

Somehow blessing in disguise lah for kedah.
Akhyar rashid revealation sizen ni tch bawak dah dia train 1st team

The rise of syafiq

Akram + amirul worm sharing an almost similar game time (aku dok risau amirul akan hilang seat lps injury terok dia and akram agak dominant)

Aku rasa kedah klu dpt 2-3 good locals dah ckup settle. Sandro pun klu dpt upgrade player import lain sedap dah.

Kedah still unique..x perlu frust hilang league title. Unless lps ni 2-3 tahun still kantoi hehehe
*
yup betul... semua ni kembali kepada duit... I'll bet Kedah lagi kuat daripada JDT kalau ada budget mcm JDT... dan kekalkan diorang nye method dgn menggunakan youth players...

In term of gameplay... kedah possession much better dari JDT... lagi gerun tgk Kedah drpd JDT. Kedah main eleven pun bleh ayamkan JDT... tp tak tau la lepas Natxo masuk JDT ada perubahan tak... sebab tak tengok game JDT.

This post has been edited by exkaizen: Today, 07:24 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
validusername?
post Today, 09:05 AM
New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Nov 2016
QUOTE(exkaizen @ Jul 28 2017, 07:23 AM)
yup betul... semua ni kembali kepada duit... I'll bet Kedah lagi kuat daripada JDT kalau ada budget mcm JDT... dan kekalkan diorang nye method dgn menggunakan youth players...

In term of gameplay... kedah possession much better dari JDT... lagi gerun tgk Kedah drpd JDT. Kedah main eleven pun bleh ayamkan JDT... tp tak tau la lepas Natxo masuk JDT ada perubahan tak... sebab tak tengok game JDT.
*
itu le aku pelik yg jdt ni asyik duk sapu player selangor tiap tahun..

hazwan bakri tahun lepas dpt player terbaik, tahun ni da ke laut

gameplay jdt byk possesion , selangor main counter attack..kat situ je da lain

kalau jdt sapu player kedah , lebih senang dia nak adapt dgn taktik jdt..xde la jadi mcm hazwan bakri tu



User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gry
post Today, 09:15 AM
Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(toshio14 @ Jul 27 2017, 04:44 PM)
Pasai Kedah dulu lead, and then takleh sustain; percaya lah bukan sebab depth
Kedah ada squad depth, mainly sebab Kedah secara tradisi-nya mudah bagi peluang budak muda masuk 1st team. Dan more often than not, depa2 yang muda ni proves the coach right by performing well
Ramai dah dok dapat chances ni
Syafiq, Farhan, Syazwan, Hanif, Amirul, Halim, Syawal, Osman, Arif, Asri, Ifwat, Akhyar tc

Jangan underestimate impact kes TCH kepada team Kedah hari tu
Untok team yang bermain style macam Kedah cuba main, tanpa backup duit bertingkat2 dari owner/penaung/apa saja nama dia lah, trust tu penting
Bila trust dah hilang, payah nak sustain performance

Bab marketing memang still out, tapi percaya lah squad depth bukan faktor
*
Yup. Ini aku nk bgtau sebenarnya. Bkn faktor xleh sustain. Kedah dtg kb, tanpa 5 key playeers, hanya dua import, budak2 muda main, tp wave after wave attack, sampai aku rasa giler kedah ni kalau mcm ni. Laju, organized dan kuat. Jgn kata kes tch tu x bg impact.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gry
post Today, 09:23 AM
Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(validusername? @ Jul 28 2017, 09:05 AM)
itu le aku pelik yg jdt ni asyik duk sapu player selangor tiap tahun..

hazwan bakri tahun lepas dpt player terbaik, tahun ni da ke laut

gameplay jdt byk possesion , selangor main counter attack..kat situ je da lain

kalau jdt sapu player kedah , lebih senang dia nak adapt dgn taktik jdt..xde la jadi mcm hazwan bakri tu
*
Lemahkan pesaing. Simple. Resepi bayern munich
Percaya atau tidak, kalau gaji yg xleh dpt sapa2 org beat, selagi sistem inj berterusan, dominasi cm gini akan kekal.
Perak, selangor, kedah, perlis, pahang, kelantan semua ada zaman kemuncak, tp time tu persaingan adil sbb masing2 berusaha dgn fair. Bukan mcm skrg.

Azinee taib antara best sayap kiri thn lepas, kini katne? S chanturu, best players utk swak dgn form giler kini senyap. Safawi rashid, gila2 main utk tteam, skrg gitu2 je. Hazwan bakri, ada impak apa season ni? Nazrul azrif, best gila main dgn sgor, skrg suam2 kuku. Tunggu la akhir musim, pemain yg perform, dtg offer gaji yg xleh nk tolak, confirm blah. Semuanya kuasa duit.

This post has been edited by gry: Today, 09:31 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
me,me and me
post Today, 09:56 AM
Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 145

Joined: Mar 2009
QUOTE(gry @ Jul 28 2017, 09:23 AM)
Lemahkan pesaing. Simple. Resepi bayern munich
Percaya atau tidak, kalau gaji yg xleh dpt sapa2 org beat, selagi sistem inj berterusan, dominasi cm gini akan kekal.
Perak, selangor, kedah, perlis, pahang, kelantan semua ada zaman kemuncak, tp time tu persaingan adil sbb masing2 berusaha dgn fair. Bukan mcm skrg.

Azinee taib antara best sayap kiri thn lepas, kini katne? S chanturu, best players utk swak dgn form giler kini senyap. Safawi rashid, gila2 main utk tteam, skrg gitu2 je. Hazwan bakri, ada impak apa season ni? Nazrul azrif, best gila main dgn sgor, skrg suam2 kuku. Tunggu la akhir musim, pemain yg perform, dtg offer gaji yg xleh nk tolak, confirm blah. Semuanya kuasa duit.
*
Bayern biasanya ambil pemain borusia dortmant je bkn dari semua pasukan pesaing.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ali_xpdc
post Today, 10:14 AM
New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Mar 2012
From: kandang kambing


QUOTE(nazq @ Jul 27 2017, 04:15 PM)
pastu nak bina fasiliti gaduh dengan pihak berkuasa rebut tempat. KL dah tak cukup tanah, padang pun dah bersara jadi padang bola laugh.gif jk bro
*
laugh.gif

Macamana pun memang semua team kena target level asia/ global . Kat situ ada potensi duit besar, kalau nak bergantung pasaran dalam negara susah nak hidup jugak.

JDT untung ada duit boleh bergerak ke arah tu, team lain kalau xkejar jugak memang habis lah . Selamanya jadi feeder lepas ni.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
nazq
post Today, 10:52 AM
doom merchant
******
Group: Senior Member
Posts: 1,164

Joined: Jun 2010


Depend la kot. maybe untuk team yang ambitious & ada kemampuan boleh la set target besar. Bagi team2 yang middle level set modest target awal2 dah la kot. maybe takpe utk jadi feeder team pada awal2 asalkan diorg dapat the right price for players yg diorg jual.

yang penting sustainable dan at least AFC licensing tu mesti achieve.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
toshio14
post Today, 01:30 PM
On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 681

Joined: Mar 2007
From: Malaysia


Aku tak deny yang on paper, JDT punya squad depth is better than Kedah. Pemain2 yang lebih established ada kat bench.
Tapi bukan lah faktor utama squad depth menjurus kepada Kedah takleh sustain, sebab even Kedah tak banyak established players kat bench on gameday, it is by choice (as traditionally Kedah memang banyak guna player muda dalam 1st team).
Tengok recruit policy pon dah tau, ambek seasoned veteran macam Amar dan Fakri, bukan untok jadi pemain utama tapi untok guide budak2 muda ni.

Tapi, aku tak frust pon Kedah tak menang liga tahun ni. Pada aku yang penting ada progress, and Kedah has been showing consistent progress over the years.
Maybe ramai dah lupa yang Kedah baru naik balek MSL musim lepaih ja.

Yang 'you never win anything with kids' tu, kalau tak salah aku si Alan Hansen kata kat Menyu masa tahun 90-an. And we all know how he was proven wrong then.

This post has been edited by toshio14: Today, 01:31 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gry
post Today, 03:23 PM
Red Warriors
*****
Group: Senior Member
Posts: 780

Joined: Mar 2007
From: Seri Kembangan, Serdang


QUOTE(toshio14 @ Jul 28 2017, 01:30 PM)
Aku tak deny yang on paper, JDT punya squad depth is better than Kedah. Pemain2 yang lebih established ada kat bench.
Tapi bukan lah faktor utama squad depth menjurus kepada Kedah takleh sustain, sebab even Kedah tak banyak established players kat bench on gameday, it is by choice (as traditionally Kedah memang banyak guna player muda dalam 1st team).
Tengok recruit policy pon dah tau, ambek seasoned veteran macam Amar dan Fakri, bukan untok jadi pemain utama tapi untok guide budak2 muda ni.

Tapi, aku tak frust pon Kedah tak menang liga tahun ni. Pada aku yang penting ada progress, and Kedah has been showing consistent progress over the years.
Maybe ramai dah lupa yang Kedah baru naik balek MSL musim lepaih ja.

Yang 'you never win anything with kids' tu, kalau tak salah aku si Alan Hansen kata kat Menyu masa tahun 90-an. And we all know how he was proven wrong then.
*
Tp bgus kedah ada policy cmtu, aku cemburu.
Kat kelantan ramai youth bgus tp management rela sign players tua yg injury prone byr 30k sbln sbb x trust youth sendiri. Nk tgk sorg dua breakthrough first eleven pn susah.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
exkaizen
post Today, 03:47 PM
An Area No Kishi !!!
******
Group: Senior Member
Posts: 1,457

Joined: Aug 2005
From: Oslo, Norway
QUOTE(gry @ Jul 28 2017, 03:23 PM)
Tp bgus kedah ada policy cmtu, aku cemburu.
Kat kelantan ramai youth bgus tp management rela sign players tua yg injury prone byr 30k sbln sbb x trust youth sendiri. Nk tgk sorg dua breakthrough first eleven pn susah.
*
Bukan Kelantan je... Mostly macam tu... Haih... Nasib la Selangor tgh mengemis... Kalau tgh berlagak... Silap-silap syahmi & nama xmain 1st team...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
validusername?
post Today, 04:07 PM
New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Nov 2016
QUOTE(toshio14 @ Jul 28 2017, 01:30 PM)
Aku tak deny yang on paper, JDT punya squad depth is better than Kedah. Pemain2 yang lebih established ada kat bench.
Tapi bukan lah faktor utama squad depth menjurus kepada Kedah takleh sustain, sebab even Kedah tak banyak established players kat bench on gameday, it is by choice (as traditionally Kedah memang banyak guna player muda dalam 1st team).
Tengok recruit policy pon dah tau, ambek seasoned veteran macam Amar dan Fakri, bukan untok jadi pemain utama tapi untok guide budak2 muda ni.

Tapi, aku tak frust pon Kedah tak menang liga tahun ni. Pada aku yang penting ada progress, and Kedah has been showing consistent progress over the years.
Maybe ramai dah lupa yang Kedah baru naik balek MSL musim lepaih ja.

Yang 'you never win anything with kids' tu, kalau tak salah aku si Alan Hansen kata kat Menyu masa tahun 90-an. And we all know how he was proven wrong then.
*
tang “You can’t win anything with kids.” tu aku setuju sangat..

yg geng beckham neville giggs butt scholes ni mmg once in a generation kot...

da nak dekat 20 tahun lebih pun still x nampak trend tu akan berulang..

tapi trick dia jangan letak semua player muda la..

kena ada la player senior mcm cantona , schmeichel , pallister , roy keane , andy cole
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

53 Pages « < 51 52 53Top
Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0786sec    3.17    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 28th July 2017 - 06:58 PM