Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicReply to this topicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Help to setup TD-W8961ND for streamyx (Streamyx)

ctgirl
post Jan 15 2013, 11:14 AM, updated 5y ago

New Member
*
Group: Newbie
Posts: 1

Joined: Jan 2013
Broadband provider
ISP/package: Streamyx 512/256
Location: PJ
Have you called your ISP's helpline?: Yes

Personal equipment
Modem: TP Link TD-W8961ND
Router:
Firewall used: N

Problem details
First occurence of problem: 2 weeks ago
Problem frequency:
Problem description:

My TM modem went kaput courtesy of the lightning. So I bought a new modem from IT shop - TP Link TD-W8961ND.
However, after 4 calls to TM 100, 2 trips to IT shop, 2 house visits from TM technicians and lots of raised voice, the Streamyx internet is still not working sad.gif

The IT shop guy had already configured the modem, and I had tried to configure too, from what I had googled. The configuration is as such:

PVC0 or PVC2 (tried both)
VPI=0
VCI=35
ISP=PPPoA/PPPoE
Encapsulation=PPPoE/LLC
Bridge interface=deactivated
Username=xxx@streamyx
Password=<verified to be correct by TM>

I got an IP, but the GW is 0.0.0.0. I wanted to attach a picture but don't know how to. So I typed instead. The Device Info Status I got:

PVC | VPI/VCI | IP Address | Subnet | GateWay | DNS Server | Encapsulation | Status
PVC0 | 0/35 | 175.137.171.29 | 255.255.255.255 | 0.0.0.0 | 202.188.0.133 | PPPoE | Up

ADSL Firmware Version: FwVer:3.20.17.0_TC3087 HwVer:T14.F7_11.2
Line State: Showtime
Modulation: G.DMT
Annex Mode: ANNEX_A

Can someone please take a look and let me know what's gone wrong?
I am at wit's end now because both TM and IT shop are pointing fingers at each other. cry.gif

Thank you in advance.




Berserker
post Jan 21 2014, 06:46 PM

i'm lovin' it
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,094

Joined: Jan 2003
From: Kuching, Sarawak


Perhaps u can try to reset the modem and reconfigure from beginning.

maybe can refer to this guide for more info. CLICK HERE

war3boy
post Jan 21 2014, 10:35 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 229

Joined: Aug 2011
QUOTE(ctgirl @ Jan 15 2013, 11:14 AM)
Broadband provider
ISP/package: Streamyx 512/256
Location: PJ
Have you called your ISP's helpline?: Yes

Personal equipment
Modem: TP Link TD-W8961ND
Router:
Firewall used: N

Problem details
First occurence of problem: 2 weeks ago
Problem frequency:
Problem description:

My TM modem went kaput courtesy of the lightning. So I bought a new modem from IT shop - TP Link TD-W8961ND.
However, after 4 calls to TM 100, 2 trips to IT shop, 2 house visits from TM technicians and lots of raised voice, the Streamyx internet is still not working  sad.gif

The IT shop guy had already configured the modem, and I had tried to configure too, from what I had googled. The configuration is as such:

PVC0 or PVC2 (tried both)
VPI=0
VCI=35
ISP=PPPoA/PPPoE
Encapsulation=PPPoE/LLC
Bridge interface=deactivated
Username=xxx@streamyx
Password=<verified to be correct by TM>

I got an IP, but the GW is 0.0.0.0. I wanted to attach a picture but don't know how to. So I typed instead. The Device Info Status I got:

PVC | VPI/VCI | IP Address | Subnet | GateWay | DNS Server | Encapsulation | Status
PVC0 | 0/35 | 175.137.171.29 | 255.255.255.255 | 0.0.0.0 | 202.188.0.133 | PPPoE | Up

ADSL Firmware Version: FwVer:3.20.17.0_TC3087 HwVer:T14.F7_11.2
Line State: Showtime
Modulation: G.DMT
Annex Mode: ANNEX_A

Can someone please take a look and let me know what's gone wrong?
I am at wit's end now because both TM and IT shop are pointing fingers at each other.  cry.gif

Thank you in advance.
*
Do you pay your streamyx Bill?
Unable to obtain gateway is due to the DHCP from ISP.
Thus, you have to question back to Streamyx, why i cant obtain the gateway after connecting it.
And besides, in the IP address and gateway of WAN/PPPoE connection. Please left it as blank. blink.gif
If possible screenshot the page and let us see how the configuration for PPPoE.
fluotone
post Jan 25 2014, 07:20 PM

street.cat.tales
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,533

Joined: Feb 2005
From: Tsimtsum

It would be great if you could post the modem log here ..

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0555sec    5.08    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 16th December 2017 - 08:59 PM