Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Topic Closed RSS Feed
13 Pages « < 3 4 5 6 7 > » Bottom

Outline · [ Standard ] · Linear+

> AFF SUZUKI CUP 2014 CHAMPION: THAILAND, RUNNERS-UP: MALAYSIA Chat

views
     
SUSvuetnam
post Dec 5 2014, 09:33 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


http://www.stadiumastro.com/article/detail...-harimau-malaya


Penggantungan Shukor Adan bererti "captain armband" bakal disarung oleh pemain lain namun siapakah pemain yang akan menjadi kapten Harimau Malaya pada Ahad nanti masih menjadi tanda tanya.
Pengendali Harimau Malaya Dollah Salleh enggan memberitahu siapakah pemain yang bakal meneraju skuadnya apabila bertemu Vietnam nanti.

"Pada hari perlawanan nanti semua akan tahu siapakah yang akan dipertanggunjawabkan untuk menjadi kapten pasukan," kata bekas jurulatih Pahang dan PDRM itu.

Walaupun ura-ura mengatakan Safiq Rahim bakal memikul tugas tersebut namun ianya bukan satu kepastian.

Sementara itu, pemain yang hadir pada sidang media menemani Dollah adalah Mahali Jasuli.

Pemain pertahanan Johor Darul Takzim itu yang juga merupakan pemain yang beraksi 4 tahun lepas ketika Malaysia menjuarai kejohanan tersebut menyuarakan keyakinannya untuk mengatasi Vietnam.

"Untuk perlawanan ini kami sememangnya yakin kerana dah bertemu mereka sebelum ini dan saya serta rakan sepasukan lain memang meletak sasaran mahu menang," katanya.

Pada tahun 2010 juga Malaysia bertemu lawan yang sama di peringkat separuh akhir dan berjaya membenam pasukan The Red Jersey itu dengan jaringan 2-0 pada separuh akhir pertama dimana kedua-duanya dijaringkan oleh Safee Sali.

Mahali juga merasakan bertemu Vietnam merupakan pengulangan perlawanan sama 4 tahun lepas.

"Sebagai seorang pemain yang pernah berdepan dengan mereka di peringat yang sama memang kami yakin tahun 2010 mampu diulangi," ujarnya.

Ikuti aksi Piala Suzuki AFF menerusi FOX Sports / FOX Sports HD (Ch. 812/832).
SUSvuetnam
post Dec 5 2014, 09:34 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Jurulatih Harimau Malaya Dollah Salleh optimis anak buahnya mampu hasilkan kemenangan apabila bertemu Vietnam di Stadium Shah Alam pada Ahad untuk saingan separuh akhir pertama Piala Suzuki AFF 2014.
Dollah Salleh ketika ditemui di sidang media yang diadakan di FAM hari ini menjelaskan dia tidak berdepan sebarang tekanan bahkan berasa yakin dengan kemampuan setiap pemainnya untuk menghasilkan sesuatu.

"Kami memang kekal fokus untuk perlawanan pada Ahad nanti dan kami yakin kami mampu melakukan sesuatu yang istimewa untuk penyokong Harimau Malaya," katanya.

Walaupun akan turun tanpa kelibat Shukor Adan dan Amri Yahyah namun pengendali skuad negara itu beranggapan ianya bukan satu masalah besar.

"Mereka sememangnya membawa impak besar kepada pasukan namun kehilangan mereka tidaklah terlalu memberi kesan kerana ada saja pemain yang mampu menggantikan posisi mereka," jelasnya.

Difahamkan Fadhli Shas bakal digandingkan bersama Muslim Ahmad di bahagian pertahanan.

Dollah juga menerangkan bahawa tiada sebarang kecederaan baru melanda pasukannya.

Pengendali yang berasal dari Melaka itu juga akui ianya penting bagi mereka untuk menjaringkan lebih dari dua gol dan memberi jaminan 200 peratus yakin mampu melaksanakannya sungguhpun mengakui pasukan Vietnam dalam prestasi baik ketika ini.

"Walaupun kami pernah tewas 3-1 menentang Vietnam ketika perlawanan persahabatan sebelum ini tetapi masa itu kami belum cukup bersedia, namun situasi sekarang berlainan," ujarnya.

Keyakinan yang ditonjolkan Dollah Salleh sedikit sebanyak menghilangkan kegusaran penyokong Harimau Malaya apabila bertemu Vietnam pada Ahad.

Sekiranya harapan untuk menang lebih dari dua gol mampu dicapai, tidak salah untuk memasang niat mara ke final sekaligus merebut kejuaraan Piala Suzuki AFF 2014.

Ikuti aksi Piala Suzuki AFF menerusi FOX Sports / FOX Sports HD (Ch. 812/832).


http://www.stadiumastro.com/article/detail...is-mampu-menang

SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 01:18 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


QUOTE(stimzzzz @ Dec 6 2014, 01:14 PM)
go go kasi penuhkan stadiuam chant fam itu bangsat! brows.gif
*
laugh.gif I did that and ayam get kicked out from FAM immediately laugh.gif (Ayam a FAM observer before)
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 01:25 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


QUOTE(stimzzzz @ Dec 6 2014, 01:22 PM)
ayam jugak whole section chanting  brows.gif tapi FAM tetap tidak peduli  whistling.gif
*
coz u not FAM staff mar, of coz la icon_rolleyes.gif

ayam ex FAM staff in 2012.....terus kena kick out laugh.gif


SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 01:42 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


QUOTE(stimzzzz @ Dec 6 2014, 01:29 PM)
eh kau nie.. not that lar...even after so many protests by fans its still business as usual for them, they still do their own thing....we just have to dream about our national football team competing at a higher level.
*
u also know to say that its fans, staff is different treatment....fans they tak kisah coz they take it as a stupid people chanting.....staff they take it seriously laugh.gif

anyway yes that happens
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 02:10 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


http://www.stadiumastro.com/Article/Detail...ekanan---dollah


Ketiadaan kapten Shukor Adnan dan pemain sayap Amri Yahya bukan satu tekanan bagi skuad Harimau Malaya menghadapi Vietnam pada separuh akhir pertama Piala AFF Suzuki 2014 di Stadium Shah Alam, Ahad ini.
Jurulatih kebangsaan, Dollah Salleh berkata ketiadaan kedua-kedua pemain itu akibat kesalahan dua kad kuning itu tidak akan menjejaskan tumpuan pasukan untuk meraih bekalan selesa sebelum bertandang ke Hanoi, pada 11 Dis ini.

Katanya anak buahnya berada dalam keadaan terbaik serta bersedia sepenuhnya tanpa sebarang tekanan untuk menghadapi Vietnam.

"Semua pemain tidak menunjukkan sebarang tanda tekanan ketika menjalani latihan sejak tiga hari lepas," katanya pada sidang media selepas mesyuarat pengurus pasukan di Wisma FAM, dekat sini, hari ini.

Beliau memberi jaminan bahawa anak buahnya akan turun dengan semangat juang yang tinggi untuk memburu kemenangan tanpa memandang rendah kemampuan Vietnam yang memiliki kelebihan melakukan serangan pantas.

Ditanya calon kapten, Dollah berkata ia akan diputuskan pada hari perlawanan dan menegaskan isu pengganti Shukor sebagai kapten tidak penting tetapi apa yang lebih penting adalah kemenangan.

Sementara itu, pemain pertahanan, Mohd Muslim Ahmad mengakui Vietnam mempunyai kelebihan dari segi serangan dan Malaysia perlu membina kekuatan di barisan pertahanan.

"Benteng pertahanan perlu bekerja keras sepanjang masa bagi menyekat serangan Vietnam kerana mereka mampu menjaringkan gol sehingga ke saat akhir perlawanan," katanya.
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 04:59 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


TONIGHT: AFF SUZUKI CUP 2014 SEMI FINAL 1ST LEG


THAILAND VS PHILIPPINES

-RIZAL MEMORIAL STADIUM, MANILA, PHILIPPINES


NOTE:

Weather Advisory
Typhoon Ruby is expected to make landfall this weekend in the eastern shores of Philippines. Based on the weather forecast, Metro Manila may have cloudy skies with light to moderate rainshowers and thunderstorms. The LOC (Philippines Football Federation) is constantly monitoring the weather conditions for the match between Philippines vs Thailand on Saturday, 6th Dec 2014. In the event that Rizal Memorial Stadium experiences severe weather or other emergency conditions, the match will be postponed until further notice.

SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 08:53 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


HT: Philippines 0-0 Thailand
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 09:41 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


84th minute: Philippines 0-0 Thailand


whoa.....Philippine quite good shocking.gif
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 09:58 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


FT: PHILIPPINES 0-0 THAILAND


SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 10:07 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


ANNOUNCEMENT:

TYPHOON HAGUPIT HAS JUST MADE LANDFALL IN DOLORES,PHILIPPINES NEAR THE TACLOBAN CITY. EXPECTED TO PASS THROUGH MANILA WHICH WILL BRING HEAVY RAIN,THUNDERSTORM AND WIND. ALL AFF SUZUKI CUP PLAYERS-THAILAND AND PHILIPPINES WERE KEEP IN MANILA.

This post has been edited by vuetnam: Dec 6 2014, 10:07 PM
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 10:19 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


QUOTE(PVCpipe @ Dec 6 2014, 10:14 PM)
Filipines is so strong this year...  They even hv japanse player wtf
*
if Malaysia win against Vietnam...we will have



BATTLE OF THE FOOTBALL


MALAYSIA VS PHILIPPINES
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 11:05 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


QUOTE(junchuan @ Dec 6 2014, 11:03 PM)
Liddat must win. Or else pinoy will keep talk shiat on utube and topix
*
but Phillipines is strong bro


Philippines 4-0 Laos, 4-0 Indonesia, 1-3 Vietnam, now 0-0 Thailand....how la cry.gif cry.gif cry.gif
SUSvuetnam
post Dec 6 2014, 11:09 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


QUOTE(Hollow21 @ Dec 6 2014, 11:07 PM)
You support vietnam or malaysia?
*
of course Malaysia.... rclxms.gif rclxms.gif rclxms.gif

ayam prediction:

Malaysia 2-0 Vietnam-1st leg


Vietnam 50% win
Malaysia 40% win
Draw 10%
SUSvuetnam
post Dec 7 2014, 02:02 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Malam ni Harimau Malaya akan memakai jersi biru.
SUSvuetnam
post Dec 7 2014, 02:56 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Coach Dollah hopes for fan-tastic job from home crowd

ETALING JAYA: Malaysia are going to need a fan-tastic job from their “12th man”.

National coach Dollah Salleh is banking on the 70,000 crowd to lift the side to victory over Vietnam in the AFF Suzuki Cup semi-final first-leg match at the Shah Alam Stadium.

The former international knows that his side need a big win for a comfortable lead going into the return leg at the My Dinh Stadium in Hanoi on Thursday.

So far, 55,000 tickets have been sold for the mouth-watering match. The remaining 15,000 tickets will be on sale on matchday at the Shah Alam Stadium.

“We need goals from this match ... the cheers and support from the fans at the stadium can energise the players to go the extra mile,” said Dollah after the national team’s training session at the Wisma FAM ground in Kelana Jaya.

Dollah sprang a surprise when he hinted at the possibility of removing combative midfielder Gary Steven Robbat from the starting line-up against Vietnam.

Dollah felt that the youngster, who is embroiled in a contract tussle with Johor Darul Ta’zim (JDT), Pahang and Kedah for next season’s Super League campaign, will not be able to focus on the task at hand.

“The transfer window is not affecting the players’ focus for the match ... well, I hope not. Only Gary is involved in the controversy,” said Dollah.

“But he (Gary) has been his usual self in training ... I don’t see anything different from him, but I will decide before the match tomorrow.”

The 22-year-old Gary is likely to be replaced by deadball specialist Mohd Hafiz Kamal.

Dollah said he would hold a detailed discussion with his coaching staff before deciding on whether to field Gary or not.

The confirmed absentees for the match are skipper Mohd Shukor Adan and striker Mohd Amri Yahyah. The duo will be serving out a one-match suspension each. They will be replaced by defender Muslim Ahmad and winger S. Kunalan.

The 51-year-old Dollah also said that he would name the skipper for the match and the line-up just before the kick-off.
SUSvuetnam
post Dec 7 2014, 08:37 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Demmit Vietnam
SUSvuetnam
post Dec 7 2014, 08:49 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Sad to say ,Vietnam can beat Malaysia 5-1
SUSvuetnam
post Dec 7 2014, 08:52 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Malaysia 1-1 Vietnam
SUSvuetnam
post Dec 7 2014, 08:53 PM

Regular
******
Senior Member
1,259 posts

Joined: May 2012
From: Kaoshiung, Taiwan and Kuala Lumpur


Stupid Malaysia doh.gif doh.gif

Vietnam sure win doh.gif

13 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Bump Topic Topic ClosedOptions New Topic
 

Change to:
| Lo-Fi Version
0.0364sec    0.38    7 queries    GZIP Disabled
Time is now: 15th December 2025 - 11:35 PM