Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump Topic Add Reply RSS Feed New Topic New Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SCAMMER : buckupz a.k.a. WELL UNIQUE ENTERPRISE, Seller never send item & cannot contact

mohamadafiza
post Dec 13 2012, 12:09 AM, updated 7y ago

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Aug 2012
From: Kangar, Perlis


Item being sold/bought: Sony Xperia S

Original thread link: http://forum.lowyat.net/topic/2548712/all

Date of transaction: 29 Nov 2012 16:07:56

Details of the complaint :

SSM Registration Name: WELL UNIQUE ENTERPRISE

SSM Registration Number: 002066175-T

Location advertising: Tawau, Sabah

Lowyat Profile: http://forum.lowyat.net/user/buckupz

Website: http://buckupz.com/

Mudah: http://www.mudah.my/li?ca=11_s&id=240397

Facebook: http://www.facebook.com/buckupz

Phone number: 018 2273 575

Email: sales@buckupz.com

Maybank Account number: 514440202752

Address: Ground Floor ServayParkwell, Of Pasar Kain Dan Kraftangan, 91000 Tawau, Sabah

Amount: RM799.00

SSM SELLER INFO:

Name: Lai June Kit

Address: I 3-5, Flat Wangsa Delima, Jalan Tan Sri Manickavasagam, 70200 Seremban, Negeri Sembilan

Color: Blue

IC Number: 820404055387

Race: Chinese

Gender: Male

DETAIL REPORT:

I already paid about 13 days, but the phone not received until now.
I also already file claim to consumer tribunal and make police report.
I send wall post to the seller Facebook Page asking about tracking number but he delete that post, and second time I post that I will make police report, he also delete.

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

============================

UPDATE February 2013 (Using new identity) :

Sepehr Hassan
izsox
sales@izsox.com
http://www.facebook.com/Izsox
www.mudah.my/li?ca=12_s&id=238338
Attached Image

This post has been edited by mohamadafiza: Feb 26 2013, 11:39 PM
nazry009
post Dec 13 2012, 01:05 AM

New Member
*
Newbie
0 posts

Joined: Jul 2011
QUOTE(mohamadafiza @ Dec 13 2012, 12:09 AM)
Item being sold/bought: Sony Xperia S

Original thread link: http://forum.lowyat.net/topic/2548712/all

Date of transaction: 29 Nov 2012 16:07:56

Details of the complaint :

SSM Registration Name: WELL UNIQUE ENTERPRISE

SSM Registration Number: 002066175-T

Location advertising: Tawau, Sabah

Lowyat Profile: http://forum.lowyat.net/user/buckupz

Website: http://buckupz.com/

Mudah: http://www.mudah.my/li?ca=11_s&id=240397

Facebook: http://www.facebook.com/buckupz

Phone number: 018 2273 575

Email: sales@buckupz.com

Maybank Account number: 514440202752

Address: Ground Floor ServayParkwell, Of Pasar Kain Dan Kraftangan, 91000 Tawau, Sabah

Amount: RM799.00

SSM SELLER INFO:

Name: Lai June Kit

Address: I 3-5, Flat Wangsa Delima, Jalan Tan Sri Manickavasagam, 70200 Seremban, Negeri Sembilan

Color: Blue

IC Number: 820404055387

Race: Chinese

Gender: Male

DETAIL REPORT:

I already paid about 13 days, but the phone not received until now.
I also already file claim to consumer tribunal and make police report.
I send wall post to the seller Facebook Page asking about tracking number but he delete that post, and second time I post that I will make police report, he also delete.

Attached Image
*
Bro, apa kata kalau bro attach sekali bukti yg bro ada bank in duit tu. Anyway kat report polis tu nama company Well Anique Ent, bukan Well Unique Ent.
mohamadafiza
post Dec 13 2012, 01:45 AM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Aug 2012
From: Kangar, Perlis


QUOTE(nazry009 @ Dec 13 2012, 01:05 AM)
Bro, apa kata kalau bro attach sekali bukti yg bro ada bank in duit tu. Anyway kat report polis tu nama company Well Anique Ent, bukan Well Unique Ent.
*
dah attach...
polis koperal tu silap taip... dekat setengah jam ambil masa taip simple mcm ni.. lepas tu banyak salah eja, yg ni tak perasan ejaan..
dlm report penuh sarjan taip lain nama tu..
ali_boulala
post Dec 13 2012, 07:02 AM

Lets put a smile on that face
*****
Senior Member
764 posts

Joined: Mar 2007
From: ur HDD (im the latest virus)


yo bro
aku pernah selidik pasal die ni
aku ade syak wasangka
sebab
setiap positive feedback kat facebook tu datangnye dari acc facebook yg cume ade 5-6 orang kawan
macam fake account yang baru dicreate
nordingh
post Dec 13 2012, 07:24 AM

I not 24 hours here...
*******
Senior Member
4,419 posts

Joined: Mar 2006
From: Where did you see me?


The pic in ads is not the Xperia S actually.
StratOS
post Dec 13 2012, 07:54 AM

Berries~ Mmmm~
*********
All Stars
20,431 posts

Joined: Jan 2003
From: Miri, Sarawak



Seller not active in LYN since 30 Oct. MIA already? doh.gif
Apis_LuaLua
post Dec 13 2012, 09:34 AM

@ Top Club in Inguland @
Group Icon
Staff
4,461 posts

Joined: Dec 2006
From: Theatre of Dreams



From his sale thread there

https://forum.lowyat.net/topic/2548712

Mingbai86, muitams, Steph4evea, and americ

all was dupes of buckupz and the IP suggested that he is in KL, not Tawau.

All of them already not log in since 26-28 october 2012.

So, it is pretty obvious that he really has intention to scam.
mohamadafiza
post Dec 13 2012, 01:47 PM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Aug 2012
From: Kangar, Perlis


Reply from Maybank:

Attached Image
Apis_LuaLua
post Dec 13 2012, 02:20 PM

@ Top Club in Inguland @
Group Icon
Staff
4,461 posts

Joined: Dec 2006
From: Theatre of Dreams



QUOTE(mohamadafiza @ Dec 13 2012, 01:47 PM)
Reply from Maybank:

Attached Image
*
u should know that bro. they only will respond to police or other authority.
peter022
post Dec 15 2012, 11:53 PM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: May 2012
Bro. U mcmana contact dgn Msybnk??terus pi mbb branch, email,atau lain cara??
Apa pkembangan baru kes??polis ada tindakn??
mohamadafiza
post Dec 16 2012, 12:00 AM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Aug 2012
From: Kangar, Perlis


QUOTE(peter022 @ Dec 15 2012, 11:53 PM)
Bro. U mcmana contact dgn Msybnk??terus pi mbb branch, email,atau lain cara??
Apa pkembangan baru kes??polis ada tindakn??
*
Contact dekat Fanpage FB Maybank
Tak ada perkembangan langsung setakat ini, cuma Mudah dah padam akaun Pro Niaga seller tu.
Laman web seller tu juga dah down.
peter022
post Dec 16 2012, 09:25 AM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: May 2012
QUOTE(mohamadafiza @ Dec 16 2012, 12:00 AM)
Contact dekat Fanpage FB Maybank
Tak ada perkembangan langsung setakat ini, cuma Mudah dah padam akaun Pro Niaga seller tu.
Laman web seller tu juga dah down.
*
Makna kita lapor polis pun x boleh buat apa???? maknanya conman juga satu legal job di negara kita???
mohamadafiza
post Dec 16 2012, 10:06 AM

New Member
*
Newbie
4 posts

Joined: Aug 2012
From: Kangar, Perlis


QUOTE(peter022 @ Dec 16 2012, 09:25 AM)
Makna kita lapor polis pun x boleh buat apa???? maknanya conman juga satu legal job di negara kita???
*
Bukan polis tak buat apa, banyak kes lain lagi utk disiasat. Kes ni tunggu giliran sahaja.
Sarjan tu cerita ada org Indonesia, Filipina dan lain2 yg selalunya buat kerja ini dan bagi upah org Malaysia tolong daftar akaun bank utk mereka. Ada kes org tua Cina penagih dadah kena tangkap, dia cakap dia dpt upah RM200 utk register akaun bank. Tapi dengan keadaan orang macam tu, macam mana kita nak tuntut balik duit dekat orang yg dapat upah tu?
peter022
post Dec 16 2012, 10:24 AM

New Member
*
Newbie
1 posts

Joined: May 2012
QUOTE(mohamadafiza @ Dec 16 2012, 10:06 AM)
Bukan polis tak buat apa, banyak kes lain lagi utk disiasat. Kes ni tunggu giliran sahaja.
Sarjan tu cerita ada org Indonesia, Filipina dan lain2 yg selalunya buat kerja ini dan bagi upah org Malaysia tolong daftar akaun bank utk mereka. Ada kes org tua Cina penagih dadah kena tangkap, dia cakap dia dpt upah RM200 utk register akaun bank. Tapi dengan keadaan orang macam tu, macam mana kita nak tuntut balik duit dekat orang yg dapat upah tu?
*
Oic. Baru dpt tau tarikh laporan buat berapa hari lalu je, i ingat dah lama dah...sori sori...


 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0394sec    0.97    6 queries    GZIP Disabled
Time is now: 6th December 2019 - 06:08 AM