Welcome Guest ( Log In | Register )

 
RSS feedBump TopicReply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> loan aeon kredit approved.rm7k approved, 688 permonth.loan 12 bulan.

K.I.T.T
post Nov 17 2012, 12:04 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

2/12 this year dah start bayar.duit tu dapat 3 hari masa bekerja.

Unfortunately duit tu aku cuma tgk saja.aku tiada kuasa mengguna...sedikit menghairankan aku...mcm mana loan boleh lulus kalau document belum bagi?
Memula offer aku 15k...pastu agaknya takut tgk aku tak boleh bayar...maka dia bagi 7.5k

This post has been edited by K.I.T.T: Nov 17 2012, 12:06 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
sya_dc
post Nov 17 2012, 12:10 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 77

Joined: Mar 2010


apa lagi

belanja sya makan
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
balanar_27
post Nov 17 2012, 12:11 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: May 2008

how many times u wan to open thread about aeon?u tis aeon loan seller...pergh...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 12:25 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
people who take loan from aeon = people who cannot get loan from bank because of low level of credit worthiness....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
EarendurFefalas
post Nov 17 2012, 12:25 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 78

Joined: Sep 2012



belajew la ittew
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
singa89
post Nov 17 2012, 12:28 AM


long live play
******
Group: Senior Member
Posts: 1,155

Joined: Mar 2010


wat are u gooing to do with that?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 12:29 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
688 x 12 = 8256

8256- 7000 / 7000 = 0.1799999

maknanya interest rate is 18% per year, aka rate bagi ah long berlesen.

bank pun kalau personal loan bagi 10 - 12%, kalau credit history baik, boleh sampai 5 - 6%.....

sorry kitt, kau dah kena main dengan aeon aka ah long berlesen....

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
marsupilami
post Nov 17 2012, 12:36 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 311

Joined: Mar 2009
From: ✡ ✈ ▌▌

better use cc la, if take rm7k pay around rm300/month until settle, no interest
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
funnyTONE
post Nov 17 2012, 12:41 AM


certified /k/ oldfag
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,517

Joined: Apr 2006


Aeon would probably be the last bank I'd consider taking loans from. Ah long is probably better compared to them.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 12:43 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 12:29 AM)
688 x 12 = 8256

8256- 7000 / 7000 = 0.1799999

maknanya interest rate is 18% per year, aka rate bagi ah long berlesen.

bank pun kalau personal loan bagi 10 - 12%, kalau credit history baik, boleh sampai 5 - 6%.....

sorry kitt, kau dah kena main dengan aeon aka ah long berlesen....
*
loan aku 7.5k.la.duti stem rm5 utk 1k....nak buat personal loan skrg bukan senang.kena ada 5 kali gaji pendapatan baru lulus. Dia bagi 7.5 / 5 kali gaji bermaksud anggaran gaji aku 1.5k?

gaji aku 800 je per month.kalau ikut logik mana dapat.btw interest nya0.84 permonth...

This post has been edited by K.I.T.T: Nov 17 2012, 12:45 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ISawYou
post Nov 17 2012, 12:45 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 107

Joined: Oct 2011
From: ST, Sabah




QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 12:25 AM)
people who take loan from aeon =  people who cannot get loan from bank because of low level of credit worthiness....
*
if apply at aeon also didn't approve?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
FauxHawk
post Nov 17 2012, 12:47 AM


Ryohei <3
******
Group: Senior Member
Posts: 1,311

Joined: Sep 2006
From: Selangor


I don't even understand what TS is saying, can somebody explain ah XD
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
fantasy1989
post Nov 17 2012, 12:49 AM


Nokia Agent
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,075

Joined: May 2008




pandai pinjam ..pandai bayar ..dont later cannot bayar balik then salah LGE , salah bank , salah apa apa
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
fantasy1989
post Nov 17 2012, 12:50 AM


Nokia Agent
*******
Group: Senior Member
Posts: 3,075

Joined: May 2008




QUOTE(FauxHawk @ Nov 17 2012, 12:47 AM)
I don't even understand what TS is saying, can somebody explain ah XD
*
borrow 7k from aeon ..pay 688 per month with 12 installments
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 12:50 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 12:43 AM)
loan aku 7.5k.la.duti stem rm5 utk 1k....nak buat personal loan skrg bukan senang.kena ada 5 kali gaji pendapatan baru lulus. Dia bagi 7.5 / 5 kali gaji bermaksud anggaran gaji aku 1.5k?

gaji aku 800 je per month.kalau ikut logik mana dapat.btw interest nya0.84 permonth...
*
seperti yang kau tulis sebelum ni, kau takde benda nak beli, tetiba satu company tawar kan loan, kau pun ambik loan tu.

pastu kau guna duit dari loan tu untuk bayar balik loan tu.

kau rugi duit, barang apa pun tak da beli, senang2 aeon untung atas angin.

tak ke bodoh namanya?


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 12:51 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(singa89 @ Nov 17 2012, 12:28 AM)
wat are u gooing to do with that?
*
just gip back to aeon.that loan can cover up to 10 month installment....but i plan masuk bulan 5 terus byr habis.kononya ada rebate.

Loan tu saja je buat.esok lusa nk kahwin ke apa ke bende mmelibatkan cash ..dah tahu carik kat mana.....
lagipun kita yg kecik2 ni bank buat bodoh.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 12:52 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
QUOTE(ISawYou @ Nov 17 2012, 12:45 AM)
if apply at aeon also didn't approve?
*
kesian your credit rating is zero.....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
carpathia
post Nov 17 2012, 12:54 AM


Regular
******
Group: Senior Member
Posts: 1,848

Joined: Apr 2005
From: KL


QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 12:25 AM)
people who take loan from aeon =  people who cannot get loan from bank because of low level of credit worthiness....
*
+ 1



User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 12:56 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
QUOTE(FauxHawk @ Nov 17 2012, 12:47 AM)
I don't even understand what TS is saying, can somebody explain ah XD
*
all i know is ts is a gullible person

just because aeon call u up and offer loan doesn't mean you have to take it.

borrow money from aeon and not planning to use the money except to pay it back to aeon.

i bet ts is a sucker for all those skim cepat kaya/mlm/magic stone etc. schemes...

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
kentanggoreng
post Nov 17 2012, 12:57 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 32

Joined: Mar 2012
From: Kuali
ckp jer la ko nak promote aeon.kerja kat aeon letewwww.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 12:59 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
QUOTE(funnyTONE @ Nov 17 2012, 12:41 AM)
Aeon would probably be the last bank I'd consider taking loans from. Ah long is probably better compared to them.
*
aeon is technically not a bank, at least in malaysia.

they are licensed under the licensed money lender scheme (ah loong berlesen).

that's why their interest is 18%/year, the maximum interst a licensed ah loong can give.....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Calvin Seak
post Nov 17 2012, 01:02 AM


Na Eun My My (마이 마이)
******
Group: Senior Member
Posts: 1,799

Joined: Oct 2008


Instead of mocking TS or laughing at him

Maybe we should help him instead to release the burden!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 01:02 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 12:50 AM)
seperti yang kau tulis sebelum ni, kau takde benda nak beli, tetiba satu company tawar kan loan, kau pun ambik loan tu.

pastu kau guna duit dari loan tu untuk bayar balik loan tu.

kau rugi duit, barang apa pun tak da beli, senang2 aeon untung atas angin.

tak ke bodoh namanya?
*
ingat satu perkara.database peminjam aeon dan bank yg ada di malaysia semuanya satu database.bank boleh tahu data peminjam seseorang itu berasaskan database sedia ada.kalau gaji 5k pun tajde kreditkad atau aby data bank pun tak mau byk sangat data bank kata byk komitmen.

Cam kawan aku khwin tempoh hari..nk 5k..pergi sana sini semua bank hampeh semua mintak bukan2.....tapi bila nj beli preve sebijik hutang 9 tahun 2 minggu approved!

Member aku tu keje kat naza. Ttdi.bukan keje kat warung mamak.aku tgk dia aku yg takut.

This post has been edited by K.I.T.T: Nov 17 2012, 01:05 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 01:12 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 01:02 AM)
ingat satu perkara.database peminjam aeon dan bank yg ada di malaysia semuanya satu database.bank boleh tahu data peminjam seseorang itu berasaskan database sedia ada.kalau gaji 5k pun tajde kreditkad atau aby data bank pun tak mau byk sangat data bank kata byk komitmen.

Cam kawan aku khwin tempoh hari..nk 5k..pergi sana sini semua bank hampeh semua mintak bukan2.....tapi bila nj beli preve sebijik hutang 9 tahun 2 minggu approved!

Member aku tu keje kat naza. Ttdi.bukan keje kat warung mamak.aku tgk dia aku yg takut.
*
bro, kalau kau reject loan aeon tu pun, bukannya dia terus black list kau.

kalau kau reject skang, tengokla tahun depan diorang try lagi, dan lagi, dan lagi sampai kau setuju.

aku pun banyak terima offer buat loan, pasal aku pun payment loan cantek giler tak de miss macam kau.

tapi aku takde benda nak buat dengan duit tu buat pe aku bazir duit ambik satu lagi loan kan?

pasal kawan kau tu pun satu, bila dia beli keta bank ada collateral, maknanya kalau member kau miss payment sampai berbulan, diorang tarik keta tu pastu jual balik.

kalau personal loan miss payment diorang nak tarik apa pasal tak ada collateral......
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Faidzal
post Nov 17 2012, 01:14 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 130

Joined: Aug 2008
QUOTE(Calvin Seak @ Nov 17 2012, 01:02 AM)
Instead of mocking TS or laughing at him

Maybe we should help him instead to release the burden!
*
i am trying to help ts by making him realise his mistake of taking a loan without having any need to do so.....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
balanar_27
post Nov 17 2012, 01:20 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 37

Joined: May 2008

wrong section here bro...go to advertisement if u wish to promote aeon...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
FauxHawk
post Nov 17 2012, 01:24 AM


Ryohei <3
******
Group: Senior Member
Posts: 1,311

Joined: Sep 2006
From: Selangor


QUOTE(fantasy1989 @ Nov 17 2012, 12:50 AM)
borrow 7k from aeon ..pay 688 per month with 12 installments
*
And he came here to advertise that? Lol.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ISawYou
post Nov 17 2012, 01:24 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 107

Joined: Oct 2011
From: ST, Sabah




QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 12:52 AM)
kesian your credit rating is zero.....
*
cry.gif cry.gif cry.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Calvin Seak
post Nov 17 2012, 01:28 AM


Na Eun My My (마이 마이)
******
Group: Senior Member
Posts: 1,799

Joined: Oct 2008


QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 01:14 AM)
i am trying to help ts by making him realise his mistake of taking a loan without having any need to do so.....
*
rclxms.gif
Somehow I feel he is trying to advertise it! rclxms.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 01:30 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 01:12 AM)
bro, kalau kau reject loan aeon tu pun, bukannya dia terus black list kau.

kalau kau reject skang, tengokla tahun depan diorang try lagi, dan lagi, dan lagi sampai kau setuju.

aku pun banyak terima offer buat loan, pasal aku pun payment loan cantek giler tak de miss macam kau.

tapi aku takde benda nak buat dengan duit tu buat pe aku bazir duit ambik satu lagi loan kan?

pasal kawan kau tu pun satu, bila dia beli keta bank ada collateral, maknanya kalau member kau miss payment sampai berbulan, diorang tarik keta tu pastu jual balik.

kalau personal loan miss payment diorang nak tarik apa pasal tak ada collateral......
*

duit aku yg keluar cuma 796 je...aku anggap ini bisnes je...i scratch u ...u scratch me back......kalau aku amik pakej 5 tahun ....40bulan pertama aeon dapat balik modal siap dengan interest sekali.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
julianpekling
post Nov 17 2012, 06:21 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 8

Joined: Apr 2012


many nak apply credit card aeon

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 06:46 AM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(julianpekling @ Nov 17 2012, 06:21 AM)
many nak apply credit card aeon
*
most people scare with aeon credit.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
grey_m45k
post Nov 17 2012, 06:55 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 137

Joined: Dec 2011
From: on da ch4ir

QUOTE(Faidzal @ Nov 17 2012, 01:25 AM)
people who take loan from aeon =  people who cannot get loan from bank because of low level of credit worthiness....
*
bila orang tu amik loan aeon tak bermakna orang tu tak boleh buat loan dari bank,
biasa loan aeon ni buat beli moto je.
tapi kalau personal loan tu . nama nya mmg cekik leher sendiri sbb interest dia mmg tinggi. laugh.gif

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
grey_m45k
post Nov 17 2012, 06:59 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 137

Joined: Dec 2011
From: on da ch4ir

QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 02:02 AM)
ingat satu perkara.database peminjam aeon dan bank yg ada di malaysia semuanya satu database.bank boleh tahu data peminjam seseorang itu berasaskan database sedia ada.kalau gaji 5k pun tajde kreditkad atau aby data bank pun tak mau byk sangat data bank kata byk komitmen.

Cam kawan aku khwin tempoh hari..nk 5k..pergi sana sini semua bank hampeh semua mintak bukan2.....tapi bila nj beli preve sebijik hutang 9 tahun 2 minggu approved!

Member aku tu keje kat naza. Ttdi.bukan keje kat warung mamak.aku tgk dia aku yg takut.
*
bro klu nk kasi nampak komitmen , ko apply cc pastu bayar bill guna cc , sng je . tak perlu sampai nk aeon loan semata2 nak nampak komitmen. ni cari nahas namannya. tpi terpulang la pada diri sendiri .
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
xixo_12
post Nov 17 2012, 07:01 AM


i!Retired!i
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,936

Joined: Nov 2006
From: Pulau Sipadan
aeon damn high their interest.. cekik darah.. for serious dont ever take with them.. easy to get.. but u end up pay higher..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
grey_m45k
post Nov 17 2012, 07:03 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 137

Joined: Dec 2011
From: on da ch4ir

QUOTE(xixo_12 @ Nov 17 2012, 08:01 AM)
aeon damn high their interest.. cekik darah.. for serious dont ever take with them.. easy to get.. but u end up pay higher..
*
thats how they make profit laugh.gif

easy approved , easy earn
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
andrewcha
post Nov 17 2012, 07:04 AM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 42

Joined: Aug 2009


to TS, the point that faidzal is not meant to say harsh thing. he just want you to realize that is not a good choice to take anything from bank offer, even from credit card.

you see, they have to money to borrow you, but they need customer to gain profit. so they just simply give you free this and that and easily approve you.

for your friend wedding, 5k is just a small amount for wedding (I wish Chinese wedding can be so cheap). I rather go borrow from parents and relative with interest free than borrow bank.

dah la gaji tak cukup lagi nak kasi sendiri hutang. ambik preve? I rela duk 13 tahun iswara dari hutang sini Dan sana. I ada satu credit card pun dah pening.

loan loan tu I memang tak pandai, tapi common sense can tell you if the money is worth to borrow or not.

oh I think work warung can earn more.

This post has been edited by andrewcha: Nov 17 2012, 07:07 AM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
funnyTONE
post Nov 17 2012, 10:05 AM


certified /k/ oldfag
*******
Group: Senior Member
Posts: 2,517

Joined: Apr 2006


QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 12:51 AM)
just gip back to aeon.that loan can cover up to 10 month installment....but i plan masuk bulan 5 terus byr habis.kononya ada rebate.

Loan tu saja je buat.esok lusa nk kahwin ke apa ke bende mmelibatkan cash ..dah tahu carik kat mana.....
lagipun kita yg kecik2 ni bank buat bodoh.
*
Iyer ker rebate? Silap2 kena tambah early settlement fee ada laa. Bank macam nie buat untung atas interest, pada peminjam tegar mcm TS.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
xixo_12
post Nov 17 2012, 10:36 AM


i!Retired!i
*******
Group: Senior Member
Posts: 6,936

Joined: Nov 2006
From: Pulau Sipadan
QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 01:02 AM)
ingat satu perkara.database peminjam aeon dan bank yg ada di malaysia semuanya satu database.bank boleh tahu data peminjam seseorang itu berasaskan database sedia ada.kalau gaji 5k pun tajde kreditkad atau aby data bank pun tak mau byk sangat data bank kata byk komitmen.

Cam kawan aku khwin tempoh hari..nk 5k..pergi sana sini semua bank hampeh semua mintak bukan2.....tapi bila nj beli preve sebijik hutang 9 tahun 2 minggu approved!

Member aku tu keje kat naza. Ttdi.bukan keje kat warung mamak.aku tgk dia aku yg takut.
*
lol.. ini bukan alasan for you to take care.. it's not we refrain to take a loan from them.. your money.. but if u care enough about database, why u'r not adopt other bank option..

sure u will have any loan for motor or car.. it does enough if your payment well
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
IluvProton
post Nov 17 2012, 10:37 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 135

Joined: Jul 2009

QUOTE(K.I.T.T @ Nov 16 2012, 07:04 PM)
2/12 this year dah start bayar.duit tu dapat 3 hari masa bekerja.

Unfortunately duit tu aku cuma tgk saja.aku tiada kuasa mengguna...sedikit menghairankan aku...mcm mana loan boleh lulus kalau document belum bagi?
Memula offer aku 15k...pastu agaknya takut tgk aku tak boleh bayar...maka dia bagi 7.5k
*
abis lur ~ tu duit ahlong.

pinjam 7.5k bayar 75k.

inb4 blanar_27 pls pm for more details
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
terradrive
post Nov 17 2012, 10:45 AM


RRAAAWWRRRRR
******
Group: Senior Member
Posts: 1,267

Joined: Apr 2005


gaji 800, bayar loan 688 setiap bulan

lolwut???
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
IluvProton
post Nov 17 2012, 10:52 AM


Getting Started
**
Group: Junior Member
Posts: 135

Joined: Jul 2009

QUOTE(terradrive @ Nov 17 2012, 05:45 AM)
gaji 800, bayar loan 688 setiap bulan

lolwut???
*
86% !!!! lulzwut
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 01:53 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(grey_m45k @ Nov 17 2012, 06:55 AM)
bila orang tu amik loan aeon tak bermakna orang tu tak boleh buat loan dari bank,
biasa loan aeon ni buat beli moto je.
tapi kalau personal loan tu . nama nya mmg cekik leher sendiri sbb interest dia mmg tinggi.  laugh.gif
*
aku dah pergi pusat zakat.tekun.semua la yang kononokonononkonkonon tolong bumiputera....semua macam #@$%^&*.....last aku gi bank....yang ni lagi best .....

awak keje goverment atau keje swasta? bila aku cakap aku keje sendiri..muka officier bank tu terus berubah.......pastu bila aku cakap kredit kad takde pendapatan tak seberapa...dia dah macam malas nak layan.

aku perasan Aeon Kredit "Vulnurable" pada aku...ada loop point boleh masuk......
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 01:58 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(xixo_12 @ Nov 17 2012, 10:36 AM)
lol.. ini bukan alasan for you to take care.. it's not we refrain to take a loan from them.. your money.. but if u care enough about database, why u'r not adopt other bank option..
*
diorang nak statement incometax aku mana ada bayar incometax buat masa ni.pendapatan pun RM 800...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 02:04 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(grey_m45k @ Nov 17 2012, 06:59 AM)
bro klu nk kasi nampak komitmen , ko apply cc pastu bayar bill guna cc , sng je . tak perlu sampai nk aeon loan semata2 nak nampak komitmen. ni cari nahas namannya. tpi terpulang la pada diri sendiri .
*
aku dah try.kredit kad dengan aeon kredit.tapi gagal...2 kali offer aku..2 kali gagal....aku suspek ada kaitan dengan pendapatan tu.setau aku kredit kad RM 2k sebulan atau RM 24k setahun.minimum.sedih hati aku masa gagal kredit kad tu pasal kalau lulus tempoh hari ringan sikit la beban aku.......

ni personal loan aku ingat gagal jugak macam kredit kad...sekali eh lulus....so aku macam.... hmm.gif ....

member aku ada syarikat ahlong ...dia pun kata aku punya application tak lulus...pasal apa? income aku tak stabil....pasal aku keje sendiri.

This post has been edited by K.I.T.T: Nov 17 2012, 02:05 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
chinozsoul
post Nov 17 2012, 02:07 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 6

Joined: Dec 2010


ok bro bagi kesimpulan skit pasal thread ni..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 02:10 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(funnyTONE @ Nov 17 2012, 10:05 AM)
Iyer ker rebate? Silap2 kena tambah early settlement fee ada laa. Bank macam nie buat untung atas interest, pada peminjam tegar mcm TS.
*
kena tanya orang yang pernah buat personal loan la.pastu yang boleh amik pakej 1 year pastu boleh habis awal...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 02:13 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(chinozsoul @ Nov 17 2012, 02:07 PM)
ok bro bagi kesimpulan skit pasal thread ni..
*
muda muda hang ada gaji hang pergi angkat motor baru installment dengan aeon kredit..bayar elok elok.bagi dia untung.jangan tertunggak...pastu bila hang dah nak kahwin atau sambung belajar atau nak running bussiness dan sebagainya (yang memerlukan wang dan modal yang banyak) ko dah tahu mana nak carik...kalau hang kroni umngok sila abaikan mesej ini.

kalau aku ada RM 50k aku nak kenakan bank yang tak bagi aku loan tempoh hari....aku beli kereta dengan bank tu...kira 1 tahun installment....lepas habis bayar confirm diorang bukak mata besar besar.

ada sesiapa sini beli kereta dengan bank bayar amik pakej 1 tahun installment?

This post has been edited by K.I.T.T: Nov 17 2012, 02:16 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
chinozsoul
post Nov 17 2012, 02:22 PM


New Member
*
Group: Junior Member
Posts: 6

Joined: Dec 2010


QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 02:13 PM)
muda muda hang ada gaji hang pergi angkat motor baru installment dengan aeon kredit..bayar elok elok.bagi dia untung.jangan tertunggak...pastu bila hang dah nak kahwin atau sambung belajar atau nak running bussiness dan sebagainya (yang memerlukan wang dan modal yang banyak) ko dah tahu mana nak carik...kalau hang kroni umngok sila abaikan mesej ini.
*
hahahaha..lol..sorry to say i am umno people.btw dont really depend on aeon bro.it somehow like court mamoth to me but this one money.lol.there are lots of sources outhere especially from government if you really want to improve or start business .just make sure get the proper and right channel.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
K.I.T.T
post Nov 17 2012, 03:37 PM


Casual
***
Group: Junior Member
Posts: 409

Joined: Sep 2008

QUOTE(chinozsoul @ Nov 17 2012, 02:22 PM)
hahahaha..lol..sorry to say i am umno people.btw dont really depend on aeon bro.it somehow like court mamoth to me but this one money.lol.there are lots of sources outhere especially from government if you really want to improve or start business .just make sure get the proper and right channel.
*
aku dah pergi:

Pusat zakat - prefer pada yang berkeluarga+ada tanggungan..pastu keutamaan pada yang berpenyakit...maka aku keluar dengan perasaan hampe.+pikir +

TEkun- prefer pada orang yang dah estabalish.ada rekod niaga.kalau baru nak starting niaga...kedai/premis takde ...tekun tak ada bantuan utk itu...aku keluar dengan hampa jugak.

SME bank - loan kena RM 25k keatas + kertas kerja.bawah RM 25k SME tak mau....ini aku keluar sambil mencarut carut.

MiMbar PKR - prefer yang penjaja dan peniaga tepi jalan.pinjaman cuma RM 5k sahaja.....ini aku keluar sambil vandalism.selagi ada kotak ada tin habis aku pijak.

sakit hati aku Allah saja yang tahu......

This post has been edited by K.I.T.T: Nov 17 2012, 03:40 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Uzumaki NaruTo
post Nov 17 2012, 03:44 PM


oro?
*******
Group: Senior Member
Posts: 4,120

Joined: Jan 2003
From: sleepy melati



QUOTE(K.I.T.T @ Nov 17 2012, 03:37 PM)
aku dah pergi:

Pusat zakat - prefer pada yang berkeluarga+ada tanggungan..pastu keutamaan pada yang berpenyakit...maka aku keluar dengan perasaan hampe.+pikir +

TEkun- prefer pada orang yang dah estabalish.ada rekod niaga.kalau baru nak starting niaga...kedai/premis takde ...tekun tak ada bantuan utk itu...aku keluar dengan hampa jugak.

SME bank - loan kena RM 25k keatas + kertas kerja.bawah RM 25k SME tak mau....ini aku keluar sambil mencarut carut.

MiMbar PKR - prefer yang penjaja dan peniaga tepi jalan.pinjaman cuma RM 5k sahaja.....ini aku keluar sambil vandalism.selagi ada kotak ada tin habis aku pijak.

sakit hati aku Allah saja yang tahu......
*
Kenapa bro tanak cari kerja tetap dulu? establish la healthy kredit dulu. Kalau income tak tetap mak ayah kau pun pikir dua tiga kali nak bagi duit. Kerja kilang ke / bengkel ke. Lepas tu baru venture ke business.
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Bump TopicReply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Switch to:
| Lo-Fi Version
0.1098sec    0.70    5 queries    GZIP Disabled
Time is now: 25th April 2014 - 02:48 AM