QUOTE(James Bum @ Mar 9 2014, 09:28 AM)
Time krisis camni America jugak yang datang hulur bantuan... Russia yg kita beli jet dgn diaorng mana?
dah rakyat Amerika ada kat dalam pesawat tu.. cuba kalau tak ada, tatau lagi Amerika nak tolong ke tidak.
pasal kes ni.. ada kebarangkalian juga pesawat tu kena hijack dengan terrorist, ada dua benda yang aku paling musykil camne pula boleh ada 2 illegal passport, juga masa kejadian ni betul-betul lepas pengumuman mahkamah Malaysia kata Anwar Ibrahim kena masuk balik penjara 5 tahun..

.. pasal nak putuskan habis komunikasi kapal terbang, termasuk juga ubah arah haluan dia.. dulu kat Hack In The Box Kuala Lumpur ada gak bincang pasal benda ni, jadi benda ni memang tak mustahil.
kalau kena hijack, ada harapan besar boleh lihat ada ramai yang selamat, kalau jatuh terhempas, tengok camne gaya dia jatuh terhempas, kalau pilot masih boleh buat emergency landing, ada harapan besar kita boleh lihat ramai yang masih selamat, kalau jatuh terhempas macam baru lepas kena tembak dengan peluru berpandu, habis la aku ingat tak akan ada seorang pun yang hidup.. tapi Navy Base USA hanya kat sebelah tu je di Filipina, diaorang mesti dah pasang military satellite dah sekarang untuk tengok kalau masih ada bangkai pesawat yang tinggal.. kalau setakat satellite komunikasi macam MEASAT tu saja pun dah boleh scan sampai boleh nampak jelas ukuran 2 meter persegi muka bumi.. inikan pula military satellite mesti lagi power punya.. tapi hairan gak sampai sekarang tak jumpa apa-apa, paling kuat pun diaorang kata tompokan minyak.
aku rasa kalau tak jumpa juga bangkai pesawat, setakat kata jumpa tompokan minyak je kat situ.. mungkin Malaysia, China dan Amerika akan hantar pasukan kapal selam, naikkan mayat kalau diaorang jumpa la.. akan jadi minggu yang amat sibuk kepada pasukan tentera laut
LTZ nanti..

.. crossed fingers je sekarang ni.
This post has been edited by hack3line: Mar 9 2014, 12:04 PM