Welcome Guest ( Log In | Register )

Bump TopicClosed TopicRSS feed Start new topic Start Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problem with celcom pek 1malaysia, Speed slow as hell (Tech Support)

man_00
post Dec 12 2012, 07:32 AM, updated 5y ago

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
I have problem with my celcom pek 1malaysia. The internet speed seems to be very slow. Im only get average 10-25kBps even with 3g connection. This problem start from first day I used it. How can i solve this? Isit i have to go to celcom centre and replace the sim?
fat16
post Dec 12 2012, 07:46 AM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,498

Joined: Jan 2003
From: West johor


1malaysia best effort speed is up to 512kbps. 25kBps is ok what laugh.gif

i think better report to your 1malaysia pack seller.

man_00
post Dec 12 2012, 08:09 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(fat16 @ Dec 12 2012, 07:46 AM)
1malaysia best effort speed is up to 512kbps. 25kBps is ok what laugh.gif

i think better report to your  1malaysia  pack seller.
*
Not all the time got 25kBps. Usually only 10++kBps sad.gif
The speed is bloody slow
ddr3
post Dec 12 2012, 10:39 AM

HEDGIE :3
******
Group: Senior Member
Posts: 1,410

Joined: Oct 2009
From: BOLEHLAND


what is the modem that u r using? and how many bars of signal?
man_00
post Dec 12 2012, 10:47 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(ddr3 @ Dec 12 2012, 10:39 AM)
what is the modem that u r using? and how many bars of signal?
*
I use it on my iphone. Signal 3-4 bars. Could it be the sim problem?
ddr3
post Dec 12 2012, 10:50 AM

HEDGIE :3
******
Group: Senior Member
Posts: 1,410

Joined: Oct 2009
From: BOLEHLAND


QUOTE(man_00 @ Dec 12 2012, 10:47 AM)
I use it on my iphone. Signal 3-4 bars. Could it be the sim problem?
*
iphone the 3G max speed is? wont be the sim problem, if sim problem = cannot detect and connect at all tongue.gif

coverage problem maybe?
man_00
post Dec 12 2012, 11:13 AM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(ddr3 @ Dec 12 2012, 10:50 AM)
iphone the 3G max speed is? wont be the sim problem, if sim problem = cannot detect and connect at all tongue.gif

coverage problem maybe?
*
It can go up to 100++ not sure if coverage. I try speed test at two different area kajang and taman melati, still same. 10++ only sad.gif
Skylinestar
post Dec 12 2012, 06:55 PM

Mega Duck
*******
Group: Senior Member
Posts: 7,492

Joined: Jan 2003
From: Selangor
u already exceed quota? sms VOL STATUS to 22188 and celcom will reply your sms asap.
man_00
post Dec 12 2012, 07:17 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(Skylinestar @ Dec 12 2012, 06:55 PM)
u already exceed quota? sms VOL STATUS to 22188 and celcom will reply your sms asap.
*
Its not the problem with quota. I checked already. The speed was slow since first time use. sad.gif thanks for those who respond
chuahcs79
post Dec 12 2012, 07:21 PM

Look at all my stars!!
Group Icon
Group: Elite
Posts: 6,618

Joined: Apr 2011
From: Bolehland for sure ^_^


QUOTE(man_00 @ Dec 12 2012, 07:17 PM)
Its not the problem with quota. I checked already. The speed was slow since first time use. sad.gif thanks for those who respond
*
have u try the sim with any other device/usb modem ? hmm.gif
man_00
post Dec 12 2012, 07:48 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(chuahcs79 @ Dec 12 2012, 07:21 PM)
have u try the sim with any other device/usb modem ?  hmm.gif
*
I had try with zte modem and still the same.
chuahcs79
post Dec 12 2012, 07:49 PM

Look at all my stars!!
Group Icon
Group: Elite
Posts: 6,618

Joined: Apr 2011
From: Bolehland for sure ^_^


QUOTE(man_00 @ Dec 12 2012, 07:48 PM)
I had try with zte modem and still the same.
*
all device same slow speed ?

have u ever try to change new sim ? hmm.gif
fat16
post Dec 12 2012, 09:01 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,498

Joined: Jan 2003
From: West johor


have u contact your seller ?

u sure connect to 3G network ? by default xpax sim is 2G network only.
man_00
post Dec 12 2012, 11:20 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(chuahcs79 @ Dec 12 2012, 07:49 PM)
all device same slow speed ?

have u ever try to change new sim ?  hmm.gif
*
Yes. All device same slow speed. Not try change new sim yet. Planning too. Maybe tommorow. Could it be sim card problem?


Added on December 12, 2012, 11:24 pm
QUOTE(fat16 @ Dec 12 2012, 09:01 PM)
have u contact your seller ?

u sure connect to 3G network ? by default xpax sim is 2G network only.
*
If contact the seller, what to ask? Sure because on statusbar it shows 3g. And if used modem on laptop it shows hsdpa/hsupa. But kinda curious also with the 2g and 3g network

This post has been edited by man_00: Dec 12 2012, 11:24 PM
fat16
post Dec 13 2012, 01:41 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,498

Joined: Jan 2003
From: West johor


u speed below 3G 384kbps. Something wrong somewhere.

do u have another celcom prepaid ? have friend & family using celcom prepaid ? no ? buy new one x2 @ rm8.50, inside got rm5. Then subscribe daily internet @ rm5. Test what speed u get. U will know sim card problem or network problem.
man_00
post Dec 13 2012, 04:57 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(fat16 @ Dec 13 2012, 01:41 PM)
u speed below 3G 384kbps. Something wrong somewhere.

do u have another celcom prepaid ? have friend & family using celcom prepaid ? no ? buy new one x2 @ rm8.50, inside got rm5. Then subscribe daily internet @ rm5. Test what speed u get. U will know sim card problem or network problem.
*
this is the speedtest of another celcom prepaid.
user posted image

same as 1malaysia pack. really suck. i made a report on 6 december. but till now nothing happened. btw, my location at semenyih
coklatua
post Dec 13 2012, 06:13 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 744

Joined: Dec 2010



QUOTE(fat16 @ Dec 13 2012, 01:41 PM)
u speed below 3G 384kbps. Something wrong somewhere.

do u have another celcom prepaid ? have friend & family using celcom prepaid ? no ? buy new one x2 @ rm8.50, inside got rm5. Then subscribe daily internet @ rm5. Test what speed u get. U will know sim card problem or network problem.
*
Erm, this 1 Malaysia sim card can subscribe daily r? How to do it?
On the pack it just state hourly and monthly only.
man_00
post Dec 13 2012, 10:39 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Feb 2011
QUOTE(coklatua @ Dec 13 2012, 06:13 PM)
Erm, this 1 Malaysia sim card can subscribe daily r? How to do it?
On the pack it just state hourly and monthly only.
*
Its not 1malaysia sim. He said other celcom prepaid. Celcom x2 standard punya
arezz
post Dec 23 2012, 12:15 PM

On my way
****
Group: Senior Member
Posts: 567

Joined: Jan 2006
From: Kuching Miow...



i'm also use 1 Malaysia pack.. so slow on my note. really suck
redjol
post Dec 30 2012, 01:32 PM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 183

Joined: Apr 2007


how to test on device?
Skylinestar
post Dec 30 2012, 02:14 PM

Mega Duck
*******
Group: Senior Member
Posts: 7,492

Joined: Jan 2003
From: Selangor
QUOTE(redjol @ Dec 30 2012, 01:32 PM)
how to test on device?
*
use speedtest.net website or app to test
coklatua
post Jan 1 2013, 06:33 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 744

Joined: Dec 2010



Hi, did anyone facing problem to subscribe the 1 Month plan on the 1Malaysia sim pack?
I've tried sending 1 MONTH to 28882 like stated at the pack but untiil now still havent got any reply.
Is there other ways to subcribe it?
fat16
post Jan 1 2013, 06:57 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,498

Joined: Jan 2003
From: West johor


use *118#
7 my akaun
4 mobile internet 1malaysia
coklatua
post Jan 1 2013, 10:29 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 744

Joined: Dec 2010



QUOTE(fat16 @ Jan 1 2013, 06:57 PM)
use *118#
7 my akaun
4 mobile internet 1malaysia
*
Still cannot. cry.gif
It just show the sms instruction.
fat16
post Jan 1 2013, 11:12 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,498

Joined: Jan 2003
From: West johor


QUOTE(coklatua @ Jan 1 2013, 06:33 PM)
Hi, did anyone facing problem to subscribe the 1 Month plan on the 1Malaysia sim pack?
I've tried sending 1 MONTH to 28882 like stated at the pack but untiil now still havent got any reply.
Is there other ways to subcribe it?
*
try again.
1month not 1 month
coklatua
post Jan 2 2013, 12:12 AM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 744

Joined: Dec 2010



QUOTE(fat16 @ Jan 1 2013, 11:12 PM)
try again.
1month not 1 month
*
Yes, I have try many times oredi.
Still got no reply.
Maybe celcom got problem tonight. sweat.gif
fat16
post Jan 2 2013, 07:28 AM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,498

Joined: Jan 2003
From: West johor


me dont have problem. may be u problem like this guy. u need ask celcom.
coklatua
post Jan 2 2013, 01:11 PM

Enthusiast
*****
Group: Senior Member
Posts: 744

Joined: Dec 2010



QUOTE(fat16 @ Jan 2 2013, 07:28 AM)
me dont have problem. may be u problem like this guy. u need ask celcom.
*
Finally can subscribe it when I send the SMS today.
Maybe too many traffic last night.
joker_jr
post Jan 4 2013, 12:54 AM

Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 306

Joined: Sep 2005
From: next station taman melati


I also have similar problem like ts. When i put my celcom 1M pack to my phone (nexus s), only got edge. Still dont send any sms since i dont want to waste my money with only edge. Already test my phone with normal xpax sim, nothing problem.
szast
post Jan 14 2013, 11:25 PM

New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 33

Joined: Oct 2005
same with me..speed super slow..they said its celcom prob..but 3weeks already..really make me fadeup..
reeve-826
post Jun 23 2013, 12:43 AM

Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 260

Joined: Oct 2009
How about now? the speed still as low as the speed u mentioned half year ago? Thanks ^^
MakNok
post Jul 3 2013, 05:00 PM

Look at all my stars!!
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,158

Joined: Jan 2003
i know the solution but someone need to belanja me "crab" at setapak or sentul area...then i can show you on your notebook and handphone on how to "kick start" it.

it a tedious work but it work.

or free solution is to try VPN lo....


Bump TopicClosed TopicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.0942sec    6.76    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 21st November 2017 - 10:47 AM