Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ridzuan Tee speech for Ramadan 2016, Act before too late (News)

views
     
SUSkratos123
post Jun 7 2016, 07:18 AM, updated 6y ago

Getting Started
**
Junior Member
55 posts

Joined: Dec 2014


Kenapa Saya Keluar MCA

Bahaya menyimpan musuh dalam selimut (Sinar Harian 6.6.16)

Saya bersyukur kerana meninggalkan parti ultra kiasu yang anti Islam, tidak malu, berpura-pura menyokong kerajaan bagi mendapatkan projek, tetapi bila tiba musim pilihan raya, mereka sokong DAP menentang agenda Islam.

Dua puluh tahun lalu, saya mohon menjadi ahli MCA yang hanya diluluskan 5 tahun kemudian pada tahun 2000. Setelah sekian lama menunggu, saya dicampakkan ke Rawang, sedangkan saya tinggal di Ampang.

Presidennya berkata MCA mempunyai keahlian 1.07 juta. Betul ke? Jika betul, kenapa tidak pernah menang di kawasan majoriti Cina menentang DAP? Kenapa mengemis kerusi di kawasan majoriti Melayu untuk menang?

Melayu yang memenangkan MCA. MCA pula menjaga kebajikan dan perut bangsa sendiri. Masih tidak rasis? Adilkah? Berita akhbar Bahasa Inggeris dan Cina mereka sudah menjadi suara DAP saban hari. Sama juga seperti parti Gerakan dan MIC.

Pemimpin MCA pula tidak tahu saya ahli seumur hidup. Kononnya tidak nampak muka saya dalam acara mereka. Perlukah kesemua 1.07 juta ahli menghadiri acara MCA? Dewan mana yang boleh memuatkan? Layakkah mereka memimpin negara?

Hampir 20 tahun saya berada dalam MCA, tidak pernah mereka menggunakan khidmat saya sebagai jambatan untuk memahami Islam. Pemimpinnya jahil tentang ahli mereka sedangkan saban kali saya menerima emel berita buletin MCA. Berapa kerat Cina Muslim menjadi ahli MCA? MCA pula mengutuk saya lebih Melayu daripada Melayu, padahal saya ahli parti mereka. Hipokritnya pemimpin MCA. Bagaimanakah saya rasis sehingga 20 tahun di MCA? Isteri saya Melayu lah. Siapa rasis?

Pemimpin MCA menghina saya kerana bersyukur bila saya keluar parti atas alasan saya rasis dan ekstrem. Saya keluar atas dasar prinsip. Sesiapa menentang Quran adalah musuh Islam. Akta 355 ini adalah kemuncaknya. Sebelum ini, apa juga perkara berkaitan dengan Islam, MCA tidak pernah bersetuju. Contohnya perihal mahkamah syariah, undang-undang pergaulan bebas lelaki perempuan dan lain-lain.

Selepas saya dan rakan lain menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA) 1994, antara strategi dakwah saya adalah menjadi ahli parti Cina seperti MCA. Pertama, untuk membuktikan bahawa saya masih Cina meskipun memeluk Islam, supaya tidak dikonotasikan masuk Melayu. Kedua, ingin menyampaikan Islam dan menjadi jambatan sekiranya ada kekeliruan mengenai Islam.

Saya masih ingat pesanan Subky Latif, wartawan veteran Pas, supaya jangan menyertai MCA yang menjunjung perlembagaan kafir. Hari ini terbukti kenyataan Subky.

Ironinya, DAP lebih berterus terang daripada MCA, yang menjadi musuh dalam selimut. Tipulah, jika Umno tidak sedar.

MCA sedang mengintai dan melobi kerusi kawasan majoriti Melayu untuk bertanding seperti DUN di Gua Musang. Sekiranya Umno melayan permintaan MCA, Umno akan kehilangan lebih banyak kerusi malah mengkhianat amanah Melayu Islam.

Adakah kebajikan Melayu terpelihara dengan memberi kemenangan kepada MCA? Mengapa tidak hanya melantik mereka menjadi senator untuk memenuhi kuota kaum? Jangan paksa orang Melayu terutama ahli Umno mengundi parti rasis ini!

Kenapa MCA sentiasa mahu bertanding di DUN dan Parlimen majoriti Melayu, meskipun kerusi senator adalah juga laluan mendapatkan kerusi menteri? Sebenarnya kuasa Senator terhad berbanding dengan ahli DUN atau wakil Parlimen yang seterusnya mudah membuncitkan perut.

MCA dan parti ultra kiasu lain, termasuk Sabah Sarawak, jangan ingat berjayanya sekira Akta 355 gagal di parlimen. Melayu dengan Islam sudah sebati, ibarat darah dan daging. Jika dicabar, pasti ada akibatnya. Inilah jiwa dan hati budi Melayu.

Sudah hampir 60 tahun merdeka, sensitiviti ini langsung tidak diendahkan. Kita terlalu memberi muka sehingga kaduk naik junjung. Seandainya saya seorang PM, agenda Islam sudah lama saya ketengahkan untuk dihayati oleh semua rakyat jelata tanpa mengira agama, kerana Islam adalah agama persekutuan dan agenda negara.

Ini tidak, sudahlah Islam masih tidak difahami, Bahasa Melayu bahasa negara pun tidak dikuasai. Cakap tunggang-langgang. Saya cabar pemimpin MCA berdebat jika anak jantan.

Apa lagi MCA (bukan Islam) mahu? Apa yang mereka tidak dapat? Hak? Harta? Kekayaan? Hatta, di Kelantan, yang mahu melaksanakan hudud, terdapat patung Buddha, sebesar-besar patung berdiri di sana sini walaupun penyembah amat sedikit. Mana nak jumpa toleransi sebegini.

Bandinglah keadaan minoriti umat Islam di negara lain. Apa yang mereka dapat? Terpaksa ikut dan patuh dengan undang-undang majoriti. Inilah sifat sedar diri umat Islam, bukan seperti ultra kiasu. Perkara yang tiada kaitan dengan mereka pun mereka tentang. Kenapa? Inilah perancangan busuk musuh Islam dan Kristian Evengalis. Apakah umat Islam masih leka? Bahkan ada yang bersama bersekongkol dengan mereka!

Tulisan saya selama ini menjelaskan, atas nama Cina, dan bukan Islam, ultra kiasu sentiasa bersatu menentang Islam. Wahai umatku, bersatulah mempertahankan Islam. Musuh wajib dikeluarkan daripada kerajaan. Musuh ini akan menjadi Umno lebih buruk dan hilang sokongan.

Bertindak tegas seperti bakal presiden Amerika, Donald Trump. Saya harap Trump menang. Trump lebih baik daripada parti demokrat dan ultra kiasu lain. Ya, walaupun ramai yang tidak suka Trump tetapi beliau bercakap benar dan berterus terang. Beliau tidak menentang Islam, tetapi menentang ISIS.

Trump masuk politik sebab mahu selamatkan AS. AS gagal dalam ekonomi dan politik kerana Obama pandai bercakap tetapi tidak pandai buat kerja. Trump menentang perang ke atas umat Islam di Iraq. Kata Trump lagi, jika Kristian mengaku dia Kristian, tentu mereka tidak membunuh orang Islam yang tidak berdosa. Di sinilah kebaikan Trump yang cuba diaibkan oleh musuh Islam.

Selama negara Brunei melaksanakan Undang-undang Islam, adakah nasib 30 peratus Cina di sana diabaikan. Pernahkah mereka dihududkan? Berapa banyak tangan telah dipotong? Orang Cina tetap bahagia di Brunei Darussalam. Inilah orang bukan Islam yang perlu dilantik menjadi menteri, bukan MCA, MIC, Gerakan dan ultra kiasu yang lain, termasuk PBRS, yang menterinya mahu Sarawak keluar Malaysia jika Akta 355 diluluskan. Orang yang suka ugut bukanlah kawan.

Kebencian ultra kiasu terhadap Islam amat tinggi. Sekiranya mereka dikeluarkan nescaya negara aman sentosa dan dirahmati Allah. Kepada presiden Pas, janganlah gentar di hati. Hadapi musuh ini dengan semangat jihad yang tinggi. Jangan undur walau seinci, kerana ia perjuangan sejati.

Saya tidak mahu berdosa lagi duduk dalam sebuah organisasi yang memusuhi agama yang sangat kucintai. Kini parti ini adalah musuh saya selain ultra kiasu lain. Saya akan berkempen kepada orang Melayu sehingga MCA tersungkur.

Kita lantik sahaja orang bukan Islam yang baik-baik sebagai wakil kaum mereka. Tidak guna melantik mereka yang menjadi beban dan duri dalam daging. Kepada menteri MCA, Gerakan dan MIC yang mengugut mahu meletakkan jawatan, letakkan sekarang, termasuk semua jawatan yang diberikan dalam kerajaan atas nama wakil parti, jika masih ada telur.

Kepada seluruh umat Islam, Selamat Berpuasa. Moga puasa kita diterima Allah

Ridzuan Tee Abdullah
smallcrab
post Jun 7 2016, 07:22 AM

Getting Started
**
Junior Member
115 posts

Joined: Jul 2007
From: Puchong


Tldr
SUSautoman5891
post Jun 7 2016, 07:22 AM

New Member
*
Junior Member
16 posts

Joined: Sep 2009


U tak suka, join UMNO lol

This post has been edited by automan5891: Jun 7 2016, 07:23 AM
desmond2020
post Jun 7 2016, 07:26 AM

On my way
****
Junior Member
583 posts

Joined: Jun 2005


Nampaknya tak puasa baholol ni

Dan dia penyokong trump, apa ketahian ni?

This post has been edited by desmond2020: Jun 7 2016, 07:27 AM
SUSLVL1NiNjA
post Jun 7 2016, 07:26 AM

Enthusiast
*****
Senior Member
753 posts

Joined: Dec 2013


He thinks that he is relevant? LOL!
giftfre
post Jun 7 2016, 07:26 AM

Casual
***
Junior Member
305 posts

Joined: Jul 2010
Ada aku kisah?
kcchong2000
post Jun 7 2016, 07:28 AM

Getting Started
**
Junior Member
102 posts

Joined: Jan 2009
Bulan berpuasa and now mengumpat, mencaci, marah orang. Entahlah mana belajar ini. doh.gif
DarkAeon
post Jun 7 2016, 07:35 AM

Enthusiast
*****
Senior Member
716 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(automan5891 @ Jun 7 2016, 07:22 AM)
U tak suka, join UMNO lol
*
x boleh lah. warna kulit salah
takadanicklagi
post Jun 7 2016, 07:39 AM

Getting Started
**
Junior Member
124 posts

Joined: Aug 2015


Lol.....funny..shit. ...selamat berpuasa.
chinti
post Jun 7 2016, 07:40 AM

Tarak Drama, Kita Bikin Drama
******
Senior Member
1,590 posts

Joined: Aug 2008
From: My Fantasy World


Calling others fake but he himself a fake super malay
L_nette
post Jun 7 2016, 07:45 AM

New Member
*
Junior Member
43 posts

Joined: Nov 2013
Holyshit tldr + bodoh tee = konpem takkan baca
SUSdarthboyzzee
post Jun 7 2016, 07:47 AM

New Member
*
Junior Member
45 posts

Joined: Feb 2015

QUOTE(kratos123 @ Jun 7 2016, 07:18 AM)
Kenapa Saya Keluar MCA

Bahaya menyimpan musuh dalam selimut (Sinar Harian 6.6.16)

Saya bersyukur kerana meninggalkan parti ultra kiasu yang anti Islam, tidak malu, berpura-pura menyokong kerajaan bagi mendapatkan projek, tetapi bila tiba musim pilihan raya, mereka sokong DAP menentang agenda Islam.

Dua puluh tahun lalu, saya mohon menjadi ahli MCA yang hanya diluluskan 5 tahun kemudian pada tahun 2000. Setelah sekian lama menunggu,  saya dicampakkan ke Rawang, sedangkan saya tinggal di Ampang.

Presidennya berkata MCA mempunyai keahlian 1.07 juta. Betul ke? Jika betul, kenapa tidak pernah menang di kawasan majoriti Cina menentang DAP? Kenapa mengemis kerusi di kawasan majoriti Melayu untuk menang? 

Melayu yang memenangkan MCA.  MCA pula menjaga kebajikan dan perut bangsa sendiri. Masih tidak rasis? Adilkah? Berita akhbar Bahasa Inggeris dan Cina mereka sudah menjadi suara DAP saban hari. Sama juga seperti parti Gerakan dan MIC.

Pemimpin MCA pula tidak tahu saya ahli seumur hidup. Kononnya tidak nampak muka saya dalam acara mereka. Perlukah kesemua 1.07 juta ahli menghadiri acara MCA? Dewan mana yang boleh memuatkan? Layakkah mereka memimpin negara?

Hampir 20 tahun saya berada dalam MCA, tidak pernah mereka menggunakan khidmat saya sebagai jambatan untuk memahami Islam. Pemimpinnya jahil tentang ahli mereka sedangkan saban kali saya menerima emel berita buletin MCA. Berapa kerat Cina Muslim menjadi ahli MCA? MCA pula mengutuk saya lebih Melayu daripada Melayu, padahal saya ahli parti mereka. Hipokritnya pemimpin MCA. Bagaimanakah saya rasis sehingga 20 tahun di MCA? Isteri saya Melayu lah. Siapa rasis?

Pemimpin MCA menghina saya kerana bersyukur bila saya keluar parti atas alasan saya rasis dan ekstrem. Saya keluar atas dasar prinsip. Sesiapa menentang Quran adalah musuh Islam. Akta 355 ini adalah kemuncaknya. Sebelum ini, apa juga perkara berkaitan dengan Islam, MCA tidak pernah bersetuju. Contohnya perihal mahkamah syariah, undang-undang pergaulan bebas lelaki perempuan dan lain-lain.

Selepas saya dan rakan lain menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA) 1994,  antara strategi dakwah saya adalah menjadi ahli parti Cina seperti MCA. Pertama, untuk membuktikan bahawa saya masih Cina meskipun memeluk Islam, supaya tidak dikonotasikan masuk Melayu. Kedua, ingin menyampaikan Islam dan menjadi jambatan sekiranya ada kekeliruan mengenai Islam.

Saya masih ingat pesanan Subky Latif, wartawan veteran Pas, supaya jangan menyertai MCA yang menjunjung perlembagaan kafir. Hari ini terbukti kenyataan Subky.

Ironinya, DAP lebih berterus terang daripada MCA, yang menjadi musuh dalam selimut. Tipulah, jika Umno tidak sedar. 

MCA sedang mengintai dan melobi kerusi kawasan majoriti Melayu untuk bertanding seperti DUN di Gua Musang. Sekiranya Umno melayan permintaan MCA, Umno akan kehilangan lebih banyak kerusi malah mengkhianat amanah Melayu Islam.

Adakah kebajikan Melayu terpelihara dengan memberi kemenangan kepada MCA? Mengapa tidak hanya melantik mereka menjadi senator untuk memenuhi kuota kaum? Jangan paksa orang Melayu terutama ahli Umno mengundi parti rasis ini!

Kenapa MCA sentiasa mahu bertanding di DUN dan Parlimen majoriti Melayu, meskipun kerusi senator adalah juga laluan mendapatkan kerusi menteri? Sebenarnya kuasa Senator terhad berbanding dengan ahli DUN atau wakil Parlimen yang seterusnya  mudah membuncitkan perut.

MCA dan parti ultra kiasu lain, termasuk Sabah Sarawak, jangan ingat berjayanya sekira Akta 355 gagal di parlimen. Melayu dengan Islam sudah sebati, ibarat darah dan daging. Jika dicabar, pasti ada akibatnya. Inilah jiwa dan hati budi Melayu.

Sudah hampir 60 tahun merdeka, sensitiviti ini langsung tidak diendahkan. Kita terlalu memberi muka sehingga kaduk naik junjung. Seandainya saya seorang PM, agenda Islam sudah lama saya ketengahkan untuk dihayati oleh semua rakyat jelata tanpa mengira agama, kerana Islam adalah agama persekutuan dan agenda negara.

Ini tidak, sudahlah Islam masih tidak difahami, Bahasa Melayu bahasa negara pun tidak dikuasai. Cakap tunggang-langgang. Saya cabar pemimpin MCA berdebat jika anak jantan.

Apa lagi MCA (bukan Islam) mahu? Apa yang mereka tidak dapat? Hak? Harta? Kekayaan? Hatta, di Kelantan, yang mahu melaksanakan hudud, terdapat patung Buddha, sebesar-besar patung berdiri di sana sini walaupun penyembah amat sedikit. Mana nak jumpa toleransi sebegini.

Bandinglah keadaan minoriti umat Islam di negara lain. Apa yang mereka dapat? Terpaksa ikut dan patuh dengan undang-undang majoriti. Inilah sifat sedar diri umat Islam, bukan seperti ultra kiasu. Perkara yang tiada kaitan dengan mereka pun mereka tentang. Kenapa? Inilah perancangan busuk musuh Islam dan Kristian Evengalis. Apakah umat Islam masih leka? Bahkan ada yang bersama bersekongkol dengan mereka!

Tulisan saya selama ini menjelaskan, atas nama Cina, dan bukan Islam, ultra kiasu sentiasa bersatu menentang Islam. Wahai umatku, bersatulah mempertahankan Islam. Musuh wajib dikeluarkan daripada kerajaan. Musuh ini akan menjadi Umno lebih buruk dan hilang sokongan.

Bertindak tegas seperti bakal presiden Amerika, Donald Trump. Saya harap Trump menang. Trump lebih baik daripada parti demokrat dan ultra kiasu lain. Ya, walaupun ramai yang tidak suka Trump tetapi beliau bercakap benar dan berterus terang. Beliau tidak menentang Islam, tetapi menentang ISIS.

Trump masuk politik sebab mahu selamatkan AS. AS gagal dalam ekonomi dan politik kerana Obama pandai bercakap tetapi tidak pandai buat kerja. Trump menentang perang ke atas umat Islam di Iraq. Kata Trump lagi, jika Kristian mengaku dia Kristian, tentu mereka tidak membunuh orang Islam yang tidak berdosa. Di sinilah kebaikan Trump yang cuba diaibkan oleh musuh Islam.

Selama negara Brunei melaksanakan Undang-undang Islam, adakah nasib 30 peratus Cina di sana diabaikan. Pernahkah mereka dihududkan? Berapa banyak tangan telah dipotong? Orang Cina tetap bahagia di Brunei Darussalam. Inilah orang bukan Islam yang perlu dilantik menjadi menteri, bukan MCA, MIC, Gerakan dan ultra kiasu yang lain, termasuk PBRS, yang menterinya mahu Sarawak keluar Malaysia jika Akta 355 diluluskan. Orang yang suka ugut bukanlah kawan.

Kebencian ultra kiasu terhadap Islam amat tinggi. Sekiranya mereka dikeluarkan nescaya negara aman sentosa dan dirahmati Allah. Kepada presiden Pas, janganlah gentar di hati. Hadapi musuh ini dengan semangat jihad yang tinggi. Jangan undur walau seinci, kerana ia perjuangan sejati.

Saya tidak mahu berdosa lagi duduk dalam sebuah organisasi yang memusuhi agama yang sangat kucintai. Kini parti ini adalah musuh saya selain ultra kiasu lain. Saya akan berkempen kepada orang Melayu sehingga MCA tersungkur.

Kita lantik sahaja orang bukan Islam yang baik-baik sebagai wakil kaum mereka. Tidak guna melantik mereka yang menjadi beban dan duri dalam daging. Kepada menteri MCA, Gerakan dan MIC yang mengugut mahu meletakkan jawatan, letakkan sekarang, termasuk semua jawatan yang diberikan dalam kerajaan atas nama wakil parti, jika masih ada telur.

Kepada seluruh umat Islam, Selamat Berpuasa. Moga puasa kita diterima Allah

Ridzuan Tee Abdullah
*
pakmulau
post Jun 7 2016, 07:50 AM

Casual
***
Junior Member
493 posts

Joined: Mar 2016
duhh bontot MCA terbakarrr
khelben
post Jun 7 2016, 07:53 AM

I love my mum & dad
*******
Senior Member
5,977 posts

Joined: Jan 2003
From: SuldanessellarJoin umno la sohai lol. Gosh what a whiner laugh.gif
DaydreamV2
post Jun 7 2016, 07:55 AM

New Member
*
Junior Member
47 posts

Joined: Jul 2015
QUOTE(DarkAeon @ Jun 7 2016, 07:35 AM)
x boleh lah. warna kulit salah
*
Kasi cat saja lah.
WinkyJr
post Jun 7 2016, 08:00 AM

Casual
***
Junior Member
350 posts

Joined: Jul 2010
tldr
jump
SUSKinitos
post Jun 7 2016, 08:08 AM

On my way
****
Senior Member
572 posts

Joined: Sep 2007

Jun 7 2016, 08:24 AM
This post has been deleted by kratos123 because: No

sultanmurka
post Jun 7 2016, 08:10 AM

New Member
*
Newbie
12 posts

Joined: May 2016


QUOTE(kratos123 @ Jun 7 2016, 07:18 AM)
Kenapa Saya Keluar MCA

Bahaya menyimpan musuh dalam selimut (Sinar Harian 6.6.16)

Saya bersyukur kerana meninggalkan parti ultra kiasu yang anti Islam, tidak malu, berpura-pura menyokong kerajaan bagi mendapatkan projek, tetapi bila tiba musim pilihan raya, mereka sokong DAP menentang agenda Islam.

Dua puluh tahun lalu, saya mohon menjadi ahli MCA yang hanya diluluskan 5 tahun kemudian pada tahun 2000. Setelah sekian lama menunggu,  saya dicampakkan ke Rawang, sedangkan saya tinggal di Ampang.

Presidennya berkata MCA mempunyai keahlian 1.07 juta. Betul ke? Jika betul, kenapa tidak pernah menang di kawasan majoriti Cina menentang DAP? Kenapa mengemis kerusi di kawasan majoriti Melayu untuk menang? 

Melayu yang memenangkan MCA.  MCA pula menjaga kebajikan dan perut bangsa sendiri. Masih tidak rasis? Adilkah? Berita akhbar Bahasa Inggeris dan Cina mereka sudah menjadi suara DAP saban hari. Sama juga seperti parti Gerakan dan MIC.

Pemimpin MCA pula tidak tahu saya ahli seumur hidup. Kononnya tidak nampak muka saya dalam acara mereka. Perlukah kesemua 1.07 juta ahli menghadiri acara MCA? Dewan mana yang boleh memuatkan? Layakkah mereka memimpin negara?

Hampir 20 tahun saya berada dalam MCA, tidak pernah mereka menggunakan khidmat saya sebagai jambatan untuk memahami Islam. Pemimpinnya jahil tentang ahli mereka sedangkan saban kali saya menerima emel berita buletin MCA. Berapa kerat Cina Muslim menjadi ahli MCA? MCA pula mengutuk saya lebih Melayu daripada Melayu, padahal saya ahli parti mereka. Hipokritnya pemimpin MCA. Bagaimanakah saya rasis sehingga 20 tahun di MCA? Isteri saya Melayu lah. Siapa rasis?

Pemimpin MCA menghina saya kerana bersyukur bila saya keluar parti atas alasan saya rasis dan ekstrem. Saya keluar atas dasar prinsip. Sesiapa menentang Quran adalah musuh Islam. Akta 355 ini adalah kemuncaknya. Sebelum ini, apa juga perkara berkaitan dengan Islam, MCA tidak pernah bersetuju. Contohnya perihal mahkamah syariah, undang-undang pergaulan bebas lelaki perempuan dan lain-lain.

Selepas saya dan rakan lain menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA) 1994,  antara strategi dakwah saya adalah menjadi ahli parti Cina seperti MCA. Pertama, untuk membuktikan bahawa saya masih Cina meskipun memeluk Islam, supaya tidak dikonotasikan masuk Melayu. Kedua, ingin menyampaikan Islam dan menjadi jambatan sekiranya ada kekeliruan mengenai Islam.

Saya masih ingat pesanan Subky Latif, wartawan veteran Pas, supaya jangan menyertai MCA yang menjunjung perlembagaan kafir. Hari ini terbukti kenyataan Subky.

Ironinya, DAP lebih berterus terang daripada MCA, yang menjadi musuh dalam selimut. Tipulah, jika Umno tidak sedar. 

MCA sedang mengintai dan melobi kerusi kawasan majoriti Melayu untuk bertanding seperti DUN di Gua Musang. Sekiranya Umno melayan permintaan MCA, Umno akan kehilangan lebih banyak kerusi malah mengkhianat amanah Melayu Islam.

Adakah kebajikan Melayu terpelihara dengan memberi kemenangan kepada MCA? Mengapa tidak hanya melantik mereka menjadi senator untuk memenuhi kuota kaum? Jangan paksa orang Melayu terutama ahli Umno mengundi parti rasis ini!

Kenapa MCA sentiasa mahu bertanding di DUN dan Parlimen majoriti Melayu, meskipun kerusi senator adalah juga laluan mendapatkan kerusi menteri? Sebenarnya kuasa Senator terhad berbanding dengan ahli DUN atau wakil Parlimen yang seterusnya  mudah membuncitkan perut.

MCA dan parti ultra kiasu lain, termasuk Sabah Sarawak, jangan ingat berjayanya sekira Akta 355 gagal di parlimen. Melayu dengan Islam sudah sebati, ibarat darah dan daging. Jika dicabar, pasti ada akibatnya. Inilah jiwa dan hati budi Melayu.

Sudah hampir 60 tahun merdeka, sensitiviti ini langsung tidak diendahkan. Kita terlalu memberi muka sehingga kaduk naik junjung. Seandainya saya seorang PM, agenda Islam sudah lama saya ketengahkan untuk dihayati oleh semua rakyat jelata tanpa mengira agama, kerana Islam adalah agama persekutuan dan agenda negara.

Ini tidak, sudahlah Islam masih tidak difahami, Bahasa Melayu bahasa negara pun tidak dikuasai. Cakap tunggang-langgang. Saya cabar pemimpin MCA berdebat jika anak jantan.

Apa lagi MCA (bukan Islam) mahu? Apa yang mereka tidak dapat? Hak? Harta? Kekayaan? Hatta, di Kelantan, yang mahu melaksanakan hudud, terdapat patung Buddha, sebesar-besar patung berdiri di sana sini walaupun penyembah amat sedikit. Mana nak jumpa toleransi sebegini.

Bandinglah keadaan minoriti umat Islam di negara lain. Apa yang mereka dapat? Terpaksa ikut dan patuh dengan undang-undang majoriti. Inilah sifat sedar diri umat Islam, bukan seperti ultra kiasu. Perkara yang tiada kaitan dengan mereka pun mereka tentang. Kenapa? Inilah perancangan busuk musuh Islam dan Kristian Evengalis. Apakah umat Islam masih leka? Bahkan ada yang bersama bersekongkol dengan mereka!

Tulisan saya selama ini menjelaskan, atas nama Cina, dan bukan Islam, ultra kiasu sentiasa bersatu menentang Islam. Wahai umatku, bersatulah mempertahankan Islam. Musuh wajib dikeluarkan daripada kerajaan. Musuh ini akan menjadi Umno lebih buruk dan hilang sokongan.

Bertindak tegas seperti bakal presiden Amerika, Donald Trump. Saya harap Trump menang. Trump lebih baik daripada parti demokrat dan ultra kiasu lain. Ya, walaupun ramai yang tidak suka Trump tetapi beliau bercakap benar dan berterus terang. Beliau tidak menentang Islam, tetapi menentang ISIS.

Trump masuk politik sebab mahu selamatkan AS. AS gagal dalam ekonomi dan politik kerana Obama pandai bercakap tetapi tidak pandai buat kerja. Trump menentang perang ke atas umat Islam di Iraq. Kata Trump lagi, jika Kristian mengaku dia Kristian, tentu mereka tidak membunuh orang Islam yang tidak berdosa. Di sinilah kebaikan Trump yang cuba diaibkan oleh musuh Islam.

Selama negara Brunei melaksanakan Undang-undang Islam, adakah nasib 30 peratus Cina di sana diabaikan. Pernahkah mereka dihududkan? Berapa banyak tangan telah dipotong? Orang Cina tetap bahagia di Brunei Darussalam. Inilah orang bukan Islam yang perlu dilantik menjadi menteri, bukan MCA, MIC, Gerakan dan ultra kiasu yang lain, termasuk PBRS, yang menterinya mahu Sarawak keluar Malaysia jika Akta 355 diluluskan. Orang yang suka ugut bukanlah kawan.

Kebencian ultra kiasu terhadap Islam amat tinggi. Sekiranya mereka dikeluarkan nescaya negara aman sentosa dan dirahmati Allah. Kepada presiden Pas, janganlah gentar di hati. Hadapi musuh ini dengan semangat jihad yang tinggi. Jangan undur walau seinci, kerana ia perjuangan sejati.

Saya tidak mahu berdosa lagi duduk dalam sebuah organisasi yang memusuhi agama yang sangat kucintai. Kini parti ini adalah musuh saya selain ultra kiasu lain. Saya akan berkempen kepada orang Melayu sehingga MCA tersungkur.

Kita lantik sahaja orang bukan Islam yang baik-baik sebagai wakil kaum mereka. Tidak guna melantik mereka yang menjadi beban dan duri dalam daging. Kepada menteri MCA, Gerakan dan MIC yang mengugut mahu meletakkan jawatan, letakkan sekarang, termasuk semua jawatan yang diberikan dalam kerajaan atas nama wakil parti, jika masih ada telur.

Kepada seluruh umat Islam, Selamat Berpuasa. Moga puasa kita diterima Allah

Ridzuan Tee Abdullah
*
Kamu ni, jangan buang masa rakyat jelata boleh tak. Dah la cerita tentang mamat hina ini.. Lagi berjela jela ceritanya. Beta murka!
xxboxx
post Jun 7 2016, 08:11 AM

The mind is for having ideas, not holding them
*******
Senior Member
4,833 posts

Joined: Oct 2004
From: J@Y B33


This is one butthurt Chinese.

Keyword = menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA)
SUSlyn99
post Jun 7 2016, 08:12 AM

New Member
*
Junior Member
41 posts

Joined: Sep 2015
mari mari MCA macai mari mari jilat master Ridhuan
B_p_r
post Jun 7 2016, 08:17 AM

New Member
*
Junior Member
33 posts

Joined: Apr 2011
From: Land Of The Horses


just focus on your container house la
botlife
post Jun 7 2016, 08:24 AM

Getting Started
**
Junior Member
92 posts

Joined: Oct 2012


QUOTE(xxboxx @ Jun 6 2016, 12:11 PM)
This is one butthurt Chinese.

Keyword = menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA)
*
would he still think he is chinese??

SUSkratos123
post Jun 7 2016, 08:26 AM

Getting Started
**
Junior Member
55 posts

Joined: Dec 2014


QUOTE(botlife @ Jun 7 2016, 08:24 AM)
would he still think he is chinese??
*
You read articles or not?

He say he still Chinese
SUSKinitos
post Jun 7 2016, 08:28 AM

On my way
****
Senior Member
572 posts

Joined: Sep 2007
QUOTE(kratos123 @ Jun 7 2016, 07:18 AM)
Kenapa Saya Keluar MCA

Bahaya menyimpan musuh dalam selimut (Sinar Harian 6.6.16)

Saya bersyukur kerana meninggalkan parti ultra kiasu yang anti Islam, tidak malu, berpura-pura menyokong kerajaan bagi mendapatkan projek, tetapi bila tiba musim pilihan raya, mereka sokong DAP menentang agenda Islam.

Dua puluh tahun lalu, saya mohon menjadi ahli MCA yang hanya diluluskan 5 tahun kemudian pada tahun 2000. Setelah sekian lama menunggu,  saya dicampakkan ke Rawang, sedangkan saya tinggal di Ampang.

Presidennya berkata MCA mempunyai keahlian 1.07 juta. Betul ke? Jika betul, kenapa tidak pernah menang di kawasan majoriti Cina menentang DAP? Kenapa mengemis kerusi di kawasan majoriti Melayu untuk menang? 

Melayu yang memenangkan MCA.  MCA pula menjaga kebajikan dan perut bangsa sendiri. Masih tidak rasis? Adilkah? Berita akhbar Bahasa Inggeris dan Cina mereka sudah menjadi suara DAP saban hari. Sama juga seperti parti Gerakan dan MIC.

Pemimpin MCA pula tidak tahu saya ahli seumur hidup. Kononnya tidak nampak muka saya dalam acara mereka. Perlukah kesemua 1.07 juta ahli menghadiri acara MCA? Dewan mana yang boleh memuatkan? Layakkah mereka memimpin negara?

Hampir 20 tahun saya berada dalam MCA, tidak pernah mereka menggunakan khidmat saya sebagai jambatan untuk memahami Islam. Pemimpinnya jahil tentang ahli mereka sedangkan saban kali saya menerima emel berita buletin MCA. Berapa kerat Cina Muslim menjadi ahli MCA? MCA pula mengutuk saya lebih Melayu daripada Melayu, padahal saya ahli parti mereka. Hipokritnya pemimpin MCA. Bagaimanakah saya rasis sehingga 20 tahun di MCA? Isteri saya Melayu lah. Siapa rasis?

Pemimpin MCA menghina saya kerana bersyukur bila saya keluar parti atas alasan saya rasis dan ekstrem. Saya keluar atas dasar prinsip. Sesiapa menentang Quran adalah musuh Islam. Akta 355 ini adalah kemuncaknya. Sebelum ini, apa juga perkara berkaitan dengan Islam, MCA tidak pernah bersetuju. Contohnya perihal mahkamah syariah, undang-undang pergaulan bebas lelaki perempuan dan lain-lain.

Selepas saya dan rakan lain menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA) 1994,  antara strategi dakwah saya adalah menjadi ahli parti Cina seperti MCA. Pertama, untuk membuktikan bahawa saya masih Cina meskipun memeluk Islam, supaya tidak dikonotasikan masuk Melayu. Kedua, ingin menyampaikan Islam dan menjadi jambatan sekiranya ada kekeliruan mengenai Islam.

Saya masih ingat pesanan Subky Latif, wartawan veteran Pas, supaya jangan menyertai MCA yang menjunjung perlembagaan kafir. Hari ini terbukti kenyataan Subky.

Ironinya, DAP lebih berterus terang daripada MCA, yang menjadi musuh dalam selimut. Tipulah, jika Umno tidak sedar. 

MCA sedang mengintai dan melobi kerusi kawasan majoriti Melayu untuk bertanding seperti DUN di Gua Musang. Sekiranya Umno melayan permintaan MCA, Umno akan kehilangan lebih banyak kerusi malah mengkhianat amanah Melayu Islam.

Adakah kebajikan Melayu terpelihara dengan memberi kemenangan kepada MCA? Mengapa tidak hanya melantik mereka menjadi senator untuk memenuhi kuota kaum? Jangan paksa orang Melayu terutama ahli Umno mengundi parti rasis ini!

Kenapa MCA sentiasa mahu bertanding di DUN dan Parlimen majoriti Melayu, meskipun kerusi senator adalah juga laluan mendapatkan kerusi menteri? Sebenarnya kuasa Senator terhad berbanding dengan ahli DUN atau wakil Parlimen yang seterusnya  mudah membuncitkan perut.

MCA dan parti ultra kiasu lain, termasuk Sabah Sarawak, jangan ingat berjayanya sekira Akta 355 gagal di parlimen. Melayu dengan Islam sudah sebati, ibarat darah dan daging. Jika dicabar, pasti ada akibatnya. Inilah jiwa dan hati budi Melayu.

Sudah hampir 60 tahun merdeka, sensitiviti ini langsung tidak diendahkan. Kita terlalu memberi muka sehingga kaduk naik junjung. Seandainya saya seorang PM, agenda Islam sudah lama saya ketengahkan untuk dihayati oleh semua rakyat jelata tanpa mengira agama, kerana Islam adalah agama persekutuan dan agenda negara.

Ini tidak, sudahlah Islam masih tidak difahami, Bahasa Melayu bahasa negara pun tidak dikuasai. Cakap tunggang-langgang. Saya cabar pemimpin MCA berdebat jika anak jantan.

Apa lagi MCA (bukan Islam) mahu? Apa yang mereka tidak dapat? Hak? Harta? Kekayaan? Hatta, di Kelantan, yang mahu melaksanakan hudud, terdapat patung Buddha, sebesar-besar patung berdiri di sana sini walaupun penyembah amat sedikit. Mana nak jumpa toleransi sebegini.

Bandinglah keadaan minoriti umat Islam di negara lain. Apa yang mereka dapat? Terpaksa ikut dan patuh dengan undang-undang majoriti. Inilah sifat sedar diri umat Islam, bukan seperti ultra kiasu. Perkara yang tiada kaitan dengan mereka pun mereka tentang. Kenapa? Inilah perancangan busuk musuh Islam dan Kristian Evengalis. Apakah umat Islam masih leka? Bahkan ada yang bersama bersekongkol dengan mereka!

Tulisan saya selama ini menjelaskan, atas nama Cina, dan bukan Islam, ultra kiasu sentiasa bersatu menentang Islam. Wahai umatku, bersatulah mempertahankan Islam. Musuh wajib dikeluarkan daripada kerajaan. Musuh ini akan menjadi Umno lebih buruk dan hilang sokongan.

Bertindak tegas seperti bakal presiden Amerika, Donald Trump. Saya harap Trump menang. Trump lebih baik daripada parti demokrat dan ultra kiasu lain. Ya, walaupun ramai yang tidak suka Trump tetapi beliau bercakap benar dan berterus terang. Beliau tidak menentang Islam, tetapi menentang ISIS.

Trump masuk politik sebab mahu selamatkan AS. AS gagal dalam ekonomi dan politik kerana Obama pandai bercakap tetapi tidak pandai buat kerja. Trump menentang perang ke atas umat Islam di Iraq. Kata Trump lagi, jika Kristian mengaku dia Kristian, tentu mereka tidak membunuh orang Islam yang tidak berdosa. Di sinilah kebaikan Trump yang cuba diaibkan oleh musuh Islam.

Selama negara Brunei melaksanakan Undang-undang Islam, adakah nasib 30 peratus Cina di sana diabaikan. Pernahkah mereka dihududkan? Berapa banyak tangan telah dipotong? Orang Cina tetap bahagia di Brunei Darussalam. Inilah orang bukan Islam yang perlu dilantik menjadi menteri, bukan MCA, MIC, Gerakan dan ultra kiasu yang lain, termasuk PBRS, yang menterinya mahu Sarawak keluar Malaysia jika Akta 355 diluluskan. Orang yang suka ugut bukanlah kawan.

Kebencian ultra kiasu terhadap Islam amat tinggi. Sekiranya mereka dikeluarkan nescaya negara aman sentosa dan dirahmati Allah. Kepada presiden Pas, janganlah gentar di hati. Hadapi musuh ini dengan semangat jihad yang tinggi. Jangan undur walau seinci, kerana ia perjuangan sejati.

Saya tidak mahu berdosa lagi duduk dalam sebuah organisasi yang memusuhi agama yang sangat kucintai. Kini parti ini adalah musuh saya selain ultra kiasu lain. Saya akan berkempen kepada orang Melayu sehingga MCA tersungkur.

Kita lantik sahaja orang bukan Islam yang baik-baik sebagai wakil kaum mereka. Tidak guna melantik mereka yang menjadi beban dan duri dalam daging. Kepada menteri MCA, Gerakan dan MIC yang mengugut mahu meletakkan jawatan, letakkan sekarang, termasuk semua jawatan yang diberikan dalam kerajaan atas nama wakil parti, jika masih ada telur.

Kepada seluruh umat Islam, Selamat Berpuasa. Moga puasa kita diterima Allah

Ridzuan Tee Abdullah
*
SUSKinitos
post Jun 7 2016, 08:30 AM

On my way
****
Senior Member
572 posts

Joined: Sep 2007
Ridzuan Tee Abdullah is entitled to speak his truth observation

Starbucki
post Jun 7 2016, 08:33 AM

Ayam betmen
******
Senior Member
1,216 posts

Joined: Apr 2009
He says trump is only against isis and not muslims. Obviously he didnt read before he writes. He dont belong in mca nor umno. He belongs to a mental institute.
botlife
post Jun 7 2016, 08:33 AM

Getting Started
**
Junior Member
92 posts

Joined: Oct 2012


QUOTE(kratos123 @ Jun 6 2016, 12:26 PM)
You read articles or not?

He say he still Chinese
*
i dont read haha
botlife
post Jun 7 2016, 08:37 AM

Getting Started
**
Junior Member
92 posts

Joined: Oct 2012


do this man family still accept him???
Heroicage
post Jun 7 2016, 08:48 AM

Getting Started
**
Junior Member
187 posts

Joined: Jan 2013
take only the bad to say, and forget the 99% of the true story.

thanks, but i rather not be stupid like you.

SUSkratos123
post Jun 7 2016, 12:01 PM

Getting Started
**
Junior Member
55 posts

Joined: Dec 2014


QUOTE(botlife @ Jun 7 2016, 08:37 AM)
do this man family still accept him???
*
He super famous ustaz, why his family abandon him.

He is future dato
Pete the great
post Jun 7 2016, 12:04 PM

On my way
****
Junior Member
519 posts

Joined: Jul 2013
QUOTE(automan5891 @ Jun 7 2016, 07:22 AM)
U tak suka, join UMNO lol
*
DUMNO and PAS don't want him, because he is half breed
hyunterx
post Jun 7 2016, 12:05 PM

Forever Alone
******
Senior Member
1,052 posts

Joined: Jun 2011
Spreading hate
Not so Ramadan afterall
deathTh3Cannon
post Jun 7 2016, 12:09 PM

Getting Started
**
Junior Member
232 posts

Joined: Aug 2011
tldfr
joe_mamak
post Jun 7 2016, 12:10 PM

Casual
***
Junior Member
363 posts

Joined: Dec 2006


Everyday there are forces that seek to divide or delineate Malaysians into different categories.

When would we be truly united?


pobox
post Jun 7 2016, 12:10 PM

On my way
****
Junior Member
527 posts

Joined: May 2013


user posted image
jonny4
post Jun 7 2016, 12:13 PM

Regular
******
Senior Member
1,974 posts

Joined: Dec 2007
From: Gotham City
try reading that while listening to Tupac's 'Me Against The World"
am_i_rulez
post Jun 7 2016, 12:17 PM

Group: Senior Member
******
Senior Member
1,255 posts

Joined: Jun 2009
From: Batang Berjuntai


kejap dap kejap mca. ini cina ka india?
drowning
post Jun 7 2016, 12:18 PM

Getting Started
**
Junior Member
86 posts

Joined: Mar 2013


QUOTE(Starbucki @ Jun 7 2016, 08:33 AM)
He says trump is only against isis and not muslims. Obviously he didnt read before he writes. He dont belong in mca nor umno. He belongs to a mental institute.
*
On behalf of mental institute everywhere, he doesn't belong in mental institute, as mental institute is for human patients with mental sickness. This one is not even human. Please sent him to the zoo.
Mackiddo
post Jun 7 2016, 12:22 PM

† St. David †
*******
Senior Member
5,802 posts

Joined: Mar 2009
From: KL in JB/SG :


underneath it all, his blood still tainted wif pork.
ALeUNe
post Jun 7 2016, 12:23 PM

I'm the purebred with aristocratic pedigree
Group Icon
VIP
9,692 posts

Joined: Jan 2003
From: Mongrel Isle
But he joined 9 MCA nonetheless.
chinti
post Jun 7 2016, 12:25 PM

Tarak Drama, Kita Bikin Drama
******
Senior Member
1,590 posts

Joined: Aug 2008
From: My Fantasy World


QUOTE(drowning @ Jun 7 2016, 12:18 PM)
On behalf of mental institute everywhere, he doesn't belong in mental institute, as mental institute is for human patients with mental sickness. This one is not even human. Please sent him to the zoo.
*
As a representative of the zoo throughout the world, I appreciate ur kindness of wanting to donate this animal to a zoo. However, I would kindly decline your gift due to this endangered species is too precious to be locked up inside a cage. Maybe you could try releasing him back to the wild for his own good.
DarkAeon
post Jun 7 2016, 12:26 PM

Enthusiast
*****
Senior Member
716 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(ALeUNe @ Jun 7 2016, 12:23 PM)
But he joined 9 MCA nonetheless.
*
i'm not sure whether he has a mirror at home, if he does he is probably under utilizing it
SUSkratos123
post Jun 7 2016, 12:26 PM

Getting Started
**
Junior Member
55 posts

Joined: Dec 2014


QUOTE(joe_mamak @ Jun 7 2016, 12:10 PM)
Everyday there are forces that seek to divide or delineate Malaysians into different categories.

When would we be truly united?
*
Actually he call for all Malay to united against ultra kiasu

Only u see at different view

This article is from Sinar Harian
Autocountstick
post Jun 7 2016, 12:27 PM

Casual
***
Junior Member
341 posts

Joined: Jun 2014
stil got ppl listen from her speech , soli i didnt read it
s@ni
post Jun 7 2016, 12:29 PM

Gambar Di Lesen Kereta Saya
*******
Senior Member
2,756 posts

Joined: Jun 2005
From: Seasawjika masih ada telur.
GnomeMage
post Jun 7 2016, 12:30 PM

Getting Started
**
Junior Member
198 posts

Joined: Jun 2012
islam and politics do not mix. u want religion, go become religious scholar and study religion , not become politician. you can only choose 1
hotjake
post Jun 7 2016, 12:31 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
celaka riduan tee supporter reported me hahahahaha
GnomeMage
post Jun 7 2016, 12:31 PM

Getting Started
**
Junior Member
198 posts

Joined: Jun 2012
QUOTE(Kinitos @ Jun 7 2016, 08:30 AM)
Ridzuan Tee Abdullah is entitled to speak his truth observation
*
just his observation,

and we are entitled to ridicule him.
GnomeMage
post Jun 7 2016, 12:32 PM

Getting Started
**
Junior Member
198 posts

Joined: Jun 2012
QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 12:27 PM)
musuh dalam selimut is umno pun tak tau hahahaha
memang mata sepet mia melayu celup
*
quote so will exist after mod delete
joe_mamak
post Jun 7 2016, 12:33 PM

Casual
***
Junior Member
363 posts

Joined: Dec 2006


QUOTE(kratos123 @ Jun 7 2016, 12:26 PM)
Actually he call for all Malay to united against ultra kiasu

Only u see at different view

This article is from Sinar Harian
*
Precisely, my point.

We are all Malaysians lah.

The radicals, the moderates, the kiasus.

Unite all of them lah.

Don't delineate them. Don't put them into categories. Don't play one off against the other.

hotjake
post Jun 7 2016, 12:34 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(GnomeMage @ Jun 7 2016, 12:32 PM)
quote so will exist after mod delete
*
sensitive much?
arubin
post Jun 7 2016, 12:34 PM

Holy Pastafarian
****
Senior Member
642 posts

Joined: Oct 2007
From: Church of the Flying Spaghetti Monster


Panjang sangat, aku tolong summarize.

Reason Riddhuan Tee leave MCA:

Butthurt.

Sekian.
GnomeMage
post Jun 7 2016, 12:36 PM

Getting Started
**
Junior Member
198 posts

Joined: Jun 2012
QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 12:34 PM)
sensitive much?
*
totally. nowadays a bit a bit got ppl report
hotjake
post Jun 7 2016, 12:39 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(GnomeMage @ Jun 7 2016, 12:36 PM)
totally. nowadays a bit a bit got ppl report
*
fair enough.
btw, you're the one who reported?
GnomeMage
post Jun 7 2016, 12:40 PM

Getting Started
**
Junior Member
198 posts

Joined: Jun 2012
QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 12:39 PM)
fair enough.
btw, you're the one who reported?
*
obviously not.
hotjake
post Jun 7 2016, 12:47 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(GnomeMage @ Jun 7 2016, 12:40 PM)
obviously not.
*
Okay, thanks : )
SUSkratos123
post Jun 7 2016, 12:59 PM

Getting Started
**
Junior Member
55 posts

Joined: Dec 2014


QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 12:47 PM)
Okay, thanks : )
*
Only mod know who

Someone doesn't like you use words sepet
Pete the great
post Jun 7 2016, 02:39 PM

On my way
****
Junior Member
519 posts

Joined: Jul 2013
QUOTE(Pete the great @ Jun 7 2016, 12:05 PM)
half breed, he is neither this or that. Even melei reject him.
*
Eh? apasal i kena lipoted?

Somebody similar to him butthurt kah?
Pete the great
post Jun 7 2016, 02:40 PM

On my way
****
Junior Member
519 posts

Joined: Jul 2013
QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 12:31 PM)
celaka riduan tee supporter reported me hahahahaha
*
me too, i also kena lipoted.

I think the loser is similar to riduan status. So butthurt manyak.
hotjake
post Jun 7 2016, 03:01 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(Pete the great @ Jun 7 2016, 02:40 PM)
me too, i also kena lipoted.

I think the loser is similar to riduan status. So butthurt manyak.
*
dunno mang maybe kurang kasih sayang kut
kena reported twice (dupe report? lel) for the same post but it's cool, we live in a democracy kek
Pete the great
post Jun 7 2016, 03:04 PM

On my way
****
Junior Member
519 posts

Joined: Jul 2013
QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 03:01 PM)
dunno mang maybe kurang kasih sayang kut
kena reported twice (dupe report? lel) for the same post but it's cool, we live in a democracy kek
*
yeah, that person same breed as ridhuan, they must be butthurt, because they still sakai thinking.
hotjake
post Jun 7 2016, 03:08 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(Pete the great @ Jun 7 2016, 03:04 PM)
yeah, that person same breed as ridhuan, they must be butthurt, because they still sakai thinking.
*
chill, i could care less


joe_mamak
post Jun 7 2016, 03:08 PM

Casual
***
Junior Member
363 posts

Joined: Dec 2006


Why keep dividing Malaysians?

Isn't a united Malaysia a good thing?


DarkNite
post Jun 7 2016, 03:22 PM

ФĻĐ ИΞШB!Ξ
********
All Stars
11,018 posts

Joined: Jun 2008
QUOTE(kcchong2000 @ Jun 7 2016, 07:28 AM)
Bulan berpuasa and now mengumpat, mencaci, marah orang. Entahlah mana belajar ini. doh.gif
*
Bill888
post Jun 7 2016, 03:55 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Jun 2015
can't believe there are still people lestening to this fellow.
SUSlyn99
post Jun 7 2016, 04:01 PM

New Member
*
Junior Member
41 posts

Joined: Sep 2015
cainis got 1 Ridhuan Tee and 1 Alvis Tan

memang tokek
hellmut
post Jun 7 2016, 04:03 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: Aug 2014
RT for PM
aliesterfiend
post Jun 7 2016, 04:06 PM

Red Dragon
******
Senior Member
1,193 posts

Joined: Mar 2008


Saya sokong !
Pete the great
post Jun 7 2016, 04:10 PM

On my way
****
Junior Member
519 posts

Joined: Jul 2013
QUOTE(hotjake @ Jun 7 2016, 03:08 PM)
chill, i could care less
*
Hmm the sakai lipoted me again.

Hahahahahahaha. Butthurt sakai person.
runemastertan
post Jun 7 2016, 04:14 PM

Regular
******
Senior Member
1,221 posts

Joined: Sep 2007
QUOTE(xxboxx @ Jun 7 2016, 08:11 AM)
This is one butthurt Chinese.

Keyword = menubuhkan Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA)
*
He's not chinese anymore, he hates chinese.
Pete the great
post Jun 7 2016, 04:17 PM

On my way
****
Junior Member
519 posts

Joined: Jul 2013
QUOTE(runemastertan @ Jun 7 2016, 04:14 PM)
He's not chinese anymore, he hates chinese.
*
Then he gotta be somekind of alien half breed. This side reject him, that side also reject him.

I know the butthurt will lipot me again. Lol....the butthurt maybe in same shoes as Tee.
runemastertan
post Jun 7 2016, 04:17 PM

Regular
******
Senior Member
1,221 posts

Joined: Sep 2007
I got reported too LOL
ascot
post Jun 7 2016, 04:20 PM

New Member
*
Junior Member
4 posts

Joined: Oct 2011
ini ridhuan lagi...

what is the motive when he joined MCA last time?

I tot he was born a muslim, why still go joined MCA?

otak aku memang puasa hari ni.
Dragon_Boy
post Jun 7 2016, 04:33 PM

New Member
*
Junior Member
26 posts

Joined: Nov 2009


user posted image

dvinez
post Jun 7 2016, 04:55 PM

Limited Edition
******
Senior Member
1,464 posts

Joined: Dec 2006
From: Paradiseone word
haha
ReWeR
post Jun 7 2016, 05:02 PM

Foreveralone
******
Senior Member
1,715 posts

Joined: Sep 2004
From: KL


QUOTE
Bertindak tegas seperti bakal presiden Amerika, Donald Trump. Saya harap Trump menang. Trump lebih baik daripada parti demokrat dan ultra kiasu lain. Ya, walaupun ramai yang tidak suka Trump tetapi beliau bercakap benar dan berterus terang. Beliau tidak menentang Islam, tetapi menentang ISIS.
Dafuq I just read
hotjake
post Jun 7 2016, 05:07 PM

Getting Started
**
Junior Member
191 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(ReWeR @ Jun 7 2016, 05:02 PM)
Dafuq I just read
*
ikr

1. bakal presiden (he hasn't been reading the polls or following the news
2. trump bercakap benar laugh.gif laugh.gif i lost count of how many times he flipped positions on muslim issues, abortion rights, mexicans, great wall, tax reforms etc etc WAIT DA MINUTE, perhaps that why he loves najib?? ohmy.gif

This post has been edited by hotjake: Jun 7 2016, 05:08 PM
alpha0201
post Jun 7 2016, 05:08 PM

¡¡¡llǝ� ǝuoƃ �ou s,�ɐɥ�
*****
Senior Member
907 posts

Joined: Sep 2006
From: Eboladrome


All this while he stayed with MCA when all the time he tried to be more Malay than Malay?

Kiasu level is too damn high.
kerazul
post Jun 7 2016, 05:08 PM

Regular
******
Senior Member
1,176 posts

Joined: Aug 2007


Wow this guy can really bitch, moan and whine.
andrewcha
post Jun 7 2016, 05:14 PM

On my way
****
Senior Member
695 posts

Joined: Aug 2009


Still got people listen to his speech?
HangPC2
post Jun 7 2016, 05:16 PM

Casual
***
Junior Member
396 posts

Joined: Nov 2006
From: LANGKASUKA مليسياuser posted image
nintendo86
post Jun 7 2016, 05:23 PM

New Member
*
Junior Member
24 posts

Joined: Sep 2015
Good read.. What a rare gem in todays society.. Keep movin on ridhuan.. I,m on ur back..
HangPC2
post Jun 7 2016, 05:23 PM

Casual
***
Junior Member
396 posts

Joined: Nov 2006
From: LANGKASUKA مليسياBetul apa dia cakap.. saya setuju
SUSflar3star
post Jun 7 2016, 05:38 PM

Look like a flower , Sting like a bee.
****
Senior Member
605 posts

Joined: Jun 2008
From: Kepongi doubt umno would want him too , any party that accepts him would have their image tarnished. Its just the sad fact.
SUSSuper Saiya
post Jun 7 2016, 06:01 PM

Getting Started
**
Junior Member
280 posts

Joined: Feb 2012
QUOTE(nintendo86 @ Jun 7 2016, 05:23 PM)
Good read.. What a rare gem in todays society.. Keep movin on ridhuan.. I,m on ur back..
*
joe_mamak
post Jun 7 2016, 06:03 PM

Casual
***
Junior Member
363 posts

Joined: Dec 2006


Don't think he is gaining much traction amongst most Malaysians.

danabu
post Jun 7 2016, 06:11 PM

Casual
***
Junior Member
401 posts

Joined: Dec 2011
Why not he join pas?
DarkAeon
post Jun 7 2016, 06:13 PM

Enthusiast
*****
Senior Member
716 posts

Joined: Nov 2010
QUOTE(danabu @ Jun 7 2016, 06:11 PM)
Why not he join pas?
*
dulu pas geng PH. skrg mungkin mr. t boleh fikirkan
SUSkratos123
post Jun 7 2016, 08:12 PM

Getting Started
**
Junior Member
55 posts

Joined: Dec 2014


QUOTE(Autocountstick @ Jun 7 2016, 12:27 PM)
stil got ppl listen from her speech , soli i didnt read it
*
what is this? her??

tldr so you donno what happening, go read and comment
joe_mamak
post Jun 8 2016, 10:25 AM

Casual
***
Junior Member
363 posts

Joined: Dec 2006


MCA, oh MCA.

I know what you guys are trying to do.

http://www.thestar.com.my/news/nation/2016...-sex-predators/Bump Topic Add ReplyOptions New Topic
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0709sec    0.42    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 18th May 2022 - 03:18 PM