Welcome Guest ( Log In | Register )

Outline · [ Standard ] · Linear+

> The Official Maxis FTTH Thread | v5, Maxis Home Fibre Internet, from RM89

views
     
lonewalker
post May 12 2022, 11:55 PM

Getting Started
**
Junior Member
202 posts

Joined: Nov 2005
QUOTE(QuantumEdge @ May 12 2022, 10:25 PM)
Anyone having problems with Maxis at the moment?
Cant login to steam, GSC's website wont load...
*
Probably just you or the usual DNS issues, use a public DNS server other than the maxis provided one (Google DNS, Cloudflare, Quad9, Cisco OpenDNS, NextDNS)

No issues here

This post has been edited by lonewalker: May 12 2022, 11:56 PM
andrekua2
post May 13 2022, 08:01 AM

10k Club
********
All Stars
10,756 posts

Joined: Jan 2012


QUOTE(AdrianS_99 @ May 9 2022, 11:03 AM)
Currently facing some website are blocked by MCMC, not sure why

Good example:

linktree, On maxis fiber no issue, on DG fiber & Unifi blocked...

using digi fiber
user posted image
*
If MCMC issue guidance to block then all ISP must abide...

If only certain ISP then it is their choice. Still remember those days when Maxis blocked Clash of Clans server IP because they noticed a huge surge in traffic which lead to them suspecting some sort of attack/abuse. After almost 2months complaining non stop in maxis forum, then only Maxis unblock the IP.
QuantumEdge
post May 13 2022, 01:30 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
878 posts

Joined: Jan 2016


QUOTE(lonewalker @ May 12 2022, 11:55 PM)
Probably just you or the usual DNS issues, use a public DNS server other than the maxis provided one (Google DNS, Cloudflare, Quad9, Cisco OpenDNS, NextDNS)

No issues here
*
I've been using 3rd party DNS since installation, tried switching between Google and Cloudflare... still the same
But Maxis's own DNS seems to be problem free
lonewalker
post May 14 2022, 12:45 PM

Getting Started
**
Junior Member
202 posts

Joined: Nov 2005
QUOTE(QuantumEdge @ May 13 2022, 01:30 PM)
I've been using 3rd party DNS since installation, tried switching between Google and Cloudflare... still the same
But Maxis's own DNS seems to be problem free
*
Well good for you, you seem to have solved your issue.
andrekua2
post May 15 2022, 09:21 AM

10k Club
********
All Stars
10,756 posts

Joined: Jan 2012


@Maxis

I already transferred to Unifi. My billing date is on 10th is every month. Successfully installed unifi on 4/4. Why do Maxis still need to bill me for 10-12th?
YoungMan
post May 15 2022, 11:00 AM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
4,148 posts

Joined: Oct 2008
From: Kuala Lumpur



QUOTE(andrekua2 @ May 15 2022, 10:21 AM)
@Maxis

I already transferred to Unifi. My billing date is on 10th is every month. Successfully installed unifi on 4/4. Why do Maxis still need to bill me for 10-12th?
*
Means your Maxis account still active until 12th. Usually even though you have successfully transfer out, your previous account will still active for around 1 week plus.
When I transfer out from Unifi, I can still use my Unifi for 1 week plus. So technically I have 2 active line for that period until Unifi terminated the account.
andrekua2
post May 15 2022, 05:36 PM

10k Club
********
All Stars
10,756 posts

Joined: Jan 2012


QUOTE(YoungMan @ May 15 2022, 11:00 AM)
Means your Maxis account still active until 12th. Usually even though you have successfully transfer out, your previous account will still active for around 1 week plus.
When I transfer out from Unifi, I can still use my Unifi for 1 week plus. So technically I have 2 active line for that period until Unifi terminated the account.
*
Make sense but I don't see why I should be paying though. I already paid until 9th and from Maxis side, they should already seen that I haven't reconnect since 5th (I excluded 4th since internet still on until the installation commence). Not only do I paid extra for the 5 days but now still want to charge me an extra 3 days?

YoungMan
post May 15 2022, 08:00 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
4,148 posts

Joined: Oct 2008
From: Kuala Lumpur



QUOTE(andrekua2 @ May 15 2022, 06:36 PM)
Make sense but I don't see why I should be paying though. I already paid until 9th and from Maxis side, they should already seen that I haven't reconnect since 5th (I excluded 4th since internet still on until the installation commence). Not only do I paid extra for the 5 days but now still want to charge me an extra 3 days?
*
Well I guest that's it when swwitching provider, unless you want to try and dispute with Maxis. Even for Unifi I have to pay 1 month advance to avoid any outstanding. So technically if they want, they could keep my account for another month and not refund back the balance.
andrekua2
post May 15 2022, 08:32 PM

10k Club
********
All Stars
10,756 posts

Joined: Jan 2012


QUOTE(YoungMan @ May 15 2022, 08:00 PM)
Well I guest that's it when swwitching provider, unless you want to try and dispute with Maxis. Even for Unifi I have to pay 1 month advance to avoid any outstanding. So technically if they want, they could keep my account for another month and not refund back the balance.
*
Got it. Anyway, I'm gonna dispute with SKMM and see how they replied. Before this was not going to do anything since I just overpaid 5 days. Now they are charging me again. I'm gonna try get all of them back.

Unifi installer even unplugged my Maxis router. Hence they shouldn't have any reason to charge me between the transition.

I'll update on my report later on.
YoungMan
post May 15 2022, 08:36 PM

Look at all my stars!!
*******
Senior Member
4,148 posts

Joined: Oct 2008
From: Kuala Lumpur



QUOTE(andrekua2 @ May 15 2022, 09:32 PM)
Got it. Anyway, I'm gonna dispute with SKMM and see how they replied. Before this was not going to do anything since I just overpaid 5 days. Now they are charging me again. I'm gonna try get all of them back.

Unifi installer even unplugged my Maxis router. Hence they shouldn't have any reason to charge me between the transition.

I'll update on my report later on.
*
Keep us updated. Though, it will be the same thing if you switch out from Unifi. I am also interested to know how they set the rule for the termination.

This post has been edited by YoungMan: May 15 2022, 08:38 PM
andrekua2
post May 18 2022, 06:31 PM

10k Club
********
All Stars
10,756 posts

Joined: Jan 2012


QUOTE(YoungMan @ May 15 2022, 08:36 PM)
Keep us updated. Though, it will be the same thing if you switch out from Unifi. I am also interested to know how they set the rule for the termination.
*
Maxis has replied. Apparently they are willing to waive but only when I shared the work done order from unifi. Not sincere enough since I already shared my bills under both ISP. Now I need to search for my work order form. Don't know if I threw it away or not.

Still could find my work order. Most probably the liao.

This post has been edited by andrekua2: May 18 2022, 10:14 PM
sadlyfalways
post Yesterday, 05:19 PM

Casual
***
Junior Member
355 posts

Joined: Nov 2020
user posted image

Weird la, got so many foreign websites that struggle to load with maxis properly.

I think it’s a route problem, because if I load the page on mobile data first using Digi, then go back to maxis Wi-Fi it works like normal.

But if I load on maxis only it half loads and takes forever. If I open incognito tab and open again also it won’t work even after using mobile data.

Like the cache knows how to route it already

Really weird problem which I am having on so many foreign websites, never had like this with unifi. Unifi usually it just doesn’t load at all if got problem. Not halfway all

Any fix ?
QuantumEdge
post Yesterday, 05:22 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
878 posts

Joined: Jan 2016


QUOTE(sadlyfalways @ May 22 2022, 05:19 PM)
user posted image

Weird la, got so many foreign websites that struggle to load with maxis properly.

I think it’s a route problem, because if I load the page on mobile data first using Digi, then go back to maxis Wi-Fi it works like normal.

But if I load on maxis only it half loads and takes forever. If I open incognito tab and open again also it won’t work even after using mobile data.

Like the cache knows how to route it already

Really weird problem which I am having on so many foreign websites, never had like this with unifi. Unifi usually it just doesn’t load at all if got problem. Not halfway all

Any fix ?
*
I'm using Google DNS, no problem loading that website

sadlyfalways
post Yesterday, 05:54 PM

Casual
***
Junior Member
355 posts

Joined: Nov 2020
QUOTE(QuantumEdge @ May 22 2022, 05:22 PM)
I'm using Google DNS, no problem loading that website
*
The issue is, I can’t seem to set Google dns manually for my device. Keeps going back to maxis dns for ipv6

The maxis router cannot change dns ( it is the new one )

When I use my own router, even if vlan maxis voip and connect the router the house phone doesn’t work

So I’m a bit stuck lmao

Are you able to load https://www.samlim.com.au/?
QuantumEdge
post Yesterday, 06:04 PM

Enthusiast
*****
Junior Member
878 posts

Joined: Jan 2016


QUOTE(sadlyfalways @ May 22 2022, 05:54 PM)
The issue is, I can’t seem to set Google dns manually for my device. Keeps going back to maxis dns for ipv6

The maxis router cannot change dns ( it is the new one )

When I use my own router, even if vlan maxis voip and connect the router the house phone doesn’t work

So I’m a bit stuck lmao

Are you able to load https://www.samlim.com.au/?
*
user posted image
No problem here

 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0298sec    0.74    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 23rd May 2022 - 12:16 PM