Welcome Guest ( Log In | Register )

Please provide proper description when you report a post. Report button abuse will earn you an automatic warn + suspension.
 
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bisness Potong Rumput, Area Penang. Ok Tak?? (Chat)

mobile_mpc
post Apr 26 2013, 10:50 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



Sekarang bissnes aksesori handphone tak berapa jalan... sad.gif

Ingat Nak Ambil Upah Potong Rumput Di Area Penang. Pulau Tak Pergi, BM, Perai, Seberang Jaya, Dan Mana2 Dekat.

1 Rumah RM10, Semi D rm15, Yg Lain Tengok Luas.

Mesin Potong Rumput Baru rm400. Sekali Modal Saja.

Lain Maintainance dan minyak. sikit saja..

tak perlu kedai, promote kat web mudah (categori ni masihh free)
, lowyat, olx, facebook..

apa pendapat semua member? saya tengah susah hati sejak mudah caj rm10 di categori electronic. dah bagitau owner kedai nak keluar last bln 6 ni.. cry.gif

tolong bagi pandangan.. yg ada pengalaman tolong bagi pandangan.. saya tunggu. terima kasih semua... icon_rolleyes.gif

This post has been edited by mobile_mpc: Apr 26 2013, 10:51 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Pistacio
post Apr 26 2013, 10:52 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 240

Joined: Oct 2011
From: A Lost Planet
Jim Mowing tongue.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
maxizanc
post Apr 26 2013, 10:53 AM


Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,863

Joined: Jan 2006
From: 06.02.58.44.23.08.03


Hang jangan caj murah sangat aih.

Hang caj la at least RM30 setiap ghumoh.

Rumah besar bapak owner kaye tu hang caj ja RM100
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mobile_mpc
post Apr 26 2013, 10:55 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



Ok Juga. Tanya Owner dlu. boleh nego lagi. tapi boleh jalan ke?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
fantasy1989
post Apr 26 2013, 10:57 AM


Nokia Agent
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,066

Joined: May 2008




ok what ...until u got money ..can open 1 small company and take biz
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
maxizanc
post Apr 26 2013, 10:58 AM


Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,863

Joined: Jan 2006
From: 06.02.58.44.23.08.03


QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 10:55 AM)
Ok Juga. Tanya Owner dlu. boleh nego lagi. tapi boleh jalan ke?
*
boleh. diorang bukan rajin pun nak potong rumput. sanggup ja depa bayaq.

best gak. satu rumah rm30 x 5 rumah sehari = RM150

RM150 x 23 hari

= RM3450. Dah balik modal
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Taufix
post Apr 26 2013, 10:59 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 11

Joined: Sep 2012
Banglo boleh kasi charge sampai RM60 tengok meter persegi. lepas nih kasi tambah mesin dan hire bangla
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ravenbz93
post Apr 26 2013, 10:59 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 21

Joined: Nov 2012
yup memang boleh buat duit paling penting modal tak banyak

average charge around 50~70 keluasan tempat tu kena ambil kira jugak..

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
feekle
post Apr 26 2013, 10:59 AM


fo' shizzle ma nizzle :woof:woof:
******
Group: Senior Member
Posts: 1,364

Joined: Apr 2009
From: Cygnus Constellation

straight forward business...cash term...naisss
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ReAcTiVo
post Apr 26 2013, 11:00 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 135

Joined: Nov 2007



QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 10:50 AM)
Sekarang bissnes aksesori handphone tak berapa jalan... sad.gif

Ingat Nak Ambil Upah Potong Rumput Di Area Penang. Pulau Tak Pergi, BM, Perai, Seberang Jaya, Dan Mana2 Dekat.

1 Rumah RM10, Semi D rm15, Yg Lain Tengok Luas.

Mesin Potong Rumput Baru rm400. Sekali Modal Saja.

Lain Maintainance dan minyak. sikit saja..

tak perlu kedai, promote kat web mudah (categori ni masihh free)
, lowyat, olx, facebook..

apa pendapat semua member? saya tengah susah hati sejak mudah caj rm10 di categori electronic. dah bagitau owner kedai nak keluar last bln 6 ni.. cry.gif

tolong bagi pandangan.. yg ada pengalaman  tolong bagi pandangan.. saya tunggu. terima kasih semua... icon_rolleyes.gif
*
tambah lagi,
meracun rumput/lalang, kat tempat2 yang tak boleh potong tu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kabies1983
post Apr 26 2013, 11:02 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 77

Joined: Apr 2007


kalau kt bangi, kajang, semenyih, bandar bukit mahkota, rawang, sungai buloh memang boleh jalan...

aku pun tgh mencari org nk potong rumput..potong tiap2 bulan..rm25 skali kerja aku tanya bangla aritu...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
instantgeneve
post Apr 26 2013, 11:04 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 19

Joined: Jan 2012



Kesian ts hidup merempat
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ticke
post Apr 26 2013, 11:05 AM


****E***y*u***i***@**
******
Group: Senior Member
Posts: 1,328

Joined: Oct 2004
From: pchng


QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 10:50 AM)
Sekarang bissnes aksesori handphone tak berapa jalan... sad.gif

Ingat Nak Ambil Upah Potong Rumput Di Area Penang. Pulau Tak Pergi, BM, Perai, Seberang Jaya, Dan Mana2 Dekat.

1 Rumah RM10, Semi D rm15, Yg Lain Tengok Luas.

Mesin Potong Rumput Baru rm400. Sekali Modal Saja.

Lain Maintainance dan minyak. sikit saja..

tak perlu kedai, promote kat web mudah (categori ni masihh free)
, lowyat, olx, facebook..

apa pendapat semua member? saya tengah susah hati sejak mudah caj rm10 di categori electronic. dah bagitau owner kedai nak keluar last bln 6 ni.. cry.gif

tolong bagi pandangan.. yg ada pengalaman  tolong bagi pandangan.. saya tunggu. terima kasih semua... icon_rolleyes.gif
*
lelong free lagi ape...apsal nak mudah.my
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kabies1983
post Apr 26 2013, 11:05 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 77

Joined: Apr 2007


satu umah rm25 ( tgk keluasan) ..kalau 10 rumah..

25 x 10 = 250

katakan kerja 26 hari (seminggu skali cuti)

250 x 26 = 6500...

camtu la kot..

itu kalau sorg pekerja..

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
quikstep
post Apr 26 2013, 11:06 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 350

Joined: Apr 2010
u have to find out the market rate. penang landed property i would imagine is not that many and not that big either.

in segambut kl area, normal terrace house with lawn, banggala charge rm8 only.

it's a good idea to leave your contact card and be "on-call". may u have a good business.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ticke
post Apr 26 2013, 11:06 AM


****E***y*u***i***@**
******
Group: Senior Member
Posts: 1,328

Joined: Oct 2004
From: pchng


QUOTE(CharmlessMan @ Apr 26 2013, 10:58 AM)
RM 15 for semi d ? fuuuuu so cheap

termasuk kutip rumput? hmm.gif
*
potong jer bang...kutip/sapu lain kira. whistling.gif cara airasia mah.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
maxizanc
post Apr 26 2013, 11:08 AM


Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,863

Joined: Jan 2006
From: 06.02.58.44.23.08.03


QUOTE(instantgeneve @ Apr 26 2013, 11:04 AM)
Kesian ts hidup merempat
*
hidup merempat = dok rumah tak keje

ts dia nak mula bisness, ntah2 lagi kaya dari ko pas ni.

bengong la kau ni
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mobile_mpc
post Apr 26 2013, 11:09 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



free tak sampai 10 iklan. yg lebih kena bayar rm280. persaingan kat lelong byk sgt.ada barang just boleh untung rm1. sms pun tak lepas. lgpun kos barang di penang mahal sikit dari kl dan sel..

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
InF.anime
post Apr 26 2013, 11:09 AM


Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,665

Joined: May 2007
From: Prison Break

Yess can!! i have a lot of cow.. where have grass to eat?
i send my cow there..
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ravenbz93
post Apr 26 2013, 11:09 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 21

Joined: Nov 2012
QUOTE(instantgeneve @ Apr 26 2013, 11:04 AM)
Kesian ts hidup merempat
*
inisiatif mencari duit lebih

usaha tangga kejayaan oh wai
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
fridel
post Apr 26 2013, 11:10 AM


kuran ka? ok e oi?
******
Group: Senior Member
Posts: 1,571

Joined: Nov 2010
From: the tip of borneo

Tak kesah la bisnes apa.janji halal
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ticke
post Apr 26 2013, 11:11 AM


****E***y*u***i***@**
******
Group: Senior Member
Posts: 1,328

Joined: Oct 2004
From: pchng


QUOTE(CharmlessMan @ Apr 26 2013, 11:08 AM)
ffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

so beg plastic juga lain charge?
*
u igt i beli plastik, free ka?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mobile_mpc
post Apr 26 2013, 11:14 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



Cara orang buat promotion bisness ni macamana? bagi kad, tampal iklan, masuk iklan di peti surat, online, lagi mcmana?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Taufix
post Apr 26 2013, 11:15 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 11

Joined: Sep 2012
QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 11:14 AM)
Cara orang buat promotion bisness ni macamana? bagi kad, tampal iklan, masuk iklan di peti surat, online, lagi mcmana?
*
Mula2 buat sikit2 dulu, ambil kerja yang mana dah komfirm,
kalau kerja bagus, geng2 owner tu mesti recommend kat kawan2 jiran2 rumah depa.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
CliffrisonJr.
post Apr 26 2013, 11:15 AM


J ♥
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,326

Joined: Oct 2012

30 la bro
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
-MilesDomini-
post Apr 26 2013, 11:17 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 341

Joined: Jul 2011
10 murah sgt


30/40 is ok. penang pipu kaya
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Toyoi
post Apr 26 2013, 11:21 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 6

Joined: Feb 2013
From: ToyoiLand



QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 10:50 AM)
Sekarang bissnes aksesori handphone tak berapa jalan... sad.gif

Ingat Nak Ambil Upah Potong Rumput Di Area Penang. Pulau Tak Pergi, BM, Perai, Seberang Jaya, Dan Mana2 Dekat.

1 Rumah RM10, Semi D rm15, Yg Lain Tengok Luas.

Mesin Potong Rumput Baru rm400. Sekali Modal Saja.

Lain Maintainance dan minyak. sikit saja..

tak perlu kedai, promote kat web mudah (categori ni masihh free)
, lowyat, olx, facebook..

apa pendapat semua member? saya tengah susah hati sejak mudah caj rm10 di categori electronic. dah bagitau owner kedai nak keluar last bln 6 ni.. cry.gif

tolong bagi pandangan.. yg ada pengalaman  tolong bagi pandangan.. saya tunggu. terima kasih semua... icon_rolleyes.gif
*
Quite good business. For long-term you should invest in battery-operated cordless grass trimmers. Battery is non-issue as capacity keeps improving better.
To cut cost further, instead of take kuli Indon why not take those Mat Rempit as full-time kuli.
Preng preng preng pelesit buat apa, nah potong rumput lah ada jugak rezeki halal
user posted imageuser posted imageuser posted image

But beware of your indirect competitor for home users: Remote-controlled battery grass trimmer.
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
stimix
post Apr 26 2013, 11:23 AM


Dunno
Group Icon
Travel & Living
Group: Moderator
Posts: 3,526

Joined: Jan 2003
From: Puchong, Selangor



Small-small not much $$.. try kawtim with Majlis Bandaraya Penang to get bigger proyek
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gestapo
post Apr 26 2013, 11:24 AM


Full HD Post Count
******
Group: Senior Member
Posts: 1,138

Joined: Dec 2004
From: Subang Jaya USJ




nanti u kena pukul dgn banggala, kacau their business
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
dantck
post Apr 26 2013, 11:28 AM


Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,004

Joined: Oct 2007
From: penang



my father staff eng. also cut own and wash own car
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ate
post Apr 26 2013, 11:28 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 335

Joined: Mar 2010
QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 10:50 AM)
Sekarang bissnes aksesori handphone tak berapa jalan... sad.gif

Ingat Nak Ambil Upah Potong Rumput Di Area Penang. Pulau Tak Pergi, BM, Perai, Seberang Jaya, Dan Mana2 Dekat.

1 Rumah RM10, Semi D rm15, Yg Lain Tengok Luas.

Mesin Potong Rumput Baru rm400. Sekali Modal Saja.

Lain Maintainance dan minyak. sikit saja..

tak perlu kedai, promote kat web mudah (categori ni masihh free)
, lowyat, olx, facebook..

apa pendapat semua member? saya tengah susah hati sejak mudah caj rm10 di categori electronic. dah bagitau owner kedai nak keluar last bln 6 ni.. cry.gif

tolong bagi pandangan.. yg ada pengalaman  tolong bagi pandangan.. saya tunggu. terima kasih semua... icon_rolleyes.gif
*
ko kena target non gated community mcm putrajaya, lagi2 yang ada byk pokok baru leh buat duit.

1. Pkok akan luruhkan daun - mesti sepah daun orang malas nak kutip

2. daun jadi baja - rumput lagi cepat subur dan naik

3. area putrajaya byk pokok , cari area byk pokok mesti laku, buat kerja pembersihan je

4. bangla area aku je sebulan leh buat rm4k-5k , keje 15-30min dapat rm15. Sehari kadang2 rm300 untung kasar leh buat.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
instantgeneve
post Apr 26 2013, 12:10 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 19

Joined: Jan 2012



QUOTE(maxizanc @ Apr 26 2013, 11:08 AM)
hidup merempat = dok rumah tak keje

ts dia nak mula bisness, ntah2 lagi kaya dari ko pas ni.

bengong la kau ni
*
guna kepala ox ko la
kalau ts betul2 ade keje asal dia nak cari keje business potong rumput??

Otak itu guna jangan x guna, BOdo

aku takdehal dia kaya ke miskin kedana, potong rumput kasi india rm5 je wat rumah teres (Subang)
#truestory

ye yang datang ting tong umah ko tu... (diorang sebenarnya incharge potong sekitar luar rumah, tapi dalam kene lah bayar. mula mula nak dia cakap nak RM10, aku kata tanak. dia kata panjang tu rumput RM5 boleh la. aku ok je icon_rolleyes.gif
potong sampai botak, tinggal pasir shocking.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
rcracer
post Apr 26 2013, 12:10 PM


?????
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,433

Joined: Jan 2003

in before get threaten by bangla for stealing bizness
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
chinnoise_bj
post Apr 26 2013, 12:21 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 12

Joined: Jan 2007
From: Shah Alam


Bro..ko penah potong rumput? Bukan senang bro. Boleh tahan ke?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mobile_mpc
post Apr 26 2013, 01:04 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



biasa kerja berat dari kecil, tanam sayur, potong getah, tabur baja, potong sawit, kutip sawit, potong rumput pun pernah. tapi tu dah tinggal 10 tahun.. umur dah 30 malas nk kerja dgn org. gaji skrg pun basic 900-1000.mau lebih buat ot. belajar pun sampai sijil kemahiran malaysia. komputer..

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
chinnoise_bj
post Apr 26 2013, 01:07 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 12

Joined: Jan 2007
From: Shah Alam


Kalau dah biase, bole la bro. Takut x tahan panas. Pas potong kena sapu, dah sapu masukkan dalam plastik, pastu buang dlm tong. Baru satu tempat. Belum 2-3 tempat lagi. Takut tumbang la.

Pape pun, nanti kalau dah start bisnes, tolong pm no hp. Aku kat shah alam. Kalau ade kerja potong rumput nanti, bole bgtau ko.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
replymela
post Apr 26 2013, 01:12 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 35

Joined: Jul 2011


kau dah 30 bro, buat pengiraan dulu.. mungkin boleh upah bangla? buatlah rumput+potong pokok kecil, trim bunga, weeding skit.. boleh caj 30-50 utk garden kecil-medium
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mobile_mpc
post Apr 26 2013, 03:17 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



saya di Pulau Pinang, Jauh Syah Alam. sweat.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aiman131
post Apr 26 2013, 03:19 PM


iFag
******
Group: Senior Member
Posts: 1,119

Joined: Nov 2010
Joe flizo dah kaya bukak kedai barber
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
EarendurFefalas
post Apr 26 2013, 03:25 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 78

Joined: Sep 2012



they see me mowing, they hatin
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Passers-A
post Apr 26 2013, 03:26 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 72

Joined: Aug 2011


at least charge 20.
1 house at most 1 hour only
3 X 20 = 60

let say u work for 25 days
RM1500
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
myasiahobby
post Apr 26 2013, 03:35 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 395

Joined: Dec 2009
From: Russia
get bikini girl to cut can charge higher biggrin.gif tongue.gif

user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Toyoi
post Apr 26 2013, 03:36 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 6

Joined: Feb 2013
From: ToyoiLand



QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 11:14 AM)
Cara orang buat promotion bisness ni macamana? bagi kad, tampal iklan, masuk iklan di peti surat, online, lagi mcmana?
*
Biasanya Mat Cutter hanya round-round area perumahan weekends bawa mesin rumput, tanya tuan rumah nak potong rumput ke tak. Mungkin dia org dah tak kerja hari biasa jadi subcon potong rumput majlis daerah, jadi weekend dia org side income sikit.

Tapi bagus juga you register syarikat private RM2, register/apply tender majlis daerah (for big volume long-term projek potong rumput), weekend target one or two big housing areas as side income.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
aus1984
post Apr 26 2013, 03:39 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 3

Joined: Apr 2011


Kalo bole register ssm dgn mof.sambil2 potong rumput rumah org bole try2 masuk tender government.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
andrewcha
post Apr 26 2013, 03:40 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 42

Joined: Aug 2009


Service Noticeboard -------------------->
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Noblish
post Apr 26 2013, 03:41 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 84

Joined: Feb 2013
QUOTE(instantgeneve @ Apr 26 2013, 12:10 PM)
guna kepala ox ko la
kalau ts betul2 ade keje asal dia nak cari keje business potong rumput??

Otak itu guna jangan x guna, BOdo

aku takdehal dia kaya ke miskin kedana, potong rumput kasi india rm5 je wat rumah teres (Subang)
#truestory

ye yang datang ting tong umah ko tu... (diorang sebenarnya incharge potong sekitar luar rumah, tapi dalam kene lah bayar. mula mula nak dia cakap nak RM10, aku kata tanak. dia kata panjang tu rumput RM5 boleh la. aku ok je  icon_rolleyes.gif
potong sampai botak, tinggal pasir  shocking.gif
*


extra income , new business perspective...actually you are the one with no brain...

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Noblish
post Apr 26 2013, 03:47 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 84

Joined: Feb 2013
QUOTE(mobile_mpc @ Apr 26 2013, 11:14 AM)
Cara orang buat promotion bisness ni macamana? bagi kad, tampal iklan, masuk iklan di peti surat, online, lagi mcmana?
*
business card tu memang penting bro...nak tak nak kena invest sikit....hum try tampal dekat tiang eletrik ....make sure with gambar la...sebab seriously orang sekarang dah malas pandang kalau iklan tulisan2 ni ...maybe ko boleh letak sekali gambar pemotong rumput dlm iklan so org boleh straightly notice kau punye iklan tu pasal servis potong rumput..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
nandayo
post Apr 26 2013, 03:53 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 11

Joined: Jan 2003
potong rumput jual kat lembu.. bayar ansuran dengan bunga.. lembu dah la bodoh takde duit, bunga dia mesti melambung-lambung.. kaya engkau!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
faezfahmi618
post Apr 26 2013, 04:27 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 414

Joined: Apr 2010


QUOTE(instantgeneve @ Apr 26 2013, 11:04 AM)
Kesian ts hidup merempat
*
at least dia ada usaha nak buat bisnes
tak ada lah duk kat rumah je
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
leon-chua
post Apr 26 2013, 04:39 PM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 2

Joined: Sep 2012
at least charge RM20 la untuk rumah teres, untuk semi-d RM30..tapi slalunya hujung minggu je la ada job sebab masa tu je orang ada kat rumah..1 hari dapat 10 rumah pun dh cukup
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
maxizanc
post Apr 26 2013, 04:44 PM


Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 5,863

Joined: Jan 2006
From: 06.02.58.44.23.08.03


QUOTE(Noblish @ Apr 26 2013, 03:41 PM)
extra income , new business perspective...actually you are the one with no brain...
*
Bior dia ngata orang jangan dia lak yang merempat sudah.

Aku lagi respect TS dari mamat tu, sebab berusaha nak cari duit by doing business than just talk talk talk cock cock in front of pc makan gaji buta

This post has been edited by maxizanc: Apr 26 2013, 04:44 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mobile_mpc
post Apr 27 2013, 11:02 AM


New Member
*
Group: New Member
Posts: 0

Joined: Apr 2013



Sabo2 jgn Gaduh2.. Just Tanya Pendapat Saja. Minat Tu Dah Ada Sbb Modal Sikit, Tenaga Saja Kn Kuat.

Bisness Tu Dah Buat Iklan, Sikit2. Bulan Depan Start. Mybe Last Buka Kedai Bulan Depan. Kalau ada nk potong rumput saya pergi.

Potong Rumput Area Seberang Perai, Bukit Mertajam, Seberang Jaya dll.

Belah Pulau Saya Tak Pergi. Jauh..Tol Dah RM7.. Sign Board Potong Rumput Dan Racun Rumput akan Dibuat Dlm 1 Minggu Lagi.. Sign board depan rumah.. smile.gif

This post has been edited by mobile_mpc: Apr 27 2013, 11:04 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
duckhole
post Apr 27 2013, 11:27 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 311

Joined: Mar 2006



too cheap la, i remember 10 years ago people already charging rm10...

now at least rm30 people will pay also.


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
noien
post Apr 27 2013, 11:30 AM


Getting Started
******
Group: Senior Member
Posts: 1,674

Joined: Jan 2008
penang where got so much landed property?
terace house grass also RM20. ur price is good
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
DeerCollision
post Apr 27 2013, 11:42 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 22

Joined: Jan 2013
From: Kingdom of Sarawak


Mesti beri kad bisnes. Very very important. Be on call, so that can arrive when customer wants.

^Ini pasti bring lots of customer.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
instantgeneve
post Apr 27 2013, 06:17 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 19

Joined: Jan 2012



QUOTE(maxizanc @ Apr 26 2013, 04:44 PM)
Bior dia ngata orang jangan dia lak yang merempat sudah.

Aku lagi respect TS dari mamat tu, sebab berusaha nak cari duit by doing business than just talk talk talk cock cock in front of pc makan gaji buta
*
Lanciao la saya makan gaji buta. U la yang makan gaji buta

Eh dungu, guna kepala ox ko la sikit. I bukan Malas ok, I rajin la
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
cubiclecarbonate
post Apr 27 2013, 06:21 PM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 295

Joined: Jul 2011


per square feet la bro

biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
amon_meiz
post Apr 27 2013, 06:23 PM


On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 591

Joined: Jan 2009



QUOTE(maxizanc @ Apr 26 2013, 10:58 AM)
boleh. diorang bukan rajin pun nak potong rumput. sanggup ja depa bayaq.

best gak. satu rumah rm30 x 5 rumah sehari = RM150

RM150 x 23 hari

= RM3450. Dah balik modal
*
this
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
carnine9
post Apr 9 2014, 09:37 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 124

Joined: May 2011
From: Perlis & Kedah



just asking, selain plug dengan minyak, kalo mesin tak jalan sebab apa ? Tanaka. Saya yang biasa, suka grinder tali oren tu.

Motor yer eh ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.1298sec    2.67    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 17th April 2014 - 12:10 AM