Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Topic Closed RSS Feed

Outline · [ Standard ] · Linear+

 Tires Price List, hope this helps...

views
     
am_eniey
post Oct 16 2007, 08:30 AM

✿✿✿✿✿
*******
Senior Member
3,314 posts

Joined: Sep 2005
From: Taman Sri Melati, KL



any price update????
am_eniey
post Jan 2 2008, 04:05 AM

✿✿✿✿✿
*******
Senior Member
3,314 posts

Joined: Sep 2005
From: Taman Sri Melati, KL



QUOTE(2uk3y @ Jan 1 2008, 12:31 PM)
bro... this year, tires price increase meh ???
*
u punya avatar dary mykakis forum??? hahahahahahahaha
am_eniey
post Feb 1 2008, 11:13 AM

✿✿✿✿✿
*******
Senior Member
3,314 posts

Joined: Sep 2005
From: Taman Sri Melati, KL



how much now for silverstone kruzier 1 ns700?
am_eniey
post Oct 23 2008, 12:00 PM

✿✿✿✿✿
*******
Senior Member
3,314 posts

Joined: Sep 2005
From: Taman Sri Melati, KL



I'm replacing my kancil cheap tyre......Silverstone Powerblitz 1800
am_eniey
post Jan 6 2009, 10:25 AM

✿✿✿✿✿
*******
Senior Member
3,314 posts

Joined: Sep 2005
From: Taman Sri Melati, KL



QUOTE
Eagel F1 masuk pasaran Asia

SYARIKAT pengeluar tayar terbesar di dunia, Goodyear mengumumkan pelancaran tayar Eagle F1 Asymmetric yang berprestasi tinggi khusus untuk pemandu di Asia Pasifik, baru-baru ini.

Sejak pelancarannya di Jerman tahun lalu, Eagle F1 Asymmetric mendapat perhatian meluas di Eropah dan Amerika Utara sementara menunggu masa sesuai untuk menembusi pasaran Asia.


Presiden Goodyear Asia Pasifik, Pierre E Cohade, berkata selepas menjulang anugerah terbaru awal tahun ini, Eagle F1 Asymmetric bersedia menguasai jalan raya Asia dengan teknologi Active CornerGrip.

"Peminat kereta prestasi tinggi pasti teruja dengan ciri pemanduan hebat daripada Goodyear.

"Eagle F1 Asymmetric menggabungkan inovasi lebih 110 tahun Goodyear terutama kefahaman ciri kelebihan yang dikehendaki kenderaan prestasi tinggi masa kini," katanya.

Katanya, pasaran tayar prestasi tinggi di Asia meningkat dengan kadar pertumbuhan kompaun kira-kira 16 peratus dalam tempoh lima tahun lalu.

"Kami berharap dapat mengatasi pesaing kerana pasaran dijangka berkembang pada kadar yang sama dalam tempoh lima tahun akan datang," katanya.

Memandangkan kereta generasi kini lebih berat dan berkuasa, cabaran baru timbul apabila kenderaan dipandu pada kelajuan tinggi.

"Goodyear perlu berfikir secara inovatif untuk membangunkan tayar yang mampu menjanjikan pemanduan yang cemerlang.

"Antaranya teknologi Active CornerGrip, prestasi keselamatan basah dan pemanduan lebih senyap dan sempurna," katanya.

Teknologi Active CornerGrip diaktifkan apabila kenderaan melalui selekoh hingga menyebabkan daya tinggi dikenakan terhadap tayar.

Malah, keupayaan kenderaan ketika dipandu dan membrek dalam keadaan basah memperlihatkan kecemerlangan dengan kombinasi inovatif teknologi Active CornerGrip dan sebatian bunga yang dicipta untuk perlumbaan.

Sebatian bunga Eagle F1 Asymmetric mempunyai silika diadun dengan karbon hitam perlumbaan untuk mencapai prestasi yang dikehendaki.

Reka bentuk bunga tayar yang cemerlang turut menghasilkan pemanduan lebih senyap.


http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMe...cle/indexv_html

Topic ClosedOptions
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0451sec    0.65    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 12th December 2025 - 12:38 AM